IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво понижение очаквате на жилищните имоти? - АРХИВ 2

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Ballomed Разгледай мнение
    Ммда, в случая си прав, не бях запознат с израза "амортизационна норма". Благодаря за разяснението. А иначе аз никога не съм твърдял че съм някъв крупен инвеститор.

Остана да ми подскажеш как трябва да смятаме по твойта формула или местоположение х 3. Къде слагаме качество на строителстество ако е ново, или годините, защото има блокове дето асансьорите се движат с по 5 стотинки. Къде слагаме фукционалност? Къде слагаме дали те лъжат с квадратурата?

Абе с две думи как ще определиш колко струва според теб следното:

В обявата 3 стаен:

Хол = 1 стая
    Трапезария = 1 стая
    горните две в едно помещение
    Спалня = 1 стая

Всъщност това е едностаен по всички стандарти, само не и по българския.

Квадратура: 94 м2
    Реално обаче е: 58 м2

Функционалност няма никаква, за да се изпълни на макс РЗП-то, са се получили едни изроди, едни неприятни коридори, криви стаи, малка баня, тясна и извратена тераса.

Локация, да приемем че е топ локация според твойте разбирания.
    Това което описваш за мен нищо не струва защото не ми трябва,а дали и какво е топ локация всеки си решава,за някои топлокация е 2-3 минути от метрото,за други близо до детска градина и училище и т.н.За мен единствената инвестиция в недвижими имоти в БГ която има смисъл е в земя.Независимо дали е земеделска или за строителство само така можеш да си сигурен,че ще можеш да реализираш добавена стойност.

Коментар

• Първоначално изпратено от ангел петков Разгледай мнение
      П.П.: Между другото на теб доста трябва да ти се подсказва!!!
      Ммда, в случая си прав, не бях запознат с израза "амортизационна норма". Благодаря за разяснението. А иначе аз никога не съм твърдял че съм някъв крупен инвеститор.

Остана да ми подскажеш как трябва да смятаме по твойта формула или местоположение х 3. Къде слагаме качество на строителстество ако е ново, или годините, защото има блокове дето асансьорите се движат с по 5 стотинки. Къде слагаме фукционалност? Къде слагаме дали те лъжат с квадратурата?

Абе с две думи как ще определиш колко струва според теб следното:

В обявата 3 стаен:

Хол = 1 стая
      Трапезария = 1 стая
      горните две в едно помещение
      Спалня = 1 стая

Всъщност това е едностаен по всички стандарти, само не и по българския.

Квадратура: 94 м2
      Реално обаче е: 58 м2

Функционалност няма никаква, за да се изпълни на макс РЗП-то, са се получили едни изроди, едни неприятни коридори, криви стаи, малка баня, тясна и извратена тераса.

Локация, да приемем че е топ локация според твойте разбирания.

Коментар

• Първоначално изпратено от Ballomed Разгледай мнение
        Е остави го Ангел да го сметне.

Добре Ангеле, дет не си брокер, ама с тия сметки и формули е възможно и да си ипотекар, от тия с топ локациите. Ето още една:

Нов автомобил струва 30 000 лв., всяка година се обезценява с 25%, колко ще струва на четвъртата година. Никой да не му подсказва
        Както си и мислех причината за невежеството ти и на другите като теб се състои във факта,че никога не само не сте правили ,но не сте и виждали и подписвали счетоводни отчети,което ме навежда на мисълта,че сте форумни надувки!!! АМОРТИЗАЦИОННА НОРМА ,моето момче представлява съотношение между амортизационната сума приета за 100% и срока на използване.

Използва се формулата:

АН = 100% / СИ, където:

АН - амортизационна норма;
        СИ - срок на използване.
        ,т.е. на автомобила който се амортизира за 4 години амортизационната норма е 25% и в края на 4-та година е 100% амортизиран , но тъй като при продажба не можеш да съставиш фактура с нулева стойност (това предполагам също не го знаеш) за това написах,че цената му е 1 стотинка!!! Обръщам се към теб и другите подобни,вместо да обиждате на ляво и надясно хората които имат различно мнение от вашето,вникнете в това което ви се казва,прочетете малко повече ако трябва питайте не е срамно,но не се излагайте толкова хлапашки.
        П.П.: Между другото на теб доста трябва да ти се подсказва!!!

Коментар

• Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
          Данъците и таксите са за да се управлява и регулира чрез тях , а не само да се събират много пари за безотговорно харчене.
          Имай милост, замълчи. Повтаряш едно и също нещо от както си се регнал.

Коментар

• ...

Данъците и таксите са за да се управлява и регулира чрез тях , а не само да се събират много пари за безотговорно харчене.
            D.Y.F-091066

Коментар

• illusion

Няма да се спазва никакъв градоустройствен план до момента в който просто най официално не се заплаща. Строиш в район с голяма гъстота , застрояваш много голям процент от парцела...плащаш си.Утре като проверят кой , кога и какво е построил днес и да си минал с рушвет да не си платиш голямата такса все ще дойде момента в който ще те хванат че си застроил незаконно..тогава се плаща но се плащат и лихви на парите. Никой няма да дръзне да нарушава и няма нужда да бъдат следени защото ако и да е в момента на позиция която му позволява да стъпче закона..утре няма да бъде и тогава ще плати плюс лихвите.Никакво следене не е необходимо.
              D.Y.F-091066

Коментар

• ...

....
                Last edited by zloblivi_podritvaniq; 30.06.2010, 22:56.

Коментар

• Първоначално изпратено от illusion Разгледай мнение
                  еххх разбира се масата няма да са У центърО, но пък, който държи да живее там ще трябва да се бръкне по дълбоко.
                  Н
                  То у нормалните държави никой не иска да живее у центърО, ама нали сме бананова държава... То така по-добре за мен де

Коментар

• Трейдъре, съгласен съм донякъде, но не мислиш ли, че ако всичко почне да се прави както ти казваш и да се следи както трябва, то заради нашенския манталитет ще се наложи отново да удвоим администрацията в общините и тогава къде отидоха тези 450лева ?
                    Другото, което ми направи впечатление....данъка за застрояване добре, но защо трябва още и още закони и данъци, вместо да се спазва градоустройствения план без да се бутат пари под масата и да се застрояват междублокови пространства. Като така ще се запази качеството на живот дори при нарастване на населението...еххх разбира се масата няма да са У центърО, но пък, който държи да живее там ще трябва да се бръкне по дълбоко, просто града ще расте на площ в покрайнините, а не на гъстота.
                    На първо време това се сещам, като поводи за дискусия, после може и още нещо да ми хрумне
                    Last edited by illusion; 30.06.2010, 20:39.

Коментар

• ixeos

За съвсем друго говоря - такси с които да се управлява , да се водят нещата в добра посока ! Не да събираме някакви страхотни пари на калпак за да има за крадене само. Инфраструктурата на новото строителство е голям проблем , новото строителство разбива инфраструктурата и няма защо онзи който не строи да плаща сметката на този който строи. И трябва да бъде така , че този който строи , като плати да стои с претенциите си зад тези пари и да натиска..да има правото да натиска тези които ги харчат да създават максимума с тях.
                      D.Y.F-091066

Коментар

• ixeos

450 са ужасно много пари за това което получаваш срещу тях , може да се каже че този данък е надут до краен и почти робски предел. Ти обаче срещу тези пари инфраструктура няма да получиш - НИКОГА ! Те не се контролират от теб.За съвсем друго нещо говоря. Ако се вдигнат още данъците най много да почнат да хвърчат камъни по нечии глави.
                        D.Y.F-091066

Коментар

• Първоначално изпратено от ixeos Разгледай мнение
                          Инфраструктурата е направо отчайваща. Харесват ми някои малки градчета в страната, които ги е подминало строителството и в момента са много по-приятни от Селянофия, където от 7500 души през 1830 година сега са милион и половина. Трагичното е, че в тия иначе китни малки местенца не са останали хора на моята възраст 30-40 години. А и в ИТ освен ако не можеш дистанционно да бачкаш, няма какво да правиш из малки градчета.

И как да се направи инфраструктурата на София след като общината взема за имота ми общо 450 лева годишно? Кое по-напред с тия 450 лева? Смет? Тротоари? Асфалт? Градинки? Детски градини? Съгласен съм и хилядарка да давам стига да могат да ми осигурят всичко това.
                          Хубаво изказване този път.

Обаче искам да подчертая, че 450 лева на имот/кими са напълно достатъчни за направа и поддръжка на инфраструктура. На първо място забележката ми е, че тротоарите и асфалта не се правят всяка година, а ако се направят качествено едно 10-15 години живот трябва да има(говоря за кварталните улици, а не за булевардите).
                          Та ако не се крадеше и източваше толкова много, бъди сигурен, че всичко щеше да е направено.
                          Не е необходимо да правим бакалски сметки, че един блок с 200 жилища по 300 лева правят над 60 000 лева за боклук и тротоари и други. Това да не са малко пари? За един тротоар от 100-200 метра? И да добавя, че бюджета на общината не е само от местните данъци, които включват още и данъка на колите! Държавата дава по държавния бюджет и на всички общини, та основния проблем не е това, че няма пари, а че се точат и крадат мноооого пари!

Коментар

• Първоначално изпратено от supertrader
                            Лукс при тази инфраструктура Сега цената на имот у нас се натиска от факта че той е тук , защото имотите са безобразно евтини в чуждестранни хартийки без стойност
                            Инфраструктурата е направо отчайваща. Харесват ми някои малки градчета в страната, които ги е подминало строителството и в момента са много по-приятни от Селянофия, където от 7500 души през 1830 година сега са милион и половина. Трагичното е, че в тия иначе китни малки местенца не са останали хора на моята възраст 30-40 години. А и в ИТ освен ако не можеш дистанционно да бачкаш, няма какво да правиш из малки градчета.

И как да се направи инфраструктурата на София след като общината взема за имота ми общо 450 лева годишно? Кое по-напред с тия 450 лева? Смет? Тротоари? Асфалт? Градинки? Детски градини? Съгласен съм и хилядарка да давам стига да могат да ми осигурят всичко това.

Illusion, и аз споделям твоето мнение. Читавите имоти са наистина много малко. Повечето е абсолютен талаш. Та тия читави имоти и те ще падат, но под 700-800 евро не смятам, че ще паднат, освен ако не нацелиш някой в dire need с банка на гърба му и ЧСИ чакащо пред вратата. Но тук идва малко и въпрос на вътрешен морал. Би ли обезкостил някой, който трябва да плати за лечение или друг ужасен разход?

Коментар

• Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
                              Сега цената на имот у нас се натиска от факта че той е тук , защото имотите са безобразно евтини в чуждестранни хартийки без стойност , които в някои страни от тези имащи правата да ги емитират си намериха повод да ги печатат като за хигиенни цели.
                              Буха ха,

супергениалност събрана в едно изречение с 3 запетаи

Коментар

• ..

Лукс при тази инфраструктура Сега цената на имот у нас се натиска от факта че той е тук , защото имотите са безобразно евтини в чуждестранни хартийки без стойност , които в някои страни от тези имащи правата да ги емитират си намериха повод да ги печатат като за хигиенни цели.
                                D.Y.F-091066

Коментар

Working...
                                X