IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво понижение очаквате на жилищните имоти? - АРХИВ 1

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от marketleverage Разгледай мнение
    80 000 българи при около 850 000 население това е цифрата която ми попадна ако живеят по-добре отколкото са живели в България съм съгласен с това че са заминали... като си вкарат хора в местното управление и политиката вече никои няма да може да каже че са втора категория хора там щото са достъчно много
    Прав си. Тъжно е че толкова хора (армията ни е под 20 000 човека) са предпочели да живеят и работят в държава като Кипър, която никога не е била икономическият тигър на Европа, но явно се чувстват добре иначе нищо не би и спряло да се приберат. Аз така ии не намерих необходимата мотивация да тръгна и сега понякога съжалявам. Поне трябва да се опита. Иначе в министерството винаги може да сис е върнеш и какво... Дремеш по цял ден в нета. Време не минава. Чакаш кога ще те съкратят и най интересното че вътрешно ти се иска, защото ако не те уволнят сам няма да тръгнеш и да напуснеш... И така - Странно се развива кариерата на редовият служител в банка, министерство или компания.

    Коментар


    • 80 000 българи при около 850 000 население това е цифрата която ми попадна ако живеят по-добре отколкото са живели в България съм съгласен с това че са заминали... като си вкарат хора в местното управление и политиката вече никои няма да може да каже че са втора категория хора там щото са достъчно много
      mWPCloud.com

      Коментар


      • Първоначално изпратено от marketleverage Разгледай мнение
        езикова бариера - и липса на сигурност

        виж дописаното за кипър в предния ми пост
        Много българи има в Кипър. Имам и един братовчед. Работи готвач. Не се оплаква да ти кажа. Работят доста но там е целогодишен купон. Настроението е много приповдигнато. Не знам колко взима, но ми праща всеки месец по 200 евро да давам на майка му. Смятай в България работеше готвач във стол в Видин и взимаше 200 лв. заплата, като му ч бавеха със 6 месеца.

        Коментар


        • езикова бариера - и липса на сигурност

          виж дописаното за кипър в предния ми пост
          mWPCloud.com

          Коментар


          • Първоначално изпратено от marketleverage Разгледай мнение
            то бива песимизъм ама въобще не са толкова евтини жилищата че да ги купуват наркоманите и алкохолиците от западна европа с картите си за социална помощ - макар че е това вече със сигурност ще е дъното
            За радост две три локации държат цени, но колкото и да не ни се иска родните къщи на нашите родители в момента струват максимум 10-15 х.лв. Казвам максимум. Аз съм от врачанско. Смятай алкохолика, социално слаб и миризлив ирландец за 10 бона си купува апартамент в Мездра или Роман. Там е меката на евтината дрога и на платената любов за кутия Виктори, а със социалната помощ ще е в топ 10 на най високите официални доходи в града. Качва се на влака за 2 часа е в София ако иска.... Живее спокойно, чист въздух и най вече става личност.. Щото в Лондон ще е утрепка, а в Мездра ще е най уважаваният събеседник на местните пияници и най търсеният клиент на местните курви.

            Коментар


            • @Kosmonavta то бива песимизъм ама въобще не са толкова евтини жилищата че да ги купуват наркоманите и алкохолиците от западна европа с картите си за социална помощ - макар че е това вече със сигурност ще е дъното

              пп по въпроса за изчезването: българите вече били почти 10% от населението на Кипър и ако се организират ще могат да си гласуват и да си вкарват в упрвлението някакви месни власти, а ако станат и повече даже може да почнат директно да влияят на политиката която води тази държавица член на ес хехе направо да не повярва човек
              Last edited by marketleverage; 31.05.2011, 14:26.
              mWPCloud.com

              Коментар


              • SPART

                Разбира се , че си заслужава ! Ще рипат , че частните дългове на банките , ще се прехвърлят на държавите и в крайна сметка ще бъдат прехвърлени. Дори фалити на частните институции - банки пак ще прехвърлят тези задължения косвено върху държавата емитент на съответните пари..Може да не се случва , но трябва предварително да се регулира дейноста на банките , но по въпроса нищо не се чува - регулациите са смешни...трябваше в резултат на кризата да ги променят. Няма да се случи при тази криза , вероятно при някоя от следващите.
                Те дори не разсъждават какво означава да се прехвърлят тези кредити на държавата , това е на практика тя да ги плати.Държавата може да ги плати като емитира пари , дълг..може бюджетите да задлажнеят още и да влязат на червено още много.Това е наливане на пари и то да го кажем направо на "старите курви " , съответно и вертепа си остава същия.Еврото обаче се качва..расте , расте..и не старее - 6 + !!!
                D.Y.F-091066

                Коментар


                • Първоначално изпратено от baba_meca Разгледай мнение
                  Според мен се видя, че големи сътресения е малко вероятно да се случат. Все спасяват ли спасяват. Това не пречи да си вървим надолу, просто си затъваме бавно и стабилно. Просто при сериозно сътресение потъването ще е бързо.
                  Ето за последните 2 години не гръмнаха банките и не падна борда, но имотите са с 50% спад на цените


                  Право думаш Бабо Мецо. Ние от 20 години сме си в криза и за това на практика нищо не се случи освен че се спука балона с недвижимите имоти. Иначе Банките си живеят и шефовете им си взинат по 50 бона месечна заплата и им дреме за кризата в Гърция.

                  За имотите светлина все още няма, но ще се появи. Вече са толкова евтини че скоро ще почнат да ги купуват разни наркоманчета и алкохолици от Западна Европа, защото БГ им е много притегателна защото няма закони и могат да се занимават с любимите си дейности без да ги е страх че някой ще ги притесни. В дългосрочен план ще заидват разни китайци, пакистанци, индийци втора ръка, които не могат да се класират по на запад, но ще ни имат за старт в ЕС. И там някъде ще изчезнем като държава и щ станем едно бунище на ЕС с хотелска част за такива дето те не ги искат на техните територии.

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от peer2k
                    Положението с ипотеките и заемите е тежко, но не и неспасяемо. Като общ обем са малко и дори с 20% отписвания се покриват чисто математически от допълнителните депозити.

                    За повечето големи евтопейски банки - майки няколко стотин милиона евро загуби, от клонове в България, са напълно в рамките на нормалното и могат да ги поемат без значими сътресения.

                    Ако гръцката криза не предизвика паника и у нас, не виждам директна опасност за банковата стабилност. Опасност може да има ако на някой му свършат парите, но за това те следят капиталовата адекватност, за да е ясно че могат да си обслужват клиентите нормално, нищо че трупат здрави загуби.

                    Проблемите обаче могат да идват от няколкото БГ банки, както бе и в миналото, които нямат западна "шапка" и не могат да цоцат евра на заем от ЕЦБ да си вържат гащите.

                    Разбира се, в резултат кредитирането в момента е с нулев ръст и така ще си остане и ще натиска вътрешното потребление и икономиката като цяло в идните 2-3-5 години.
                    Според мен се видя, че големи сътресения е малко вероятно да се случат. Все спасяват ли спасяват. Това не пречи да си вървим надолу, просто си затъваме бавно и стабилно. Просто при сериозно сътресение потъването ще е бързо.
                    Ето за последните 2 години не гръмнаха банките и не падна борда, но имотите са с 50% спад на цените
                    Актуалия въпрос е - следващите например 20% спад в цените на имотите, ще се случат в следващата година или например в следващите 6 мес. От една страна лятото и есента са добри за икономиката- допълнителни приходи от туризъм и селско стопанство и по-малко разходи за домакинствата- не се отопляват и храната е по-евтина. Надолу ще ни тегли и кризата в Гърция. Есента ще имаме и сериозна политическа нестабилност в БГ, а дойде ли зимата...
                    Аз мисля, че ако Гърция не стане втори Лемон Брадърс, то ще вървим леко надолу през лятото до късна есен и след това спада ще се ускори
                    Last edited by baba_meca; 31.05.2011, 08:19.

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от bate Goiko Разгледай мнение
                      При случващото се в Унгария и Гърция никой инвеститор, освен евентуално някой заблуден китаец няма да инвестира в имоти в региона поне следващите 20 години.
                      А в сребърната лъжичка на баба ? ..Мисля , че си заслужава с оглед бъдещата инфлация от QE3 и перспективите пред ценните метали
                      Доказателство за доверие дава първо оня, който го търси!

                      Коментар


                      • При случващото се в Унгария и Гърция никой инвеститор, освен евентуално някой заблуден китаец няма да инвестира в имоти в региона поне следващите 20 години.

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от valio1900 Разгледай мнение
                          Ужас.... това се казва лоби.
                          Това не е лоби. Това е признание, че без държавна гаранция и помощ унгарските банки са фалирали. Позната история... прехвърляне тежестта на фалита от частния интерес на гърба на данъкоплатеца в лицето на държавата... Дежа ву... Казва му се валутен борд с фиксиран курс спрямо шв. франк!
                          Last edited by Forex Master; 30.05.2011, 20:59.
                          Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!

                          Коментар


                          • Унгария ще фиксира обменния курс по ипотеките в чуждестранна валута

                            Това е нещо, което е подобно на предлаганата глупост на Хърсев. Но тук се фиксира курса към франка на нива близки до предполагаемия максимум спрямо еврото. И това в полза на ипотекарите? Ужас.... това се казва лоби.

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от Zashtontcho Разгледай мнение

                              Силно се надявам предлагания закон да не се приеме.
                              Това няма да мине най-малко заради европейското законодателство по отношение на конкуренцията.

                              Изобщо, защо си губиш времето да коментираш подобни индивиди.

                              Коментар


                              • до защончо

                                Усещаш ли каква е хитро замислената врътка?
                                В дебелите книги пише ,че при нормални условия събираемостта на обезпеченията е около 50 %.Но тук :от фирмените може и 10 % да няма.При ипотечните -при един продължаващ да пада пазар??Тук ти си по-голям спец....
                                И какво става: 80 % от държавата по БАЛАНСОВА стойност срещу все по- имагинерни обезпечения .
                                Чиста форма на държавна помощ .Това не се ли санкционираше ??
                                Отделно ще се оттърват и от голяма част от начисляваните специфични провизии от БНБ за кредитите под наблюдение ...
                                Между впрочем това предложение е стряскащо ,защото издава някаква форма на отчаяние и търсене на най-невъзможни варианти за изход.
                                Last edited by al64ad; 30.05.2011, 17:33.

                                Коментар

                                Working...
                                X