IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво понижение очаквате на жилищните имоти? - АРХИВ 1

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от anon6706 Разгледай мнение
    Лорде, строителството е следствие на търсенето, а не причина за търсене.

"Засиленото предлагане" на ипотеки може да е индикатор само за тяхното "засилено предлагане". Важно е дали се усвояват тези ипотеки.

Много ти е пожелателен поста.
    Че кой е луд да строи, ако няма търсене? Може би това се опитва да каже лорда. След като следствие засиленото предлагане на ипотеки от една година има растеж в ипотекираните жилища, явно има и зависимост. Но това не е важно, важното е че полтиката води до промени в икономиката и от там в различните и отрасли.

Коментар

• Първоначално изпратено от LANDLORD 31 Разгледай мнение
      Ти изопачаваш, като не ме цитираш в пълнота.
      Написал съм, че засиленото предлагане на ипотеки + строителството ще доведат до засилен пазар. Това е прогноза, а не факт. Не бъркай двата щата. Прогнозата ми се обосновава на факти, които съм изброил, а ти като не правиш разлика между двете, връщай се в училище. Не е срамно на 40 да вземеш средно.
      Лорде, строителството е следствие на търсенето, а не причина за търсене.

"Засиленото предлагане" на ипотеки може да е индикатор само за тяхното "засилено предлагане". Важно е дали се усвояват тези ипотеки.

Много ти е пожелателен поста.

Коментар

• Първоначално изпратено от onufri Разгледай мнение
        Истината е,че и аз познавам хора,които не се поддадоха на подобен натиск,но пък банките са доста изобретателни и някои въведоха допълнителна компонента в начина на изчисляване на лихвите
        Да, има и такива случаи. Това вече е за съд и съм 99% уверен, че ищецът ще спечели делото срещу банката.
        Never underestimate the predictability of stupidity

Коментар

• Първоначално изпратено от Crux Разгледай мнение
          Гаранция - Франция. Това с предсрочната изискуемост е лек блъф обаче - един колега има такъв кредит, викаха го, първо го уговаряха колко му е изгодно новото лихвообразуване, после го заплашваха с предсрочна изискуемост - той обаче не се поддаде и до днес си плаща по същата схема, по която е подписал договора за ипотечен кредит.
          Истината е,че и аз познавам хора,които не се поддадоха на подобен натиск,но пък банките са доста изобретателни и някои въведоха допълнителна компонента в начина на изчисляване на лихвите
          Всяка краткосрочна спекулация е потенциална дългосрочна инвестиция.

Коментар

Тъй,де,ама то и ножа и хляба в банката - ако не искаш да преподпишеш,те заплашват с предсрочна изискуемост на кредита и хората клякат.Каква е гаранцията,че и друг път не може да се случи подобно нещо?
            Гаранция - Франция. Това с предсрочната изискуемост е лек блъф обаче - един колега има такъв кредит, викаха го, първо го уговаряха колко му е изгодно новото лихвообразуване, после го заплашваха с предсрочна изискуемост - той обаче не се поддаде и до днес си плаща по същата схема, по която е подписал договора за ипотечен кредит.

Коментар

Това може да стане само и единствено при преподписване на договора за ипотечен кредит. Като започна кризата, мнозина ипотекари бяха повикани и със заплахи бяха принудени да преподпишат при коренно различни условия - БЛП на банката или СБР като плаваща компонента вместо EURIBOR, допълнителна такса "Ангажираност" също с плаваща стойност и прочие благинки. Който откаже да преподпише, беше заплашван, че ще му активират клаузата за предсрочна изискуемост.. Такива ми ти работи.
              Тъй,де,ама то и ножа и хляба в банката - ако не искаш да преподпишеш,те заплашват с предсрочна изискуемост на кредита и хората клякат.Каква е гаранцията,че и друг път не може да се случи подобно нещо?

Коментар

То колко кредити имаше преди 3-4 години,дето бяха обвързани с Юрибор,пък после като с магическа пръчка се отвързаха и се вързаха към някакви измислени базисни,банкови итн никому-неизвестно-как-изчислявани проценти.
                Това може да стане само и единствено при преподписване на договора за ипотечен кредит. Като започна кризата, мнозина ипотекари бяха повикани и със заплахи бяха принудени да преподпишат при коренно различни условия - БЛП на банката или СБР като плаваща компонента вместо EURIBOR, допълнителна такса "Ангажираност" също с плаваща стойност и прочие благинки. Който откаже да преподпише, беше заплашван, че ще му активират клаузата за предсрочна изискуемост.. Такива ми ти работи.

Коментар

Лихвата по този кредит не е точно фиксирана - обвързана е с EURIBOR. Което не е лошо като оферта, въпросът е дали няма уловки в допълнителните такси. Щото ако има някакъв вид такса, която банката да може да си променя по свое усмотрение, тогава лихвеният процент по кредита е мнооооооооого далече от фиксиран.
                  То колко кредити имаше преди 3-4 години,дето бяха обвързани с Юрибор,пък после като с магическа пръчка се отвързаха и се вързаха към някакви измислени базисни,банкови итн никому-неизвестно-как-изчислявани проценти.

Коментар

Скоро ще почнат зверски покупки на зелено. Засиленото рекламиране на ипотеки /хазяйката ще се качи на градския транспорт според ДСК/, ведно със засиленото строителство /само в Редута изброих три дупки в 1кв.км./ ще доведат до засилен пазар.
                    Жилищен кредит перфекто на Алфа Банк- 10 години фиксирана лихва!
                    Лихвата по този кредит не е точно фиксирана - обвързана е с EURIBOR. Което не е лошо като оферта, въпросът е дали няма уловки в допълнителните такси. Щото ако има някакъв вид такса, която банката да може да си променя по свое усмотрение, тогава лихвеният процент по кредита е мнооооооооого далече от фиксиран.

Коментар

• Имам тук едни 100 000 лева, та се чудя кой имот да купя - на ландлорда ли, на мажоритаря ли ...

http://www.dnevnik.bg/pazari/finansi...ena_za_100_hil

по-добре да взема да си купя банка, че да пусна едни кредити и да им изкупят имотите и да станат те едни сривлювци и безимотни и да видят колко е гадно без имот и с яко кеш

Коментар

• Първоначално изпратено от valio1900 Разгледай мнение
                        Неверни факти изопачени от теб:

(не до засилен пазар, а до засилено предлагане)
                        Та не са проблем фактите, а тяхното тълкуване от теб или някой платен журналист.
                        Ти изопачаваш, като не ме цитираш в пълнота.
                        Написал съм, че засиленото предлагане на ипотеки + строителството ще доведат до засилен пазар. Това е прогноза, а не факт. Не бъркай двата щата. Прогнозата ми се обосновава на факти, които съм изброил, а ти като не правиш разлика между двете, връщай се в училище. Не е срамно на 40 да вземеш средно.

Коментар

Не виждам смисъл в твоите постове! Кажи в моя пост дали има един неверен факт?
                          Неверни факти изопачени от теб:

Първоначално изпратено от LANDLORD 31 Разгледай мнение
                          1.Скоро ще почнат зверски покупки на зелено.
                          2.засиленото строителство /само в Редута изброих три дупки в 1кв.км./ ще доведат до засилен пазар.
                          (не до засилен пазар, а до засилено предлагане)
                          Та не са проблем фактите, а тяхното тълкуване от теб или някой платен журналист.

Коментар

• Първоначално изпратено от valio1900 Разгледай мнение
                            И ако с тези драсканици успееш да заблудиш даже и един човек, как ще се чустваш след 2 години? Непокист като много в този форум?
                            Изобщо какъв е смисъла на твоите постове?
                            Не виждам смисъл в твоите постове! Кажи в моя пост дали има един неверен факт?

Коментар

Скоро ще почнат зверски покупки на зелено. Засиленото рекламиране на ипотеки /хазяйката ще се качи на градския транспорт според ДСК/, ведно със засиленото строителство /само в Редута изброих три дупки в 1кв.км./ ще доведат до засилен пазар.
                              И ако с тези драсканици успееш да заблудиш даже и един човек, как ще се чустваш след 2 години? Непокист като много в този форум?
                              Изобщо какъв е смисъла на твоите постове?

Коментар

• Скоро ще почнат зверски покупки на зелено. Засиленото рекламиране на ипотеки /хазяйката ще се качи на градския транспорт според ДСК/, ведно със засиленото строителство /само в Редута изброих три дупки в 1кв.км./ ще доведат до засилен пазар.

Коментар

Working...
                                X