If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Колко "реални" могат да бъдат цените на един пазар като нашия? В един блок съседни апартаменти се продават на в пъти различни цени.
Лично аз нищо не чакам. Жилищните имоти могат и да падат и да седят и да се качват, аз и в трите положениея не бих си купил, заради ниската никвидност и супер ниските наеми. На съседната на твойта улица съм бил в по-голям апартамент за 300 евра на месец. Сега съм на 600 в нещо което искат да ми продадат за 150К. Няма логика.
Виж в момента съм кандидат купувач на пазара за индустриални имоти. Там е далеч по-интересно.
От индустриални имот си нямам представа... Виж земеделска земя правя разлика между отделните категории... Но да кажем, че инвестирам в нещата които ги разбирам и не залагам на сляпо.
Мнението не е препоръка за покупка или продажба на ценни книжа.
Сигурно се хилиш, че съм написал Цар Борис, а не Княз Борис... Но едва ли знаеш, че Цар Борис е старото име на тази улица... Е да де те хората, които не са от София не го знаят това...
Ти или не си наясно с реалните цени... Или си поредния сривлюо, който чака цената на имотите да стане 0. Или пък да се върне комунизма и да се раздават открадните апартаменти на калпак от верни хора...
Колко "реални" могат да бъдат цените на един пазар като нашия? В един блок съседни апартаменти се продават на в пъти различни цени.
Лично аз нищо не чакам. Жилищните имоти могат и да падат и да седят и да се качват, аз и в трите положениея не бих си купил, заради ниската никвидност и супер ниските наеми. На съседната на твойта улица съм бил в по-голям апартамент за 300 евра на месец. Сега съм на 600 в нещо което искат да ми продадат за 150К. Няма логика.
Виж в момента съм кандидат купувач на пазара за индустриални имоти. Там е далеч по-интересно.
Колко пари мислиш да вложиш в ремонт горе долу?На моя апартамент ремонта и обзавеждането излязоха х 500 EUR/м2, но си е за мен, не бих пуснал никой вътре да живее.
Аз гледах скоро нещо пак около НДК, за даване под наем, но не ми се връзваше, горе долу 5 % доходност излиза, без много скъп ремонт и без разходи.Тоест за 20 години си избиваш парите и почваш на нула.От офис под наем доходността, без да смятам данъците и такса смет, защото ме дразнат -около 1600 лв са на година, та средна доходност последните 5 години -8 %.
И вчера сложих в Инвест банк депозит -за 2 години 7 % лихва на година.
Абе хубаво е според мен да имаш малка диверсификация, и да капе от различни места.
Сградата е 37 година. А иначе от другите апартаменти.. Гледам съотношението цена/качество... Имаше, както много добри апартаменти на високи цени, така и пълни дупки на още по-високи цени. Да не забравяме и копторите на ниски цени за които не бих дал и 1 лев.
Иначе височината 3,20м. светло. Широки пространства-- всекидневната е 4м. на 8,20м. Много големи прозорци във всички стаи - 2 спални, всекидневна с кухненски бокс, баня.
Колега, първо да ти е честито. Ама кажи малко повече за покупката. Коя година е сградата, за живеене ли го купуваш или? Стана ми любопитно от 100 апартамента чак нищо да не става... Странна работа.
Сградата е 37 година. А иначе от другите апартаменти.. Гледам съотношението цена/качество... Имаше, както много добри апартаменти на високи цени, така и пълни дупки на още по-високи цени. Да не забравяме и копторите на ниски цени за които не бих дал и 1 лев.
Иначе височината 3,20м. светло. Широки пространства-- всекидневната е 4м. на 8,20м. Много големи прозорци във всички стаи - 2 спални, всекидневна с кухненски бокс, баня.
Иначе ще го ремонтирам и ще го давам под наем.
Така... Айде и аз да напиша нещо, което може да зарадва сривльовците...
Миналия месец купих чудесен апартамент на Хан Аспарух до НДК. Отлична сграда (Стоманобетонов скелет и 38 см. тухлени стени) на 4 етаж. с 75кв.м. - светла площ + мазе и таван по 6кв.м. Цена: 127 000 лв. със разходите за брокер, адвокат и нотариус. Единствения недостатък е, че апартаменат в момента е гробница и е за основен ремонт, но това е бял кахър...
Или с други думи, който търси намира... От гледани над 100 апартамент само този си струваше. Явно собственика е имал някакви дългове, защото свали 10% от първоначалната цена веднага щом разбра, че проявявам интерес.
Колега, първо да ти е честито. Ама кажи малко повече за покупката. Коя година е сградата, за живеене ли го купуваш или? Стана ми любопитно от 100 апартамента чак нищо да не става... Странна работа.
Ти или не си наясно с реалните цени... Или си поредния сривлюо, който чака цената на имотите да стане 0. Или пък да се върне комунизма и да се раздават открадните апартаменти на калпак от верни хора...
…не се занимавай да доказваш колега, времето ще докаже кой крив кой прав, и аз напазарувах наскоро, поредния в широк център на другия град в който си струва за 68 500лв. … направил си сделка определено … надприказваниците са излишни …
МАМУН....тази цена е подигравка.....единя е 200000 макс а другия 130000.....и това им е много
Въпреки, че се броя за последен сривльо, а и на това място не бих живял, на тези цени ги взимам и двата. Утре. Та, вероятно цените, на които биха се продали са малко по-височки
Да беше продавача в тая сделка щях да те поздравя, ама щом си доволен....
Коментар