Първоначално изпратено от Crux
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво понижение очаквате на жилищните имоти? - АРХИВ 1
Collapse
Заключена.
X
X
-
-
Първоначално изпратено от luboil Разгледай мнениеЕеее? Причините за разликата в цената са много, а специално в БГ са побългарени Или може би защото едно жилище не в в ромското гето ще платиш за общите части колкото за жилщна площ?
Коментар
-
Първоначално изпратено от Мажоритаря Разгледай мнениеCrux,
Много е дъвкано това, което казваш, но хората просто не могат да го възприемат особено тези, които си търсят жилище. Те не могат да го възприемат на ментално ниво...
Но това е факт.
Аз когато построих моята кооперация преди десетина години лично съм продавал на различни цени апартаменти на един етаж. И това не защото няма клиенти, даже напротив 80% бях продал още преди да се завърши сградата. Просто на по-големите и хубави апартаменти и с добро изложение слагах надбавка от 10-15% спрямо останалите. Вървяха, като топъл хляб, даже се продадоха по бързо от останалите. Имаше два апартамента, които не можех да ги продам 1 година и си имаше причина за това, но в крайна сметка и те бяха пласирани na задоволителна цена.
Иначе в идеалния център на София... В разстояние от 100-200 метра може да се открият разлики в цената от няколко пъти. Но кое според вас е "нормалната" цена Държа Защончо да ми отговори... Също така ми е интересно някой да ми даде определние за "нормална цена" .Never underestimate the predictability of stupidity
Коментар
-
Първоначално изпратено от Crux Разгледай мнениеНяма такова нещо "средна цена на кв. м". Две еднакви по площ сгради, построени една до друга, може да имат драстична разлика в цената. Зависи какви материали са вложени, какви майстори са работили, какъв е проектът и още сто неща.
Много е дъвкано това, което казваш, но хората просто не могат да го възприемат особено тези, които си търсят жилище. Те не могат да го възприемат на ментално ниво...
Но това е факт.
Аз когато построих моята кооперация преди десетина години лично съм продавал на различни цени апартаменти на един етаж. И това не защото няма клиенти, даже напротив 80% бях продал още преди да се завърши сградата. Просто на по-големите и хубави апартаменти и с добро изложение слагах надбавка от 10-15% спрямо останалите. Вървяха, като топъл хляб, даже се продадоха по бързо от останалите. Имаше два апартамента, които не можех да ги продам 1 година и си имаше причина за това, но в крайна сметка и те бяха пласирани na задоволителна цена.
Иначе в идеалния център на София... В разстояние от 100-200 метра може да се открият разлики в цената от няколко пъти. Но кое според вас е "нормалната" цена Държа Защончо да ми отговори... Също така ми е интересно някой да ми даде определние за "нормална цена" .Мнението не е препоръка за покупка или продажба на ценни книжа.
Коментар
-
Първоначално изпратено от steppenwolf Разгледай мнениеТой ти е казал човека, че говори за белите държави, не за третия свят. Къде във бяла държава има палат и до него бордей. Само в България, Латинска Америка, Африка. Не можахте да разберете, че пейзажа наоколо до голяма степен формира цената. И най качественото строителство направено в ромското гето ще държи по-малка цена от панелка в хубав квартал. Но знам ли явно за вас обора значение няма, стига вашата малка кочинка да е хубава отвътре.
Две еднакви по площ сгради, построени една до друга, може да имат драстична разлика в цената.
И най качественото строителство направено в ромското гето ще държи по-малка цена от панелка в хубав квартал.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Crux Разгледай мнениеНяма такова нещо "средна цена на кв. м". Две еднакви по площ сгради, построени една до друга, може да имат драстична разлика в цената. Зависи какви материали са вложени, какви майстори са работили, какъв е проектът и още сто неща.
Коментар
-
Първоначално изпратено от jamiemirror Разгледай мнениеНе пич, не говорим на един език. Продавача (в бялата държава, не в БГ) казва: в този квартал цените са 400Е/м2, моя апартамент има балкон което му добавя 5%, има и мазе което добавя други 5%, има подобрения които добавят още 4%. Общо 14%, следва цена от 456Е/м2 спрямо ЧИСТАТА ОБИТАЕМА ПЛОЩ.
Елементарно Уотсън, без излишни глупости и хитруване. Няма значение че балкона може да е 10м2 или 12м2 - все са 5% към цената защото това е една екстра, удобство.
ПП: Между другото, не гледам мачове. Та не ми пукаNever underestimate the predictability of stupidity
Коментар
-
Първоначално изпратено от Zashtontcho Разгледай мнениеА тоя вътрешен коефициент на каква база се формира умнико? Как ти звучи ЮРИБОР х 2 + рискова премия + бонус за тъпаците като жимимирор дето са теглили без да четат договора И какво ще стане, когато ЕЦБ продължи да вдига лихвата и от 1,25% стигне до 2%? И като стане EURIBOR 4%? И като лихвата на българските джеймита се дигне с 6-7%?
Сега и лайната ти били криви, я се огледай да не би случайно да караш в насрещното в последно време?
Коментар
-
Първоначално изпратено от Oscar de la Hoya Разгледай мнениеНо после премерих няколко имота -старо и помолих приятели с ново строителство да премерят и резултатът е,че на всички им влизат и стните в квадратурата. Така че това е истината в БГ.
Малко сме преебани, но поне в старото няма другите екстри...
Първоначално изпратено от marketleverage Разгледай мнениеникои не е казал че са безплатни просто да не калкулираме цента по български и да няма такива изцепки като на картинката на Грую Груев долу не 75 квадрара по 745 евро на квадрат а са 40 по 1397 евро и това е с дебелината стените иначе още по плачено сравенението с виена
Първоначално изпратено от Jimmy Разгледай мнениеКъм плюсовете, които си изброил за апартаменат във Виена, бих добавил и още нещо. Видно от чертежа - дълбочината на сградата е 12м., което предполага по-добра естествена осветеност на помещенията.
В България новото строителство често е с дълбочина 16м. , а като се прибавят и ерекери 2х1.50м. - може да достигне 19м., което води до схеми, при които в средата на сградата остават големи пространства, лишени от естествена светлина.
Първоначално изпратено от jamiemirror Разгледай мнениеПри повишение с 0.25-0.5 изобщо няма да стигне до лихвените проценти на БГ банките. Нулев ефект.
Първоначално изпратено от jamiemirror Разгледай мнениеИспанците да си пищят, в БГ масовата практика не е ЕУРИБОР а вътрешен за банката коефициент
Първоначално изпратено от bbzz24 Разгледай мнениеаз пък съм убеден, че точно в булгаристан банките слагат високи лихви просто като презастраховка срещу собствената си некадърност да изчислят адекватно риска по 1 заем.
А, и модераторът на форума е лайно!
Коментар
-
Първоначално изпратено от anon6706 Разгледай мнениеБроят се и още как!!! Иначе къде ще си вгрАдим сейфУ, дет' си държиме пачките???!!!!
Коментар
-
Първоначално изпратено от jamiemirror Разгледай мнениеНе ме разбираш щото всичките ти разсъждения са в погрешния БГ-модел.
Стените не се броят - вече писах защо. Това че за тях си има стандарт не значи че трябва да влизат в площта.
Относно останалото - то се води екстри и затова някои жилища са по-скъпи от други. Не се договаря отделно, това са абсурди!
Коментар
-
Първоначално изпратено от marketleverage Разгледай мнениепрез 2010 гледах реклами еурибор + надбавха (но в ситния бърз текст пишеше но не по малко от 7,9 процента)
а иначе 2006-2007-2008 те повечето не си четяха договорите които подписвали банката нямало да ги прекара така че незнам коло са тъпи
Коментар
-
Първоначално изпратено от jamiemirror Разгледай мнениеТия на които кредитите бяха обвързани с ЕУРИБОР намазаха през кризата, не вярвам някой да е бил толкова ТЪП да сключи договор с последните 3 години по тоя начин (ЕУРИБОР+14% примерно хахахаха).
а иначе 2006-2007-2008 те повечето не си четяха договорите които подписвали банката нямало да ги прекара така че незнам коло са тъпи
Коментар
-
Първоначално изпратено от marketleverage Разгледай мнениеима и такива ресурса на банките майки поскъпва ще видим дали някои ще изпищи в темата за кредитите
Коментар
Коментар