If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Чи тя твойта кошница само с хапартаменти и акции ли е пълна?
Ясно е, че не... Но замисли се... Аз кола не карам, по заведения също не ходя много освен в Дивака и Макдоналдс. Най-много пари отиват, когато съм на почивка, но сега ми излиза по-евтино от преди 2-3 години. С жена ми за храна и битови стоки и режийни даваме около 10-15% от приходите си. Не си купувам скъпи дрехи, освен обувки... Вече и памперси не купувам
Мнението не е препоръка за покупка или продажба на ценни книжа.
Защо не мисля че удържат дефлацията , а я предизвикват. Те запушват кредитирането , създават убежище за банките чрез доходни ДЦК ..банките не кредитират защото много по лесно е да накупят кухи бондове и само да събират пари.
Защо го правят?
- Просто това е схема на набутване и обиране на тези които не раздъждават , доверяват се да си вложат парите при висока доходност без да им пука как ще се постигне тя.
Много яко поддържат дефлация, тази криза е изкуствена и дирижирана. Медиите и политиците единственно облъчват потърпевшите.
Кредитния балон също бе изкуствен , дирижиран..въобще никога не съм вярвал на изненадата на Грийнспан от старта на кризата. Ако се разровя в друга тема , там когато Бернанке прочете първата си реч с колеги писахме и бяхме слисани от това което прави тоя.Намери му първата реч пред конгреса , в нея той заговори за балони и още никой нямаше и представа че Лемън , ще фалират. Самия старт трябваше да бъде европейски и наистина първата доза страх дойде със загубата на Сосиете на борсата по вина на един трейдър техен. Фактически те чрез Европа удариха пазара и сега пак ще има някакво такова изпълнение - събитие.
Те ако не обърнат дефлацията на хиперинфлация сън няма да спят , да пропуснат да направят голям обир ??? Не пропускат. Затова им търсим само датата която ще изберат , метода и подхода. Между другото това за острия недостиг на храни не е вярно , наистина реколтите са слаби но недостиг няма..ще има по малки излишъци..а винаги е имало големи.
Не видях нито един факт в горното. Медиите специално по цял ден говорят как храните щели да поскъпнат - истерии с яйцата, млакото, хляба, петрола и т.н. Даже наскоро се скъсаха да викат как техниката щяла да поскъпне, щото се купувала с долари и накрая се оказа че 50% е купувана с Евра
наистина дефлацията е най-големия кошмар и искат инфлация, но аз вярвам че пазара е по-силен от всякави манипулации и рано или късно ще сбъркат - както стана при имоти, автомобили, техника и т.н.
Може би и Испания... и там имотите са фетиш, а забогатели от джуркане на хотели и апартхауси, дал бог.
Друго все се губи на упорития ъпър. Продължава да не разбира как се се купуват 90% от жилищата .. сиреч с дългове. Постоянно ни се цитира как ще извадят депозитите и ще се юрнат на апартаментите. Ако бяха на 1/2 от цената си, да - щяха. Иначе сме в параграф 22. Един нов двустаен е 120000 лева. Колко от вас биха извадили 120000 лева кеш, за да купят и живеят в ДВУстаен апаратамент ?! Който ги има търси нагоре .. с кредит, или си има няколко други, или въобще не се занимава.
За да стане ръст, трябва банките да раздават кредити както преди. Сега имат сигурно и по-добри условия, ама за хора с доходи (трейдъро е прав). Преди гледаха обезпеченията и се оказа, че не могат да ги продават, понеже цената им отнесе в бездната. Сега смениха плочата, ама кандидати - йок !
120000 лева кеш товь си е да си построя къща само парцелите да паднат
в Швеция ДДС-то е 20% + и учебниците са безплатни диференциална геометрия комплексен анализ
Защо не мисля че удържат дефлацията , а я предизвикват. Те запушват кредитирането , създават убежище за банките чрез доходни ДЦК ..банките не кредитират защото много по лесно е да накупят кухи бондове и само да събират пари.
Защо го правят?
- Просто това е схема на набутване и обиране на тези които не раздъждават , доверяват се да си вложат парите при висока доходност без да им пука как ще се постигне тя.
Много яко поддържат дефлация, тази криза е изкуствена и дирижирана. Медиите и политиците единственно облъчват потърпевшите.
Кредитния балон също бе изкуствен , дирижиран..въобще никога не съм вярвал на изненадата на Грийнспан от старта на кризата. Ако се разровя в друга тема , там когато Бернанке прочете първата си реч с колеги писахме и бяхме слисани от това което прави тоя.Намери му първата реч пред конгреса , в нея той заговори за балони и още никой нямаше и представа че Лемън , ще фалират. Самия старт трябваше да бъде европейски и наистина първата доза страх дойде със загубата на Сосиете на борсата по вина на един трейдър техен. Фактически те чрез Европа удариха пазара и сега пак ще има някакво такова изпълнение - събитие.
Те ако не обърнат дефлацията на хиперинфлация сън няма да спят , да пропуснат да направят голям обир ??? Не пропускат. Затова им търсим само датата която ще изберат , метода и подхода. Между другото това за острия недостиг на храни не е вярно , наистина реколтите са слаби но недостиг няма..ще има по малки излишъци..а винаги е имало големи.
Дефлация има само на БФБ-то.. Там най-ясно се отразява икономическата способност и конкурентност на държавата ако се спрат евро субсидийте и проектите - дънкин донът т.е. голяма дебела нула
I don't call equity bulls 'cockroaches.' Do you understand?
мдаа всъщност добре е да има хора дето вярват в хиперинфлацията. Иначе кой ще тегли кредити и ще плаща зверски лихви? Ако щете вярвайте но според мен иде и поевтиняване на храните (поне тези от супермаркетите)
Мооже и да си прав за хиперинфлацията. Аз също съм скептичен и по принцип мразя да живея на заем,камо ли заради инфлационни очаквания да вземам такъв.
Ма надали някой ще ти повярва за храните. Възможно е и да има временно поевтиняване, да, но генералния тренд и при тях и при олиото(черното) е винаги нагоре.
мдаа всъщност добре е да има хора дето вярват в хиперинфлацията. Иначе кой ще тегли кредити и ще плаща зверски лихви? Ако щете вярвайте но според мен иде и поевтиняване на храните (поне тези от супермаркетите)
когато се обсъжда макроикономика е добре да се концентрираш и да говориш на макроикономическо ниво
То микро не остана.. където има подценени активи веднага се изравняват. Само някакви жалки опити да се противодейства - миналата година замразиха бензина на 2 лева все едно някоя гръцка цистерна няма да дойде и да източи бензиностанцията щото е евтино. Тази година - замразени цени на храните.. После какво - купони за всичко по 'непазарни цени' и проверка на границата дали има търговийка с олио и захар.. ехей коя година стана
Ти ме разби..за това ходят по магазнините разни там едни дето не им е работа и заповядват цените да се замразят. Европейския фураж да не би да е по-евтин от американскя. На тази логика може да казваш - защо тук хляба се увеличава след като суша имаше само в Америка. Да ама не - сега на вече сме глобална икономика и всички зависим от едни и същи банкери..
когато се обсъжда макроикономика е добре да се концентрираш и да говориш на макроикономическо ниво
предлагането на имоти в момента се движни основно от ве4е построени такива
и в малка степен от производство така 4е не си прав в слу4ая
а как то4но го из4исляваш това 2-3 пъти и после 10 пъти няма да питам
хиперинфлация може да има или 4рез девелевация на валутата или 4рез хиперпотребление
падането на борда не виждам как ще стане както и голямото потребеление
а при евентуална обезценка на самото евро а с него и лева няма да има засягане
на бг икономиката защото търгуваме основно с европа
Ти ме разби..за това ходят по магазнините разни там едни дето не им е работа и заповядват цените да се замразят. Европейския фураж да не би да е по-евтин от американскя. На тази логика може да казваш - защо тук хляба се увеличава след като суша имаше само в Америка. Да ама не - сега на вече сме глобална икономика и всички зависим от едни и същи банкери..
Коментар