Първоначално изпратено от Inform
Разгледай мнение
ти си умно момче ( рядкост в този форум вече ). Интересно ми е какво мислиш за следните данни пак според НСИ:
1. Варна:
- второ тримесечие на 2010 г. - брой продажби - 2396
- второ тримесечие на 2011 г. - брой продажби - 3246
Или ръст на годишна база - 35%
В същото време НСИ дава спад в цените във Варна за същата годишна база.
2. Бургас:
- второ тримесечие на 2010 г. - брой продажби - 1326
- второ тримесечие на 2011 г. - брой продажби - 1855
Или ръст на продажбите на годишна база - 40%
В същото време НСИ дава плато в цените за Бургас на годишна база за същия период.
Имам съвсем семпъл въпрос:
Ако Софето не беше отбелязало подобен зверски спад ( за който Русата ми кратуна беше шпрехал отдавна, че ще се случи и че не е приключил ), НСИ-то щеше ли да се "сети" да отбележи "дъно" във второ тримесечие на имотките в БГ-стан, както подсказваше Русата ми тиква?
Или за сетен път ще трябва да чакаме първо Софето да рипне и едва после НСИ "снизходително" да уважи и Прованса?
Понеже на мен ми е малко трудно да вдяна как даден пазар бележи ръст на годишна база в продажби/годишно от по 35-40%, а цените са в най-добрия случай същите, че даже и падат, според същото това НСИ?
Дадох само 2-та града за пример, понеже сбора от броя сделки и ценовите им нива са идентични на тия в Софето, иначе на който му е интересно има доста по-фрапиращи примери, където сделките нарастнали в пъти за една година, а цените останали същите?
Бих се радвал да маркираш какво мислиш, ако имаш някоя свободна минутка?
Благодарско предварително!
П.П. Чиърс-а да не забравя!
Коментар