Първоначално изпратено от Седларов
Разгледай мнение
Жена ми работи за чест, слава и удоволствие за смешни пари. Пътуването 2-3 часа на ден обезсмисля упражнението във всеки смисъл от финансов , до загубата на време. А тази работа и е била мечта от дете... няма как да кажа недей да я вършиш и си стой дома....След децата пък става абсолютно невъзможно от времева, качествена и организационна гледна точка... Няма как да си оставя децата в посредствено училище / средата/.
В момента работата на жена ми е на да речем 15 минути със СКГТ без прекачване, детската ми е на няколко минути, училището на секунди, магазините поне няколко на до 5 минути....Живея в перфектно поддържани и качествени сгради за няколко десетки лева месечна такса.....и разполагам с времето си без да имам работа по нея... Дори не познавам част от съседите ми , няма грам шум / сградата е с шумоизолация м/у етажите и стените/...и реално не ми трябва повече място от това, което е в апарта...На секунди от входа имам перфектно поддържана градинка / има такава и в блока/, Южният парк е на ръка разстояние и през седмицата е почти ПРАЗЕН....пълни се събота/неделя....
.Всичко това с къщите няма как да стане ...има тонове работа / последното е че локалното парно в едната даде фира....Дефакто трябва да ги изрина до тула/камък форма на груб строеж и преправя изцяло, за да станат във формат близък до апартаментите.... Купища пари, време и нерви за нещо, което ще ми донесе допълнителна загуба на време и пари.... Освен това подобна инвестиция освен за кеф не мисля че би имала възвръщаемост в бъдеще от капиталова гледна точка / къщи с добър външен вид за 80-те години, но не са разчупени или модерни като сегашните/.... Другата пострада от земетресението и без да коментирам как се поддържа 5 декара двор, корито на река и 2 моста.....Това е СЕРИОЗНА целодневна работа....Накратко жена ми е била винаги против да живее в къща макар че преди да я зема е израснала в къща...както и аз....
На този етап не става поне за мен .... Когато решим изкарваме някакво време в някоя от тях....и толкова.... Когато чаветата излетят и започна да получавам достатъчно количество тухлена пенсия, така че да не ми се налага да прислугвам по масите може и да се установим в някоя от тях..., но не е сигурно щото жената вече си е заплюла в кой апарт иска да си изкара старините.... / не е този в който ще живеем следващите 15 години/
Коментар