IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво понижение очаквате на жилищните имоти? - АРХИВ 1

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Crux Разгледай мнение
    Държавата не може да пази хората от глупостта им. Всъщност никой не може да ги предпази. В разгара на кредитната истерия разумните хора предупреждаваха обезумелите ипотекари какво ги чака - някой да не би да ги чу? Сега ревете... От мен да знаеш - ненаказана глупост няма!
    проблемът не е хората . проблемът е поведението на банките и бездействието на държавните институции . за това и лихвите по кредити са най-високи в БГ от цяла Европа.
    не може 6.37% средна годишна ипотека да имаш в Румъния , а тук да е 9.38% . ТОВА Е ПЪЛЕН АБСУРД. разберете го това нещо. Това убива и икономиката , тъй като страдат хората и няма пари за потребление . стига обвинявахте само хората. не те са големият проблем .

Коментар

Държавата не може да пази хората от глупостта им. Всъщност никой не може да ги предпази. В разгара на кредитната истерия разумните хора предупреждаваха обезумелите ипотекари какво ги чака - някой да не би да ги чу? Сега ревете... От мен да знаеш - ненаказана глупост няма!
      Ами нека балъците овце да знаят защо ги стрижат и къде им отива вълната - Хампито бил вземал 200 000 лева на месец. С думи нужно ли е да го напиша? Тази инфо е от съседната тема, която е достоверна според мен.

Коментар

• Първоначално изпратено от luboil Разгледай мнение
        ... първата не е инвестиция, а дом бе, малоумник... Гледай си в паницата и не гледай в другата.
        а за туй второто болднатото, точно тези хора са движещата сила на пазара и поклон пред тях, а не да ги иронизираш...Срамота...голям човек си бе...
        Oтдавна съм спрял да ти обръщам внимание, ама пак ще ти отговоря в твоя стил. Верно е сбърках в бързината. Не е инвестиция купуването на дом, ама ти кво каза с акото дето го изсра?
        Имах предвид долното изказване и го повтарям защото съм абсолютно съгласен и многократно изказвал подобна теза:

Първоначално изпратено от ixeos Разгледай мнение
        Понеже дискусията се насочи към интересна тема, а именно апартамент в града vs. къща с двор около него, ще се включа. След като живях в две държави извън БГ, където масово хората обитават китни къщички с дворчета, тоя начин на живот с къщичките ми хареса доста. ОБАЧЕ, там нямаше огради, някои даже не си и заключваха къщите. Веднъж търсейки хостел в района, който ми го хвалиха доста, за да настаня близки, без да искам влязах в грешна къща и чак като качих стъпалата до втория етаж се освятках, че това не е никакъв хостел ... Изстрелях се като светкавица навън. Та хората си живеят сладко в къщи, щото като се върнат шанса да видят някой манго тичащ с плазмата е малък. В БГ трябва да си вдигнеш 2-метров зид, да накачулиш 20 датчика, да се вържеш към СОТ-а. И зимата да се кръстиш, че пътят до къщата ще е проходим, в случай, че се задейства СОТ-а. Та накратко в БГ нямаме условията, за да се възползваме максимално от живота в еднофамилна къща, а именно сигурност, добра инфраструктура за придвижване и яки доходи, за да се поддържа къщата на ниво.

Затова и животът в бетонните кутийки ще си продължи да процъфтява. Щото от бетонната кутийка с метрото до центъра е 10 минути, до МОЛ-а с маршрутката 1.50 и 10 минути. С колата 5 минути. А от Банкя до Центъра през зимата час в едната посока и 30 лв за гориво и други разходи по колата. И като се върнеш в бетонната кутийка, плазмата и компа още са си там. Не твърдя, че е апартаментът е по-добър, просто в БГ е по-евтино и практично решение. А и в чужбина като си вземеш къщичка, покрай теб са само други къщички със същата височина. Няма шанс да ти вдигнат до теб 8 етажна кооперация и съседите да ти хвърлят боклуци в двора.
        Last edited by X_Y; 20.12.2010, 15:32.

Коментар

• Първоначално изпратено от all_trader Разгледай мнение
          нищо няма да се промени докато в БГ продължава да има банков картел .
          мен ми е кофти за хората , които се наиграха с кредити , защото не подозираха ,че БНБ и Комисията за защита на потрбителите си клати краката и бачка в полза на чуждите банкови институции . което е абсурдно. вместо да защитават българският гражданин , каквото фукнция и задължение имат , те работят против него . фактически работят против националния интерес , в полза на чужденци , било то физически или юридечески лица . май в поговорката българинът кла българина както никой друг има доста истина . с действията си пък банките спомагат за колосалната междуфирмена задлъжнялост .

нямаме държава , за това много хора ще страдат .
          Never underestimate the predictability of stupidity

Коментар

• Първоначално изпратено от ixeos Разгледай мнение
            И аз мисля като теб, че голяма част от сривльовците са такива докато не станат и те собственици на имоти. И понеже са ги изстрадали, впоследствие стават по-ъпъри и от радикалите в тая област.
            Бъркаш. Доказателството е, че повечето от сривлювците имат имоти. Може да нямат 5-10, но имат 2-3.

Коментар

• Първоначално изпратено от Веско Разгледай мнение
              Ixeos, моите уважения! Малко мнения, но точни и обосновани. Още предното ми направи впечатление, защо къщата е необоснована инвестиция в сравнение с апартамента. Десетки пъти съм изказвал същите доводи. Само това болднатото за ъпъра, според мен има нужда от малко уточнение. Стискат палци тези които са закупили със спекулативна цел, недай си боже с кредит. И хич не ги съжалявам, алчност и глупост са убийствена комбинация. Обаче има една група, наричани ъпъри само от завистливите сривльовци. Имам предвид хора които са закупили имот, като са си направили сметката с евентуални плюсове и минуси и на тях им е през оная работа статистиките и графиките. Естествено имат някакви евентуални пропуснати ползи, но ако са избирали внимателно са пренебрежимо малки за вече две години корекции на пазара.
              Най-грубо все едно да се ям сега, що съм си купил телевизора преди 5 години за 1500 лева, като сега мога за 1000
              Аха ха ха,

пак изби рибата бе Въсо, то около вас в залива остана ли риба от такива като теб?
              А бе човек, какви ги плещиш?Къщата била инвестиция?

А бе пич, всяка къща след първата я смятай за инвестиция, първата не е инвестиция, а дом бе... Аман от милионери без имот, ама то май и не са милионери ама все акъл дават на другите. Гледай си в паницата и не гледай в другата.
              Ха ха ха,
              а за туй второто болднатото, точно тези хора са движещата сила на пазара и поклон пред тях, а не да ги иронизираш...Срамота...голям човек си бе...
              Last edited by X_Y; 20.12.2010, 15:33.

Коментар

Снощи си разсъждавах за философията на сривльото. Ъпърът е ясен - вкарал пари в имоти и стиска палци да не се обезценят. Ама защо сривльото иска имотите да се сгромолясат и какво печели от това? Стигнах до извода, че докато ъпърът се храни с алчност за по-високи цени, то сривльото се храни със злобата към имащия ... Битието му е лишено от радост и единствено прецакването на ъпъра Вуте е така бленуваният светъл лъч в работническо - пролетарското злободневие на сривльото. Не ме разбирайте погрешно - сривльо купил на дъно и решил житейския си проблем с дома за мен заслужава дълбоко уважение заради търпението и прозорливостта, но сривльо по принцип, който на 40 още си има хазайка и убива мъката с писане във форуми, е един тъжно гаснещ лирически герой заслужаващ единствено съжаление.
                Ixeos, моите уважения! Малко мнения, но точни и обосновани. Още предното ми направи впечатление, защо къщата е необоснована инвестиция в сравнение с апартамента. Десетки пъти съм изказвал същите доводи. Само това болднатото за ъпъра, според мен има нужда от малко уточнение. Стискат палци тези които са закупили със спекулативна цел, недай си боже с кредит. И хич не ги съжалявам, алчност и глупост са убийствена комбинация. Обаче има една група, наричани ъпъри само от завистливите сривльовци. Имам предвид хора които са закупили имот, като са си направили сметката с евентуални плюсове и минуси и на тях им е през оная работа статистиките и графиките. Естествено имат някакви евентуални пропуснати ползи, но ако са избирали внимателно са пренебрежимо малки за вече две години корекции на пазара.
                Най-грубо все едно да се ям сега, що съм си купил телевизора преди 5 години за 1500 лева, като сега мога за 1000

Коментар

• Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнение
                  Тц,

той е уникален и неповторим, също като имотките, които притежава, които са още по-уникални и неповторими. Когато си там "горе" кат' него, лесно се раздават присъди и лепят етикети на вся и всьо
                  Ееее, бай МарАнди,

той Иксеос-а е от така наречените умерени ъпъри, не е екстремист Нищо лошо да не си помислиш Иксе! Е, щом ти си позволяваш да категоризираш хората, то не може да не очакваш и ти да бъдеш категоризиран...

Поздрави на всички и весели празници...

Май рано почнах...

Коментар

Ъпърите и сривльовците са общо взето два вида:
                    Голямата част от ъпърите (Ъпър 1) са се набълбукали с имоти с идеята, че имотът като инвестиция никога не губи от стойността си. Ъпър 1 вярва сляпо в народни мъдрости от рода на "Цената на имота пада само тогава, когато падне самият имот" или "Кредит се връща, наем - не". Типичен пример - лендлорда, който не може да си избие цената на панелката и с 300 наема, обаче е горд собственик. Нормално е да са изнервени, виждайки как безценните им инвестиции намаляват стойността си всеки ден.
                    Вторият вид (Ъпър 2) са наследници и реститути, дето имотът им е паднал наготово. Те пък обикновено са убедени в уникалността на притежавания от тях имот, ако ще да е 30-годишен панел в Надежда, и приемат за реална цена само най-високата, която имотът някога е имал, ако се съди по обявите.
                    При сривльовците мнозинството (Сривльо 1) са хора с ниски доходи, които се надяват цените на жилищата да паднат дотам, че с мизерните си заплати плюс кредит да могат да си купят и те някой двустаен панел. Направят ли го, автоматично преминават в категорията Ъпър 1.
                    Вторият вид (Сривльо 2) са хора, които имат реална представа за стойността на парите. Ясно им е, че дори в момента имотите са твърде надценени, а условията по кредитите - супер неизгодни, затова предпочитат да изчакат.
                    нищо няма да се промени докато в БГ продължава да има банков картел .
                    мен ми е кофти за хората , които се наиграха с кредити , защото не подозираха ,че БНБ и Комисията за защита на потрбителите си клати краката и бачка в полза на чуждите банкови институции . което е абсурдно. вместо да защитават българският гражданин , каквото фукнция и задължение имат , те работят против него . фактически работят против националния интерес , в полза на чужденци , било то физически или юридечески лица . май в поговорката българинът кла българина както никой друг има доста истина . с действията си пък банките спомагат за колосалната междуфирмена задлъжнялост .

нямаме държава , за това много хора ще страдат .

Коментар

• Първоначално изпратено от Rapana Разгледай мнение
                      Наздраве... Не се оплаквам. Чакам да мине работният ден че като 90% от българите около коледа, трябва да симулираме активност.... Иначе нали знаеш - всички търтеи се разработват, за да ги забележат в последният момент. Тъпо но няма как....
                      Радвам се, хубави празници пожелавам в обкръжението на любими хора!

Коментар

• Първоначално изпратено от luboil Разгледай мнение
                        С пълно уважение към теб, надявам се не си обиден тука на никой,

да те питам ти ъп или срлв си?
                        Тц,

той е уникален и неповторим, също като имотките, които притежава, които са още по-уникални и неповторими. Когато си там "горе" кат' него, лесно се раздават присъди и лепят етикети на вся и всьо

Коментар

• Първоначално изпратено от PIMP Разгледай мнение
                          В голямя грешка си бате, и имоти си имат сривльовците и кинти, но не им се дават на измекяри. Аз лично искам цените да паднат още за да си купя по-добър апартамент и вилно място от колкото бих могъл преди 18 месеца например. А през това време с парите си да изкарам още левчета. Това е философията ми, а не на Вуте да е зле, то на вуте му е все зле!
                          Браво, по добро и точно мнение скоро не е попадало тук.

Браво пак, ПИМП-е!

Коментар

И аз мисля като теб, че голяма част от сривльовците са такива докато не станат и те собственици на имоти. И понеже са ги изстрадали, впоследствие стават по-ъпъри и от радикалите в тая област.
                            С пълно уважение към теб, надявам се не си обиден тука на никой,

да те питам ти ъп или срлв си?

Коментар

• Първоначално изпратено от Crux
                              Голямата част от ъпърите (Ъпър 1) са се набълбукали с имоти с идеята, че имотът като инвестиция никога не губи от стойността си. Ъпър 1 вярва сляпо в народни мъдрости от рода на "Цената на имота пада само тогава, когато падне самият имот" или "Кредит се връща, наем - не". Типичен пример - лендлорда, който не може да си избие цената на панелката и с 300 наема, обаче е горд собственик. Нормално е да са изнервени, виждайки как безценните им инвестиции намаляват стойността си всеки ден.
                              Вторият вид (Ъпър 2) са наследници и реститути, дето имотът им е паднал наготово. Те пък обикновено са убедени в уникалността на притежавания от тях имот, ако ще да е 30-годишен панел в Надежда, и приемат за реална цена само най-високата, която имотът някога е имал, ако се съди по обявите.
                              При сривльовците мнозинството (Сривльо 1) са хора с ниски доходи, които се надяват цените на жилищата да паднат дотам, че с мизерните си заплати плюс кредит да могат да си купят и те някой двустаен панел. Направят ли го, автоматично преминават в категорията Ъпър 1.
                              Вторият вид (Сривльо 2) са хора, които имат реална представа за стойността на парите. Ясно им е, че дори в момента имотите са твърде надценени, а условията по кредитите - супер неизгодни, затова предпочитат да изчакат.

Коментар

Снощи си разсъждавах за философията на сривльото. Ъпърът е ясен - вкарал пари в имоти и стиска палци да не се обезценят. Ама защо сривльото иска имотите да се сгромолясат и какво печели от това? Стигнах до извода, че докато ъпърът се храни с алчност за по-високи цени, то сривльото се храни със злобата към имащия ... Битието му е лишено от радост и единствено прецакването на ъпъра Вуте е така бленуваният светъл лъч в работническо - пролетарското злободневие на сривльото. Не ме разбирайте погрешно - сривльо купил на дъно и решил житейския си проблем с дома за мен заслужава дълбоко уважение заради търпението и прозорливостта, но сривльо по принцип, който на 40 още си има хазайка и убива мъката с писане във форуми, е един тъжно гаснещ лирически герой заслужаващ единствено съжаление.

П.С. Всяка прилика с конкретни лица и събития е напълно случайна
                                Never underestimate the predictability of stupidity

Коментар

Working...
                                X