IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво понижение очаквате на жилищните имоти? - АРХИВ 1

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от netware5 Разгледай мнение
    Абе тука само по БГ имоти ли сте специалисти? Интересува ме какво мислите за перспективите пред цените на имотите в Гърция, предвид скорошния фалит на държавата им.
    в имоти нет пише един гръцки брокер с ник goro в неговите постове си личи позицията на гърците по този въпрос... който има желание може и да го подпита на лични за някоя друга цена

аз поглеждам от време на време

http://www.tospitimou.gr/en/index.jsp
    Last edited by marketleverage; 15.06.2011, 15:55.
    mWPCloud.com

Коментар

• Първоначално изпратено от aneliaivanova86 Разгледай мнение
      Хм, поправете ме ако греша, темата не е ли за цените на българските имоти? Или е на гръцките или става дума за всякакви имоти ? Според мен ценовото ниво на жилищните имоти в страната, няма да се понижава, а дори може да се увеличи леко, тъй като банките вече разшириха доста портфейла си от жилищни кредити и това ще окаже малко влияние в цената. Нямам си и на идея до колко ще разширяват имотните заеми, но едва ли в близко бъдеще цените на имотите ги очаква спад, още по-малко рязък.
      Анелия (или както там се казваш)
      Първо - темата е за ПОНИЖЕНИЕ цените на имотите. Държа това първо да отбележа, защото като пишем в темата за повишението, ни се карат защо пишем там.
      Второ - хората, които пишат в онази тема, постоянно ни обвиняват, че сме безпарични, живеем под наем в коптори, и затова очакваме цените да паднат, защото не ни урежда това цените да се качат.
      Нямам идея банките какви портфейли са разширили, но ми се струва леко некоректно да се говори за цялата страна.

Аз не знам точно коя тенденция ще надделее в България, защото според мен има причини за и причини против вдигането на цените на имотите. "За" е, че цените на някои материали се вдигат, освен това печатането на пари в един момент ще се усети инфлационно. Но не знам кога и доколко. В същото време обаче населението намалява, застарява и се циганизира, така че намалят хората, които биха си купили жилище.

Та така.

Коментар

• re

Космонавт,

радвам се, че си прекарал добре с другите мъже. Добра компания, хапване, природа и.....прекрасен десерт... ))))

Приятелите ти заможни и интелигентни пичове ли са?

Коментар

• Първоначално изпратено от aneliaivanova86 Разгледай мнение
          Хм, поправете ме ако греша, темата не е ли за цените на българските имоти? Или е на гръцките или става дума за всякакви имоти ? Според мен ценовото ниво на жилищните имоти в страната, няма да се понижава, а дори може да се увеличи леко, тъй като банките вече разшириха доста портфейла си от жилищни кредити и това ще окаже малко влияние в цената. Нямам си и на идея до колко ще разширяват имотните заеми, но едва ли в близко бъдеще цените на имотите ги очаква спад, още по-малко рязък.
          Тя мечката като ИГРАЙ при комшийте,,,,,,,,
          --е за НАДЕНИЦАТА ви отепах!!!
          http://farm6.static.flickr.com/5248/5222600580_2e7c1c2264_b.jpg

Коментар

• supertrader чадо,
            могат и да пораснат,
            но само в ДРАХМИ !!!!
            Инък ще продължават да падат с
            бързи темпове , както ще им падат и
            доходите на гърците !!!
            Говори се за 30-40% съкращения на заплатите.
            Сметай за НИ!!!
            Пък и те са настроили много нещо !!!!
            Скоро четох бройката на сключените
            сделки и цифрата не е никак впечатляваща
            предвид, че гръците са повечко от нас.
            Смятай ква трагедия ще е....
            То казали са хората, че продажба на
            неликвидни "АКТИВИ" винаги минава
            през етапа на отчаянието !!!!!
            --е за НАДЕНИЦАТА ви отепах!!!
            http://farm6.static.flickr.com/5248/5222600580_2e7c1c2264_b.jpg

Коментар

• Хм, поправете ме ако греша, темата не е ли за цените на българските имоти? Или е на гръцките или става дума за всякакви имоти ? Според мен ценовото ниво на жилищните имоти в страната, няма да се понижава, а дори може да се увеличи леко, тъй като банките вече разшириха доста портфейла си от жилищни кредити и това ще окаже малко влияние в цената. Нямам си и на идея до колко ще разширяват имотните заеми, но едва ли в близко бъдеще цените на имотите ги очаква спад, още по-малко рязък.
              Отслабване

Коментар

• Колкото в БГ им спасиха стойността на парите през 96/97. Масата като обеднее, чакай ръстове.

Коментар

• netware5

При така наречения фалит на Гърция - държава , цените на имотите им ще пораснат значително. Там има в хората много пари и те ще се опитат да ги инвестират така че да им спасят стойността.След фалит на гръцката държава икономиката им ще заработи отново на база изградените вече материални активи , стандарта им на живот първоначално ще падне , но после бързо ще навакса..ако другите икономики с които са свързани търговски се развиват във възходяща посока..има туристи..има износ на стоки произведени в Гърция.И пак Гърция ще е по добре от България.Сега на база негативното говорене цените на имотите им може и да паднат в пъти под реалната им цена в една нормална обстановка.
                  D.Y.F-091066

Коментар

• Явно трябва във всеки пост да се говори за имоти. Следващия път, като разказваш за денонощните си похождения, спомени, че скоро цените на имотите няма да тръгнат нагоре, защото хората нямат пари и ги харча за задоволяване на ежедневните си нужди

Първоначално изпратено от Kosmonavta Разгледай мнение
                    Модераторите пак се развихриха. Няма да стане градивна и интелектуална оф топик дискусия. Чао за днес. Отивам да ям и после ще тръгвам. Ще лиша европейският данъкоплатец от 1/10 кв.м. жилищна площ, и ще си тръгна по обед...

Коментар

Почнах и аз да заглеждам, та за туй питам, щото аз от НИ нищо не разбирам. В смисъл, че имот купувам за кеф, а не за инвестиция. Има много хубави къщички на остров Тасос например, и ако продължи низходящата тенденция, скоро ще стане съвсем достъпна покупка.
                      Островите им не са лоши, но там има една особеност всичко е скъпо, защото всичко се кара с ферибот и на нещата на които си свикнал в големия град не са така лесно достъпни на един остров, примерно ако ти се наложи да сменяш абажур избора е доста ограничен и не евтин.

Коментар

• Първоначално изпратено от PIMP Разгледай мнение
                        При тях низходящата тенденция си върви от няколко години и ще продължава все така, работата е че там цените бяха по-високи, но и гърците имаха по-висок стандарт, така че въпроса не е колко още биха могли да паднат, а дали за нас ще станат по-достъпни. Защото преди кризата много българи си накупиха, но дали са още собственици ми е трудно да кажа. Аз също ги наблюдавам, и ми се ще да взема къщичка с дворче с маслинови дръвчето до брега, но дали и кога ще се случи е сложен въпрос.
                        Почнах и аз да заглеждам, та за туй питам, щото аз от НИ нищо не разбирам. В смисъл, че имот купувам за кеф, а не за инвестиция. Има много хубави къщички на остров Тасос например, и ако продължи низходящата тенденция, скоро ще стане съвсем достъпна покупка.
                        He was born poor, died rich, and never hurt anyone along the way.

Коментар

Абе тука само по БГ имоти ли сте специалисти? Интересува ме какво мислите за перспективите пред цените на имотите в Гърция, предвид скорошния фалит на държавата им.
                          При тях низходящата тенденция си върви от няколко години и ще продължава все така, работата е че там цените бяха по-високи, но и гърците имаха по-висок стандарт, така че въпроса не е колко още биха могли да паднат, а дали за нас ще станат по-достъпни. Защото преди кризата много българи си накупиха, но дали са още собственици ми е трудно да кажа. Аз също ги наблюдавам, и ми се ще да взема къщичка с дворче с маслинови дръвчето до брега, но дали и кога ще се случи е сложен въпрос.

Коментар

• Абе тука само по БГ имоти ли сте специалисти? Интересува ме какво мислите за перспективите пред цените на имотите в Гърция, предвид скорошния фалит на държавата им.
                            He was born poor, died rich, and never hurt anyone along the way.

Коментар

• жалко - тъй добре си вървеше темата приятен обяд

Коментар

• Модераторите пак се развихриха. Няма да стане градивна и интелектуална оф топик дискусия. Чао за днес. Отивам да ям и после ще тръгвам. Ще лиша европейският данъкоплатец от 1/10 кв.м. жилищна площ, и ще си тръгна по обед...

Коментар

Working...
                                X