IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво понижение очаквате на жилищните имоти? - АРХИВ 2

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• който не си е правил сметка си е негов проблем. вината си е негова. но не там е проблемът. въпросът е - как може да си направиш сметка след като не знаеш колко ще плащаш за лихва илис колко ще ти я увеличат след време? хайде да видим как се отговаря на отзи въпрос....

Коментар

• Първоначално изпратено от all_trader Разгледай мнение
      така е , но проблемът е ,че кредитът се е превърнал в нещо напълно естествено в днешно време и важно средство за развитието на една икономика . неделима част от едно общество. тук обаче банките безчинстват с пълна сила.... съсипват икономиката на страната , вместо да я подпомагат .
      иначе за алчността на българина и избиването на комплекси , което наполседък стана нацинален спорт си прав. то и заради тази пуста алчност на някои хора в банките цените на кредитите са такива... пак стигаме до пустия български манталитет ....
      през това време регулаторният орган , който трябва да се занимава с банките си клати краката и се прави ,че не разбира .... ще се оправим , но някой ден не сега....
      Да,така е кредита отдавна е нещо напълно естествено!Хората по света отдавна живеят на кредит.Вярно е и,че банките в България не са най-коректните партньори,но също така е вярно,че нашего брата българина няма грам финансова култура и изобщо не може да си прави сметката!И за всичко някой друг му е виновен!Това е нещото,което най-много ме дразни!Когато се даваха масово кредити,всеки грабеше с пълни шепи без да си направи грам сметка дали ще му стигат доходите да си покрива вноските,без да се е замислил, дори и за секунда,че лихвите както могат да падат,така и могат да се качват.така че вината не е само в банките.И народа трябва да се поограмоти финансово.
      Всяка краткосрочна спекулация е потенциална дългосрочна инвестиция.

Коментар

• Сделка с панелка: 70% - ипотека; 30% - късмет
        http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=599052

Коментар

• Първоначално изпратено от Crux Разгледай мнение
          Не е вярно това за депозитите. От почти 3 години си държа парите на 3-месечен Супер депозит в ПИБ и винаги досега получената лихва е била точно колкото е в договора. Друг е въпросът, че от 9.75% в началото на 2008-а сега лихвата е 6.70%... Но имаше случай, когато банката намали лихвата по депозита малко след като го бях подновил, но въпреки това в края на периода цялата сума беше олихвена с по-високия процент отпреди промяната.
          A propos, в договорите за депозит също я има клаузата за едностранно променяне на лихвата от страна на банката...
          +1
          Мнението не е препоръка за покупка или продажба на ценни книжа.

Коментар

• all_trader

Всичко е психология 100% и ограбването си става през психоатака..иначе не може.Помисли - давам ти пари в заем за 30 години..ще ми ги връщаш 30 години , обаче след 4-5 години те почвам.."Върни ми половината пари ! " , слагам ти лихва голяма и т.н.т....То няма закон който да задължава банките да имат почтенно поведение и да носят отговорност за действията си.Мениджърите пък ..източват банките и само далавери с кредити.ЕС дори не е държава , той не е реален този съюз , той е виртуален. Смятай колко са зле нещата в Света , щом като парите на ЕС се приемат за платежно средство и то надежно платежно средство
            D.Y.F-091066

Коментар

• Първоначално изпратено от LANDLORD 31 Разгледай мнение
              Ето пълната каша с лихвите по кредитите. Едно със сигурност знам- банките в България имат най-непрозрачното лихвообразуване и многобройните апели на потребителски организации и вече събуждащо се гражданско общество принуди политиците да измислят някакви подобия на мерки с които да озаптят банковите обирджии. Това е и причината да се дават и такива лихви по депозити които ги няма никъде. Друг е въпроса, че от обявените цифри по депозите и реалните има 2-3 парсека
              Най-интересно ще ми бъде да разбера, докога пестенето в България за някои ще бъде най-добрия бизнес?
              ................
              http://paper.standartnews.com/bg/art...article=343336
              Не е вярно това за депозитите. От почти 3 години си държа парите на 3-месечен Супер депозит в ПИБ и винаги досега получената лихва е била точно колкото е в договора. Друг е въпросът, че от 9.75% в началото на 2008-а сега лихвата е 6.70%... Но имаше случай, когато банката намали лихвата по депозита малко след като го бях подновил, но въпреки това в края на периода цялата сума беше олихвена с по-високия процент отпреди промяната.
              A propos, в договорите за депозит също я има клаузата за едностранно променяне на лихвата от страна на банката...
              Never underestimate the predictability of stupidity

Коментар

• Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнение
                Ми като му е толкова акъла ще го ограбват.Като не може да си сдържа пороците.Като е алчен мързелив прост необразован а в същото време се прави на тарикат и иска да демонстрира стандарт на баровец да го ограбват.Закона е такъв ще ти вземат всичко докато се научиш какво да правиш.В природата няма милост.Има закони и училище.Целта е да се научи урока.Ще ти го преподават цял живот докато ти вземат и гащите и ще го научиш
                така е , но проблемът е ,че кредитът се е превърнал в нещо напълно естествено в днешно време и важно средство за развитието на една икономика . неделима част от едно общество. тук обаче банките безчинстват с пълна сила.... съсипват икономиката на страната , вместо да я подпомагат .
                иначе за алчността на българина и избиването на комплекси , което наполседък стана нацинален спорт си прав. то и заради тази пуста алчност на някои хора в банките цените на кредитите са такива... пак стигаме до пустия български манталитет ....
                през това време регулаторният орган , който трябва да се занимава с банките си клати краката и се прави ,че не разбира .... ще се оправим , но някой ден не сега....

Коментар

• Първоначално изпратено от all_trader Разгледай мнение
                  проблемът са алчните акционери и българските мениджъри. слушайте само изкавзанията на Ягодин и ще разберете как най-безцеремонно лъжат, мамят и ограбват бълг. народ , не без съдействието на държавата разбира се , която е тотално абдикирала от своите функции , защото или са се продали или по стар български обичай гие обхаванало тотално бездействие и безхаберие.
                  Ми като му е толкова акъла ще го ограбват.Като не може да си сдържа пороците.Като е алчен мързелив прост необразован а в същото време се прави на тарикат и иска да демонстрира стандарт на баровец да го ограбват.Закона е такъв ще ти вземат всичко докато се научиш какво да правиш.В природата няма милост.Има закони и училище.Целта е да се научи урока.Ще ти го преподават цял живот докато ти вземат и гащите и ще го научиш

Коментар

• Първоначално изпратено от LANDLORD 31 Разгледай мнение
                    Ето пълната каша с лихвите по кредитите. Едно със сигурност знам- банките в България имат най-непрозрачното лихвообразуване и многобройните апели на потребителски организации и вече събуждащо се гражданско общество принуди политиците да измислят някакви подобия на мерки с които да озаптят банковите обирджии. Това е и причината да се дават и такива лихви по депозити които ги няма никъде. Друг е въпроса, че от обявените цифри по депозите и реалните има 2-3 парсека
                    Най-интересно ще ми бъде да разбера, докога пестенето в България за някои ще бъде най-добрия бизнес?
                    ................
                    проблемът са алчните акционери и българските мениджъри. слушайте само изкавзанията на Ягодин и ще разберете как най-безцеремонно лъжат, мамят и ограбват бълг. народ , не без съдействието на държавата разбира се , която е тотално абдикирала от своите функции , защото или са се продали или по стар български обичай гие обхаванало тотално бездействие и безхаберие.

Коментар

• Ето пълната каша с лихвите по кредитите. Едно със сигурност знам- банките в България имат най-непрозрачното лихвообразуване и многобройните апели на потребителски организации и вече събуждащо се гражданско общество принуди политиците да измислят някакви подобия на мерки с които да озаптят банковите обирджии. Това е и причината да се дават и такива лихви по депозити които ги няма никъде. Друг е въпроса, че от обявените цифри по депозите и реалните има 2-3 парсека
                      ................

Коментар

• Първоначално изпратено от MRP Разгледай мнение
                        Предавам се Абе ....Къде съм ти писал, че са "закотвени" ?????? Къде съм писал за фиксирани лихви ????

И за последно: 0фертата за която писах е точно 6,55 % в евро / и това не е само за първата година!!!!!
                        Бахмааму, аз че съм си тъп го знам, ама вече съвсем се обърках.

Коментар

И за последно: 0фертата за която писах е точно 6,55 % в евро / и това не е само за първата година /.

Лека !
                          Бре, аз тая вмирисана оферта ще ти я бия както си искам и не мога да разбера в Уникредит ли бачкаш или си решил да се възползваш от "екстрата" да им заведеш клиент за кредит

П.П. Повярвай ми аз рядко се обърквам за разлика от теб и каквото съм написал е така. А, ти продължаваш с нелепите си твърдения, че лихвите били плаващи на база индекси ( да кажем ), а после, че лихвата била фиксирана за целия период ...

Иди дръпни от Алфа банк ли кои бяха там, че не ми се търси ся - те също предлагат юрибор + надбавка 6.5% към лихвата, ще си на далавера до няколко години

Коментар

• MRP, Определено си в грешка относно срока, през който можеш да се радваш на тази лихва :-)
                            Ето ти един мейл, който получих преди няколко дена :-)
                            " Здравейте,

Имаме удоволствието да Ви информираме, че УниКредит Булбанк стартира Търговска кампания за продажба на ипотечни кредити (стандартни и универсални) за периода 01.10.2010 - 31.12.2010 г.
                            Основните параметри:
                            Атрактивни лихвени условия;
                            Отстъпкa в лихвата в размер на 1% за клиенти, които инвестират в Спестовен план Pioneer - отстъпката важи за срока на инвестицията (3 или 5 г.);
                            Отстъпка в размер на 50 % от комисионата за поддръжка и обслужване по кредит "Първи дом";
                            Безплатно издаване на Ипотечен сертификат, валиден за 6 месеца;
                            0 % комисиона предсрочно погасяване със собствени средства;
                            Булбанк он-лайн - всички абонирани за услугата сметки на клиента са без такса поддръжка за 1г. (за нови клиенти);
                            V-pay дебитна карта - безплатно издаване, без такса обслужване, без изискване за неснижаем остатък;
                            Пакетна програма Unico Light - без такса за първите 6 мес.
                            Освен това има значително намаление на лихвените проценти за кредити в EUR при Универсален ипотечен кредит и Кредит за лица без постоянно местоживеене в страната.
                            И не на последно място - преференциални условия по кредитни карти MasterCard Standard до 31.12.2010.

Изпращаме актуализираната презентация по продукти за физически лица.
                            При въпроси или необходимост от обучение относно Спестовен план Pioneer, моля да се свържете с нас.

Успех в продажбите! "

Коментар

• Предавам се Абе Маранди, само казвам че във всички договори лихвите се образуват възоснова на индекси / юрибор,софибор,либор /. Къде съм ти писал, че са "закотвени" ?????? Къде съм писал за фиксирани лихви ???? Ти по скоро се обърка преди малко. Айде покажи ги тия фиксирани лихви !!!
                              Явчо, ако някой се бърка си е за негова сметка. Пределно ясен съм. Все пак не съм чул някой да се отказал да ползва ток, защото може след 3 години да е по-скъп.
                              И за последно: 0фертата за която писах е точно 6,55 % в евро / и това не е само за първата година /.

Това наистина е последно, защото наистина е губене на време.

Лека !

Коментар

Никой не подвеждам. Лихвата е 6,55 % и е за целия период, а не за първата година, а после примерно 8, както е в примера, който давате. Това, че може да се вдигне при определени условия е повече от ясно. Не случайно писах, че на пазара фиксирани лихви или няма или аз не съм виждал. Както и да е не ми се пише повече.

Лека вечер !
                                Подвеждаш, защото не знаеш да се израяваш правилно, казваш го така сякаш лихвата е фиксирана. Ако не ни вярваш питай някой около теб ,как ти разбира писаниците и ще се обедиш.

Правилно е да се каже, че лихвата МОЖЕ БИ ЩЕ Е 6,55%, но е по-вероятно да НЕ Е.

Коментар

Working...
                                X