Първоначално изпратено от nkavrakov1982
Разгледай мнение
А тоя, в по-нормална държава, сигурно щяха да го съсипят от дела за измама. Медиите не говорят за лихвите а за ръст на продажбите и тоя очевидно си ползва straw man стратегията. После за скока на лихвата , ако скочела двойно, вноската щяла да стане от 800 на 1000 лева демек като простотиите тук, к'во са 200 лева. Къф е тоя кредит с вноска 400 евро, 70k ? Кой взима 70, аз гледам масово цени по 200-300к. Даже по кварталите са 150к. Освен това не мисля , че ако се вдигнат лихвите ше се вдигнат на 5%, по-скоро 10% . Чувам за някакви такива цифри в Чехия и Унгария ( не съм сигурен) . Като ти светне , че дори и с наместените цифри е 25% а човека вече се е стречнал максимално при теглене на кредита сметките изглеждат по-друг начин,
П.С Аз съшо си направих труда да сметна лихвата
150к на 2.5% с 30к даунпеймент са 948 лева на месец , при 5% са 1288 лева или 340 кинта разлика , което е 36% нагоре. Това с американски калкулатор без такси. Като знам как БГ банките слагат такси за влизане и излизане от офиса и лихвения процент е обявен 2% а реалния разход сигурно е 3.5%, очаквам сметката да е и по-зле.
Коментар