много взехте да ги превъзнасяте панелките, но наистина една огромна част от тях са коптори и бъдещи гета. Е, ако има гета, и новите сгради построени в междублоковите пространства на гетата, също ще станат гета, но това е друга тема. Всичко опира до локацията - по-добре панелка в Иван Вазов, отколкото ново строителство в Люлин, но това си е мое мнение. Аз, ако изобщо някога изпитам нужда за някакъв тип имот, бих си купил ново, ако е за живеене - в новото (вярно на почти 2-на цена) винаги е чисто, хората са горе-долу богати, няма прошляци, във входовете на смърди (все още) на пикня и т.н., но ако е за инвестиция, с цел отдаване под наем, бих закупил панеляк - много по-лесно и безпроблемно е да го отдадеш под наем. Тук изобщо не обсъждам има ли изобщо смисъл от покупка на жилища в момента и т.н. Просто хипотетичен сценарий за покупка на апартамент. Но всеки се простира според чергата си, затова и панеляците се харчат. Макар че, аз лично, ако ми се налагаше да правя избор межди "мой" панеляк и наем на ново, бох избраел наема на ново, щото колкото и "луксозен" да си направиш панела, той все ще е цветна кръпка върху дрипите на прошляк, ановото си е ново.
Колкото до качеството - да има и много некачествено ново. То затова и трябва да се гледат нещата, ане да се купува, щото не останаха А падналите сгради, бяха такива, защото се строеше супер бързо, без да се чака, поради гоненето на срокове и логично в такъв момент нещо да поддаде. виж за панелите, абе там е много сложно - виждал съм и много поддържани панели - наскоро един приятел продаде 45 кв, ново в Студенстски за 85 панел в Мусагеница и панелакат му е страхотно поддържана, даже и ремонт й оправят, Е, пак си има "дъх" на соц., ама са се събрали хората от блока и са го пооправили. ама колко са такива блокове - 1 на 100 я има, я не....
Колкото до качеството - да има и много некачествено ново. То затова и трябва да се гледат нещата, ане да се купува, щото не останаха А падналите сгради, бяха такива, защото се строеше супер бързо, без да се чака, поради гоненето на срокове и логично в такъв момент нещо да поддаде. виж за панелите, абе там е много сложно - виждал съм и много поддържани панели - наскоро един приятел продаде 45 кв, ново в Студенстски за 85 панел в Мусагеница и панелакат му е страхотно поддържана, даже и ремонт й оправят, Е, пак си има "дъх" на соц., ама са се събрали хората от блока и са го пооправили. ама колко са такива блокове - 1 на 100 я има, я не....
Коментар