IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво понижение очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от winner Разгледай мнение
    Изпростяването е очевидно и не е отскоро. Това обаче с чушките, доматите и вакуумните кенефи е някаква хитрина. Ще я предложа на едни предприемачи тука. Те и така си имат добри продажби, но ще ми е интересно да видя ще има ли опашка от купувачи пред блока. Имам един въпрос: като се въведе сградата в експлоатация ще трябва ли да се назначат агроном, еколог, боцман, главен механик?
    Винеров,

кат' оборутване, доставка и т.н. няма проблем, шъ ти се стоварят пред вас, ако искаш или на вилата ти примерно на 500 км, дет' сакаш.

Не знам дали нЕма некъв "пореден" класификатор дет' щот' кат' не са включени в него и оттам да връзват ръцете и на предприемачите? Не'ам идея, щот' тук е БГ-стан. По принцип говоря за сертифициран продукт в ЕС, Хамерика и навсякъде и то от най-висок клас ( демек, по-нагоре нема от т'ва като качество ), но не бих се учудил, ако в БГ-стан, "великата" администрация не си е свършила работата нейде по веригата и т'ва да се води "забранена" стока

Та, ако се прояви интерес, ще го проверим и т'ва как стои кат' казус.

П.П. Иначе Винеров предполагам, че си се возил на самальот, там кенефите тоже се такива и то от десетки години

Ефекта е, че едно гравитационно казанче наречено кенеф в момента го дърпаш 50 пъти на ден да кажем у вас и сложи и комшиите по целата сграда, които тоже го дърпат по 50 пъти на ден да кажем и идва ВиК-ту и връчва сметката, изсмукана от пръста, то разхода кенеф спираш да го мислиш

Има малко разходи за ток и още некои неща, но водата ти е една и съща и повече вода за кенеф забравяш.

П.П.П. 2008 година още ги писах тия неща, ама колкото тогава ме чуха - толкова ще е сега, ама купон да става. Та, тия неща мога да ти ги изсипя във всяка точка на БГ-стан, ако някой реши, плюс проектирането и т.н. гаранцията на тръбите е вечна, демек 100 годишна и пак т.н. Ама, в БГ-то няма да се изненадам, тия неща да се окажат "сериозен" проблем ...., щот' чиновника Х не е чувал за тях

Поздрави!

Относно чушките и доматите в сградите - да в цял свят вече така се проектира, с капково и т.н. Демек излизаш на балконЯ и си готов, та не разбирам сарказма ти?!

Коментар

• Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнение
      А, бре той процеса си тече, ама в БГ-стан архитектите не стават, щот' кат' ми проектираш сграда, ми я направи с чушките и доматите вътре, със соларите за топла вода и барабар с вакуумните кенефи да не те набутват със сметки Фиска, пардон "монополистите". Ама са шматки и поне като не знаят как се прави да дойдат да питат и ще им се обясни.

После се чудят що никой не им купува копторите. Ами то само разходи, бря! Щот' до момента в повечето случаи т'ва дет' са го нацвъкали няма как да го "преправиш", понеже излиза по-скъпо вече като не е било проектирано за тия неща. И излиза по-евтино да е наново и там ти се "пробва" на тИбя поредния архитект, дет' си оставя ръцете, щот' никога не го е правил и така ....

Праснали ти един бункер дет' не става за нищо и ония гладни шматки брокитата обясняват на 'орицата "к'ва" велика далавера изпускаш? - хихи

Чак толкоз ли прости вече ни имат - не знам .....
      Изпростяването е очевидно и не е отскоро. Това обаче с чушките, доматите и вакуумните кенефи е някаква хитрина. Ще я предложа на едни предприемачи тука. Те и така си имат добри продажби, но ще ми е интересно да видя ще има ли опашка от купувачи пред блока. Имам един въпрос: като се въведе сградата в експлоатация ще трябва ли да се назначат агроном, еколог, боцман, главен механик?

Коментар

• Стига сме дрънкали за минали неща, ами да се съсредоточим в настоящето

Един бърз виц:

Влиза бирата в стомаха, но там вече си лежи ракията.
        И Бирата:
        - Направи малко място.
        Ракията отговаря:
        - Не!
        Бирата обаче настоява:
        - Дръпни се малко, бря!
        И Ракията пак:
        - Не!
        И тогава вече Бирата:
        - Абе, я ела да се разберем навън!!!

П.П. Та, петък е - внимавайте!

Коментар

• Първоначално изпратено от Мажоритаря Разгледай мнение
          Marandi, Marandi...

Както винаги търсиш проблема не където трябва... Специално пък за архитектите пък въобще не си прав... Ама изобщо... Ще изредя малко факти:

................

Проблема в България е че "българите разбират от всичко"... Българина е едновременно архитект, инженер, строител, фермер, астрофизик, химик, атлет и т.н.
          Прав си в голяма част от поста си! Не виждам причина да ме юркаш заради архитектите, защото читавите архитекти прекрасно разбират какво значи инженер-корабостроене, чаткаш ли? И само ми викат чест и почитания! Както и аз на тях

П.П. Така е, мръднеш ли от БГ-стан дори през Калотина и всичко ти е с фото-клетки дори за кенефите по бензиностанциите и за мивките на чешмите.

Тук още не знаят к'во е вакуумен кенеф или кенеф със "свирка/фелацио", дет' като се опитах по време на строителния буум да ги предложа на 20-30 строителни фирми и щот' строят калпави проекти, демек от 40 хапартаментЯ надолЕ не са много икономически обосновани, но над 40 хапартаментЯ вече икономическия ефект е огромен и правиш почти нулева сметка за вода и как един "тъпак" не се намери да прояви интерес и т.н. Същото е и изолации и т.н.

Демек, не е само дизайн и да нацвъкаш нещо кичозно, трябва после да имаш минимални сметки ( битови ), щот' Фиска те грабва, пардон Фиска строява т.нар. "монополисти" и да си пишат кот' си знаят, че да има ДДС за хазната.

Т'ва е педалска схема отвсякъде и ще е до време! Та, може би аз не се изразих както трябва.

П.П. Чест и почитания към архитектите, но когато те натиска Фиск-а и общината, то няма как и инвеститора да не направи глупости, така се получава.

По принцип сефте БГ-стан преживява имотен балон и т'ва са нормални неща, следващият няма да е такъв трус като тоя. Спокич!
          Last edited by marandi; 16.12.2011, 14:12.

Коментар

• Marandi, Marandi...

Както винаги търсиш проблема не където трябва... Специално пък за архитектите пък въобще не си прав... Ама изобщо... Ще изредя малко факти:

1. Архитекта прави това, което иска инвеститора... По-малко от 1% са обратните случаи специално за БГ... На запад е по-различно.

2. Архитекта по закона на камарата на архитектите няма право да строи. Което е малоумно... Какво по-естествено от това...

3. По време на бума даже не инвеститора, ами клиента определяше как ще изглеждат апартаментите, като разпределение и височина на етажите... Понеже ставаха все по-скъпи имотите, то за да бъдат достъпни просто ставаха все по-малки и по-малки за да се продават.

4. Българските архитекти са много добри... Но предприемачите и клиентите не им дават да направят това, което могат и искат.... Масоватга практика дори е за еднофамилна къща собственика си изготвил някаква идея и вика архитект само да я реализира, като проект... Което е адски тъпо. А пък едрите предприемачи искат РЗП и светла височина не повече от 260 на етажа.... Другото не ги интересува - еня им е за архитектурния проект и за материалите и качесвото на изпълнението...

Е по време на бума и периода до 2005, когато имаше недостиг на жилища всичко се продаваше, а сега тези предприемачи, които строиха количествено без да обръщат внимание на качеството вече фалираха. Познавам десетина такива фирми... Ама виж сериозните си останаха на пазара и дори сега продават на печалба...

Аз лично съм построил една не голяма кооперация, но си наех добър архитект и съм изключително доволен. После отделно строителна фирма за грубия строеж и втора фирма за довършителните работи и трети фирми за дограми, врати и бани...

Проблема в България е че "българите разбират от всичко"... Българина е едновременно архитект, инженер, строител, фермер, астрофизик, химик, атлет и т.н.

П.С. Имам един приятел, който преди време си купи апартамент и искаше да му направи преустройство... Обаче не искаше да си наеме архитект за това, защото "не му се давали излишни пари...". Ще ме извянава, но това, което той сътвори е меко казано малоумно и той си го знае, но е толкова твърдоглав и тъпо горд, че не иска да признае на себе си и жена си, че е напрвил адската глупост...
            Мнението не е препоръка за покупка или продажба на ценни книжа.

Коментар

• Първоначално изпратено от ludakrava Разгледай мнение
              архитекта скача според тоягата на инвеститора, а инвеститора според тоягата на общината - как пък не се намери в бг град където в пупа да замислят нови квартали за ниско застрояване (къщи макс 1.5 етажа?) тук ниското ти е 10м кота корниз - а това си е цял блок, че и мансарда и мансарда на мансардата правят. да не сме хонг конг? и заради това безобразие и парцелите скочиха - щото дядо шоп знае - на неговите 400м2 инвеститора ще дигне 5 етажа по 300м2 с подземен паркинг.
              Не е безобразие
              Това че се мери кота корниз, а не реалната височина на сградата е
              елегантно заобикаляне на правилата. В тая измама са включени общината,
              инвеститорите и собствениците на парцели.
              Пазара обаче не прощава!
              Далаверата скос + открити тераси вече не върви.
              Да му мислят инвеститорите
              Преди 7-8 години почнаха да строят асансьори в кооперациите
              щото не закона, а пазара ги накара.
              Сега ще почнат и хубави мезонети да правят, с покрити големи тераси,
              без скосове, и бонус барбекю и остъкляване по желание на клиента.

Коментар

• архитекта скача според тоягата на инвеститора, а инвеститора според тоягата на общината - как пък не се намери в бг град където в пупа да замислят нови квартали за ниско застрояване (къщи макс 1.5 етажа?) тук ниското ти е 10м кота корниз - а това си е цял блок, че и мансарда и мансарда на мансардата правят. да не сме хонг конг? и заради това безобразие и парцелите скочиха - щото дядо шоп знае - на неговите 400м2 инвеститора ще дигне 5 етажа по 300м2 с подземен паркинг.

Коментар

• Първоначално изпратено от ludakrava Разгледай мнение
                  абе прав си, двора си иска работа, но не е като да работиш от сутрин до вечер - аз затова съм написал че на 25 квадрата спокойно се гледа зеленчук замо за тебе си, да не си мислят гражданята че за такава работа трябват декари и декари и мотика колкото гребло на трактор... пък и нали в инвестора само хора пенсионери/милионери сме събрани

аз друго имах предвид - когато бате пешо писа за собствено производство на храна го изкараха едва ли не срамно да си напълниш буркан с лютеница или да си замесиш хляб. за мен нищо срамно няма - храната в супермаркетите е на 90% пълен боклук. ще дойде време когато това се осъзнае (в ойропата вече тече този процес по скромните ми наблюдения, а в америка от години вече го има) и ще се дават луди пари за "органик". концерните от ХВП са за масов разстрел - сега ни пробутват неща дето и котката и кучето у вас не ги ядат, а после ще ни дерат кожите за истинска храна. нямало истинско мляко данон - споко, ще има ама за 10 долара 250гр примерно
                  а прогреса няма да спре заради това че в събота съм скочил до село за да си купя домашно прасе и да си поръчам зимнина да ми направят. машината за хляб и тя не спира прогреса. проверено е
                  А, бре той процеса си тече, ама в БГ-стан архитектите не стават, щот' кат' ми проектираш сграда, ми я направи с чушките и доматите вътре, със соларите за топла вода и барабар с вакуумните кенефи да не те набутват със сметки Фиска, пардон "монополистите". Ама са шматки и поне като не знаят как се прави да дойдат да питат и ще им се обясни.

После се чудят що никой не им купува копторите. Ами то само разходи, бря! Щот' до момента в повечето случаи т'ва дет' са го нацвъкали няма как да го "преправиш", понеже излиза по-скъпо вече като не е било проектирано за тия неща. И излиза по-евтино да е наново и там ти се "пробва" на тИбя поредния архитект, дет' си оставя ръцете, щот' никога не го е правил и така ....

Праснали ти един бункер дет' не става за нищо и ония гладни шматки брокитата обясняват на 'орицата "к'ва" велика далавера изпускаш? - хихи

Чак толкоз ли прости вече ни имат - не знам .....
                  Last edited by marandi; 16.12.2011, 13:02.

Коментар

....
                    Като цяло е вярно т'ва дет' го пишеш само си пропуснал, че ти требва и собствен кладенец и че краставици и домат за скромните 25 квадратя някой тряя ходи ги полива през ден, че и всеки ден, щот' 'ноу вода "пият". При пипера не е така ( зависи от годината )
                    .....
                    абе прав си, двора си иска работа, но не е като да работиш от сутрин до вечер - аз затова съм написал че на 25 квадрата спокойно се гледа зеленчук замо за тебе си, да не си мислят гражданята че за такава работа трябват декари и декари и мотика колкото гребло на трактор... пък и нали в инвестора само хора пенсионери/милионери сме събрани

аз друго имах предвид - когато бате пешо писа за собствено производство на храна го изкараха едва ли не срамно да си напълниш буркан с лютеница или да си замесиш хляб. за мен нищо срамно няма - храната в супермаркетите е на 90% пълен боклук. ще дойде време когато това се осъзнае (в ойропата вече тече този процес по скромните ми наблюдения, а в америка от години вече го има) и ще се дават луди пари за "органик". концерните от ХВП са за масов разстрел - сега ни пробутват неща дето и котката и кучето у вас не ги ядат, а после ще ни дерат кожите за истинска храна. нямало истинско мляко данон - споко, ще има ама за 10 долара 250гр примерно
                    а прогреса няма да спре заради това че в събота съм скочил до село за да си купя домашно прасе и да си поръчам зимнина да ми направят. машината за хляб и тя не спира прогреса. проверено е

Коментар

• Първоначално изпратено от BAD Разгледай мнение
                      Тц,не е с помпа от кладенеца,а с вода чешмянка.Клапан с бобина,която се включва от таймер (таймерите ги има по около 20 тина лева по магазините).Иначе аверчето си намери и английски програмируем клапан на батерии за резерв.

А относно консумацията:ами и аз съм като теб прост консуматор.Ама много прост.
                      Е, тъй де, нали ти казвам, че братлето ми на Траката във Варна и той мина на капково щот' няма кладенец там

Прочети ми пак поста долЕ, просто зависи от масива, примерно колко хектара или кв. метра е, наклона/денивелацията и т.н. и какво да се избере като вариант. При всеки е различно! Прав си!
                      -----------------------------------------------------------------------------------------

Т'ва в черничкото ме кефи, щот' и аз не мога да обясня на 'орицата, че след 5-7 години сис-админ, от 5 години искам да съм прост Рус юзър. Демек само дегустатор

Коментар

• Тц,не е с помпа от кладенеца,а с вода чешмянка.Клапан с бобина,която се включва от таймер (таймерите ги има по около 20 тина лева по магазините).Иначе аверчето си намери и английски програмируем клапан на батерии за резерв.

А относно консумацията:ами и аз съм като теб прост консуматор.Ама много прост.

Коментар

Пропуснах пръскането,защото не е ежедневна работа като поливането.

Много зависи как е направено капковото:ако е добре направено,нямаш проблеми дори и със смесената градина.Друг плюс на капковото е,че си настройваш таймера да ти включи системата когато ти решиш.По този начин икономисваш още малко вода,тъй като ще поливаш когато температурите са леко спаднали.

Само ако знаеш колко е весело да гледаш комшулука как мести маркучите надвечер,а ти си пиеш ракийката и към 22 ,като си вече леко на градус и чуваш ,,змията как съска" ( водата запълва системата). Това всичкото е проверено и изпитано.Със мой приятел му направихме капковото преди три години.Баща му (доста възрастен,градинар от Любимец) като го видя и щеше да се разплаче само като си спомни каква блъскотия е било навремето.
                          Разбирам те казах и брата от тази година си направи този вариант, всичко е по проектна дъска и опънато като по конец, но ще видим догодина при коя култура как ще се държи капковото. Нищо не мога да кажа засега.

П.П. Иначе май си забрайкал, че лафкаш с корабен инженер и да ми обясняваш за самозасмукваща помпа с таймер е меко казано неуместно

Предполагам, че на приятеля ти са му пробутали поредната евтиния дет' се чупят през няколко години. Т.нар. турски или италиански помпи къде им викат тука. Аз ти говоря за система със на пръв поглед скъпа помпа, щот' е малко над т.нар. скъпи тук, с около 30%, но върви с комплект резервни части в цената и на всичкото отгоре не се и чупят хич, щот' са корабни, демек да бачкат в агресивна среда.

Цяла Азия полива с тия помпи, но в БГ-то всичките са спецове и им пробутват боклуци, дет' ще се троши ако от евтиния тип. Или както му викат по нашенски "изгоря" ми помпата

Бях му казал на 1-но приятелче, дет' го даваха там по ТВ-то "Фермер търси Офца" кат' си правеше нещата, направих му оферти работи и той ми вика: "Скъпо ми е." Щот' то па, тогава му го смятах с няколко вида помпи проекта и т.н. понеже той поливаше от язовир и имаше 15 метра денивелация нагоре за масива. Демек от ниско мята нависоко, а там е тиня, клони и т.н. и т'ва кат' влезе в системата, няма как да стане, че му слагах там друга помпа дет' да чупи клони, колкото ръката ми и да не го бърка, ами пак да мята нагоре. Та, с 3-4 помпи му сметнах тогава целия масив, с таймери със всичко, около 60 декара беше - нищо работа. Той мина на "скъпия" вариант по БГ-стан. И сега като ги смени 2-3 пъти нещата, щот' ще му "горят" помпите и ще кацне някой ден на моята като вариант, ама както и да е. Винаги е така - БГ-станецът е свикнал на "Хубаво и евтино" - стил Кауфланд.

П.П.П. Няма проблем, братле да им е честита придобивката на хората, аз не се занимавам с тия неща, а съм прост дегустатор от доста години и затова ми е кофти кат' трябва да си поръчвам нещо по кръчми, щот' става луд цирк като почна да ги питам по менюто: "Ама, това какво е, откъде е, как го приготвяте, прясно ли е или ..? Лука червен или бял ползвате и т.н. Става пълен цирк като седна на кръчма да хапвам - хихии, че там в повечето случаи само боклуци се предлагат. Но домашното си е домашно и не живея там, че да дразня съседите, където ме засили, а на 2 км от градината, демек по в центърО съм, дет' му викат идеален
                          Last edited by marandi; 16.12.2011, 12:30.

Коментар

• вчера трактора почти си призна по ТВ7

http://dnes.dir.bg/news/globa-fermer...-10131021?nt=9

не преполагах, че след взривовете и трактористите, ще почне да пали коли. Това си е откровен тероризъм...

Даже и Бареката, който много не харесвах ми стана симпатичен че му се изрепчи.

Коментар

Та, техники много, та освен "само" плевенето си пропуснал "уекичко" пръскането

Бе, "отстрани" всичко е цвИтя и рози .... и мноу секси пози
                              Пропуснах пръскането,защото не е ежедневна работа като поливането.

Много зависи как е направено капковото:ако е добре направено,нямаш проблеми дори и със смесената градина.Друг плюс на капковото е,че си настройваш таймера да ти включи системата когато ти решиш.По този начин икономисваш още малко вода,тъй като ще поливаш когато температурите са леко спаднали.

Само ако знаеш колко е весело да гледаш комшулука как мести маркучите надвечер,а ти си пиеш ракийката и към 22 ,като си вече леко на градус и чуваш ,,змията как съска" ( водата запълва системата). Това всичкото е проверено и изпитано.Със мой приятел му направихме капковото преди три години.Баща му (доста възрастен,градинар от Любимец) като го видя и щеше да се разплаче само като си спомни каква блъскотия е било навремето.

Коментар

marandi,има и капково напояване,при което ти трябва малък дебит и налягане не повече от атмосфера и половина.Първоначална инвестиция около 300-500 лева (за място около 500 кв.м.) и някой да ти го направи.Няма голяма философия (според мен де),а резултата е,че през цялото лято няма да се занимаваш с поливане,а ,,само'' с плевене.
                                Прав си, ама за домати, краставици и т.н. 'айде да видя братлето ко ши каже догодина. Щот' той се метна на тоя вариант, само дет' още няма стока, щот' па зависи и какво садиш, как го садиш и т.н.

Визирах "смесена" градина от половин декар и освен домати, крастави има и зелен боб, магданоз, моркови, тикви, овощки, пипер, малини, ягоди, копър, чесън, целина, грозде на асмалък да има за винце и ракойка и т.н.

П.П. Та, за капковото нищо не мога да кажа, шъ питам брата догодина к'во си е засадил и к'во е станало, специално за доматите и краставиците, че на приказки всеки го докарва ръйш ли ..

Поздрави - хихи

П.П.П. По принцип доматите не ги пръскам с нищо, ама ги прегризва конопицата на някой разсад и после трябва да го сменяш, привързваш и т.н.. Тук се къпи само на 3 вида БГ домати, щот' те са ми най-вкусни, ама всеки си е за себе си. Та, техники много, та освен "само" плевенето си пропуснал "уекичко" пръскането

Бе, "отстрани" всичко е цвИтя и рози .... и мноу секси пози
                                Last edited by marandi; 16.12.2011, 10:07.

Коментар

Working...
                                X