пазрат на имоти е подценен с 50% в момента
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво понижение очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Лорда Разгледай мнениеНа първи поглед си прав, но според учебниците. Що се отнася до реалния пазар , ние с Мажо и Разбирателя ГО познаваме много добре, той е склонен у нас да се разтяга в години възвръщаемост подобно на руския и дори индийския. До три години очаквам средностатистически апартмент в Младост примерно да се изплаща за около 35 години. На някои по-добри локации може да стигне и 50. В това отношение Мажо е ударил кьоравото с 18 години възвръщаемост на инвестиция в идеален ценър на престижна локация. А и наемите ако порастат добре дошло за него.
Мисля, че това са последни възможности някой от нас да направи добър удар, после ще става все по-трудно за подобни имоти. Почти невъзможно....
Коментар
-
Първоначално изпратено от Лорда Разгледай мнениеНа първи поглед си прав, но според учебниците. Що се отнася до реалния пазар , ние с Мажо и Разбирателя ГО познаваме много добре, той е склонен у нас да се разтяга в години възвръщаемост подобно на руския и дори индийския. До три години очаквам средностатистически апартмент в Младост примерно да се изплаща за около 35 години. На някои по-добри локации може да стигне и 50. В това отношение Мажо е ударил кьоравото с 18 години възвръщаемост на инвестиция в идеален ценър на престижна локация. А и наемите ако порастат добре дошло за него.
Мисля, че това са последни възможности някой от нас да направи добър удар, после ще става все по-трудно за подобни имоти. Почти невъзможно....
възвращаемост 35 години, 50 години, 18 години...
буха ха ха
ебахти балъците да чакат толкова, ако дочакат де, щото то 50 г да чакаш е много, ама и 18 години да чакаш - бухаха - ебаси балъците.
Те да си чакат, аз за тяхна сметка ще си живея живота...
Коментар
-
Първоначално изпратено от Estate Разгледай мнениеНапълно си се заблудил. Наемите при тези цени и без това са ниски - въпрос на пазарен закон, освен ако няма условия за спекулации. А такива в скоро време са невъзможни.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Мажоритаря Разгледай мнениеБлизките 5 години наемите не, но според мен цената на имотите ще си вдига... Бавно, но ще расте...
Напълно си се заблудил. Наемите при тези цени и без това са ниски - въпрос на пазарен закон, освен ако няма условия за спекулации. А такива в скоро време са невъзможни.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Мажоритаря Разгледай мнениеБлизките 5 години наемите не, но според мен цената на имотите ще си вдига... Бавно, но ще расте...
Давал ли си до сега апартамент под наем и ако да, колко пъти са те прецаквали с неплатени наеми и сметки?
Запознат ли си с данъка върху наема и как се плаща?
Колко са разходите при празен апартамент? (такса мощност, общи разходи на входа и др.)
Като смяташ възвръщаемост на инвестицията за 18г - предвидил ли си месеци без наематели и колко?
Колко очакваш да нарастне данък сгради и такса смет следващите 18г.
Колко си предвидил за ремонти (след големия първоначален ремонт) следващите 18г.?
Коментар
-
Коментар
-
Първоначално изпратено от индианеца Разгледай мнениеОчакваш ли наемите в центъра да се вдигнат ?Мнението не е препоръка за покупка или продажба на ценни книжа.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Мажоритаря Разгледай мнениеИначе ще го ремонтирам и ще го давам под наем.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Мажоритаря Разгледай мнениеТака... Айде и аз да напиша нещо, което може да зарадва сривльовците...
Миналия месец купих чудесен апартамент на Хан Аспарух до НДК. Отлична сграда (Стоманобетонов скелет и 38 см. тухлени стени) на 4 етаж. с 75кв.м. - светла площ + мазе и таван по 6кв.м. Цена: 127 000 лв. със разходите за брокер, адвокат и нотариус. Единствения недостатък е, че апартаменат в момента е гробница и е за основен ремонт, но това е бял кахър...
Или с други думи, който търси намира... От гледани над 100 апартамент само този си струваше. Явно собственика е имал някакви дългове, защото свали 10% от първоначалната цена веднага щом разбра, че проявявам интерес.. Но ти си знаеш, де.
Never underestimate the predictability of stupidity
Коментар
-
Първоначално изпратено от master of the seven seas Разгледай мнениеКак се отоплява такъв хамбар не ми е много ясно. Но все пак честито за покупката.
Иначе неприятната част в момента е, че трябва да се сменят всички инсталации (Кабели, тръби, щрангове) и бутане на една стена. После подмяна на паркет и дюшеме, гранитогрес след къртене на мозайка, поставяне на нова входна врата и смяна на дограма. Останалото е декорация...Мнението не е препоръка за покупка или продажба на ценни книжа.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Мажоритаря Разгледай мнениеТака... Айде и аз да напиша нещо, което може да зарадва сривльовците...
Първоначално изпратено от Мажоритаря Разгледай мнениеМиналия месец купих чудесен апартамент на Хан Аспарух до НДК. Отлична сграда (Стоманобетонов скелет и 38 см. тухлени стени) на 4 етаж. с 75кв.м. - светла площ + мазе и таван по 6кв.м. Цена: 127 000 лв. със разходите за брокер, адвокат и нотариус. Единствения недостатък е, че апартаменат в момента е гробница и е за основен ремонт, но това е бял кахър..., ама айде, фамилията е доволна
Първоначално изпратено от Мажоритаря Разгледай мнениеИли с други думи, който търси намира... От гледани над 100 апартамент само този си струваше. Явно собственика е имал някакви дългове, защото свали 10% от първоначалната цена веднага щом разбра, че проявявам интерес.
Коментар
-
Първоначално изпратено от toto Разгледай мнениети с имот - паметник на културата занимавал ли си се?
видиш ли такова нещо бягай на далеч!!!
за да си смени дограмата ти трябва разрешение от Веждито
освен това документ за анализ на посоката на вятъра и спектрален анализ на въздуха четири месеца под ред
Коментар
-
Първоначално изпратено от Мажоритаря Разгледай мнениеСградата е 37 година. А иначе от другите апартаменти.. Гледам съотношението цена/качество... Имаше, както много добри апартаменти на високи цени, така и пълни дупки на още по-високи цени. Да не забравяме и копторите на ниски цени за които не бих дал и 1 лев.
Иначе височината 3,20м. светло. Широки пространства-- всекидневната е 4м. на 8,20м. Много големи прозорци във всички стаи - 2 спални, всекидневна с кухненски бокс, баня.
Иначе ще го ремонтирам и ще го давам под наем.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Наивник Разгледай мнениеНякой с топки?Две имотчета, които наистина са уникални.
http://www.imot.bg/1e136869191352064
http://www.imot.bg/1d137692119180069
Цената обаче си е еВала мамата
видиш ли такова нещо бягай на далеч!!!
за да си смени дограмата ти трябва разрешение от Веждито
освен това документ за анализ на посоката на вятъра и спектрален анализ на въздуха четири месеца под ред
Коментар
Коментар