IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво понижение очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Zashtontcho бърза да стъпче и доубие още в зародиш всеки осмелил се да помечтае съвсем скромно за някакъв евентуален ръст.

    Коментар


    • Първоначално изпратено от Penko Разгледай мнение
      Ръст ръст ръст...

      Пенко бре, чети!
      Пенко не чете.
      Пенко, работи!
      Пенко пак не ще.

      Пенко го мързи,
      гледа да лежи,
      ходи, та се май,
      търси да играй.

      Коментар


      • Да, през първото мое да са били 5, а през второто 6.3 ! Тва си е сериозен ръст!
        Спадът и нормализирането на цените на имотите е неизбежен резултат от спекулативното поскъпване.

        Коментар


        • Разрешителните за строеж на нови жилища с 23% ръст през второто тримесечие

          Коментар


          • Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнение
            Тц .. т'ва не е сегментация, които си визирал горе, ама не ми е пишещо защо.

            После поредния мит, на който клъвнахте, защото не сравнявате базата и затова бебе Информ ви "литна", щото не четете. За Q2 на 2011 година продажбите в Софето имат ръст от 18% на годишна база. Това по никакъв начин не променя всичко, което изписах досега защо така се получава

            Оттук като стъпиш на 2 погрешни фундамента, които приемаш за себе си, че са факти ( а те не са ), правиш и третия грешен извод ( в синичкото ), че предимно се купували в най-ниския сегмент жилища.

            П.П. Т'ва не е лично към сладко бебе Крукс, а просто съм го забелязал като често срещано явление.

            Както по-долЕ погрешно се смята, че данните от Агенцията по вписвания са еквивалент на броя на общините в БГ-стан. Или, че данните, които съм давал от НСИ не били за самите областни градове, ами включвали прилежащите им общини или области. И поредния мит е готов, щот' всеки "измерва" по "своите си" мерки и теглилки.

            Здраве да е .... чиърс и на тИбя
            Сегментация на имотите в смисъла, който се влага в това понятие в Европа и Америка, у нас естествено не може да има. В София няма такова нещо като "престижен квартал", защото дори в най-"престижните" Докторски паметник, Изток, Лозенец и пр. огромната част от сградите са тотално занемарени, без никаква поддръжка, пълно е с празни апартаменти и такива, в които живеят пенсионери с 200 лева месечен доход. Да не говорим за липсата на гаражи, негодната вече инфраструктура и прочие болежки, които са абсолютно немислими за квартал, който се води "елитен".
            Както и да е. Друго исках да кажа. Спадът в цените на имотите е факт и не вярвам някой да го отрича. И е факт за всички имоти - както за тези в панелните гета, така и за тези във вече коментираните "елитни" квартали. И спадът е съпоставим като проценти.
            Never underestimate the predictability of stupidity

            Коментар


            • Разбрах те.Оказва се че сме на еднакво мнение само че изразено по различен начин.Няма спор че колективните сгради са гета.Това е ясно за всеки непредубеден човек.Освен това има и други неща които не искам да коментирам като например какво ще правят обитателите на колективна сграда когато нейния живот изтече?Исках да ти кажа само че всичко зависи от отделния човек.Ако не можеш да се разбереш с хората от входа да изключите парното а нямаш пари да го плащаш просто продаваш и отиваш на друго място.Българина се е запънал като магаре на мост иска неговата да стане и като не става вой до небето.Трябва да се приеме закон и общите части да се изкупят от фирми професионални домоуправители които да управляват и поддържат тези сгради.Ако спазваш правилата си добре дошъл ако ли не шут в задника.Затова те и питах каква е връзката между АЕЦ и санировките според мен няма такава.

              Коментар


              • Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнение
                Маранди не бих си позволил да те оплювам затова че имаш различно мнение от мен.Аз например не съм съгласен че Топлофикациите имат монопол.Проблема е в българите.Има много начини да се отървеш от Топлото.
                1.Продаваш си жилището и си купуваш такова без парно
                2.Правите събрание и входа се отказва от топлото
                3.Правите събрание и си променяте инсталацията като от вертикална става хоризонтална и всеки апартамент си има топломер
                Но българина не иска да се размърда той иска да му е топло и безплатно.Единствения начин за принуда са високите цени.С тока обаче е по различно.Пазар има за него.Това че ще се намали потреблението в България не променя нещата просто ще изнасяме повече.А дълг никой не може да ме накара да поемам след като не искам.Няма как да стане.Това че на разни смешници им текат лигите си е техен проблем.
                Бат' Пешо,

                аз не мисля, че са ни толкова различни мненията. Твоите "Закони на природата" са всъщност принципите, основани на вътрешната, човешка ценностна система - единствената, доказана през хилядолетията, без значение колко фактори са се опитвали да си я припишат.

                От тази гледна точка съм просто учуден, че защитаваш обречена кауза като колективните, амортизирани сгради ( панелки, ЕПК-та и т.н. ), строени в едно друго време, в един друг строй, за едни други цели. Всичко това ти противоречи на "твоята" теория - не мислиш ли?

                Не ми се изпада в безсмислени спорове, където личната ми подготовка е меко казано на светлинни години напред в една тема ( ти си я кръстил "Природни закони" ), която е необятна и ще се изследва тепърва.

                Само ще вметна, че световният опит показва, че колективни сгради, надробени на физически лица са обречени да станат гета. Затова и практиката е, да се рентват от юридечески или да се поддържат от такива срещу заплащане.

                Ако, махнеш БГ-стан, Русия и Румъния и ми посочиш други примери, които подкрепят твоята теза ( че всичко било проблем на "простите" граждани, поставени в подобни условия ), бих се радвал да го коментираме, а не да почваме да "дробим" за ТЕЦ-ове, токове и т.н.

                Просто дай пример - колективни сгради ( с повече от 5-10 домакинства в една конструкция ), които са собственост на отделни физически лица, изрядни към действащата нормативна уредба, липса на проблеми в средно и дълго-срочен план?

                Бъди здрав!

                П.П. В т'ва черничкото, че топлофикациите нямали монопол, то по твоята логика ще излезе, че и ВиК и Енерго- Разпредилетилните дружества и т.н. и те също нямат монопол. Остава сега да визираш къде са алтернативите, защото според теб няма монопол. Демек дай опция за същата услуга от друго дружество, в същото населено място, при други условия?
                Last edited by marandi; 31.07.2011, 22:59.

                Коментар


                • Първоначално изпратено от road_runner Разгледай мнение
                  Бат пешо- абсолютно съгласен, доста хора могат да си позволят да си плащат парното, ама просто искат ако може да пада от небето това топло и се чудят как да преебат дружествтото. А иначе си прав, слага се на етажната площадка топломер на всеки апартамент, пък вътре ако искаш включвай, изключвай...... Но мисля, че това не те спасява да не ти наччисляват някакви такси там за общо потребление и т..н.

                  Това с топломерите в коридорите е много добро (така е в много държави) но няма как да се приложи в БГ. При нас 98% от отпляемите с централно мпарно сгради са изградени по руският модел - тръбите минават на щрангове през самите апартаменти и няма как да се монтира външен топломер... На времето парното е мислено като евтина социлаана услуга тс. то евтино по социалистически - като абсурда с безплатният обяд... Та за това е и толкова неефективно - замисли се има ли логика - топлата вода да пътува до вас километри в скъпи подземни колектори на -20 градуса и да губи 20-30 % от полезната си мощ, като същият ефект хората го постигат с едно евтинко мкотле на газ в мазето на блока и топломери по етажите. Излиза 70% по изгодно,.Между другото и в БГ вече има няколко много модерни жилищни блокове с локално отопление от съвсем ново поколение вкл и фотоволтаици...

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от road_runner Разгледай мнение
                    Бат пешо- абсолютно съгласен, доста хора могат да си позволят да си плащат парното, ама просто искат ако може да пада от небето това топло и се чудят как да преебат дружествтото. А иначе си прав, слага се на етажната площадка топломер на всеки апартамент, пък вътре ако искаш включвай, изключвай...... Но мисля, че това не те спасява да не ти наччисляват някакви такси там за общо потребление и т..н.
                    Да начисляват ама са минимални.Най доброто е да се махне топлинното счетоводство и да се плаща на кубик както си беше едно време.Тогава няма да се краде.Проблема е у българите.

                    Коментар


                    • Бат пешо- абсолютно съгласен, доста хора могат да си позволят да си плащат парното, ама просто искат ако може да пада от небето това топло и се чудят как да преебат дружествтото. А иначе си прав, слага се на етажната площадка топломер на всеки апартамент, пък вътре ако искаш включвай, изключвай...... Но мисля, че това не те спасява да не ти наччисляват някакви такси там за общо потребление и т..н.

                      Коментар


                      • Маранди не бих си позволил да те оплювам затова че имаш различно мнение от мен.Аз например не съм съгласен че Топлофикациите имат монопол.Проблема е в българите.Има много начини да се отървеш от Топлото.
                        1.Продаваш си жилището и си купуваш такова без парно
                        2.Правите събрание и входа се отказва от топлото
                        3.Правите събрание и си променяте инсталацията като от вертикална става хоризонтална и всеки апартамент си има топломер
                        Но българина не иска да се размърда той иска да му е топло и безплатно.Единствения начин за принуда са високите цени.С тока обаче е по различно.Пазар има за него.Това че ще се намали потреблението в България не променя нещата просто ще изнасяме повече.А дълг никой не може да ме накара да поемам след като не искам.Няма как да стане.Това че на разни смешници им текат лигите си е техен проблем.

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от vabo_2008 Разгледай мнение
                          “В с. Юнец, където имаше цяла колония от англичани, останаха само няколко алкохолизирани възрастни мъже, които живеят със социалните си помощи от 200 евро на месец”, коментира софиянец, който кара лятото във варненското село от 1975 г. насам. Повечето от поданиците на кралството се прибрали в родината си и се опитват да продадат собствеността си тук.
                          Чи кво пък не им хареса?

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнение
                            Маранди чакам да обясниш за войната между АЕЦ-а и немските санировки.
                            Бат' Пешо,

                            т'ва, което искаш от мен, означава поне 10 часа да ровя източници с данни, да налагам графики, да екстраполирам и т.н. След цялата хамалогия, дет' шъ метна, накрая имам поне 2-3 часа, за да го направя в 1-2 странички кратичко и логично навързано, щот' 'орицата не обичат да четат фермани.

                            За цялата работа ( никога не слагам под общ знаменател, ни най-малко па тИбя ), но обикновено накрая даже няма и едно "Мерси, братле, че си блъскал!", а напротив, започва поредното оплюване, етикети и дирене на кусури

                            П,П, Можеш и сам да си го свършиш това. Отвори в НСИ и погледни данните за инженерно ( инфраструктурата на Бойко ) и гражданското строителство ( жилищното ) в БГ-стан за последните 5 години и къде има зверски спад. Освен обемите как са се движили като продукция си извади и БВП на страната и ги налагай като дял.

                            После отвори да видиш баМковото кредитиране как се е движило в същия период, пак го наложи отгоре. После ще забележиш, че 'орицата като твърдо решиха да не задлъжняват повече в последните няколко години, как "внезапно" държавата се сети от една страна да се "бори" с незаконното строителство ( разрушаването също го сравнявай спрямо БВП ) от една страна, а от друга "внезапното" саниране, което стана "неотложно".

                            Демек телюгите да поемат още дълг, който не искат чрез саниране. Отделно проблемите на Германия къде да си пробутва излишъците на продукция и да си крепи износа, па ся налЕ сме ЕНП.

                            После го наложи т'ва с данъчните приходи за периода ( в частност ДДС ), после се позагледай в проблема с безработицата за периода, който така и още не могат да решат и се чудят откъде да се "изфабрикуват" нови стоки и услуги и пак го наложи за същия период.

                            Кофти на цялата тая история е, че прехода от планова икономика, където енергийната ефективност въобще не беше на почит, сега да минаваме към ефективна, ще удари приходите на държавата от монополистите, където няма вече сметка, която да е прозрачна.

                            И затова след поредното дране чрез саниране, после няма да се учудя, ако пак се даде зелена светлина на АЕЦ, с цел оправдание защо тока трябва да продължи да поскъпва, тъй като при спаднали приходи от оборот, в БГ-стан веднага опъват другата струна - цената.

                            Всичко това е хипотетично, понеже т'ва са сметките на държавата, а дали ще сработят при колективните сгради ( където ти нямаш проблем ), ще поживеем - ще видим. Но "сметките" вече явно са направени, щом започна това пришпорване.

                            Аз лично имам доста резерви, понеже БГ-станеца не е прост, за разлика от държавата ни, където двойните стандарти между нормалните 'орица и хъхряците, между законни и незаконни обекти са вид "държавна" политика в последните 20 години, заради "заветния" глас на гласоподавател Х.

                            Чиърс, че пресъхнах от толкова писане!
                            Last edited by marandi; 28.07.2011, 17:47.

                            Коментар


                            • Own your own town for $800k
                              http://news.yahoo.com/blogs/upshot/o...210019125.html

                              а къде сме ние - за $800к = EUR 560k можем да си купим - това:
                              http://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act...065&f1=details


                              та май сме ги минали хамериканците - както прогнозира Тодор Колев - отдавна, отдавна ...

                              П.С. Бояна в тази си част е без канализация
                              remember remember the fifth of november

                              Коментар


                              • ....
                                Last edited by vabo_2008; 28.07.2011, 16:41.
                                в Швеция ДДС-то е 20% + и учебниците са безплатни диференциална геометрия комплексен анализ

                                Коментар

                                Working...
                                X