If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво понижение очаквате на жилищните имоти? - АРХИВ 2
Ще бъде интересно някой да обясни как се смята доходността при животозастраховането и от какво и как печелят застрахователите. От гражданска отговорност е ясно как печелят.
печелят от това че ти въртят паричките 10 и повече години и почти не плащат лихва.
После като дойде време за плащане се ослушват .... щотоу ... не са банка и не са гарантирали доходоС
затова аз си плащам чиста засраховка. Без никви схеми
Щото съм ПроЗ и не Фащам далаверата
за това препочитам да кеширам както при каското
Дата 26.11.2010
Място канцеларията на синдика в гр. Велико Търново, ул. "Мармарлийска" № 37
Синдик Марияна Тонева Банчева
Дело номер, съд т.д. 517/2009, Окръжен съд Велико Търново
Длъжник „Дастимакс” ЕООД, гр. Велико Търново в несъстоятелност
Ред на продажбата продажба по реда на чл. 717а - чл. 717 е от ТЗ
Начин на продажбата продажба на недвижими имоти поотделно
Марияна Тонева Банчева, синдик на „Дастимакс” ЕООД - в несъстоятелност, гр. Велико Търново, област Велико Търново, ЕИК 103942784, по т. д. № 517/2009 година по описа на ВТОС, на основание чл.717а от ТЗ обявява на интересуващите се, че на 26.11.2010 година /петък/ от 14.00 часа, начало на наддаването, до 15.00 часа, край на наддаването, на основание чл. 716, ал. 2 и чл. 717 от ТЗ и съгласно определение на съда, в канцеларията на синдика в гр. Велико Търново, ул. "Мармарлийска" № 37, ще се проведе търг с тайно наддаване за следните недвижими имоти, собственост на длъжника:
1. Апартамент № 3, находящ се в гр. Варна, обл. Варненска, район „Приморски”, попадащ в кв. 46 по плана на м-ст „Св. Никола”, съгласно скица УПИ № Х-2902=1016, кв. 50, находящ се на втори етаж на жилищна сграда, с площ 56.47 кв. м., състоящ се от коридор, дневна с кухненски бокс, спалня, баня-тоалет и една тераса при граници: стълбищна клетка, от три страни - вътрешен двор и апартамент № 4, както и съответните 8.5201 % идеални части от общите части; както и съответните 8.5201 % идеални части от правото на строеж върху мястото, върху което е построена сградата.
Цена: 75 456 лв.
2. Апартамент № 4, находящ се в гр. Варна, обл. Варненска, район „Приморски”, попадащ в кв. 46 по плана на м-ст „Св. Никола”, съгласно скица УПИ № Х-2902=1016, кв. 50, находящ се на втори етаж на жилищна сграда, с площ 33.23 кв. м., състоящ се от коридор, дневна с кухненски бокс, спалня, баня-тоалет и една тераса при граници: стълбищна клетка, апартамент № 3, вътрешен двор и апартамент № 5, както и съответните 5.0137 идеални части от общите части на сградата, равняващи се на 5.12 кв. м. идеални части, както и съответните 5.0137 идеални части от правото на строеж върху мястото, върху което е построена сградата.
Цена 44 448 лв.
3. Апартамент № 5, находящ се в гр. Варна, обл. Варненска, район „Приморски”, попадащ в кв. 46 по плана на м-ст „Св. Никола”, съгласно скица УПИ № Х-2902=1016, кв. 50, находящ се на втори етаж на жилищна сграда, с площ 36.73 кв. м., състоящ се от коридор, дневна с кухненски бокс, спалня, баня-тоалет и една тераса при граници: стълбищна клетка, от три страни - вътрешен двор и апартамент № 4, както и съответните 5.5417 идеални части от общите части на сградата, равняващи се на 5.66 кв. м. идеални части, както и съответните 5.5417 идеални части от правото на строеж върху мястото, върху което е построена сградата.
Цена 49 152 лв.
4. Склад № 1, находящ се в гр. Варна, обл. Варненска, район „Приморски”, попадащ в кв. 46 по плана на м-ст „Св. Никола", съгласно скица УПИ № Х-2902=1016, кв. 50, находящ се на сутеренен етаж на жилищна сграда, с площ от 80.77 кв. м., състоящ се от: едно помещение и баня - тоалет; прии граници: от две страни - вътрешен двор и склад № 2, както и съответните 9.4652 % идеални части от общите части на сградата, равняващи се на 9.67 кв. м. идеални части; както и съответните 9.4652 % идеални части от правото на строеж върху мястото, върху което е построена сградата.
Цена 62 112 лв.
5. Склад № 2, находящ се в гр. Варна, обл. Варненска, район „Приморски”, попадащ в кв. 46 по плана на м-ст „Св. Никола”, съгласно скица УПИ № Х-2902=1016, кв. 50, находящ се на сутеренен етаж на жилищна сграда, с площ от 85.40 кв. м., състоящ се от: едно помещение и баня - тоалет; при граници: от две страни - вътрешен двор и склад № 1, както и съответните 10.0077 % идеални части от общите части на сградата, равняващи се на 10.22 кв. м. идеални части; както и съответните 10.0077 идеални части от правото на строеж върху мястото, върху което е построена сградата.
Цена 65 664 лв.
6. Склад № 3, находящ се в гр. Варна, обл. Варненска, район „Приморски”, попадащ в кв. 46 по плана на м-ст „Св. Никола”, съгласно скица УПИ № Х-2902=1016, кв. 50, находящ се на сутеренен етаж на жилищна сграда, с площ от 73.75 кв. м., състоящ се от: едно помещение и баня - тоалет; при граници: вътрешен двор, стълбищна клетка и склад № 2, както и съответните 8.6425 % идеални части от общите части на сградата, равняващи се на 8.83 кв. м. идеални части; както и съответните 8.6425 % идеални части от правото на строеж върху мястото, върху което е построена сградата.
Цена 56 736 лв.
Търга ще се проведе при първоначална оценка, така както е посочена по-горе, за всеки актив.
Таксите и данъците по прехвърлянето са за сметка на купувача.
Продажбата ще бъде извършена при условията на глава 46 „Осребряване на имуществото”, чл. 717в от ТЗ.
Книжата за продажбата се намират в канцеларията на синдика в гр. В. Търново, ул. "Мармарлийска" № 37 и са на разположение на всеки заинтересуван, всеки работен ден от 01.11.2010 година до 20.11.2010 година от 15.00 часа до 17.30 часа.
Желаещите да закупят предлаганото имущество могат да се запознаят с документацията, да извършат оглед и да внесат задатък в размер на 10 % върху оценката за участие в тайния търг, отделно за всяка позиция.
Начин на плащане:
За участие в наддаването, следва да се внесе задатък в размер на 10 % върху първоначалната оценка, най-късно до 20.11.2010 година. Задатъкът може да се внесе по сметка на синдика в банка Пиреос, клон Велико Търново, с BIC код: PIRBGSF, IBAN сметка BG81PIRB73877602817000.
Наддаване:
- наддавателните предложения се подават в срок, посочен в обявата в запечатан плик, като посочат име, съответно фирма на участника, седалище, адрес, БУЛСТАТ и телефон за кореспонденция, актив, за който се наддава, предложената цена с цифри и думи. Към предложението се прилагат: оригинал от банковия документ за внесен задатък, изрично пълномощно, в случай, че предложението са подава от пълномощник. За участие в търга се допускат само купувачи, които са внесли необходимия задатък и са удостоверили самоличността си:
- за представителите на юридическите лица: валидно съдебно удостоверение за актуално състояние и пълномощно за представителя на дружеството;
- за физическите лица: лична карта.
Обявеният за купувач, трябва в срок от 5 дни от приключване на продажбата да внесе предложената от него цена, като приспадне внесения от него предварителен задатък по посочената по - горе сметка на дружеството в Банка Пиреос АД клон Велико Търново.
Резултатите от наддаването ще бъдат обявени от синдика в деня на продажбата, веднага след изтичане на срока за подаване на предложенията, в присъствието на явилите се наддавачи.
За допълнителна информация на телефон: 0885 910 808.
но ми омръзна мои познати да ми надуват главата с тая супер доходнос. Е аз обичам сам да си смятам нещата!
Ще бъде интересно някой да обясни как се смята доходността при животозастраховането и от какво и как печелят застрахователите. От гражданска отговорност е ясно как печелят.
Кодекс за застраховането и в общите условия по различните продукти.
Благодаря все пак, но това е ... по-скоро как да се организира процесът на работа, но не и финансовата математика на тези услуги.
Мислех си дали има нещо в интернет, споделено, като съдържанието на
Математически методи и модели в животозастраховането и пенсионното осигуряване, Автор: Д-р Никола Чолаков, 2003
.... или и в тази област у нас всеки си къта тефтерчето и го е страх да не му откраднат бИзИнеса
ПП Намерих разни материали на английски но предполагам, че както винаги у нас има нещо по-различно и за това питам !
Преди кризата до 2006 г. средно за 20 години по такива продукти доходността беше 9.3% върху математическия резерв ( не върху внесенето ). За миналата година пак при Алианц е 7.4% - кое е "супер високото на тия проценти"??
Ако имаш конкретен въпрос ще ти отговоря, ама да си говорим от типа "Такова животно няма", по-добре си потърси друг събеседник да се вайкате заедно
Поздравления за теб и съпругата за решението!
Изчезвам, после може да ти отговоря, ако имаш конкретен въпрос
Извини ме за незнанието -- но има ли някъде в интернет описана методиката и финасовата математика на тези продукти?
Има и малко друга логика: ако са в акции и можеш да теглиш сумата, последните 3-4 години е сравнително близо като сума. Тогава идеята е да уцелиш висок пазар, да хванеш бум за тия години, за да си дръпнеш повече пари.
Да, аз разбрах, че има нещо такова, но ме ядоса отношението на брокера - вместо да ми ги обясни тия неща, той вика - сметките ти не са верни :-)
Ами нивото на продавачите се определя от нивото на купувачите - за сега над 90% са тотално финансово неграмотни и продавачите са съвсеееееем малко над тяхното ниво
Ами лихвата/доходността се начислява върху математическия резерв по застраховката , а не върху внесената от теб сума/вадят се комисионни , рискови премиии , административни разходи и тн./ - първата година тоя резерв е 0 , после почва да расте - 20г е ок , най- добре е 30г полица - повече години по-висок резерв ще ти се олихвява, ако е за 5 г.застраховката и ако си над 45 какъв сап ядеш не е истина направо
Да, аз разбрах, че има нещо такова, но ме ядоса отношението на брокера - вместо да ми ги обясни тия неща, той вика - сметките ти не са верни :-)
Never underestimate the predictability of stupidity
Бъркаш нещата пак. Не ставаше дума къде ще възпитаваш децата ами да си имат дом наблизо. Знаеш ли колко години си говорихме в къщи, че може би сина ще се чуства по-добре с 50 хилки в Холандия примерно, отколкото с апартамент ама безработен в Софето. Обаче аз не съм за пример щото черния ми дроб ще изкара още максимум 20 години. Ама имам познати дето децата им се спасиха на запад и не изглеждат много хепи.
И като имат дом наблизо - какво?
Аз пък имам познати, дето си имат апартаменти в София и пак предпочитат да живеят и работят на Запад. Не мога да разбера защо смяташ (а и не само ти, де), че собственият дом е гаранция за щастие и просперитет. По тая логика българите би трябвало да са най-щастливите на света, защото сме на първо място в света по птитежание на имоти.
Never underestimate the predictability of stupidity
Както казах, застраховката е хубаво нещо, защото ти носи сигурност. Но не е депозит. И да - не съм чувал за техническа лихва, но това, което видях на сайта на Allianz, изобщо не ми хареса. Отправих офицално запитване с изчислена лихва 5% с натрупване, сравнение с показаното на сайта им и молба за обяснение защо има такава голяма разлика - отговор така и не получих :-)
P.S. Аз не съм против животозастраховането, даже напротив - имаме си 20-годишни полици с жената. Просто не вярвам в тия супер високи проценти, които даваш.
Ами лихвата/доходността се начислява върху математическия резерв по застраховката , а не върху внесената от теб сума/вадят се комисионни , рискови премиии , административни разходи и тн./ - първата година тоя резерв е 0 , после почва да расте - 20г е ок , най- добре е 30г полица - повече години по-висок резерв ще ти се олихвява, ако е за 5 г.застраховката и ако си над 45 какъв сап ядеш не е истина направо
Бъркаш нещата пак. Не ставаше дума къде ще възпитаваш децата ами да си имат дом наблизо. Знаеш ли колко години си говорихме в къщи, че може би сина ще се чуства по-добре с 50 хилки в Холандия примерно, отколкото с апартамент ама безработен в Софето. Обаче аз не съм за пример щото черния ми дроб ще изкара още максимум 20 години. Ама имам познати дето децата им се спасиха на запад и не изглеждат много хепи.
Какво му пречи да продаде апартамента за 50 хилки и да отиде в Холандия да ги профука за трева и курви?
Коментар