IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво понижение очаквате на жилищните имоти? - АРХИВ 1

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Ебем ти имотите. Кажете нещо интересно. Аз днес да се е... и простака реших да съм на диета и не си купих нищо за ядене с идеята че няма да вечерям и сега съм умрел от глад... Ако изляза, до нас има китайски, ще се наям като говедо и ми отиде диетата.. Просто немам идея какво да правя. Е това е проблем - недвижимите имоти, при положение че ни ще ги купуваме, ни ще ги продаваме са проблем на другите хора.........

Коментар

• Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнение
      Q1 на 2011 г. означава = първо тримесечие, т.е. до края на март. Демек Q1 не е равно на януари!?!

Цените за второ тримесечие ще излязат към 20-ти този месец и тогава ще се види, дали тренда е обърнал.

Сега може да ми обясниш пак за този януари защо си го цитирал, ама по-бавничко, че съм Рус и нещо не мога да ти схвана "филмите"? Или твърде "сложно" пиша?

П.П. За останалите ти простотии се надявам, че има модератори, иначе пак се разделяме
      Щото цитата ти е от януари. И не се хващай за това какво включва тримесечието /щото това и децата го знаят/, ами кажи защо нагло излъга колегата, че никога не си прогнозирал дъна? Това е една от многобройните ти лъжи, изопачавания смело говорене на пълни глупости и безумни прогнози които само ти си ги вярваш, че ще се случат. Дори да има растеж през второто тримесечие, не се знае дали после няма да има ново дъно. Само, че ти си толкова ярък паун, че си писал преди това и за абсолютното дъно.
      А най-дразнещото е че всичко това го вършиш с благовиден почерк и педофилски уклон /сладки бебета, умни бебета/ .
      Last edited by LANDLORD 31; 07.07.2011, 22:03.

Коментар

• Първоначално изпратено от marketleverage Разгледай мнение
        и аз това питах с кое се мери с най евтините продукти или с някакви средни и как се решава какво купува най масово българина за да го сложат в кошницата евтино средно или скъпо
        Ами обърни се към НСИ. Аз ти преподадох методиката която се използва в цял свят - това което ползва стандартно семейство със среден доход.

Коментар

• Първоначално изпратено от LANDLORD 31 Разгледай мнение
          Целият пост съм ти цитирал, целият!
          И си доста НАГЪЛ!ОТ ЯНУАРИ ДОСЕГА ИМА НЕПРЕСТАНЕН СПАД А ТИ СЕ САМОЦИТИРАШ КОЛКО СИ БИЛ УМЕН???!!! .....
          Q1 на 2011 г. означава = първо тримесечие, т.е. до края на март. Демек Q1 не е равно на януари!?!

Цените за второ тримесечие ще излязат към 20-ти този месец и тогава ще се види, дали тренда е обърнал.

Сега може да ми обясниш пак за този януари защо си го цитирал, ама по-бавничко, че съм Рус и нещо не мога да ти схвана "филмите"? Или твърде "сложно" пиша?

П.П. За останалите ти простотии се надявам, че има модератори, иначе пак се разделяме
          Last edited by marandi; 07.07.2011, 21:06.

Коментар

• и аз това питах с кое се мери с най евтините продукти или с някакви средни и как се решава какво купува най масово българина за да го сложат в кошницата евтино средно или скъпо
            mWPCloud.com

Коментар

• Първоначално изпратено от marketleverage Разгледай мнение
              незнам как са я измерили инфлацията освен с най евтините продукти и изкуствено повишение на някои регулирани цени на продукти... като тока ... където само полвината сметка е цена на тока другата половина са такси и таксички... имая и във енергоносителите при които сме зависими с дългосрочни договори от братушките като с газа

петрола си го клатят спекулантите нагоре надолу .... като петролните компании смятат че справедливата цена е около $70 другото са спекулантски очаквания

иначе при храните във високия сегмент няма промени на цените в последните 18 месеца (пак накарах да проверят преди няколко дни) потрбителската кошница като мери цените на най евтините храни може да отчита каквото си иска... кремвиршите от 2.30 като станат на три лева ще отчетем сигурно 40% инфлация...

Шунката на Тандем си е същите пари, Кремвиршите Тандем от 9 лв са си 9лв... сиренето Мегле (единственото сирене което според мен си има вкус като от едно време) от 4.55 за 400 грама е на 4.52 можем да кажем че пак си е толкова... черните (уж диетични и здравословни) хлебчета от по лев и нещо за 400 грама пак са си лев и нещо...
              Ти усещаш ли се малко? Нали инфлацията се мери според определена кошница стоки в НСИ. Ти можеш да си го мериш на тандема и меглето, друг на хеликоптерите и яхтите, но когато се мери инфлацията винаги се има предвид масови покупки на масовия потребител.
              Да напомням за пореден път, че поради трудността да се обхване изключително големия брой и разнообразие от потребителски стоки, на практика се използва т.нар. потребителска кошница, която включва основните стокови групи, купувани от стандартно семейство със среден доход ми се струва вече напълно излишно.
              Винаги се появява някой пицар или таксиджия живеещ на 8 000км. от България и чул за икономика от някой негър, след като емигрирал

Коментар

• незнам как са я измерили инфлацията освен с най евтините продукти и изкуствено повишение на някои регулирани цени на продукти... като тока ... където само полвината сметка е цена на тока другата половина са такси и таксички... имая и във енергоносителите при които сме зависими с дългосрочни договори от братушките като с газа

петрола си го клатят спекулантите нагоре надолу .... като петролните компании смятат че справедливата цена е около $70 другото са спекулантски очаквания

иначе при храните във високия сегмент няма промени на цените в последните 18 месеца (пак накарах да проверят преди няколко дни) потрбителската кошница като мери цените на най евтините храни може да отчита каквото си иска... кремвиршите от 2.30 като станат на три лева ще отчетем сигурно 40% инфлация...

Шунката на Тандем си е същите пари, Кремвиршите Тандем от 9 лв са си 9лв... сиренето Мегле (единственото сирене което според мен си има вкус като от едно време) от 4.55 за 400 грама е на 4.52 можем да кажем че пак си е толкова... черните (уж диетични и здравословни) хлебчета от по лев и нещо за 400 грама пак са си лев и нещо...
                mWPCloud.com

Коментар

Брях, какво умно дете съм бил

Напълно възможен сценарий да се случи по НСИ!

И Панелников31, ако може ми цитирай пълните постове, че така не помня в какъв контекст съм го бил казАл т'ва, демек мятай линк да поглеждам целия "разговор"

П.П. Към 20-то число този месец ли излизаха данните за 2-ро тримесечие? Ако е така, скоро ще се разбере дали Русото е познало
                  Целият пост съм ти цитирал, целият!
                  И си доста НАГЪЛ!ОТ ЯНУАРИ ДОСЕГА ИМА НЕПРЕСТАНЕН СПАД А ТИ СЕ САМОЦИТИРАШ КОЛКО СИ БИЛ УМЕН???!!! По НСИ може да се окажеш прав, но това не отменя факта, че преди малко на въпрос към теб, ти се усъмни в собствената си прогноза / или не си спомни старата лъжа/ и веднага отрече да си прогнозирал дъна.
                  Русоляв влао, я кажи по - добре, ти нали твърдеше, че нямало инфлация, а дефлация, стагфлация и други думички, които знаеш от миналата година. Сега накрая какво се оказа, има ли инфлация?
                  Не на последно място искам да ми съобщиш защо ти бяха спрели май месец интернета? Аз може да съм панелов, но поне си плащам , а ти като си изпаднал в неплатежоспособност защо не ми писа да ти платя интернета по дяволите? Липсваха ми твоите лъжовни бисери и цитати от "Уикито". Опасявам се и че сега си се наточил да пишеш по теми по които изобщо нищо не разбираш и ще почнеш да даваш уроци как се консумират бисквити с мляко.
                  Last edited by LANDLORD 31; 07.07.2011, 19:59.

Коментар

• Брях, какво умно дете съм бил

Напълно възможен сценарий да се случи по НСИ!

И Панелников31, ако може ми цитирай пълните постове, че така не помня в какъв контекст съм го бил казАл т'ва, демек мятай линк да поглеждам целия "разговор"

П.П. Към 20-то число този месец ли излизаха данните за 2-ро тримесечие? Ако е така, скоро ще се разбере дали Русото е познало

Коментар

Бебето Маранди е дало "дъно" в Q1 на 2011 г. още 6-7 месеца преди това, когато ще излязат данните

Русо гладно нЕма, нали знаеш?
                      Това написа на 21.01.2011г. най-големия лъжец и манипулатор на Балканите, а сега написа:
                      Тцъ ...,

не съм прогнозирал дъно никога.

Коментар

• Първоначално изпратено от alwayastrue Разгледай мнение
                        Маранди, добре пишеш, продължавай в същия дух, аз те чета с интерес. Не, че се заяждам, но навремето ти не пргнозира ли, че второто тримесечие на 2011-та щяло да бъде дъното при мотите? Ако "да", то какво е това в момента, копаене на дъното ли?
                        Тцъ ...,

не съм прогнозирал дъно никога. В 2009 г. в блог-а си бях писал следното в една статия за имотките и не съм си променял мнението от тогава:

"В заключение за България смятам, че процесите на преразпределение на собствеността между физическите и юридически лица ще продължава в посока към юридическите. Сегментацията в цените на жилищата спрямо населено място, тип строителство и качество на средата на живот ще става все по-видима в следващите 10-15 години. Като цяло в момента ситуацията наподобява и е най-близо до японския модел ( виж графиката ), при който 20 години след спукването на имотния балон трендът е отрицателен, съчетан с дефлация и невъзстановена борса. Мисля, че пораженията ще са в по-слаби размери предвид закъснялото балониране и оттам сравнително по-бързо спукване като период, но индикации за бързо възстановяване при жилищния сегмент няма и достигане на средните ценови нива от лятото на 2008г. в близките 5-10 години едва ли ще видим."

Жалко, че баМките не четат Русото

П.П. За ловците на "дъна" предвид мащаба на статистическата грешка в методологията на НСИ няма проблем да го нацелят, понеже тя е по-голяма от самите процентни измения, които НСИ публикува. Т.е. ако реши статистиката, ще ударим "дъното", ако реши - няма. Важното е шараните да слушат БиТиВи-ту и сие.

По груби и повърхностни мои сметки, статистическата грешка я бях докарал на около +/- 20% преди година, т,е, това което се обявява е пълен ташак като ценови изменения и е по-малко от самата "грешка"

Чиърс!
                        Last edited by marandi; 07.07.2011, 16:36.

Коментар

• Първоначално изпратено от sillyboy Разгледай мнение
                          Евфемизъм за "глупавото" предполагам, което пък от друга страна е самоирония щот въобще не може да се каже такова нещо за него. От друга страна казват самоиронията била път към божественото... уотевар

Уелкам бек и на бат' Маранди

Бих му бил много благодарен ако ми обясни , може и по-повърхностно за качеството на панелките и най-вече на земетръсната им устоичивост. Може и линк ....

лека ....
                          Мхм, позна, обичам да се гъбаркам редовно със себе си

Иначе накратко, панелките са унифициран вид строителство, с цел минимизиране на цената върху ( най-често ) общински терени. След 77 г. Вранча веднъж, а после и след 86 г. Стражица се завишават нормите в строителството против земетръс с по 1 степен нагоре, а повечето от тях са проектирани преди това.

В началото проектната им времева рамка мисля, че е била за 20 год., а после предвид невъзможността на държавата да реши този жилищен проблем е увеличаван на няколко пъти във времето като за последно май административно го раздуха на 80 год. "срок на годност".

Няма нищо лошо в това, въпроса е, че когато има влага, то винаги има и корозия, а какво е състоянието на заварките им .. може само да се гадае, понеже подобни обследвания почти не са правени на връзките.

Ако, тръсне от 6.5-7 по Рихтер нагоре, до тази степен те би трябвало да издържат почти без поражения, ако заварките им са ОК, но после ще имат т.нар. пластични деформации, т.е. няма да могат да се ремонтират повече, а ще са за събаряне от това, което е останало.

Освен индивидуалното им здравословно състояние при екслоатацията, влияние ще окаже и сеизмичната вълна. Ако, се случи панелка, разположена по дължина на вълната и геометричната дължина на сеизмичната вълна с тази на панелката съвпаднат се получават т.нар. макс. тангенциални напрежения. Т.е. панелката "носи" много добре на нормални напрежения ( натиск, опън ), от друга страна заварките много добре се държат на тангенциални като огъване/срязване да кажем, но решаващо ще е състоянието на заварките при тангенциалните напреженя ( те действат под ъгъл 45 градуса ). Затова и при стомано-бетонните конструкции, където има тухлени ограждащи елементи, при земетръс стените се цепят на Х и то винаги започва от някой ъгъл, било на прозорец, врата или нещо друго. Понеже всеки ъгъл се явява концентратор на напрежение. При панелките я няма тази степен на еластичност от стените по обясними причини.

Т.ва е съвсем накратко

П.П. Да не забравя Чиърс-а - хихи
                          Last edited by marandi; 07.07.2011, 16:40.

Коментар

• Първоначално изпратено от alwayastrue Разгледай мнение
                            Маранди, добре пишеш, продължавай в същия дух, аз те чета с интерес. Не, че се заяждам, но навремето ти не пргнозира ли, че второто тримесечие на 2011-та щяло да бъде дъното при мотите? Ако "да", то какво е това в момента, копаене на дъното ли?

Не питаш мен, но и аз да кажа. И аз си мислех че кризата ще е доста по кратка (максимум 18 месеца) и това ни обърка поголовно прогнозите не като тренд, но като времеви диапазон. И това увеличи загубите най вече поради плащания по Бнакови лихви за по дълъг период от време, поради забавена реализация. И това от своя страна забави новите инвестиции и става един омагьосан кръг от типа Параграф 22 и... Как викаше един старшина у казармата гледайки едно красиво момиче ходещо към гарата във Враца "Колко и да го върти това дупе, без манивела нема да запали..". Та и на найият пазар му требе манивела.

Коментар

Брях, взело да има "проблясъци" в този форум. Бравас!

Когато четях Общите условия на форума и се съгласявах с тях се оказа, че докато пиша по темата, няколко индивида имат право да дрънкат, каквото им дойде по мой адрес и понеже модераторите си затраяха, затова се и "разделихме".

Единият индивид го бях питал: "Колко метода за оценка на активи познава?" - че ни надува постоянно главите с един-единствен? Той спомена още 2, ако не ме лъже паметта.

Разбира се, ако беше чел този форум по-отраничко и по-точно постовете на Русото ( моя милост ), щеше да е в час, че имотките в БГ-стан ще се доближат като тренд до ликвидационния метод и това Русото го беше казало още в 2009 година. Така, че щеше да спести на всички участници във форума тъпите си сравнения с ЧСИ, т.е. ликвидационния метод и то цели 2 години по-късно!?!

Ако беше попрочел още какво е писало Русото в 2008-2009 година, щеше да знае, че има и т.нар. сегментация при имотките, т.е. когато се говори за близо 10 метода за оценка на НИ, а той познава едва 2-3, щеше да се "светне", че като му липсват познания, трябва да слуша батковците, за да не става смешен. Т.е. от една страна наистина за една част от имотките въздейства ликвидационния метод, но от друга страна тая сегментация, за която аз говоря трябва да влезе в някой друг метод за оценка и даже му бях пуснал жокер. Какво е чувал за метода на Волфганг Негели, при което настъпи пълно мълчание от негова страна.

Другият екземпляр живее в панелка, ползва заемен ресурс и на висок глас проповядва подобен стил на лайфстайл? Дали не ми е смешно? В панелка с кредит ....

Та, радвам се, че модераторите са се сетили да озаптят подобни безумия, ама сякаш е малко късничко, поне за участници като мИня!

П.П. Третият индивид, поради който си набих шутовете беше баМкер от 17 години и измерваше инфлацията в електронни пари - Нобелов лауреат, демек ... така и не успя да ми даде пример за държава, в която инфлацията се измерва в електронни пари, но той така си я "мереше".

Та, дано хумора се позавърне в този форум, бих се радвал наистина!

Чиърс на бебетата сладки!

Коментар

• Първоначално изпратено от Kosmonavta Разгледай мнение
                                ПС. Продължава да ме гложди един въпрос. Защо си викаш "Русото", когато четейки блога ти (аз съм ти фен и чета, твоите статии макар и да ми отнема доста време, защото са дълги) и там има твоя снимка. В най донрият случай бих казал че косата ти е светло кестенява. Ама според мен си е кафява... Иначе няма лошо и аз имам един приятел на който му викаме "Дебелия" от деца, а той в момента печели един куп състезания по културизъм у нас и в чужбина и хич не е дебел и прякора просто му остана от кога сме били първи-втори клас..
                                Евфемизъм за "глупавото" предполагам, което пък от друга страна е самоирония щот въобще не може да се каже такова нещо за него. От друга страна казват самоиронията била път към божественото... уотевар

Уелкам бек и на бат' Маранди

Бих му бил много благодарен ако ми обясни , може и по-повърхностно за качеството на панелките и най-вече на земетръсната им устоичивост. Може и линк ....

лека ....

Коментар

Working...
                                X