IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво понижение очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Inform Разгледай мнение
    Средна пазарна цена на жилище в София:
    1)
    - второ тримесечие на 2008г. - 2,312.50 лв. на кв. м.
    2)
    - второ тримесечие на 2011г. - 1,465.79 лв. на кв. м.
    Тоест има спад от 36.61% на средната пазарна цена на жилище в София.

Продажби на жилища в София:
    1)
    - второ тримесечие на 2008г. - 10,980
    2)
    - второ тримесечие на 2011г. - 6,938
    Тоест има спад от 36.81% на продажбите на жилища въпреки, че има спад от 36.61% на средната пазарна цена на жилищата в София.

http://www.registryagency.bg/?page_id=26
    http://www.nsi.bg/otrasal.php?otr=20
    Мастър Информ,

ти си умно момче ( рядкост в този форум вече ). Интересно ми е какво мислиш за следните данни пак според НСИ:

1. Варна:
    - второ тримесечие на 2010 г. - брой продажби - 2396
    - второ тримесечие на 2011 г. - брой продажби - 3246

Или ръст на годишна база - 35%

В същото време НСИ дава спад в цените във Варна за същата годишна база.

2. Бургас:
    - второ тримесечие на 2010 г. - брой продажби - 1326
    - второ тримесечие на 2011 г. - брой продажби - 1855

Или ръст на продажбите на годишна база - 40%

В същото време НСИ дава плато в цените за Бургас на годишна база за същия период.

Имам съвсем семпъл въпрос:

Ако Софето не беше отбелязало подобен зверски спад ( за който Русата ми кратуна беше шпрехал отдавна, че ще се случи и че не е приключил ), НСИ-то щеше ли да се "сети" да отбележи "дъно" във второ тримесечие на имотките в БГ-стан, както подсказваше Русата ми тиква?

Или за сетен път ще трябва да чакаме първо Софето да рипне и едва после НСИ "снизходително" да уважи и Прованса?

Понеже на мен ми е малко трудно да вдяна как даден пазар бележи ръст на годишна база в продажби/годишно от по 35-40%, а цените са в най-добрия случай същите, че даже и падат, според същото това НСИ?

Дадох само 2-та града за пример, понеже сбора от броя сделки и ценовите им нива са идентични на тия в Софето, иначе на който му е интересно има доста по-фрапиращи примери, където сделките нарастнали в пъти за една година, а цените останали същите?

Бих се радвал да маркираш какво мислиш, ако имаш някоя свободна минутка?

Благодарско предварително!

П.П. Чиърс-а да не забравя!
    Last edited by marandi; 23.07.2011, 05:26.

Коментар

• Средна пазарна цена на жилище в София:
      1)
      - второ тримесечие на 2008г. - 2,312.50 лв. на кв. м.
      2)
      - второ тримесечие на 2011г. - 1,465.79 лв. на кв. м.
      Тоест има спад от 36.61% на средната пазарна цена на жилище в София.

Продажби на жилища в София:
      1)
      - второ тримесечие на 2008г. - 10,980
      2)
      - второ тримесечие на 2011г. - 6,938
      Тоест има спад от 36.81% на продажбите на жилища въпреки, че има спад от 36.61% на средната пазарна цена на жилищата в София.

http://www.registryagency.bg/?page_id=26
      http://www.nsi.bg/otrasal.php?otr=20

Коментар

• брей, имотките паднали с почти 4% от началото на годината, май няма кой да храни ъпърите вече да разказват митове и легенди

http://www.investor.bg/news/article/120462/122.html

Коментар

• Първоначално изпратено от vabo_2008 Разгледай мнение
          Не не съм Митъо Пищова любимецът на народа
          Ва. Бо. не е ли Горския
          Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

• индианеца

Платото в Европа особенно ще излезе бетонно.Така както вървят нещата само в интерес на банките скоро изход няма.
            D.Y.F-091066

Коментар

• И какво излезе сега ?
              Цяла година кампания по ипотечни кредити, а всяко тримесичие с нове 2-3% надолу.
              Абе въобще много "устойчив" беше оня ръст до 2008, а "платото" много стабилно излезе.

Коментар

• vabo_2008

Тъй както сме Ви направили №1 , можем за Ви направим №0 или по точно - № 00.Така че забравете да триете.
                D.Y.F-091066

Коментар

• Първоначално изпратено от Fiscalist Разгледай мнение
                  Ва. Бо. Досещам се от къде идва името.... Най-големият!
                  Не не съм Митъо Пищова любимецът на народа
                  в Швеция ДДС-то е 20% + и учебниците са безплатни диференциална геометрия комплексен анализ

Коментар

• Първоначално изпратено от vabo_2008 Разгледай мнение
                    тя нали беше без прозорци нещо такова може и да бъркам отдавна говорехме....ти си имен от какво почнах да говоря с теб се убедих в това////////това е единственото нещо от което завиждам на хората .защото умен се разждаш не може да станеш........за залост аз не съм не че съм и глупав де...но не съм и умен за жалост
                    Ва. Бо. Досещам се от къде идва името.... Най-големият!
                    Custodite sortem vestram

Коментар

• vabo_2008

Там има голямо търсене под наем , но за без пари ! Има прозорци и спартанско обзавеждане , но е отдалечена "барака - бунгало" и наема е фиктивен.Не съм умен , просто действам според обстоятелствата - тежки времена настават - хипер - мипер инфлация. Янките не прощават от там ще тръгне за съжаление , , но както са казали сторите хора - Мечката като играе , играе наред !
                      D.Y.F-091066

Коментар

• Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
                        Не разбира се , дадена е под наем - ефтино 500
                        тя нали беше без прозорци нещо такова може и да бъркам отдавна говорехме....ти си имен от какво почнах да говоря с теб се убедих в това////////това е единственото нещо от което завиждам на хората .защото умен се разждаш не може да станеш........за залост аз не съм не че съм и глупав де...но не съм и умен за жалост
                        в Швеция ДДС-то е 20% + и учебниците са безплатни диференциална геометрия комплексен анализ

Коментар

• Zashtontcho

Инвестора запомни и ако трябва запиши бавно , пък може и много бавно - Все още не са дали нито стотинка за трол !
                          D.Y.F-091066

Коментар

• Zashtontcho

Гърция ако не я фалипрат САЩ са сигура , духаш супата бавно обаче ! Забрави че долара им няма да поскъпнеи от тази смела стъпка
                            D.Y.F-091066

Коментар

• vabo_2008

Не разбира се , дадена е под наем - ефтино 500
                              Last edited by supertrader; 21.07.2011, 22:19.
                              D.Y.F-091066

Коментар

• Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
                                Ами аз имам много имоти , мога да те бия по главата от тук до Владивосток.. с тях пък ти искаш да им падат цените - ееееее. Скрий се !!!!!
                                Какво стана с къщата в Лос Анжелис.....доремонтира ли я?

Коментар

Working...
                                X