IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво понижение очаквате на жилищните имоти? - АРХИВ 2

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от MRP Разгледай мнение
    Всички договори съдържат индекси. За другото не ми се коментира. От пусто в празно ...
    Бре, не че се заяждам, ама гледам и тук какви си ги писАл.

Ся, понеже съм Рус, ще ми гарантираш ли, че и индексите си закотвил за целия период, както закотви и лихвата за целия период, штотоу така излиза май ...?

Коментар

• Първоначално изпратено от javcho Разгледай мнение
      Някой да ти е казвал, че си твърдоглав някога?

Или може би работиш в банка?

При примера, който даваш може ли лихвата след 3 години да е 9,35% например.

Ако отговора е ДА престани да казваш, че лихвата е за целия период, защото подвеждаш хората.

Съвсем друг въпрос, който не споменаваш, е че вероятността лихвите да се покачват е огромна. Особенно на базата на рекордно ниските лихви по света.
      +1 Е*аха му мамата на народеца тия от БНБ. т'ва не е държава. Меглена Кунева се занимаваше със запалки и други такива глупости...

Коментар

• Никой не подвеждам. Лихвата е 6,55 % и е за целия период, а не за първата година, а после примерно 8, както е в примера, който давате. Това, че може да се вдигне при определени условия е повече от ясно. Не случайно писах, че на пазара фиксирани лихви или няма или аз не съм виждал. Както и да е не ми се пише повече.

Лека вечер !

Коментар

Последно ще пиша, защото е губене на време тоя форум. Във сайта в графата бонус пише отстъпка от 1 % при спестовен план от 3 или 5 години. Лихвата в Булбанк в момента е 7,55 % в евро. Като махнеш 1 % става 6,55 %. Също, както вече 5 пъти писах таксите са наполовина и няма такси за предср. погасяване със собств, средства. ПРИМЕРА ДЕТО СИ ГО ПИСАЛ Е С ПО-МАЛКА ЛИХВА ЗА 1-ТА ГОДИНА И ПО-ВИСОКИ ЗА СЛЕДВАЩАТА, АМА ВЪОБЩЕ НЕ ГОВОРИМ ЗА НЕГО !!!
          Някой да ти е казвал, че си твърдоглав някога?

Или може би работиш в банка?

При примера, който даваш може ли лихвата след 3 години да е 9,35% например?

Ако отговора е ДА престани да казваш, че лихвата е за целия период, защото подвеждаш.

Съвсем друг въпрос, който не споменаваш, е че вероятността лихвите, които по света са рекордно ниски (около 0%), да се покачват, която е към 99%. Това означава, че лихвите в България или няма да мръднат или ще се качат. По-сигурно ще се случи е второто, но с известно закъснение спрямо останалия свят.
          Last edited by javcho; 10.10.2010, 19:26.

Коментар

Какво пак не разбрахте ??? Конкретно ??? Като има ще се радвам да ни я покажеш !!!
            Ъмм,

аз не разбрах как от една страна нямало фиксирани лихви по кредитите в БГ, а от друга как после ги прасваш по 6.55%, 7.5% или там еди колко си за целия период?

'мЪ явно е от перхидрола моето.

Ай, чиърс!

Коментар

• Първоначално изпратено от Zashtontcho Разгледай мнение
              Еми време беше, MRP, не ти е мястото в този форум, няколко пъти ти го казах. След като спреш да пишеш тук, форумът ще стане едно по-добро място за обмененe на информация и мнения относно жилищните имоти в България.

За тези, които се чудят каква е тази лихва, която MRP-то твърди, че е видял, сега ще обясня
              Хитрите банкери от Булбанк са пуснали една глупост под формата на документ, наречена Ипотечен сертификат. На сайта им има един примерен такъв, където лихвата е написана 7,75%. И MRP-то го е видял това и останалото са си негови съчинения на свободна тема
              Че не ми е мястото тук, май си прав за първи път. Другото са глупости, като всеки твой пост. Между другото пиша тук отпреди теб и спрях зариди такива, като теб. Простотията и нахалството обикновено побеждават. Пази боже такива, като тебе да обясняват каквото и да е.

Лека вечер !

Коментар

Последно ще пиша, защото е губене на време тоя форум. Във сайта в графата бонус пише отстъпка от 1 % при спестовен план от 3 или 5 години. Лихвата в Булбанк в момента е 7,55 % в евро. Като махнеш 1 % става 6,55 %. Също, както вече 5 пъти писах таксите са наполовина и няма такси за предср. погасяване със собств, средства. ПРИМЕРА ДЕТО СИ ГО ПИСАЛ Е С ПО-МАЛКА ЛИХВА ЗА 1-ТА ГОДИНА И ПО-ВИСОКИ ЗА СЛЕДВАЩАТА, АМА ВЪОБЩЕ НЕ ГОВОРИМ ЗА НЕГО !!!
                Еми време беше, MRP, не ти е мястото в този форум, няколко пъти ти го казах. След като спреш да пишеш тук, форумът ще стане едно по-добро място за обмененe на информация и мнения относно жилищните имоти в България.

За тези, които се чудят каква е тази лихва, която MRP-то твърди, че е видял, сега ще обясня
                Хитрите банкери от Булбанк са пуснали една глупост под формата на документ, наречена Ипотечен сертификат. На сайта им има един примерен такъв, където лихвата е написана 7,75%. И MRP-то го е видял това и останалото са си негови съчинения на свободна тема

Коментар

• Последно ще пиша, защото е губене на време тоя форум. Във сайта в графата бонус пише отстъпка от 1 % при спестовен план от 3 или 5 години. Лихвата в Булбанк в момента е 7,55 % в евро. Като махнеш 1 % става 6,55 %. Също, както вече 5 пъти писах таксите са наполовина и няма такси за предср. погасяване със собств, средства. ПРИМЕРА ДЕТО СИ ГО ПИСАЛ Е С ПО-МАЛКА ЛИХВА ЗА 1-ТА ГОДИНА И ПО-ВИСОКИ ЗА СЛЕДВАЩАТА, АМА ВЪОБЩЕ НЕ ГОВОРИМ ЗА НЕГО !!!

Коментар

Какво пак не разбрахте ??? Конкретно ??? Като има ще се радвам да ни я покажеш !!!
                    http://www.unicreditbulbank.bg/bg/In...romo/index.htm

*ГПР = 9.7631%, за кредит от 40 000 евро, изплащан с анюитетни вноски, за срок от 20 години, (включва и застраховки), формиран от плаваща годишна лихва: за първата година 6,40%, а за остатъчния срок на кредита 8,20%, при 50% отстъпка от таксата за обслужване на кредита.

**Пример: Намалението възлиза общо на 1516.24 евро, при Спестовен план за 3 години и кредит от 40 000 евро, за срок от 20 години.
                    Та к'во викаш? 6.55% за целия период?
                    Е точно такива като тебе се набълбукаха с непосилни кредити, защото даже не са си дали труда да прочетат текста с дребните букви най-долу в договора или не им е стигнал акълът да го осмислят.
                    Never underestimate the predictability of stupidity

Коментар

• Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнение
                      Бре на мИня ми е трудно да ти схвана ко искаш да ни кажеш, ама затова съм си и Рус, налЕ?

Виж само болднатото к'ви ги плещиш ...

П.П. Иначе на пазара има схеми за фиксирана лихва за целия период, ама нали може и да не ти светвам ламБата? Само, че те не са там, дет' ти ги търсиш ...

Коментар

Ако говориш за мен си в грешка. Всичко, което написах оня ден е абсолютно вярно и не виждам причина да не му се радвате. Не смятам, че на пазара има фиксирани лихви в момента ама това е друг въпрос. Пак ще ви кажа щото явно Вие не можете да четете. Лихвата е 6,55 % в евро за целия период / не за първата година / при условие, че си направите един спестовен план за 3 или 5 години с по 20 евро или долара на месец. Освен това таксата за управление е на половина и няма такса за предсрочно погасяване със собствени средства. Без този спестовен план лихвата е 7,55 в Е за целия период или там разни варианти за първа година и т.н. Много ясно си го пише на страницата на Булбанк.
                        Бре на мИня ми е трудно да ти схвана ко искаш да ни кажеш, ама затова съм си и Рус, налЕ?

Виж само болднатото к'ви ги плещиш ...

П.П. Иначе на пазара има схеми за фиксирана лихва за целия период, ама нали може и да не ти светвам ламБата? Само, че те не са там, дет' ти ги търсиш ...
                        Last edited by marandi; 10.10.2010, 16:13.

Коментар

• Първоначално изпратено от jamiemirror Разгледай мнение
                          Сещаме се и какви са индексите с 10-20-30 години хоризонт. Има ги и в доста от сегашните договори, колкото до многото хора с 4% в евро - такива останаха само служители в банки (с преференции). Масово народеца преподписа договорите в които нямаше клауза за корекция на процента при големи движения в индексите.
                          Всички договори съдържат индекси. За другото не ми се коментира. От пусто в празно ...

Коментар

Отговорът е много прост. Това са договори на индекс+надбавка. Сещате се сега какви са индексите Такива бяха старите договори и в момента има много хора на 4 % лихва в евро А иначе за сериозни клиенти и предложенията са сериозни.
                            Сещаме се и какви са индексите с 10-20-30 години хоризонт. Има ги и в доста от сегашните договори, колкото до многото хора с 4% в евро - такива останаха само служители в банки (с преференции). Масово народеца преподписа договорите в които нямаше клауза за корекция на процента при големи движения в индексите.

Коментар

• Отговорът е много прост. Това са договори на индекс+надбавка. Сещате се сега какви са индексите Такива бяха старите договори и в момента има много хора на 4 % лихва в евро А иначе за сериозни клиенти и предложенията са сериозни.

Коментар

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
                                днес говорих с един мой познат, който има 10 годишен ипотечен за 100кв ЕПК в краен квартал. Човека е много точен и беше много доволен, защото от банката са му предложили договор с фиксирана лихва за 2 години...под 6%....(няма да казвам коя банка и колко точно) ...като за лоялен клиент..

това направо ме изуми, но човека в никакъв случай няма да седне да ме лъже тачка че го приемам за чиста монета.

вариантите за който се сетих са 2
                                1. банката Х очаква интересни времена за кредитите и лихвите. Повече ефтин ресурс отвън и конкуренция между банките за клиенти.

2. банката Х очаква, че ще има трусове на пазара на имоти и иска по-скоро да прикотка клиента да си плаща по-малко но редовно отколкото в даден момент да реши, че му е по-изгодно да отсвири кредита и обезцененото ЕПК.

..много странно... все пак лихвата е доста по-ниска от доста депозити към момента...

поздрави
                                Само да напиша, че и аз чух за няколко подобни случая - драстично по-ниска лихва за съществуващи настоящи изрядни клиенти на банката. Конкретните договори не съм ги чел и може да има хиляди врътки. Определено банките се опитват да си бетонират поне изрядните клиенти....
                                Явно предстои най-лошото от кризата

Коментар

Working...
                                X