IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво понижение очаквате на жилищните имоти? - АРХИВ 1

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от LANDLORD 31 Разгледай мнение
    В момента ли? Че то винаги е било така. Ти колко кредита имаш или си имал? Щото аз работя с кредити от 20 години и банките винаги за мен са били големи кожодери. Само, че кажи ми ти как да купя актив за 3млн. с 300 бона собствени средства, без кредити и те признавам за истинския Бъфет?
    ако използваш лост 1:10 особено като знаем какви са лихвите в БГ си много ама много сериозно закъсал. Може и да не си фалирал, но си изправен пред сериозен риск да се разделиш с част от активите си в близко бъдеще. Единственият шанс това да не се случи е ако участваш с корупционни схеми от сорта на купуваш магазин на графа 100кв за 40 000лв...и такива имаше при управлението на честния Софиянски и Антоан Николов....

ако обаче взимаш панелки и тн ефтини имоти, не можеш да разчиташ на сериозни капиталови печалби и трябва да избиваш лихвите през наема, което е игра по ръба и то не за една две, а за много години напред.

затова ти казвам, че в БГ си почти обречен.
    100% съм убеден, че си изял колекцията на Киосаки, която за съжаление не е приложима в БГ. Подозирам обаче, че захласвайки се по безкрайния потенциал на активни доходи с пари от ипотечни заеми..си пропуснал най-същественото - големите кредити са голямо бреме. Сериозния бизнес, който си тежи на мястото е фрашкан с капитал.

успех!

ПП ако бяхме 2007-ма щях да ти дам следния съвет как да се набълбукаш с имоти без да ставаш роб на банката
    1. Правиш си АСЦИД
    2. Управляващото дружество е твое и има неустойка за прекратяване на договора в рамките примерно 5 пъти капитала с който участваш.
    3. Намираш гъдълки и им прибираш парите
    4. Купуваш имоти и ги управляваш като бащиния
    5. Ако след източването е останала някаква печалба я разпределяш като дивидент и се биеш в гърдите как мислиш за гъдулките ..пардон акционерите.
    6. Ако и това не ти стига теглиш кредити, но при по-малкъл левъридж, защото си бъкан с кеш от 'инвеститорите'

успех!
    това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнение
      Вицът гази от всякъде ...
      Класика..
      Мнението не е препоръка за покупка или продажба на ценни книжа.

Коментар

• http://www.investor.bg/news/article/119111/332.html
        ТОВА МИСЛЯ, ЧЕ СЛАГА ТОЧКА НА СПОРА НИ ЗА ЛИХВИТЕ СЪС ЗАЩОНЧО-ГОВОРОНЧО.

Коментар

П.П.П. Всъщност се сетих, че докато ми "преподаваше" на мИня, ми се наложи леко да те коригирам простотията за видовете почви ( в частност, които са в Софийското поле ), въпреки че ти си с кетап по география ... УЖ! Но не спирай да "преподаваш", плийз ..
          Точно почвите. Виж как се сети, че ти даже отричаше , че почвите имат общо с разрушителната сила на земетресенията. Даже ми се подиграваше, че понеже те ставали дълбоко под земята, почвата не можело да играят никаква роля. Сигурно се наложи да попрочетеш някой том след това и да признаеш, че бях прав. Може би с това си запомнил почвите..

Коментар

Брях, взело да има "проблясъци" в този форум. Бравас!

Когато четях Общите условия на форума и се съгласявах с тях се оказа, че докато пиша по темата, няколко индивида имат право да дрънкат, каквото им дойде по мой адрес и понеже модераторите си затраяха, затова се и "разделихме".

Единият индивид го бях питал: "Колко метода за оценка на активи познава?" - че ни надува постоянно главите с един-единствен? Той спомена още 2, ако не ме лъже паметта.

Разбира се, ако беше чел този форум по-отраничко и по-точно постовете на Русото ( моя милост ), щеше да е в час, че имотките в БГ-стан ще се доближат като тренд до ликвидационния метод и това Русото го беше казало още в 2009 година. Така, че щеше да спести на всички участници във форума тъпите си сравнения с ЧСИ, т.е. ликвидационния метод и то цели 2 години по-късно!?!

Ако беше попрочел още какво е писало Русото в 2008-2009 година, щеше да знае, че има и т.нар. сегментация при имотките, т.е. когато се говори за близо 10 метода за оценка на НИ, а той познава едва 2-3, щеше да се "светне", че като му липсват познания, трябва да слуша батковците, за да не става смешен. Т.е. от една страна наистина за една част от имотките въздейства ликвидационния метод, но от друга страна тая сегментация, за която аз говоря трябва да влезе в някой друг метод за оценка и даже му бях пуснал жокер. Какво е чувал за метода на Волфганг Негели, при което настъпи пълно мълчание от негова страна.

Другият екземпляр живее в панелка, ползва заемен ресурс и на висок глас проповядва подобен стил на лайфстайл? Дали не ми е смешно? В панелка с кредит ....

Та, радвам се, че модераторите са се сетили да озаптят подобни безумия, ама сякаш е малко късничко, поне за участници като мИня!

П.П. Третият индивид, поради който си набих шутовете беше баМкер от 17 години и измерваше инфлацията в електронни пари - Нобелов лауреат, демек ... така и не успя да ми даде пример за държава, в която инфлацията се измерва в електронни пари, но той така си я "мереше".

Та, дано хумора се позавърне в този форум, бих се радвал наистина!

Чиърс на бебетата сладки!

Ей бат Марнди радвам се че пак прописа. Вярно форума става отново готин и приятен. Вчера как съм се смял на един виц "дето един на среща с гадже, в лодка го питал?"Тебе да те е удряло гребло по пу...ката". Много готино... Ама модераторите малко прекаляват при тълкуването на оф топик мнения... Все пак човек няма какво толкова да напише всеки ден за недвижимите имоти... Там процесите са бавни и статистика и коментари има смислъл да се правят примерно на годишна база или някаква друга периодика, ама всеки ден какво да пишеш за имоти?...

ПС. Продължава да ме гложди един въпрос. Защо си викаш "Русото", когато четейки блога ти (аз съм ти фен и чета, твоите статии макар и да ми отнема доста време, защото са дълги) и там има твоя снимка. В най донрият случай бих казал че косата ти е светло кестенява. Ама според мен си е кафява... Иначе няма лошо и аз имам един приятел на който му викаме "Дебелия" от деца, а той в момента печели един куп състезания по културизъм у нас и в чужбина и хич не е дебел и прякора просто му остана от кога сме били първи-втори клас..

Коментар

• Първоначално изпратено от anon6706 Разгледай мнение
              Да ти разкажа един виц: ...
              Вицът гази от всякъде ...

Коментар

Аз нали съм написал, че си контактувам с интелектуалец, не с идиоти!? Спокойно, даже твоите правнуци няма да видят паднал панеляк. Ако ще имаш "матриял за тикива" де Бай бабо да не те срещне мечка в дълбокия прованс +
                Да ти разкажа един виц:

В едно село се появила триглава ламя и почнала да яде хората.

Събрали се селяните и решили да намерят юнак, който да убие ламята, която живеела в една пещера.
                Намерили един, който се казвал Гюро и се наел със задачата.

Тръгнал Гюро и влязъл в пещерата. Чули се звуци от борба и по едно време излиза Гюро и държи отрязана глава на ламята и казва усмихнат:

- Едно на нула за Гюро!

След това пак влиза, пак се чува борба и Гюро отново излиза с още една глава на ламята и още по-усмихнат казва

- Две на нула за Гюро!

После отново влиза, отново борба и.... Ламята излиза с главата на Гюро и казва:

- Две на едно за Гюро!

Коментар

Забравяш Марандиньо, покрай многото ти кетапи, че ти преподадох няколко уроци по земетресения и защо панеляците са най-здрави.
                  Комично би било ти да ми преподаваш уроци за конструкции, предвид подготовката ни, но няма как да не те отсвиря за пореден път.

П.П. По принцип аз винаги се радвам да науча нещо ново от квалифицирани хора, но явно тук се разминаваме във вижданията си по въпроса, в което няма нищо лошо

Остани си със здраве и не спирай да "преподаваш" неща на останалите, от които си нямаш хал-хабер!

П.П.П. Всъщност се сетих, че докато ми "преподаваше" на мИня, ми се наложи леко да те коригирам простотията за видовете почви ( в частност, които са в Софийското поле ), въпреки че ти си с кетап по география ... УЖ! Но не спирай да "преподаваш", плийз ..
                  Last edited by marandi; 07.07.2011, 02:11.

Коментар

• Първоначално изпратено от anon6706 Разгледай мнение
                    чукай на дърво и си запази този израз за след някое, недай си Боже, голямо земетресение.

Не дърпай Дявола за "потника".
                    Аз нали съм написал, че си контактувам с интелектуалец, не с идиоти!? Спокойно, даже твоите правнуци няма да видят паднал панеляк. Ако ще имаш "матриял за тикива" де Бай бабо да не те срещне мечка в дълбокия прованс +

Коментар

Забравяш Марандиньо, покрай многото ти кетапи, че ти преподадох няколко уроци по земетресения и защо панеляците са най-здрави. Ти ги беше погребал, но аз още си пия в единия ракията по потник, контактувайки си с такъв едър итнелектуалец като ТИБЯ.
                      чукай на дърво и си запази този израз за след някое, недай си Боже, голямо земетресение.

Не дърпай Дявола за "потника".

П.П. Да не стане така, че да влизаме в темата по оцеляване.
                      Last edited by anon6706; 07.07.2011, 01:54.

Коментар

Добре заварил!

НалЕ знаеш, че повече си тача образованието инженер-корабостроене, отколкото финансите и икономиката. Много "ниска" топка е второто пред първото.

Позволявам си да сравнявам от личен опит, понеже съм се окетапил отвсякъде

П.П. Ако имаш още питанки по здравината на панеляците при земетръс, ще ти отговоря с удоволствие
                        Забравяш Марандиньо, покрай многото ти кетапи, че ти преподадох няколко уроци по земетресения и защо панеляците са най-здрави. Ти ги беше погребал, но аз още си пия в единия ракията по потник, контактувайки си с такъв едър итнелектуалец като ТИБЯ.

Коментар

Добре дошъл отново! Учи ли си уроците по икономика?
                          Добре заварил!

НалЕ знаеш, че повече си тача образованието инженер-корабостроене, отколкото финансите и икономиката. Много "ниска" топка е второто пред първото.

Позволявам си да сравнявам от личен опит, понеже съм се окетапил отвсякъде

П.П. Ако имаш още питанки по здравината на панеляците при земетръс, ще ти отговоря с удоволствие

Коментар

Другият екземпляр живее в панелка, ползва заемен ресурс и на висок глас проповядва подобен стил на лайфстайл? Дали не ми е смешно? В панелка с кредит ....
                            Добре дошъл отново! Учи ли си уроците по икономика?

Коментар

• Брях, взело да има "проблясъци" в този форум. Бравас!

Когато четях Общите условия на форума и се съгласявах с тях се оказа, че докато пиша по темата, няколко индивида имат право да дрънкат, каквото им дойде по мой адрес и понеже модераторите си затраяха, затова се и "разделихме".

Единият индивид го бях питал: "Колко метода за оценка на активи познава?" - че ни надува постоянно главите с един-единствен? Той спомена още 2, ако не ме лъже паметта.

Разбира се, ако беше чел този форум по-отраничко и по-точно постовете на Русото ( моя милост ), щеше да е в час, че имотките в БГ-стан ще се доближат като тренд до ликвидационния метод и това Русото го беше казало още в 2009 година. Така, че щеше да спести на всички участници във форума тъпите си сравнения с ЧСИ, т.е. ликвидационния метод и то цели 2 години по-късно!?!

Ако беше попрочел още какво е писало Русото в 2008-2009 година, щеше да знае, че има и т.нар. сегментация при имотките, т.е. когато се говори за близо 10 метода за оценка на НИ, а той познава едва 2-3, щеше да се "светне", че като му липсват познания, трябва да слуша батковците, за да не става смешен. Т.е. от една страна наистина за една част от имотките въздейства ликвидационния метод, но от друга страна тая сегментация, за която аз говоря трябва да влезе в някой друг метод за оценка и даже му бях пуснал жокер. Какво е чувал за метода на Волфганг Негели, при което настъпи пълно мълчание от негова страна.

Та, радвам се, че модераторите са се сетили да озаптят подобни безумия, ама сякаш е малко късничко, поне за участници като мИня!

П.П. Третият индивид, поради който си набих шутовете беше баМкер от 17 години и измерваше инфлацията в електронни пари - Нобелов лауреат, демек ... така и не успя да ми даде пример за държава, в която инфлацията се измерва в електронни пари, но той така си я "мереше".

Та, дано хумора се позавърне в този форум, бих се радвал наистина!

Last edited by marandi; 07.07.2011, 01:27.

Коментар

• Първоначално изпратено от Zashtontcho
                                ...
                                Леле...

Абе пич аз от 2 месеца едно изречение не съм писал на тема имоти сигурно, защото ти си във форума и ще насереш всяка различна гледна точка от твоята... Ти си трола, ако трябва да сме откровенни.

И мене не ме мисли... Ти докато си във форума няма да пиша в тая тема и без това няма смисъл... Вие докато сривате имотите ЧСИ-тата, аз се оглеждам за възможности. Някак си ;получава се вид синхрон ...

Между другото не можах да разбера какво толкова не ти харесва в моите постове...
                                1. Че изповядвам тезата за сегментацията на пазара...
                                2. Или че включвам стойността на земята в цената строителството...
                                3. Или пък че гледам само качествени имоти, а копторите дори не ги поглеждам...
                                4. Че съм софиянец?? ти да не си от Пеуник...
                                5. Че разбирам от строителство и строителни материали и не работя с "майстори"..
                                6. Или със зъби нокти се бориш за да си купиш апартамент най-накрая в София...

Ще ти дам жокер .... за моето виждане на нещата...
                                "Не ме притеснява да имам високи разходи, трябва да имам високи приходи и качествени инвестиции..."
                                Мажоритаря

Айде за да не те притеснявам няма да пиша повече в тая тема и без това няма голям смисъл вече... Те хубавите имоти от една година си вървят нагоре, но ти явно търсиш нещо по така към Люлин... , а и лихвите вече са доста изгодни и тепърва ще стават още по с този кеш в банките...
                                Last edited by X_Y; 06.07.2011, 20:38.
                                Мнението не е препоръка за покупка или продажба на ценни книжа.

Коментар

Working...
                                X