IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво понижение очаквате на жилищните имоти? - АРХИВ 2

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнение
    Пфу ... фуча с метлата и не ми остава мноу време за тия форуми.

Чек, набързо да коригираме поредните промивки на Оправляващите, че 'орицата кълват.

Ся, стагфлация като икономически феномен се е наблюдавал един-единствен път при породени специфични условия. Доколкото разбирам, тезата имотките в БГ-стан ще породят стагфлация, предизвикват приятни спазми в корема ми от смях.

После ви пуснаха мухата за 5-те поредни месеца на растящ износ. Та, 'убау, ама първо, ако го сравним на 2-годишна база числата са смешни и доколкото си спомням за последния месец статистиката отчете 12% ръст на годишна база за БГ-то.

Ся да видим къде е манипулацията. В същото време по данните на СТО ( който зяпа и там ) се вижда, че световния износ е нарастнал с 27% на годишна база към май месец.

Ся, управляващите кордели нека ми кажат на Русата чутура, т'ва повод за гордост ли е? 12% ръст у нас - срещу 27% в света.

Продължаваме с туризма. Не ми се навлизаше в полемика със сладко бебе Мариян Йорданов, който изпраска цяла тема как туризма ни е цъфнал и вързал с 5% повече туристи за 2009 г. Т'ва, което не се каза обаче е, че в същото време приходите са спихнали с 5%. Той е шефче тук и зат'ва си трайкам, но нещо подобно предполагам ще се случи и тази година - демек уж повече туристи, а по-малко приходи.

Отиваме и на селското стопанство - дето цъфти, върже и завръзва. От миналата година за сефте се случи от близо 50 години насам ( не ми се рови ся за точни данни ), че в българското селско стопанство износа ни стана по-малък от вноса. Демек вече не успяваме да се изхранваме сами, а даже започнахме да си довнасяме.

П.П. Та, палете по една свещ за Русата ми кратуна да е жива и здрава, че да ви светва ламБата ко ста'а, иначе ви прайкат на балъци

Ай, чиърс, че пресъхнах пак!
    Маранди къде видя , че точно имотите ще докарат стагфлация?
    Втората част на думичката в Бг. ще я докарат от скок в цените на вноса на енергоносители+стоки отново в долари+държавнорегулирани монополи+по-високи налози.
    Другаде по света вече успяха до 5 % инфлация да го докарат ,да не кажа и повече при храните-успешно изпълняват петилетния план.

Коментар

• Какво понижение очаквате на жилищните имоти? - АРХИВ 2

Първоначално изпратено от SEBULBA Разгледай мнение
      Що стагфлация? Износа расте, очакванията за срив в туризма не се оправдаха, селското стопанство си е окей... Май си прекалено черноглед...
      Пфу ... фуча с метлата и не ми остава мноу време за тия форуми.

Чек, набързо да коригираме поредните промивки на Оправляващите, че 'орицата кълват.

Ся, стагфлация като икономически феномен се е наблюдавал един-единствен път при породени специфични условия. Доколкото разбирам, тезата имотките в БГ-стан ще породят стагфлация, предизвикват приятни спазми в корема ми от смях.

После ви пуснаха мухата за 5-те поредни месеца на растящ износ. Та, 'убау, ама първо, ако го сравним на 2-годишна база числата са смешни и доколкото си спомням за последния месец статистиката отчете 12% ръст на годишна база за БГ-то.

Ся да видим къде е манипулацията. В същото време по данните на СТО ( който зяпа и там ) се вижда, че световния износ е нарастнал с 27% на годишна база към май месец.

Ся, управляващите кордели нека ми кажат на Русата чутура, т'ва повод за гордост ли е? 12% ръст у нас - срещу 27% в света.

Продължаваме с туризма. Не ми се навлизаше в полемика със сладко бебе Мариян Йорданов, който изпраска цяла тема как туризма ни е цъфнал и вързал с 5% повече туристи за 2009 г. Т'ва, което не се каза обаче е, че в същото време приходите са спихнали с 5%. Той е шефче тук и зат'ва си трайкам, но нещо подобно предполагам ще се случи и тази година - демек уж повече туристи, а по-малко приходи.

Отиваме и на селското стопанство - дето цъфти, върже и завръзва. От миналата година за сефте се случи от близо 50 години насам ( не ми се рови ся за точни данни ), че в българското селско стопанство износа ни стана по-малък от вноса. Демек вече не успяваме да се изхранваме сами, а даже започнахме да си довнасяме.

П.П. Та, палете по една свещ за Русата ми кратуна да е жива и здрава, че да ви светва ламБата ко ста'а, иначе ви прайкат на балъци

Ай, чиърс, че пресъхнах пак!

Коментар

• Продължава положителната тенденция за жилищните кредити, а именно темпото на повишаване на жилищните кредити продължава да отбелязва значителен спад:
        1)
        - в края на април 2010г. стойността им е 9,036,783 хил. лв.
        - в края на 2009г. стойността им е 8,953,588 хил. лв.
        Тоест за 4 месеца увеличението е по-малко от 83.2 милиона лв. или по-малко от 0.94% (по-малко от един процент).
        2)
        - в края на април 2008г. стойността им е 6,645,739 хил. лв.
        - в края на 2007г. стойността им е 5,890,143 хил. лв.
        Тоест за 4 месеца увеличението е повече от 755.5 милиона лв. или над 12.8%.
        3)
        - в края на април 2005г. стойността им е 1,321,950 хил. лв.
        - в края на 2004г. стойността им е 1,008,420 хил. лв.
        Тоест за 4 месеца увеличението е повече от 313.5 милиона лв. или над 31%.

http://www.bnb.bg/BankSupervision/index.htm

Коментар

• Първоначално изпратено от SEBULBA Разгледай мнение
          Ами пише за 20 държави... Дали не става дума за глобална тенденция?

Абе нещо в статийката цитатите са само от един континент,където нещата с няколко изключения са по-различни от останалата част на света.

Коментар

• Първоначално изпратено от al64ad Разгледай мнение
            Забрави да отбележиш за кои пазари се отнася проучването!!!
            Ами пише за 20 държави... Дали не става дума за глобална тенденция?

Коментар

Barclays: Богатите инвеститори залагат на имоти и акции
              http://www.investor.bg/news/article/100554/122.html
              Забрави да отбележиш за кои пазари се отнася проучването!!!

Коментар

• всички , които си мислят , че банките може да фалират туко така да вземат да се образоват малко ,че те живеят именно на техен гръб.
                оствете ги банките , те няма да фалира. само че бизнеса може . а той е реалния генератор на истински растеж . не банковото кредитиране . реалното производство е силата на една икономика . не банките и имотите и кредитирането . за това сме зле . по медиите се говорят странни неща ..... да се чуди човек дали наистина толкова разбират или се правят на дръж ми шапото...

Коментар

• nacheff

Причината за тази втора вълна е нежеланието да се направят промени.Това е цялата работа.
                  D.Y.F-091066

Коментар

• Има светлина в тунела

Браво на всички! Особенно на marandi и nacheff, че народа трябва да си отвори очите и ушите, а не само да гледа БигБрадър и да слуша "уважаваните медии". Щом Вие разбирате и усещате какво става, пишете, да го разберат и другите. Времето отделено тук не вие загубено!

Коментар

• Barclays: Богатите инвеститори залагат на имоти и акции
                      http://www.investor.bg/news/article/100554/122.html

Коментар

Демек, разлика между пенсия и месечна рента прайкаш ли?

Чиърс пак!
                        Дон Маранди,
                        никъде не твърдя, че обезценка на валутата и инфлация е едно и също. Просто твърдя, че Европата ще мине и през двете. Първото вече до голяма степен се случи, предстои второто...
                        Общото между пенсията и човекозастраховката е, че най-общо това парите, които човек нормално разчита да осигурят старините му... А общото между Меркел и Дянков е, че предпочитат голямата пица пред малката...

Коментар

А ако избора е между благото на пенсионерите и ............
                          Пу .. не мо'а ти смогвам на шедьоврите

Държавната пенсия у Немско е около 700 еврака/месечно. Ти откъде реши, че за чиляко-застраховки тря'я задължЕ да са пенсионери 'орицата?

Демек, разлика между пенсия и месечна рента прайкаш ли?

Чиърс пак!

Коментар

Ами боядисай си косата черна,
                            барем поне визията да ти е интилигентна...
                            Меркел шъ клекне щото няма голям избор...
                            А ако избора е между благото на пенсионерите и стимулиране на износа и оттам на производството и икономиката чрез контролирана инфлация и обезценка на еврата... Германия не може да носи цялата ЕЗ на гърба си... Може пък и на тебе да ти просФетне ламбата...
                            Борбата на Германия и Меркел в момента е политическа - за затягане на правилата в ЕЗ (срещу допускане на определени проинфлационни мерки). Ясно е, че дълговете на "прасетата" ще бъдат девалвирани чрез конролирана инфлация, въпроса е какво става след това? Ще се играе по правилата или пак старата песен на нов глас... ... те това иска да реши Германия...
                            Нашто парно и ток тях не ги грее, ама нас ни грее, при това все по-скъпо и по-скъпо...
                            . Аре сети се връзката с инфлацията каква е...
                            Себулбичка, тигърчето ми

Ей, т'ва дет' ти го болднах в черничко как да ти го обясня Душата, че са две, различни неща? Ърмм ..?

Мо'а ти дам и моя прогноза от март, дето съм заложил 10% обезценка на еврото с допускането, че може и да ги прескочи и то вече се случи ( над 10% е ), ама т'ва к'во общо има с инфлацията пак те питам?

Ай, чиърс ся!

П.П. Т'ва за боядисването е добра идея, мо'а се перна на розови кичури, шъ ста'а кат' кака Меркел - хихи
                            Last edited by marandi; 02.06.2010, 15:25.

Коментар

Неграмотний,

По принцип знам структурата на портфейла им в какви инструменти инвестират, ама за к'во па да ти я казвам. Ърмм ...?

Ще ти пусна един бонус, че за 2009 годинка по полиците в евро в БГ-то ръгнаха доходност от 7.40%, щото са "прости".

Вземи научи поне разликите между инфлация/дефлация, обезценка на валути, книжни и стокови кинти и капитализация/декапитализация на имотки. Мо'е ти просветне ламБата някой ден, че са различни неща, знам ли ...?

Ай, чиърс!

П.П. Мо'е тоже да идеш при един германец, дет' му се падат по 8 спестовни полици средно и да му обясниш как Меркел шъ клекне да му издухат спестяванията чрез инфлация в ЕЗ.

Па, нашия ток и парно тях к'во ги "грее" не схванах нещо, че съм Рус ....
                              Ами боядисай си косата черна,
                              барем поне визията да ти е интилигентна...
                              Меркел шъ клекне щото няма голям избор...
                              А ако избора е между благото на пенсионерите и стимулиране на износа и оттам на производството и икономиката чрез контролирана инфлация и обезценка на еврата... Германия не може да носи цялата ЕЗ на гърба си... Може пък и на тебе да ти просФетне ламбата...
                              Борбата на Германия и Меркел в момента е политическа - за затягане на правилата в ЕЗ (срещу допускане на определени проинфлационни мерки). Ясно е, че дълговете на "прасетата" ще бъдат девалвирани чрез конролирана инфлация, въпроса е какво става след това? Ще се играе по правилата или пак старата песен на нов глас... ... те това иска да реши Германия...
                              Нашто парно и ток тях не ги грее, ама нас ни грее, при това все по-скъпо и по-скъпо...
                              . Аре сети се връзката с инфлацията каква е...

Коментар

• Начев,

що четеш "днешните" писания, ами не слушаш Русото, дет' ви казва ко ще пише там след еди-колко си време? Т'ва не мо'а разбера само?

Гледам днес тия ( МВФ ) "открили" топлата водица:

МВФ: Щяхте да сте по-добре, ако внимавахте с кредитите

Кредитният бум между 2003 и 2006 г. остави страните от Прибалтика и Балканите по-бедни отколкото те щяха да са ако той никога не се беше случвал. Това показва анализ на Международния валутен фонд (МВФ) ...

http://money.ibox.bg/news/id_146157421

По-паметливите помнят преди 2 години Русата ми кратуна като думаше нон-стоп "По-Фнимателската с кредитчетата", ама след 2 годинки на МВФ-то му светнала ламБата за т'ва "прозрение" и на него. На тия за к'во им плащат там, бре? Да пишат кат' се обърне каруцата ли?

Гледам тук не ми вярват и за храните, а па в същото време сричам:

Отчитат плавно поскъпване на храните през май

http://money.ibox.bg/news/id_782054440

Демек, туй поеФтиняло, онуй поеФтиняло и като праснеш чертата пак нагоре ( не ми се мисли за есента и зимата какво ще е ).

После не ми вярват, че ми е смешно за инфлация за ЕЗ, та мятам едно очо на предварителните данни от Евростат и ко да скивам?

Годишната инфлация в еврозоната за май 2010 г. по предварителни изчисления се оценява на 1,6%, съобщава Евростат. През април тя е била 1,5%.

Пфу ... ебаф мама и инфлация ....

П.П. Чудя се някой ден, ако Русата ми тиква я нЕма у форума, кой ще ви вика "Чиърс", та да ви светва ламБата ко ста'а?
                                Last edited by marandi; 02.06.2010, 15:10.

Коментар

Working...
                                X