Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво понижение очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от НАИВHИК Разгледай мнениеЧи тя твойта кошница само с хапартаменти и акции ли е пълна?Ясно е, че не... Но замисли се... Аз кола не карам, по заведения също не ходя много освен в Дивака и Макдоналдс. Най-много пари отиват, когато съм на почивка, но сега ми излиза по-евтино от преди 2-3 години. С жена ми за храна и битови стоки и режийни даваме около 10-15% от приходите си. Не си купувам скъпи дрехи, освен обувки...
Вече и памперси не купувам
Мнението не е препоръка за покупка или продажба на ценни книжа.
Коментар
-
Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнениеЗащо не мисля че удържат дефлацията , а я предизвикват. Те запушват кредитирането , създават убежище за банките чрез доходни ДЦК ..банките не кредитират защото много по лесно е да накупят кухи бондове и само да събират пари.
Защо го правят?
- Просто това е схема на набутване и обиране на тези които не раздъждават , доверяват се да си вложат парите при висока доходност без да им пука как ще се постигне тя.
Много яко поддържат дефлация, тази криза е изкуствена и дирижирана. Медиите и политиците единственно облъчват потърпевшите.
Кредитния балон също бе изкуствен , дирижиран..въобще никога не съм вярвал на изненадата на Грийнспан от старта на кризата. Ако се разровя в друга тема , там когато Бернанке прочете първата си реч с колеги писахме и бяхме слисани от това което прави тоя.Намери му първата реч пред конгреса , в нея той заговори за балони и още никой нямаше и представа че Лемън , ще фалират. Самия старт трябваше да бъде европейски и наистина първата доза страх дойде със загубата на Сосиете на борсата по вина на един трейдър техен. Фактически те чрез Европа удариха пазара и сега пак ще има някакво такова изпълнение - събитие.
Те ако не обърнат дефлацията на хиперинфлация сън няма да спят , да пропуснат да направят голям обир ??? Не пропускат. Затова им търсим само датата която ще изберат , метода и подхода. Между другото това за острия недостиг на храни не е вярно , наистина реколтите са слаби но недостиг няма..ще има по малки излишъци..а винаги е имало големи.
наистина дефлацията е най-големия кошмар и искат инфлация, но аз вярвам че пазара е по-силен от всякави манипулации и рано или късно ще сбъркат - както стана при имоти, автомобили, техника и т.н.
ПС сега се намират яйца и на по 15ст.
Коментар
-
Първоначално изпратено от индианеца Разгледай мнениеМоже би и Испания... и там имотите са фетиш, а забогатели от джуркане на хотели и апартхауси, дал бог.
Друго все се губи на упорития ъпър. Продължава да не разбира как се се купуват 90% от жилищата .. сиреч с дългове. Постоянно ни се цитира как ще извадят депозитите и ще се юрнат на апартаментите. Ако бяха на 1/2 от цената си, да - щяха. Иначе сме в параграф 22. Един нов двустаен е 120000 лева. Колко от вас биха извадили 120000 лева кеш, за да купят и живеят в ДВУстаен апаратамент ?! Който ги има търси нагоре .. с кредит, или си има няколко други, или въобще не се занимава.
За да стане ръст, трябва банките да раздават кредити както преди. Сега имат сигурно и по-добри условия, ама за хора с доходи (трейдъро е прав). Преди гледаха обезпеченията и се оказа, че не могат да ги продават, понеже цената им отнесе в бездната. Сега смениха плочата, ама кандидати - йок !в Швеция ДДС-то е 20% + и учебниците са безплатни диференциална геометрия комплексен анализ
Коментар
-
toto
Защо не мисля че удържат дефлацията , а я предизвикват. Те запушват кредитирането , създават убежище за банките чрез доходни ДЦК ..банките не кредитират защото много по лесно е да накупят кухи бондове и само да събират пари.
Защо го правят?
- Просто това е схема на набутване и обиране на тези които не раздъждават , доверяват се да си вложат парите при висока доходност без да им пука как ще се постигне тя.
Много яко поддържат дефлация, тази криза е изкуствена и дирижирана. Медиите и политиците единственно облъчват потърпевшите.
Кредитния балон също бе изкуствен , дирижиран..въобще никога не съм вярвал на изненадата на Грийнспан от старта на кризата. Ако се разровя в друга тема , там когато Бернанке прочете първата си реч с колеги писахме и бяхме слисани от това което прави тоя.Намери му първата реч пред конгреса , в нея той заговори за балони и още никой нямаше и представа че Лемън , ще фалират. Самия старт трябваше да бъде европейски и наистина първата доза страх дойде със загубата на Сосиете на борсата по вина на един трейдър техен. Фактически те чрез Европа удариха пазара и сега пак ще има някакво такова изпълнение - събитие.
Те ако не обърнат дефлацията на хиперинфлация сън няма да спят , да пропуснат да направят голям обир ??? Не пропускат. Затова им търсим само датата която ще изберат , метода и подхода. Между другото това за острия недостиг на храни не е вярно , наистина реколтите са слаби но недостиг няма..ще има по малки излишъци..а винаги е имало големи.D.Y.F-091066
Коментар
-
Първоначално изпратено от Мажоритаря Разгледай мнениеДали има инфлация или дефлация се определя по кошницата на човека...Аз лично освен дефлация друго не виждам или по-точно не усещам..
Коментар
-
Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение- Дефлацията е изкуственна и резултат от спасителни програми , хиперинфлацията ще си бъде напълно истинска.
Коментар
-
Първоначално изпратено от toto Разгледай мнениемдаа всъщност добре е да има хора дето вярват в хиперинфлацията. Иначе кой ще тегли кредити и ще плаща зверски лихви? Ако щете вярвайте но според мен иде и поевтиняване на храните (поне тези от супермаркетите)
Ма надали някой ще ти повярва за храните. Възможно е и да има временно поевтиняване, да, но генералния тренд и при тях и при олиото(черното) е винаги нагоре.
Коментар
-
Първоначално изпратено от zloblivi_podritvaniq Разгледай мнениекогато се обсъжда макроикономика е добре да се концентрираш и да говориш на макроикономическо нивоI don't call equity bulls 'cockroaches.' Do you understand?
Коментар
Коментар