IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво понижение очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
    Я помисли добре, как ще стане това с корупцията при положение че със самото застрояване има предостатъчен и траен фактологичен материал доказваш , ако не се плати таксата. Лесно ще се докаже и тогава и корумпирания и корумпиращия могат да попаднат под отговорност. Грам корупция няма да се внесе, то и затова май не се е предложило решението.

извинявай но сме се убедили че може да се потроят десетки хотели на плажната ивица на 5 метра от морето. Сигурен съм че там е забранено с закон? Ама се строи и нищо не е бутнато. Ето очевиден пример за корупция - защо никой не е в затвора?
    Не говоря за предприемачи - говоря за чиновници, кметове, общински съвети, началници на еко и други бла-бла корупционни структури.
    Докато не влязат поне 100-на чиновника за по 10 години за корупция, безстопанственост няма да се оправим, който и да дойде на власт
    Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ

Коментар

• Съмнявам се в нестойностното и нездраво повишение на цените после, такова няма да има със сигурност.ДА ще се повишат, но имотите ще си заслужават цената и понеже , ще са пак евтини - много чужди граждани , ще похарчат пак пари за имоти в България и дори това харчене няма да е само за 4-5 годишен период на строителен бум , който да завърши с падане на цени..а много дълъг период който ще завърши с изравняване на стандарта на живот и заплащане на труда в България с този в другите страни. Този закон е края на бедността за България, в момента в който се приеме..може да се смята за дата на нейната кончина.
      D.Y.F-091066

Коментар

• Я помисли добре, как ще стане това с корупцията при положение че със самото застрояване има предостатъчен и траен фактологичен материал доказваш , ако не се плати таксата. Лесно ще се докаже и тогава и корумпирания и корумпиращия могат да попаднат под отговорност. Грам корупция няма да се внесе, то и затова май не се е предложило решението.
        D.Y.F-091066

Коментар

• Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
          Борисов само този закон да беше прекарал, за който казвам за имотите и сега икономиката нямаше да пада , раждаемостта нямаше да е трагично ниска и българите да бягат от България ! Един единствен закон !!!!! .....
          Тука не съм съгласен - регулациите водят само до повишаване на цената и корупция. Нека да има свобода на хората, ще се юрнат да правят нещо щото е на далавера - типичен пример е строителството и имотите, ще се презастрои, ще стоят празни сградите, ще фалират повечето и нещата ще си дойдат на мястото.
          Пазара ще си свърши работата. Вярно е че ще се похаби много ресурс, но докато не си счупиш сам главата не си вземаш поука.
          Трябва да има само една обща рамка регламентираща "правилното" поведение - да работиш, да градиш, да отглеждаш образовано поколение. А не всеки да гледа как да открадне повече от държавата, щото тя всеки ден те скуби и нищо не дава насреща.

Коментар

• Първоначално изпратено от Лорда Разгледай мнение
            Спорът с теб ми е безмислен, защото го профанизираш. Естествено е, че никъде в света не се плаща данък смет по формула като тук. Това е втори имотен данък, който спокойно можеш да калкулираш в първия. Все пак цифрите които си посочил не са за София, щото от 5 до 10 пъти са ми по-високи данъците в не толкова централни софийски квартали. Та си мисля, че просто търсиш внимание Бота или ботуш 156
            Ха ха - жалко че некадърните ни институции не са направили елементарната възможност да можеш да си провериш колко данък дължиш стоейки си в къщи.
            Възможно е и да е 50-на лева - както споменах от 4 години не съм плащал. Да не ме обвинявате - причината е мухобойко. Нито лев за тоз малоумен маркучодържач.
            За внимание - изобщо не ми трябва, ти си този който ръси тенденционни статии и прави жалки опити да манипулира хората. И преди съм казвал - 1 човек да оттърва от лапите на лъжците - за мен е победа. За радост са много повече, неимоверно много. Имам един много верен съюзник - "2+2=4" и пред този факт и неоспорима истина (въпреки че е абстрактна) и бог мълчи - само "брокерите" все още лаят.

Коментар

• Батко Пешо

Борисов само този закон да беше прекарал, за който казвам за имотите и сега икономиката нямаше да пада , раждаемостта нямаше да е трагично ниска и българите да бягат от България ! Един единствен закон !!!!! Между другото и ти си също толкова интелигентен, понеже си продал някакъв апартамент за 100 бона и стадния ти интерес е за спад на цените и печалба от лихви с тези пари. Да но сина ти е в немско, и колкото и да заботее няма да се чуства добре там и на всички им е мъчно за България. Знам го от мой познат, който почина в чужбина на 84 години и беше направил състояние там над четвърт милиард долара. Той си умря вярвайки в идеята, че понеже му се наложило да напусне България, ако живота му се бе развил така че да може да живее тук е можело тук да постигне повече.Някаква фикс заблуда. За това презастрояване, ГОСПОД видя сигурно и ни прати страшна икономическа криза. Може да си много добър , да си много добронамерен , но задачата си иска правилното решение и то е едно единственно и то може да изправи строителния сектор на крака и в България да влизат пари , а не да я напускат.
              С компоти и селско стопанство, можем да стигнем само до замеряне на офисите на ерепетата с компоти.
              D.Y.F-091066

Коментар

• Лошото е че нещата се повтарят за много кратък период от време. Само преди 10 год. Костов действаше така авторитарно (и със същият замах правеше същите грешки, като се САМОЗАБРАВИ ) и после на изборите гледаше, като натровен с гъби. Но от високият пост на управлението явно нещата изглеждат по друг начин, жалко че народа плаща за грешките на управляващите.

Коментар

• Първоначално изпратено от индианеца Разгледай мнение
                  Само не разбрах вие какво точно ще спечелите от 10 пъти по-високите данъци, освен кефа, че някой яко са го изтръскали. С тия пари няма да ви оправят улиците, нито тротоарите, нито детските площадки, нито пък ще се засилият да мият улиците всяка седмица. Досегашната практика го потвърждава.
                  Верно е!
                  Ама и ще имаме право да тормозим общинарите що има кал пред блока!

Коментар

Не са лоши хора бе Бате Пешо! Просто не бяха достатъчно подготвени изглежда за да водят комплексна политика в полза на потреблението, а се бяха вторачили във инфраструктурата и фискалната стабилност. Денонощни спорове съм водил и със Симо и с Влади по отношение на финансовата политика защото аз съм по-скоро кейнсианец /даже ти веднъж ми рече, че съм комунист/ именно заради тези ми убеждения, но виж Турция този ТИГЪР на Югоизточна Европа - води от 10 години кейнианска политика и просперира и цъфти. Имат за какво да са критикувани Бойко и сие, примерно за инертността в политиката, за липсата на радикални реформи до кокал в дадени сектори, липсата на създаване на реална конкуренция във доставките на комунални услуги и раздробяване на собствеността в медиите. Затова ти ще излезеш сега прав, че Бойко ще гледа като Костов в края на мандата си. Усети се човека, ама е вече късно за китка.
                    Бате Пешо, надявам се искрено в едно- че народа наистина вече се е събудил и гледа под лупа всички управленски решения, поради което няма да допусне безчинства като тези на предишните правителства на прехода. Ключовата дума според мен е ИНФОРМАЦИОННО ОБЩЕСТВО
                    Лорда всичко мога да простя ама тази агресивна простотия и некадърност какво да я правя.Това са простаци бе човек.Физкултурника се напънал да казва кой е престъпник.Който не им харесва е престъпник.Оня другия с вид на текезарско теле гледа като пренасочен и се пъчи.

Коментар

• bota156

Може с данък за презастрояване моге да стане да се спре спада на цените на имотите, данък който се плаща сега е някакви си 15 евро за центъра на големите градове. И такива топ локации се наливат с бетон дори в кризата и се продължава с презастрояването. Един данък пропорционален на застрояваната площ съотнесена към общата полощ на парцела , и ще спрат да презастрояват а цените на имотите които вече са построени ще спрат да падат. Една табличка по която да се изчислява - застрояващ 10 % от парцела и не плащаш данък на квадратен метър застороена площ , застрояваш 15 ..почва да се плаща , застроаваш над 50% - плащаш яко , застрояваш над 75% ..палащаш моного , а за 90% плащаш хиляда евро на квадратен метър застроена площ. Дали ще падат цените тогава ? - НЕ ! А спре ли спада, ще почне и да се строи и като бонус няма да се презастроява и построеното ще е по добро...т.е. може да се продава на чужденци.
                      D.Y.F-091066

Коментар

• Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнение
                        Лорде това са имоти в СОФИЯ.
                        В единия живея, другия е под наем за 300лв.
                        Мани ами и по малкия - гарсониерата е с по голям данък
                        У трънско никога не съм ходил - едва ли ще отида някога - не обичам джендемите.
                        Спорът с теб ми е безмислен, защото го профанизираш. Естествено е, че никъде в света не се плаща данък смет по формула като тук. Това е втори имотен данък, който спокойно можеш да калкулираш в първия. Все пак цифрите които си посочил не са за София, щото от 5 до 10 пъти са ми по-високи данъците в не толкова централни софийски квартали. Та си мисля, че просто търсиш внимание Бота или ботуш 156

Коментар

• Първоначално изпратено от Батко Пешо Разгледай мнение
                          Лорда ти нали ядеше и пиеше с Бойко и с Дянков????Нали ти бяха приятели?????Казах ли ти аз че са некадърници тотални некадърници и прости милиционери.Простак неграмотник ще управлява държава??????По цял свят милиционерите са простаци и бездарници.С команди икономика не се управлява.
                          Не са лоши хора бе Бате Пешо! Просто не бяха достатъчно подготвени изглежда за да водят комплексна политика в полза на потреблението, а се бяха вторачили във инфраструктурата и фискалната стабилност. Денонощни спорове съм водил и със Симо и с Влади по отношение на финансовата политика защото аз съм по-скоро кейнсианец /даже ти веднъж ми рече, че съм комунист/ именно заради тези ми убеждения, но виж Турция този ТИГЪР на Югоизточна Европа - води от 10 години кейнианска политика и просперира и цъфти. Имат за какво да са критикувани Бойко и сие, примерно за инертността в политиката, за липсата на радикални реформи до кокал в дадени сектори, липсата на създаване на реална конкуренция във доставките на комунални услуги и раздробяване на собствеността в медиите. Затова ти ще излезеш сега прав, че Бойко ще гледа като Костов в края на мандата си. Усети се човека, ама е вече късно за китка.
                          Бате Пешо, надявам се искрено в едно- че народа наистина вече се е събудил и гледа под лупа всички управленски решения, поради което няма да допусне безчинства като тези на предишните правителства на прехода. Ключовата дума според мен е ИНФОРМАЦИОННО ОБЩЕСТВО

Коментар

Е, нямам предвид имоти в трънския край до българо-сръбската граница все пак! Това не са имоти, това е хоби
                            Лорде това са имоти в СОФИЯ.
                            В единия живея, другия е под наем за 300лв.
                            Мани ами и по малкия - гарсониерата е с по голям данък
                            У трънско никога не съм ходил - едва ли ще отида някога - не обичам джендемите.

Коментар

+1 Винаги съм мислел това, което ти изрази по блестящ начин!
                              Лорда ти нали ядеше и пиеше с Бойко и с Дянков????Нали ти бяха приятели?????Казах ли ти аз че са некадърници тотални некадърници и прости милиционери.Простак неграмотник ще управлява държава??????По цял свят милиционерите са простаци и бездарници.С команди икономика не се управлява.

Коментар

• Първоначално изпратено от Muller Разгледай мнение
                                Тия предложения някъде другаде частната собственост е неприкосновенна, а данъците и сега са прекалено високи
                                Гърция дето няма и 2 пъти по-голямо население е събрала 30 (ТРИДЕСЕТ) ПЪТИ по-голяма сума от имотни данъци.

Коментар

Working...
                                X