IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво понижение очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Иначе,

данните със забавянето в ръста на икономиката ни, е точно това, което бях прогнозирал, че ще се случи още в есента на 2010 г. и че ще се появят наченки на "бултрап" при имотките в 1-во тримесичие на 2011 г. и после ново рязко движение надолЕ. Но бях дал и 2 сценария, не само този. Ще поичакаме данните на статистиката - те ще си признаят сами без бой дали Русото винаги "познава"

П.П. Гледам нЕкви тъпаци ми спамят статиите в блог-а, който казах, че повече няма да развивам, щот' нямам време.

Притеснило ги е, че кат' се напише в гуугъл "Сбогом, България" - излиза моята публикация на 1-во място.

Как да им кажа, че то за да "излезе" там, аз съм го обмислял да стане така?

Демек, "подсказвам", ако управляващите ( не ми пука кои от всички дет' се изредиха, са към дата Х ), имат проблем, то бих могъл да им помогна, щот' си обичам Родината, ама не обичам аматьорщината и без раб. време, че нямам време за техните кахъри, но бих им отделил 10 мин. от времето си, за да ги изслушам за какво аджеба се "борят"/или срещу кого може би е по-правилния въпрос

П.П. Та, с "мачкане" няма да стане. И ще стане като оня лаф: "Кат' не искаш да целуваш ръка - ще ми целунеш ..."

Видно е, че тия дет' ни управляват нямат грам подготовка за това, щот' са "спуснати", но поне от хорски срам ги "научиха" да се пообличат поне малко. Че тия от Соц-а па, бяха уникуми в облеклото ....
    Last edited by marandi; 17.08.2011, 05:58.

Коментар

• Първоначално изпратено от Kosmonavta Разгледай мнение
      Тоя Защотчо е много тъп и ми е страшно неприятен трол... Няма изобщо предства за недвижимите имоти и само обижда участниците. Мъча се да не му отговарям, ама като не мога да го пребия (анонимен форум) и да се изгавря с него сексуално ми се налага да го търпя докато си купи двустайния в Стрелбище дето метчтае за по 500 евро кв.м. Ако имах някое излищно жилище щях да му го продам, само за да спре да спами в любимата ми тема...
      Космов,

ти си готин чиляк и ме кефи динамиката на енергията ти. Но вече няколко пъти "залиташ" в грешни теми, поради липса на информация.

Т'ва в черничкото ми напомня за тъпните на Пешо Немският ( моят приятел ) и той така ги "дрънчеше" за спорта. Демек, да е в играта - а е, умно момче, нямал съм вземане-даване досега с него, но го харесвам наистина като го гледам "отстрани".

Само за информация, ще ти кажа, че примерно аз, ако реша да "трепя" някой, мога да съм до 24ч пред вратата му и ти кажи с какво да го трепя, без значение в коя точка на свИтЪ се намира?

Просто говориш пълни глупости с подобни твърдения, че форумът бил анонимен!!

В момента се задава проблем, че "адресите" за всеки, който ползва и-нет свършват, понеже технологията, която се ползва до момента е едва 12 млрд. бройка. Ще се намерят и "нови" варианти - спокойно

Но, аз лично много се забавлявах с Вувузелката31, дет' беше "шпионин", ама нещо изчезна, щот' на няколко пъти се пробва да заплашва 'орица у форума, щот' бил с "уж" с фуражка.

Как да му обясня, че полицията ме "скива" к'во пиша нон-стоп, ама въпроса е кой ще е по-бърз в откриването, налЕ?

Демек, да издириш някого/някъде изобщо не е проблем, стига да е титуляр по сметката си за и-нет. Въпроса е кой може да го направи по-бързо и ще стигне по-бързо до "целта", дет' "уж" е "анонимна"

П.П. Правя ти забележка за подобни изказвания, защото прединия ти пост за покупките на "зельоно" около ЙеНДиКъ бяха пак с пожелателен характер. Т.е. числата, които коментира тогава, ако те успокояват .... теб лично ......... добремммм ....

Но бяха уеко манипулативни

Купих на зельона --> прИстижен район НДК ---> демографска криза няма да има до 1 година за там --->>> и "плесна" едни 20% доходност, при 5% спад за имотките там.

Та, подобни "твърдения" дет' висят из въздуха - звездите ли ти ги говорят?!?

Харесвам те и затова ти правя "забележка", т.е. мисли какво казваш първо и после го пиши ...., че иначе става хумор за бъдеще

П.П.П. Шти метна 2 нишана:

1. Математиката в средните школа изучава статиката.
      2. Математиката по-нагоре изучава и динамиката ( т.е. "средата" никога не е константа, а се променя ).

Надявам се, да си ме разбрал правилно, но па си те харесвам и няма проблем да ми теглиш една "дългосвиреща" по твой избор ... - хихихи

П.П.П.П. Чуденката ( демек Защотката ) е нЕкво "промито" маркетингово откритие, което си мисли, че с 2 заучени фрази, ще превземе "свиЙтЪ".

Аз 500 пъти досега "подсказах", че в БГ-стан мащаба е малък и няма как да стигне за "всички", за да се чувстват добре. Добър вариант е, да се мисли по-първокласно, щот' Светът вече е едно "село"и може да си житкаш проектите отвсякъде.

Минал съм и през "объркването" - "К'во става?!?" и защо трябва да си прецаквам другарчето, демек "конкуренцията" .... та, ми напомня малко на мИня с тия ЧСИ-та ...., ама оттам "хляб" няма да извади - само трохички
      Last edited by marandi; 17.08.2011, 05:29.

Коментар

• @zashtotcho
        Граждански Процесуален Кодекс
        Чл. 468. (1) (Изм. - ДВ, бр. 42 от 2009 г.) Съдебният изпълнител определя цената, по която вещта да се продаде в магазин. Началната цена, от която да започне наддаването при явния търг с устно наддаване или публичната продан, е 75 на сто от стойността на вещта.

Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
        ...В случаите когато ЧСИ продават за да погасят дълг , то е по добре тези които трябва да бъдат обезщетени да получат имота , макар и в съсобственост и да изчакат да си получат парите чрез продажбата му когато този пазар реанимира някога....
        @supertrader
        И ако това "някога" вземе да се окаже "никога" ти ли ще покриеш загубите на банките в размер на няколко стотин милиона, благодарение на "блестящия" ти съвет? Между другото, засега банките точно това правят при по-големите ипотеки - изкупуват имотите чрез дъщерни дружества, на цена близка до задължението, подпират пазара и чакат "реанимиране".
        Дали ще дочакат - ще поживеем, ще видим.

Коментар

• Първоначално изпратено от Kosmonavta Разгледай мнение
          Тоя Защотчо е много тъп и ми е страшно неприятен трол... Няма изобщо предства за недвижимите имоти и само обижда участниците. Мъча се да не му отговарям, ама като не мога да го пребия (анонимен форум) и да се изгавря с него сексуално ми се налага да го търпя докато си купи двустайния в Стрелбище дето метчтае за по 500 евро кв.м. Ако имах някое излищно жилище щях да му го продам, само за да спре да спами в любимата ми тема...
          Oстави ги да завиждат дрислитииииииииииииииииииииииииииииии...
          ша рипат имотитииииииииииииииииииииииииииииииииииии....
          Яко ша рипат имотитииииииииииииииииииииииииии
          Завиждайтииииииииииииииииииииииииии...
          Дрислиииииииииииииииииииииииииииииииии...

Коментар

• Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
            Защо си мислиш , че някой се интересува от подбни сравнения , на ЧСИ трябва да им се забрани дори да продават имоти за определено време - 5 години би било цивилизован ход в момента ! В случаите когато ЧСИ продават за да погасят дълг , то е по добре тези които трябва да бъдат обезщетени да получат имота , макар и в съсобственост и да изчакат да си получат парите чрез продажбата му когато този пазар реанимира някога. Не мога да разбера защо им се разрешава да продават за пари с които не могат да покрият дълговете и кредитори или хората на които се полага да си получат парите така няма да си ги получат никога. Някакъв разграден двор и беззаконие си е това.

Last edited by Kosmonavta; 16.08.2011, 19:04.

Коментар

• Защо си мислиш , че някой се интересува от подбни сравнения , на ЧСИ трябва да им се забрани дори да продават имоти за определено време - 5 години би било цивилизован ход в момента ! В случаите когато ЧСИ продават за да погасят дълг , то е по добре тези които трябва да бъдат обезщетени да получат имота , макар и в съсобственост и да изчакат да си получат парите чрез продажбата му когато този пазар реанимира някога. Не мога да разбера защо им се разрешава да продават за пари с които не могат да покрият дълговете и кредитори или хората на които се полага да си получат парите така няма да си ги получат никога. Някакъв разграден двор и беззаконие си е това.
              D.Y.F-091066

Коментар

• Първоначално изпратено от Zashtontcho Разгледай мнение
                От доста време не съм публикувал сравненията между цените на ЧСИ и цените в брокерските сайтове. Една от причините е, че Инвестора съвсем се отпусна и започна да наема/привлича много некачествени ботове. Темите се пълнят с откровенно глупави мнения - кой какво ял, кой какво еххх, как съни(тя) и космонавта си бъркали по дупките и неща от този род...

Винаги преди да пусна сравнение съм изчаквал темата малко да се поукроти и ботовете да престанат да пишат в нея, белким мнението ми не се загуби измежду бълвания спам, но и винаги се е получавало точно обратното - при вида на подобно сравнение ботовете се амбицират и за има няма половин ден нацвъкват 2-3 страници баластра. Е, надеждата умира последна и се надявам този път да не стане така.

И сега след лирическото отклонение, е време да разгледаме един апартамент в ж.к. Лозенец, с площ 89 кв.м, пуснат на продажба от ЧСИ за 90 000 лв. Интересното тук е, че му е изготвена актуална оценка от лицензиран оценител, който го е оценил на 120 000 лв. Все пак ЧСИ-то се опитва да го продаде, а не да го показва, и затова е намалило цената му до по-достъпните 90 000 лв. http://www.sales.bcpea.org/?q=node/32642

Какво искат за апартамент със същата площ в същия квартал брокерите публикуващи обяви в сайта imot.bg
                • 136 700 лв. за тухлен апартамент, етаж от масивна къща. Разлика 46 700 лв . с референтната стойност, благодарение на брокера Сънсити ООД. Някой би си казал, че не е толкова голяма разликата, обаче като прочете, че всъщност ЧЖП е 70 кв.м, и ще разбере колко много е в грешка http://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act...297&f1=details
                • 166 200 лв. Разлика 76 200 лв . с референтната стойност, благодарение на брокера Рая Имот Базар БГ. За капак и ЧЖП е 68 кв.м, или идва по 2 500 лв. м2. А, кой каза, че има криза, а кой? http://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act...820&f1=details
                • 175 950 лв. Разлика 85 950 лв . с референтната стойност, благодарение на Адрес Недвижими имоти. ЧСИ иска за подобен апартамент 90 000 лв., от Адрес искат 90 000 евро. А, кой е прост в случая? Тоя който купува или тоя който продава http://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act...623&f1=details
                • 240 500 лв. Разлика 150 500 лв . с референтната стойност, благодарение на София Каза ПМ ЕООД. От София каза искат да получат 150 000 лв. над реалната цена. На печелившите честито! http://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act...818&f1=details
                Това между другото е най-жалкото ти сравнение между НИ, което си правил досега... Тук все едно сравняваш жигула с Мерцедес от 2010. Ама както и да е ... надеждата умира последна... Все някога може би ще си вземеш апартамент...
                Мнението не е препоръка за покупка или продажба на ценни книжа.

Коментар

• От доста време не съм публикувал сравненията между цените на ЧСИ и цените в брокерските сайтове. Една от причините е, че Инвестора съвсем се отпусна и започна да наема/привлича много некачествени ботове. Темите се пълнят с откровенно глупави мнения - кой какво ял, кой какво еххх, как съни(тя) и космонавта си бъркали по дупките и неща от този род...

Винаги преди да пусна сравнение съм изчаквал темата малко да се поукроти и ботовете да престанат да пишат в нея, белким мнението ми не се загуби измежду бълвания спам, но и винаги се е получавало точно обратното - при вида на подобно сравнение ботовете се амбицират и за има няма половин ден нацвъкват 2-3 страници баластра. Е, надеждата умира последна и се надявам този път да не стане така.

И сега след лирическото отклонение, е време да разгледаме един апартамент в ж.к. Лозенец, с площ 89 кв.м, пуснат на продажба от ЧСИ за 90 000 лв. Интересното тук е, че му е изготвена актуална оценка от лицензиран оценител, който го е оценил на 120 000 лв. Все пак ЧСИ-то се опитва да го продаде, а не да го показва, и затова е намалило цената му до по-достъпните 90 000 лв. http://www.sales.bcpea.org/?q=node/32642

Какво искат за апартамент със същата площ в същия квартал брокерите публикуващи обяви в сайта imot.bg
                  • 136 700 лв. за тухлен апартамент, етаж от масивна къща. Разлика 46 700 лв . с референтната стойност, благодарение на брокера Сънсити ООД. Някой би си казал, че не е толкова голяма разликата, обаче като прочете, че всъщност ЧЖП е 70 кв.м, и ще разбере колко много е в грешка http://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act...297&f1=details
                  • 166 200 лв. Разлика 76 200 лв . с референтната стойност, благодарение на брокера Рая Имот Базар БГ. За капак и ЧЖП е 68 кв.м, или идва по 2 500 лв. м2. А, кой каза, че има криза, а кой? http://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act...820&f1=details
                  • 175 950 лв. Разлика 85 950 лв . с референтната стойност, благодарение на Адрес Недвижими имоти. ЧСИ иска за подобен апартамент 90 000 лв., от Адрес искат 90 000 евро. А, кой е прост в случая? Тоя който купува или тоя който продава http://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act...623&f1=details
                  • 240 500 лв. Разлика 150 500 лв . с референтната стойност, благодарение на София Каза ПМ ЕООД. От София каза искат да получат 150 000 лв. над реалната цена. На печелившите честито! http://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act...818&f1=details

Коментар

• http://www.youtube.com/watch?v=a3g6Yr5S7cg&NR=1

Около 2015 може би ще ударим дъното

Коментар

• Рипат ли, рипат лиииииииииииии..... имотитииииииииииииии????!!!!!!!
                      ...............

Завиждайтииииииииииииииии! Дрислиииииииииииииииииииии!

Ша рипат имотитииииииииииииии
                      Яко рипат имотитиииииииииииииииии

Коментар

• Първоначално изпратено от съни(тя) Разгледай мнение
                        А аз като ви чета се чудя, как може някой да си пише алабалистики, да ги повтаря като мантра, а друг да му приглася, че и обосновка да се търси

Да приемем, че днес е януари '11 и четем четивото за свободно време )

1. Няма да се наблюдава нова кредитна експанзия. -- ВЯРНО -- Никой от 3 години насам не смее да си помисли, даже, за някаква експанзи, всички се надяват само на отпушване и лек ръст на кредитирането.
                        Печатниците не спряха да работят за банките, но парите не поемат пътя към бизнеса, а голяма част запушват дупки или попълват липси по регулации.

2. Износът няма да е двигателят за икономически ръст. -- НЕВЯРНО -- Освен ако приемем че няма да има никакъв ръст, тогава да Иначе пазарът, производството и потребленитео са толкова свити, че няма как да произведат ръст! Само износът остава да генерира нещо в тази наша икономика!
                        Така де, някой като твърди, че ще има реален ръст, да каже направо кое ще го инициира и подкрепи
                        Като няма да е износът, КОЕ ще е? Магистралите ли?

3. Нивата на инфлация изцяло ще зависят от фискалната политика на правителството -- ВЯРНО --
                        Ами...НЕ Е ВЯРНО.
                        Да обяснявам ли защо...

4. Няма да има реформа в администрацията -- ВЯРНО -- Че то кога е имало!
                        Всички вървим дружно към все по-пълен административен Балон!
                        Това беше ясно след година и половина управление и приемането на бюджет 2011, приказките за сериозни реформи умряха

А да, наздраве )
                        Сънчи,

пак "силните" думи, налЕ?

Та, не ти отговорих на този пост срещу Русата ми особа, защото пак е извадено от контекста на статията, за която казах, че няма да давам линк.

Та, днес четем в инвестора и то Мариян ... ( бих се радвал за него, ако е достигнал до тия мисли сам, че да ги вкара като 2 конкретни параметъра в една статия ).

България е усвоила рекордните 1,69 млрд. евро от ЕС за последните 12 месеца

И е дал две таблици -

1. Нетен ефект от членството в ЕС и трансферите на българи, работещи в чужбина
                        2. Брутен ефект от членството в ЕС и трансферите на българи, работещи в чужбина.

http://www.investor.bg/news/article/121658/332.html

----------------------------------------------------------------------------

После четем данните за първите 5 месеца на годината: Емигрантите остават най-големите инвеститори в българската икономика

http://www.investor.bg/news/article/120307/332.html

-----------------------------------------------------------------------------------------

Та, прогнозата ми за 2011 г. беше ( ето и линк-а ) Датата е 4-ти януари 2011 г:

БГ Емигрантът и Европейските средства - ключови за 2011 г.

http://marandi.blog.bg/biznes/2011/0...-2011-g.661837

Та, това беше акцента в статията ми. Сигурен съм, че пак ще "откриеш" кусури ....

--------------------------------------------------------------------------------------------------

До края на годинката има доста време и тогава ще се ориентираме по-добре дали съм пак съм "познал" без да искам, но аз вече нямам желание да пиша. Прекалено много "критика" се е насъбрала, срещу всеки и всичко.

Поздрави към Мариян и екипа на инвестор.бг, че са се трудили да "онагледят" нещата!!
                        Last edited by marandi; 15.08.2011, 21:07.

Коментар

• много писане , пък нищо ново,

дори и да не падат цените, със сегашното ниво на наемите , като включиш разходи за ремонти/данъци/ и като сложиш някой друг празен месец, поради това , че има много предлагане , не можеш да избиеш инвестицията до 20 години. демек около 5 % възвращаемост. Не вярвам имотите да се качат, защото не остана кой да купува, тъй че смятам, че за 5 % на години не си струва занимавката. Народът все по-беден, на никой не му се живее в големите градове, повечето искат да бягат от там.

Така че , какво бистрим тук, а ако падат цените, не виждам как няма да паднат и наемите, т.е както и да го гледам купуването на имоти с инвестиционна цел в БГ ми се струва некаква голяма тъпотия. Че то има 2-3 годишни депозити на по 7.5 процента, дето не правиш нищо, кой е луд да се занимава с търсене на наематели, ремонти, и т.н.

Коментар

• Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнение
                            Чиърс, че пресъхвам, налЕ си ме знаете
                            Добре, че не беше мацка...все подмокрена щеше да ходиш...

Коментар

• Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнение
                              Бебе,

сорка, че се забавям с обратната връзка, но си прав - има и профи сайтове, където се плаща затова, че 'орица като сладко бебе Асенката и доста други от участниците също публикуват мненията си. В "белите" щях да кажа държави, т.е. компании това се плаща, защото развиват инвестиционния проект и трупат приходи, които дадената компания споделя част от печалбите си, с ценните хора

В този ред на мисли, нещо се изнервих и май пак ще разредя писането в този форум, защото постоянно им лаг-ва или прекъсва връзката вече от известно време. Правят "профилактика" на линиите си ли - нямам идея. Ама, дрънчах и на доставчика си и викам: "А, бе шматки, вие ли нещо ограничавате трафика към инвестор-а или ...?" - щот' съм на неограничена скорост за БГ-трафик, демек колкото може да "носи" сайта. Те ми викат: "Не, бря - няма такова нещо."

Т

някъде между един и два вечерта бг време инвестора правят профилактика на сървъра което е доста дразнещо щото е в началото на азиатската сесия ... някъде около два бг време се оправя обаче тогава вече прекалено късно за хора в бг които са се прибрали от някъде и не трейдват за да го чакат а си лягат... трябва да е преместят между 5 и 6 бг време ще взема да им пиша в темата до инвестор бг
                              mWPCloud.com

Коментар

• Първоначално изпратено от Zashtontcho Разгледай мнение
                                Спирай направо да пишеш, че оспами яко темата!

Само дебила Космонавта и подобните му могат да наръсят повече спам от теб.

Утайка не ме споменвай без повод, защото ще усетиш до твоите ташаци още два броя... Ти си господаря на спама. И защо си си избрал темата с имотите така и не разбрах. Че ти до сега нямаш и едно мнение за имоти - тия копи пейст не ги броим.

ПС. Вечно ще си останеш клошар с това мислене и злоба дето си го събрал.. А си дърт пор и е късно вече да се променяш...

Коментар

Working...
                                X