marandi,има и капково напояване,при което ти трябва малък дебит и налягане не повече от атмосфера и половина.Първоначална инвестиция около 300-500 лева (за място около 500 кв.м.) и някой да ти го направи.Няма голяма философия (според мен де),а резултата е,че през цялото лято няма да се занимаваш с поливане,а ,,само'' с плевене.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво понижение очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от ludakrava Разгледай мнениенещо лошо ли има в това да гледаш какво ядеш? качеството на храната е под всякаква критика - ако имаш двор е грехота да не си боцнеш 5 корена домати поне. на 25 м2 градинка човек може да произвежда достатъчно зеленчук за да си подсигури лятото поне - няколко корена домати, няколко краставици, тук таме чушка. за 15 ст на яйце всяка една селска баба ще те снабдява със сутришни яйца. за левче може и с домашна лютеница да се уредиш.
на малко над 30 съм, мотика съм хващал последно като бях студент, но хляба сам си го правя - става за 1 минута - купуваш една фурна за хляб (прилича на фритюрник) и една ел везна - в машината слагаш само продуктите и тя си ги прави - след 2-2.5 часа ядеш домашен хляб. трудно ли е за гражданята - ми не е. така ще разбереш и какви боклуци ядем с името "хляб". за 300-350 лева може да се сдобиеш с домашно прасе - заклано и разфасовано. за някой и друг лев може и надениците да ти направят. трудно ли е - ми не е - и пръста си няма да мръднеш, но ще ядеш "органик".
слушайте бате пешо какво ви говори, щото след 5-10г кога трябва да плащате по 20-30 лева за кило органик домати друго ще приказвате, ама малко ще е късно...
------------------------------
Като цяло е вярно т'ва дет' го пишеш само си пропуснал, че ти требва и собствен кладенец и че краставици и домат за скромните 25 квадратя някой тряя ходи ги полива през ден, че и всеки ден, щот' 'ноу вода "пият". При пипера не е така ( зависи от годината )
Отделно пак зависи дали кладенеца ще има достатъчно вода, щот' Русата ми особа хапва тия неща и се радва на този лукс, за който хортуваш и то с удоволствие всяка година, ама за 1 декър с къща в малък град ( демек село ), водата едва стига и то при нормална годинка, а не "сушева". Демек трябва ти и едно "тамогочи", 'шот аз т'ва лято веднъж ми се наложи да ходя и аз да поливам и да местя маркучи по редовете и да нося кофите за "гнездата" на краставиците, щот' зависи и как ти е наклона. Та кат' виден ахмак се справих и отидоха час и половина поливане. Кат' смяташ, че до кладеница има корито, с около 5 тона капацитет кат' се напълни с помпата от кладеница за няма и час ти свършва водата за няма и 50 квадратЯ. После тряя чакаш кладеница да се напълни пак, а то се полива само вечер. Та, на приказки е лесно
-------------------------------------------------
П.П. Иначе си прав, нема по-голям кеф от ноемврийско/декемврийските домати, дет' ги береш зелени, преди да оскубеш "мегданЯ" и после да ги сложиш в касетки да си зреят сами на зимното слънце.
Точно тия домати са ми най-вкусните ( може би защото "свършват" ) и да е психология? Не знам, ама си е яко доста, особено с 2-но дестилирана домашна ракойка и само ми дай пилонЯ да видиш к'во ста'а? То, май аз затова и не изтрезнявам ....
------------------------------------------------------------------
П.П.П. План Б, дано па си нЕкой баровец и да си житкаш с питейна вода за поливане и да не те бърка, че се ръсят по над 10 тона вода на ден за няма и 400 квадрата разсади. Знам ли те ...? - хихиLast edited by marandi; 16.12.2011, 07:20.
Коментар
-
нещо лошо ли има в това да гледаш какво ядеш? качеството на храната е под всякаква критика - ако имаш двор е грехота да не си боцнеш 5 корена домати поне. на 25 м2 градинка човек може да произвежда достатъчно зеленчук за да си подсигури лятото поне - няколко корена домати, няколко краставици, тук таме чушка. за 15 ст на яйце всяка една селска баба ще те снабдява със сутришни яйца. за левче може и с домашна лютеница да се уредиш.
на малко над 30 съм, мотика съм хващал последно като бях студент, но хляба сам си го правя - става за 1 минута - купуваш една фурна за хляб (прилича на фритюрник) и една ел везна - в машината слагаш само продуктите и тя си ги прави - след 2-2.5 часа ядеш домашен хляб. трудно ли е за гражданята - ми не е. така ще разбереш и какви боклуци ядем с името "хляб". за 300-350 лева може да се сдобиеш с домашно прасе - заклано и разфасовано. за някой и друг лев може и надениците да ти направят. трудно ли е - ми не е - и пръста си няма да мръднеш, но ще ядеш "органик".
слушайте бате пешо какво ви говори, щото след 5-10г кога трябва да плащате по 20-30 лева за кило органик домати друго ще приказвате, ама малко ще е късно...
Коментар
-
[QUOTE=MarginCall;1059187396]Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнение
Аналгин купуваш ли си или ходиш да гризеш кора от плачещите върби? Сигурно и шампоан не ползваш, а направо с шепите хума гребеш. А дрехи купуваш ли или се намяташ с овчата кожа и ходиш из къра.
Каква точно ти е теорията? То ясно, че като живееш на село и сам си правиш храната те устройва. Както водопроводчика сам си поправя душа. Както шивачът сам си кърпи дрехите. Както монтьора сам си сменя маслото. И какво от това?
Ако всеки вземе да убеждава околните как трябва сами да си произвеждат това, което той прави - къде ще му дойде краят?
Всеки решава какъв живот е най-добър за него. Няма "най-правилен" начин.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ludakrava Разгледай мнение2011.12.15 21:15:40 *Bloomberg:IMF approves additional 1.1bln fund to pay for marandi's 2012 analyse.
2011.12.15 21:16:00 *Bloomberg:Finansials gain rapidly. DAX up 11%.
2011.12.15 21:16:30 *Bloomberg:Merkel announce end of the crisis. Markets celebrate marandi's deal.
айдееее, свърши се! имотята ъп, пазарите ъп, наздраве!
Чиърс, верно, че ходих до магазинЯ за 1 бирка да си взема
Коментар
-
2011.12.15 21:15:40 *Bloomberg:IMF approves additional 1.1bln fund to pay for marandi's 2012 analyse.
2011.12.15 21:16:00 *Bloomberg:Finansials gain rapidly. DAX up 11%.
2011.12.15 21:16:30 *Bloomberg:Merkel announce end of the crisis. Markets celebrate marandi's deal.
айдееее, свърши се! имотята ъп, пазарите ъп, наздраве!
Коментар
-
Първоначално изпратено от toto Разгледай мнениеБат ма(н)ранди, кажи какво ще става през 2012. И аз имам разни преположения и инфо, но знам че твоето е повече? Цяла планина се държи в гардероба, ама защо никой не отваря гардероба е въпроса?
ако ме питаш кат' конкретни числа да ти дам или данни по региони и средно за БГ-то не съм ги смятал, щот' нЕма кой да ми ги плати, че да ги правя, както ви го правех последните 2-3 години
Преди 2-3 години бях коментирал мисля в блога си, че до 5-10 години няма да се въстановят достигнатите нива от 2008 г. при имотЯта.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
П.П. Единствено през 2012 г. ясно ще се очертае бул-трапа в тренда при имотките в БГ-стан, за който бях писал, че учудващо и за мен се появи за първо тримесечие. на тази година. Но аз за този бултрап предупредих още в края на 2010 г. пак блог-а си май, че беше.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Но по принцип аз каквото и да напиша, всичко ми се мята отгоре и вече съм уморен да казвам да се изчака малко и да се види дали това, което съм казал ще се случи. А, не постоянно да обяснявам, че нямам сестра на Цульо и Пульо и за 3 години в тоя форум се уморих от лични нападки, дет' ми се "изредиха" над 300 ник-а отгоре само да ме храцат.
П.П.П. Демек от 3 години съм хем педал, хем курвар, хем алкохолик, хем тъпанар и т.н. к'вот се сетиш. Никовете вече ги няма, ама уморително ми е да се ядосвам.
Кат' съберат някой левец и ми дадат, ще им казвам какво ще става с имотЯта в БГ-то, но баМките не могат да си го позволят да платят тия анализи, които ви правих фрии., щот' и те се прайкат на тарикати и затова и баМките са на тоя хал. За баМките 2012 година ще е 'ноу "интересна" годинка, по-точно за персонала им
Та, през 2008 г. затова се регистрирах в тоя форум да "охладя" малко еуфорията през нея година и да предупредя за обръщането на тренд-а през 3-то тримесечие на нея година и да не се охълцат 'орицата с кредити.
Благодарили са ми доста за това мое деяние, за което и аз им Благодаря, че са ме чели и може би съм им бил полезен. Де, да знам ...
Вече не ми представляват интерес имотЯта и бегло следя тенденциите, в частност и в БГ-стан
Поздрави!Last edited by marandi; 15.12.2011, 21:57.
Коментар
-
Ето тук как и демографската криза започва да фучи и ще усилва движението на цените надолу :
http://marica.bg/show.php?id=71959
Нечувано! 3200 свободни квартири в Пловдив
След няколко месеца очаквам доста от тях да минат на страната на продавачите!
Пък и банките да видим какво ще правят с лошите ипотеки! Интересно става, докога ще устискат "подпирачите" на пазара.
Коментар
-
Първоначално изпратено от assfucker_1 Разгледай мнениеЛевскар4ето нали ти бяха скапи хапартаментите вапреки добрия ти доход
Да не са ти увели4или заплататаNever underestimate the predictability of stupidity
Коментар
-
Първоначално изпратено от luboil Разгледай мнениеДори мога да позная какво ще пишат брокитата след 3 месеца:
"Това е най-удачния момент за покупка на жилище. Оттук нататък цените ще растат, защото депозитите растат! Има съживяване на пазара. Запитванията са се увеличили и има реални огледи. И т.н."
Да не си помислиш, че съм ясновидец?Never underestimate the predictability of stupidity
Коментар
Коментар