IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво понижение очаквате на жилищните имоти? - АРХИВ 1

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от toto Разгледай мнение
    Понеже няма какво толкова да се каже по темата, да ви копирам една лирика:

Строител безумний сочи върха пак
    и вика: "Търчете! Тамо са вече цените!"

Нищо. Те ще паднат, но честно, без страх -
    кат шъпа спартанци под сганта на Ксеркса.
    Банкрутите идат; всичките нащрек са!
    Последният напън вече е настал.
    Поздравления за пародията :-)

Коментар

• Понеже няма какво толкова да се каже по темата, да ви копирам една лирика:

О, Сделка !
      Три деня брокерите алчни
      как платото в цените бранят .
      Банкови резили
      трепетно повтарят на кризата ревът.
      Пристъпи ужасни! Дванайсетий път
      цените как падат по кривата дива
      фалити я стелят, банкрут я залива.
      Бури подир бури! Бунак след бунак !
      Строител безумний сочи върха пак
      и вика: "Търчете! Тамо са вече цените!"
      И ипотекари тръгват с викове сърдити,
      га балона пукнат гръмовно въздуха разпра.
      Върхът отговаря с други вик: Ха-ха !
      И с нов дъжд от лихвений процент , надървьен
      спекуланти наши, оплискани отзад с кърви,
      пушкат и отблъскват, без сигнал, без ред,
      всякой гледа само да бъде напред
      имотец свой с печалба да изложи,
      и един бунак в повече, с кредит да положи.
      Сривовете екнат. Банките ревът,
      брокери налитат и падат, и мрът; -
      Идат кат експерти, бягат като мърди
      и пак се завръщат; ирландци, московци
      кат лъвове тичат по страшний редут,
      не сещат ни жега, ни жажда, ни труд.
      Щурмът е отчаян, отпорът е лют.
      Три дни веч се бият, но помощ не иде,
      от никъде взорът надежда не види
      и новите кредити не фърчат към тях.
      Нищо. Те ще паднат, но честно, без страх -
      кат шъпа спартанци под сганта на Ксеркса.
      Банкрутите идат; всичките нащрек са!
      Последният напън вече е настал.

Коментар

• ---

http://www.tospitimou.gr/en/property...pertyId=468610
        За там не е чак толкова скъпо , те са с 500 евро мин. пенсия.Това не е апартамент за богати хора..
        Last edited by supertrader; 16.06.2011, 22:40.
        D.Y.F-091066

Коментар

• Cleo

45к евро са доста пари за това апартаменче и то е доста старо. Просто забрави че е инвестиция строено 70-та година.
          D.Y.F-091066

Коментар

• Първоначално изпратено от Penko Разгледай мнение
            Някога бил ли си в Атина?
            Бил съм ... и ще ти кажа, че това е най-грозния град в Европа... Ама най-грозния, клоаката...
            Мнението не е препоръка за покупка или продажба на ценни книжа.

Коментар

• Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
              Добре , че е само от любопитство р на 50к. евро няма нищо свястно ако си забелязал.
              Със сигурност обаче квадратурата не включва общи части, балкони, мазета, стени и др. под.

Ето това е за 45 000 евро. Входа е супер лукс в сравнение със софийските. Мисля, че не е на последен етаж, но и да е там май не вали кой знае колко.

http://www.tospitimou.gr/en/property...pertyId=486625

Има много други оферти, но не ми се занимава да ги поствам.
              Last edited by Cleo; 16.06.2011, 21:19.
              Мнението е лично - не препоръчвам нищо.

Коментар

• Първоначално изпратено от Мажоритаря Разгледай мнение

Туй за "Бисери и вицове" бре...

Я ми кажи кои са тия столици... Отивам и купувам..

Леле даже не мога да повярмам, че го чета това... ХААХХАХАХАХАХАХА
                Някога бил ли си в Атина?

Коментар

• Първоначално изпратено от Penko Разгледай мнение
                  Както във всяка нормална столица, в Атина цените в центъра са по-ниски.

Туй за "Бисери и вицове" бре...

Я ми кажи кои са тия столици... Отивам и купувам..

Леле даже не мога да повярмам, че го чета това... ХААХХАХАХАХАХАХА
                  Мнението не е препоръка за покупка или продажба на ценни книжа.

Коментар

• Първоначално изпратено от Cleo Разгледай мнение
                    От любопитство използвах този линк и пуснах търсене за апартаменти в центъра на Атина на цена от 30000 до 50000 евро. След като разгледах офертите разбрах че в София имотите наистина са надценени. Например, апартамент дори само 35-40 квадрата има винаги хол, стая, кухня и баня с тоалетна, може и тераса на нормален етаж. Да не говорим за състоянието, което се вижда по снимките. Тук търся в центъра на същата цена и ми предлагат боксониера уж 35 квадрата, а реално 20 и какви ли не други безумни неща.
                    Както във всяка нормална столица, в Атина цените в центъра са по-ниски.

Коментар

• Cleo

Добре , че е само от любопитство р на 50к. евро няма нищо свястно ако си забелязал. Гърците на идея си нямаш какви са измамници.Освен това ги минаха на изкуствено дишане , сега ще им отпускат пари месец за месец докато без да искат ги изпуснат и вземат че фалират.Те се замерват с евра , пък сте тръгнали там да купувате , е няма начин просто данъка после да не е равен на годишен доход на работещ в София на този имот.
                      D.Y.F-091066

Коментар

• Първоначално изпратено от marketleverage Разгледай мнение
                        От любопитство използвах този линк и пуснах търсене за апартаменти в центъра на Атина на цена от 30000 до 50000 евро. След като разгледах офертите разбрах че в София имотите наистина са надценени. Например, апартамент дори само 35-40 квадрата има винаги хол, стая, кухня и баня с тоалетна, може и тераса на нормален етаж. Да не говорим за състоянието, което се вижда по снимките. Тук търся в центъра на същата цена и ми предлагат боксониера уж 35 квадрата, а реално 20 и какви ли не други безумни неща.
                        Мнението е лично - не препоръчвам нищо.

Коментар

• Първоначално изпратено от Crux Разгледай мнение
                          Да, на мен даже ми се вижда малко
                          Много е относително каква трябва да бъде отстъпката, защото на един безбожно скъп кимизарник и 50% отстъпка може да му се направи, а на едно добре локализирано и обзаведено жилище на цена под пазарната, защото го продава някой закъсал льолю не бих искал отстъпка повече от 1500-2000Е, колкото да покрия нот. такси и данъци и все пак да има пазарлък.

Коментар

• Първоначално изпратено от Зарзаватчийски глас Разгледай мнение
                            Това, което ние предложихме и което считам за разумно бе - 7-8%.
                            Да, на мен даже ми се вижда малко
                            Never underestimate the predictability of stupidity

Коментар

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
                              качественото е скъпо... гледах преди седмица разни готини вилички с по 500кв двор на халкидики и тези които ми харесаха бяха по мин 200К евра (с компромис иначе 300) ( двуетажна къща към морето с 500кв земя и рзп 120-150кв)

няма да съжалявам ако кризата ги натисне да свалят към 120К и ще си взема...пук нека ми е зле

поздрави

ПП говорих с гърци и според тях все още е скъпо, а ефтин кимизарник не ми трябва.
                              аз съм научен че къща не се купува къща се строи първо че е по изгодно (зивличаш максимуам за парите си) второ че става както ти е кеф

халкиди е скъпо в имоти нет има една тема за гърция по средата на която някъде горо и асен 1975 си говореха за парцели на халкидики с карти и други особености (като че може да строиш върху 8 декара земеделска земя без сложна прмяна на статута... иначе цифрите бяха от по 100 - 150к но е спетември миналата година мисля че сега трябва да са надолу нищо че брокера е малко ъпър...
                              http://forum.imoti.net/read.php?6,26...741#msg-296741
                              Last edited by marketleverage; 16.06.2011, 15:05.
                              mWPCloud.com

Коментар

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
                                качественото е скъпо... гледах преди седмица разни готини вилички с по 500кв двор на халкидики и тези които ми харесаха бяха по мин 200К евра (с компромис иначе 300) ( двуетажна къща към морето с 500кв земя и рзп 120-150кв)

няма да съжалявам ако кризата ги натисне да свалят към 120К и ще си взема...пук нека ми е зле

поздрави

ПП говорих с гърци и според тях все още е скъпо, а ефтин кимизарник не ми трябва.
                                А защо Гърция?????? Има други държави и острови,които със самолет,като време са по-близо. А и цените са по-ниски, т.е. разликата в цените на имота ти избива самолетните билети.

Коментар

Working...
                                X