IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво понижение очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от nacheff Разгледай мнение
    Споменаваш, че четеш от дълго време. Не разбрах, кога точно все пак си попаднал на форума. Този тук, а също и в имоти нет са доста популярни сред хората, които се интересуват от имоти.
    Попаднах тук лятото на 2007 (година след като бяхме взели апартамента) - тогава за първи път започнаха да ми минават мисли да го продаваме, но по друг повод - понеже и двамата с жена ми нямаме някакви наследствени имоти, продадохме двустайната панелка на майка й, за да купим този апартамент. Бях много против този ход, защото тъщата е точно като по вицовете, доста номера ни беше правила за 10 години брак и предупреждавах жена ми, че няма да издържи под един покрив с нея. Така се и оказа, ама кой да ме слуша... Тогава за първи път й предложих да го продадем, да й купим пак някакво малко жилище и да се спасяваме... Но като си хвърлил маса време, нерви с майстори (защото правихме основен ремонт) и пари, не ти се разделя с имот... Оттук си научих и другия урок - не ти ли е уютно, при някакви подобни роднински отношения, казваш майната му и на парите и на хвърления нахалост труд и се спасяваш, че иначе по-лошо... Така де, оттогава чета какво се пише тук и постепенно започнах да проумявам колко лекомислено съм си сложил чатала на врата с тази ипотека. До края на 2008-ма на 2-3 пъти правех на жена ми подобни предложения - и ако дотогава го бяхме продали, не само че щяхме да купим на тъщата двустаен или гарсониера, а ние щяхме да сме напред с едно 20 хил. лева, но... не било писано, все някой я разубеждаваше. Предупреждавах я какво съм чел тук, че нещата ще тръгнат по пътя на американските ипотеки, тя обаче казваше: "То по тия форуми всеки си пише каквото си иска, тук няма да стане така." Е, в крайна сметка стана, та оттук и третия научен урок - не се води по женски акъл!

Коментар

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
      Хм..странно защо не ви харесва "кредитния рай" дето скоро една банкерка ви го рекламира по инвестора..
      Кредитния рай се харесваше от отдавна изчезналите герои (или едва дишащи някои) - АфтърДарк, Джоан, Веско от Варна, Петър от Немско и много други - ако някой иска може да допълни списъка с брадъри. А последния от Немско доколкото си спомням преди 1 година се кълнеше че всички, които предричахме краха на пазара на имоти ще се изпокрием като мишки след 1 година (сега) и ще пишем с нови никове...

Трагедия са брадърите, дори нямат вече сили и най-вече време да защитават тезата си - най-вече защото имат да изплащат по 2-3 кредита - нали са горди собственици на кредити...

Коментар

• Първоначално изпратено от nacheff Разгледай мнение
        Само за миг помисли за тези, които са минали по стъпките ти и са взели ипотечен през лятото на 2008 ?!
        Успех !
        В много тежко състояние са не само взелите кредит през 2008, а и няколко години преди това.

По простата причина, че при тези, които са теглили кредити преди 2008, може да са били на по изгодни параметри, но на тях сега им тежи много повече платеното от тях досега и вземанета на подобна стъпка (колегата дето разказа случая) е още по-трудно.

Коментар

• Хм..странно защо не ви харесва "кредитния рай" дето скоро една банкерка ви го рекламира по инвестора..
          това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• Ех, колега ТСМ,

Сърцето да му се скъса на човек! Съжалявам за проблемите ти, но пък, от друга страна може да се окаже, че твъят случай се е разминал по относително по-лек начин.
            Гадно е да се говори за леко в подобна ситуация.

Споменаваш, че четеш от дълго време. Не разбрах, кога точно все пак си попаднал на форума. Този тук, а също и в имоти нет са доста популярни сред хората, които се интересуват от имоти.
            И на двете места голяма група форумци години наред биехме яростно тревога да не се сващат хората на това безумие. Но пък 2006 още беше твърде рано за да се прозре картината, тогава още бяхме "за подбив". Аз лично съжалявам, че не започнах да пиша по-рано тук и бях сравнително умерен в оценките си.
            Сега си мисля, че е трябвало да съм краен.

През 2006 е било все още възмождо да се договори някаква цена, която дори от днешна гледна точка да не изглежда чак толкова гротескно.
            Добре е, че споделяш откровено.
            Само за миг помисли за тези, които са минали по стъпките ти и са взели ипотечен през лятото на 2008 ?!
            Успех !

Коментар

• Първоначално изпратено от toto Разгледай мнение
              Пич, радвам се че си рагирал толкова разумно! Малко са хората, които биха направили същото, дори в тази ситуация. Аз мисля че въпреки ядовете си излязал сух от водата. Все пак мисля че има разумни хора и въпреки банките все още има шансове за спасение от ипотечни дългове. След нова година това ще е невъзможно.
              Да, и аз съм на същото мнение. Ако бях прекратил плащанията по ипотеката и бях оставил на банката да го продава, щеше да стане мазало, като един случай в Русе, мисля, даваха го в сутрешния блок на bTV - при взет кредит от 50 хил. евро за апартамент, жената изпада в неплатежоспособност и така - две години (интересно обаче, твърди, че банката не я е търсела, а мен ме гонеха като диверсант само след седмица просрочие, обаждания всеки ден). Накрая апартаментът се продал на търг за 45 хил. (лева!), а жената в момента дължи още 89 хил. лева - защото наказателните лихви, които текат от момента на изпадане в просрочие, са 10 пункта отгоре. Между другото, аз може би нямаше да изпадна в това положение, ако не бяха вдигнали зверски лихвите 2008 г. Смятайте - вноската ми беше 560 лв, 2008 август почнаха да вдигат и така - през месец през два, докато вноската стана 800 лв. А след две години преструктуриране (при което плащаш половин вноска, но само лихва, а останалото ти се трупа към крайната сума, т.е. вдига ти се лихвата още) сега ноември трябваше да стъпя на 870 лв вноска - и това за 4-стаен апартамент в провинцията. По простички сметки това си е 30% увеличение и трябва да си луд, за да продължиш да си плащаш ипотеката докрая - купихме апартамента за 70 000 лв, а в края щяхме да сме изплатили 150-200 хил. Така че, пих една студена вода, но в крайна сметка си научих урока, че е по-добре под наем, но да спя спокойно, отколкото подобен дълг да ми тежи като Дамоклиев меч над главата...

Коментар

• Първоначално изпратено от TCM Разгледай мнение
                Здравейте,

За пръв път пиша тук, макар че следя форума от няколко години. Няма такъв филм - и трите страни да са доволни. Моят случай е подобен - набутах се с 25-годишна ипотека 2006 г., в кризата доходите ми намаляха почти наполовина, две години преструктурирахме и накрая хванахме последния влак - октомври продадохме апартамента. Но на въпроса, цитиран по-горе - по принцип рядко може да се случи банката да се съгласи да прехвърли ипотека, пък и малко купувачи се навиват на такова нещо. В друг пост беше написано, че ако можели да заменят лош длъжник с надежден, банките били много сговорчиви. Не ви пожелавам да видите на практика колко са сговорчиви. Моята ипотека беше към Пощенска банка, която реагира абсолютно неадекватно на моя случай - март месец имахме реални клиенти, но цената, която предложиха, не покриваше стойността на ипотеката. Писахме молба да ни опростят поне такса предсрочно погасяване. Първо - никакъв отговор 3 седмици (естествено, дотогава нещата се бяха разсъхнали), а когато пристигна беше само: "Дайте да видим предварителен договор" (сигурно за да не го продам на по-висока цена, отколкото твърдя и да се минат, горките). И ме поставят в параграф 22 - аз нямам достатъчно пари да покрия ипотеката, ако не опростят таксата, а кой нормален ще се съгласи да прави договор, при положение, че не е сигурно дали банката ще я опрости (4% върху главницата)? Апартаментът беше в провинцията, служителка в тамошния клон каза, че всичко се праща в София, а там кой разглежда случаите - Божа работа... Междувременно цените паднаха още, предложения нямаше, накрая октомври се получи същия казус, но този път купувачите предложиха с 10 хил. лева под цената на ипотеката. Отново подадох молба за опрощаване на таксата, този път с копие от предварителен договор - единственият резултат беше, че ни загубиха цяла седмица и накрая я отхвърлиха. Абсолютно необяснима за мен реакция - след като 6 години са цоцали лихви от мен, т.е. са на чиста печалба, след което си връщат цялата дадена ми сума (защото в крайна сметка взех 7 хил. назаем от роднини, само и само да погася ипотеката), не направиха дори един жест. Е, в крайна сметка изтеглих една застраховка живот, която бяхме направили за сина ни (при навършване на пълнолетие щеше да има някаква сума за образование) и погасихме ипотеката (прегризах си крака като вълк в капан, с една дума ), но оттук нататък ще гледам допира ми с каквито и да е банки да е абсолютно минимален.
                Та толкова, относно сговорчивостта на банките. Аз ще си върна дълговете на роднините и ще се оправя, но те повече за клиент няма да ме хванат. Сами си режат клона, да видим докога...
                Жалко че ти е случило подобно нещо.Радвам се че казваш истината щото тук е пълно само с успели хора и никой не си признава.А Пощенска банка са абсолютни боклуци и при това гърци.Мързеливи тарикати....

Коментар

Здравейте,

За пръв път пиша тук, макар че следя форума от няколко години. Няма такъв филм - и трите страни да са доволни. Моят случай е подобен - набутах се с 25-годишна ипотека 2006 г., в кризата доходите ми намаляха почти наполовина, две години преструктурирахме и накрая хванахме последния влак - октомври продадохме апартамента. Но на въпроса, цитиран по-горе - по принцип рядко може да се случи банката да се съгласи да прехвърли ипотека, пък и малко купувачи се навиват на такова нещо. В друг пост беше написано, че ако можели да заменят лош длъжник с надежден, банките били много сговорчиви. Не ви пожелавам да видите на практика колко са сговорчиви. Моята ипотека беше към Пощенска банка, която реагира абсолютно неадекватно на моя случай - март месец имахме реални клиенти, но цената, която предложиха, не покриваше стойността на ипотеката. Писахме молба да ни опростят поне такса предсрочно погасяване. Първо - никакъв отговор 3 седмици (естествено, дотогава нещата се бяха разсъхнали), а когато пристигна беше само: "Дайте да видим предварителен договор" (сигурно за да не го продам на по-висока цена, отколкото твърдя и да се минат, горките). И ме поставят в параграф 22 - аз нямам достатъчно пари да покрия ипотеката, ако не опростят таксата, а кой нормален ще се съгласи да прави договор, при положение, че не е сигурно дали банката ще я опрости (4% върху главницата)? Апартаментът беше в провинцията, служителка в тамошния клон каза, че всичко се праща в София, а там кой разглежда случаите - Божа работа... Междувременно цените паднаха още, предложения нямаше, накрая октомври се получи същия казус, но този път купувачите предложиха с 10 хил. лева под цената на ипотеката. Отново подадох молба за опрощаване на таксата, този път с копие от предварителен договор - единственият резултат беше, че ни загубиха цяла седмица и накрая я отхвърлиха. Абсолютно необяснима за мен реакция - след като 6 години са цоцали лихви от мен, т.е. са на чиста печалба, след което си връщат цялата дадена ми сума (защото в крайна сметка взех 7 хил. назаем от роднини, само и само да погася ипотеката), не направиха дори един жест. Е, в крайна сметка изтеглих една застраховка живот, която бяхме направили за сина ни (при навършване на пълнолетие щеше да има някаква сума за образование) и погасихме ипотеката (прегризах си крака като вълк в капан, с една дума ), но оттук нататък ще гледам допира ми с каквито и да е банки да е абсолютно минимален.
                  Та толкова, относно сговорчивостта на банките. Аз ще си върна дълговете на роднините и ще се оправя, но те повече за клиент няма да ме хванат. Сами си режат клона, да видим докога...
                  Пич, радвам се че си рагирал толкова разумно! Малко са хората, които биха направили същото, дори в тази ситуация. Аз мисля че въпреки ядовете си излязал сух от водата. Все пак мисля че има разумни хора и въпреки банките все още има шансове за спасение от ипотечни дългове. След нова година това ще е невъзможно.

Коментар

Здравейте,

Колкото е тъжно, толкова е истина
                    Този случай просто потвърждава следните изводи, които бях направил:
                    - с банка не може да се преговаря, правиш каквото ти кажат, а за пред медиите се казва, че се договаряш
                    -няма развит пазар на ипотекирани имоти - т.е. не се правят достатъчен брой сделки с участието само на купувач, продавач и банка (без и преди СИ) за да може да се каже, че има такъв пазар. Единични случаи обаче има, и те не са изгодни за продавача, поради което вместо този вариянт ще избере ЧС
                    -всякакви сладки приказки колко било лесно и как банките с драго сърце помагали за продажба на ипотекиран имот е пропаганда и миене на мозъци
                    -купувачите с кеш бягат като чуят думата ипотека като от чума, както налитаха преди 2008 на кредити като мухи на л-но - бг психика
                    -много е трудно да се продаде ипотекиран имот сега - а ако стане, то ще е с огромни загуби за продавача, стигащи до стойността на жилището в момента

Коментар

• Първоначално изпратено от luboil Разгледай мнение
                      Ей това е трудно осъществимо според мен.

Какво значи някой да изкупи задължението? Това е обвързано не само със желанието на купувача, а и с желанието на продавача. Ако можеш да ми кажеш едни параметри на такава сделка, при която собственик е купил имот да кажем преди 5 години с кредит от банка и сега го продаде на друг който да му изкупи дълга? Ама ако може и 3-те страни да са доволни от сделката
                      Здравейте,

Коментар

• Първоначално изпратено от winner Разгледай мнение
                        Водата все още е относително евтина и икономията не е достатъчно привлекателна. Не знам колко струва такова съоръжение, но едва ли ще се изплати много бързо, а без поддръжка е ясно че няма да мине. Би имало смисъл за хотел, който работи целогодишно и е добре натоварен. За градски сгради с апартаменти не знам - те повечето са под 40 апартамента. Големите комплекси са ваканционни и се ползват само през лятото. На интвеститора не му е интересно да спестява консумативи на бъдещия си купувач. На купувача пък му е все тая щото е само за месец-два тук.

Иначе за чушките и доматите на балкона нямам нищо против, даже ще изглеждат по-добре. Ама Бай Ганьо първо ще изреве, че са му нарисували голям балкон и трябва да го плаща, а после и остъкляването ще му е скъпо. За мен балкон 5х5 метра си е екстра и няма да ми дойде на акъла да го остъкля, но ако някой предприемач направи апартаменти с такива балкони, ще си остане дълго време техен собственик и ще слуша лекции от купувачите какъв е мошеник, че иска да им продава и балкон заедно със стаите.
                        Да, прав си, че още Фиск-а не надул както си трЕбе цените през ВиК-ата, но ще стане и то скоро до 2-3 години, под маскировката, че имало загуби над 60% по мрежата и т.н.

Но явно денсят с държатата, щот' при мен идат и на водомера ми горе пише примерно 3 кубика, че съм охакал и тая "уж" го засича и после ми вика, ама на общия ви водомер на блокчето ви се падат по още 7 кубика на хапартамент и шъ ви пиша 10

И аз й викам на тая, ами то долу се заключва и водомера е "на тапа" бе, скъпа, нали сме ви дали документи, че долу не се ползва. Обаче мацката подготвена и ми вика, ами "загубите" ни са големи и ги начисляваме на общия водомер. Демек, колкото си решат по толкоз ти пишат и така.

Ся кат' бутнат още малко и цената да отиде на 4-5 лв/кубика примерно и тогава може би ще се прояви интерес за тия неща, за които шпрехам. Там има различни варианти на изпълнение, т.е. може и само към мръсния канал да се върже, може и да не се изхвърля водата, а се ползва една и съща. Даже става и за миене май, но който както го кефи да го прави и на мИня ми трябват само параметри на конструкцията и толкоз. Не е скъпо мисля, че на едно блокче малко като моето ще излезе към 25к евра цялата работа заедно с тоалетните чинии, тръби и всичко, ама как да си навия комшиите, че ще спрат да ни цакат с тия надписани сметки, щот' то и сега водата кат' ме люсне оная с такса загуби и тя водата отива на 3-4 лв/куб.

Иначе ми лафят, че ползваме най-евтината вода у ЕвропО, па тая кат' дойде и ми умножава цената по 3.5 щот' така са й казали да прави. Ама за 8 хапартаментя няма смисъл, че не можем събра кинтите и не е изгодно. От около 40 кенефни точки в сграда вече има ефект, щот' ти почиства тоалетната чиния с 1.3 литра вода и то перфектно.

Докато тия дет' сме на гравитационен принцип кат' бутнеш копчето и заминават 10 литра за едно ръчкане, смятай по колко пъти се прави това на ден/месец и т.н. и отиде коня у рЯкатъ ...

8 пъти по-икономични са и нямат задръстване кат' система, щот' колкото повече го "задръстваш" толкова повече започва да смуче. По туристическите лайнери, долу в системата са намирали от презарвативи до цели чаршафи, но иначе е "умничка", щот' ако паднат ключове и т.н. не ги "взема" кат' изтървеш.

Бе, има време и който иска да се обажда там и ще му се удари едно рамо ( ако не може и да проектира такова нещо тоже ), ама си мисля, че нормативната уредба в БГ-то нЕма да го позволява за жилищно строителство. Щот' в момента на Фиска повече му изнася да сме на гравитационен принцип с казанчетата от по 10 литра, че да събере някой левец и няма да се учудя, ако се окаже "забранена" стока, щот' архитекта не може да се подпише под докунента Х да кажем. Не съм го проучвал упражнението, щот' няма интерес от архитектите в БГ-то ....
                        Last edited by Beti; 17.12.2011, 10:36.

Коментар

• Първоначално изпратено от SPART Разгледай мнение
                          Да - добър е !

Всеки блог който не съдържа копи-пейстнати статии , а е на база авторски разсъждения,е добър ...Даже и тезата да е погрешна на първо четене или пък се окаже калпава след време - особено когато става дума за икономика шанса човек да "познае" е нулев ! Щото колкото читатели , толкова и различни мнения ...И тълпата няма как да надникне в главата на блогъра за да му прочете и най-задните мисли . Нито пък блогчо може да разконспирира неизвестно число души , за да им угоди предварително и да спИчели симпатии .

Според мен е добре да си спретнеш некво лично сайтче и там да си пишеш . И не се сещам в момента много сайтове които да предлагат БГ - фундаментални анализи, веротнъа причина за което е не в това че нямаме добри специалисти, а по скоро това че никой не вярва на родната статистика . В такава хлъзгава среда(от измислени числа) никой уважаващ себе си икономист ,няма да седне да анализира и прогнозира, само за да бъде бурно опроверган от (същите тия измислени цифри , но с обратен знак ) поне 3 пъти в годината !

ПС : Нали виждаш кво става тука в тоя форум - всеки кьопак който случайно е ударил кьоравото преди N-години ,си мисли че е крупен финансист до гроб . И обратно - други които избягват да се изявяват често , излиза че са пълни лешпери!

ПС2: Най-радостното е ,че Кризата на Системата ще приключи със смъртта на самата Система която беше изградена в " цивилизования свят" след Втората Световна Война. Лошото е обаче ,че Тя няма да завлече със себе си своите Създатели - които отдавна са мъртви (макар че ако имах възможност бих ги Възкресил за да се "насладят" тоя път на бавната си гибел .....) - а нейните сегашни глашатаи, които продължават да тръбят нон стоп ,че и "сега , пак ще е като преди" и до няколко месеца всичко ще отшуми .....
                          Бях мернал, че ме беше питал въпрос, защо съм "млъкнал" точно ся кат' всичките ми прогнози се сбъдват, ама не помня в кой пост, па не ми се търси ся, че фуча с метлата по други задачи.

Но, ако ти е допаднало там - ето ти тая дивотия дет' написах преди малко, че издивях, щот' ония не си изписаха телл-а на предаването им Полет над Г*за. Мноу' се бях ядосал и глей с к'ви глупости се занимавам по нощите - хихии

http://marandi.blog.bg/biznes/2011/12/17/.868306

П.П. Иначе си прав за всичко и явно си мислещ Човек, но в БГ-стан мащаба на пазара е малък и не си струва да правиш проекти тук, поради ограничения мащаб на българския език в цял свят и затова, отдавна съм минал при англо-говорящите, че е световен език и там повече има смисъл.

Това блог-че го поддържах кат' хоби като някой път имам свободно време, а и кофти е кат' те натисне "социалния" ангажимент, че трябва да кажеш нещо и на 'орицата, щот' са те подготвили кат' профи убиец по търговски марки и т.н. и то западни компании. Ама, да обясняваш на някого, че съм изръсил към 20 бона само по семинари, за да мога да науча нещо по различни места - кой в БГ-то ще те разбере? Тук са на фаза от УНСС-ту по-високо нЕма и т'ва е. Ама, токава политиката в момента, че ние сме прости и не ни признават кетапите и затова скастрих и Асенката един път, щот' той па понякога "пресолява" и той на тема УННС-ту и образованието. Прав е, ама нищо не може да се направи точно сега, освен ако чиляк не бърка от джоба си да ходи напред-назад, че белким е в час к'во става.

Чиърс-а дан' забрайкам!
                          Last edited by Beti; 17.12.2011, 10:31.

Коментар

• Първоначално изпратено от SPART Разгледай мнение
                            Абе аз пък съм от ' орицата дет се заинтригувах ....Тая като е родена тук , що няма БГ-гражданство ? Или има и руско - демек и тука, и там (двойно гражданство) ..Руснаците признават двойно ...Но ако се е отказало от тяхното(ако и когато е вадила БГ-тското) вече не знам ....

В крайна сметка ако няма нашенско , да се се омъжва фиктивно , но по документи за некой Голчо от Голтупан и готово ...Пък ако е под 16 год . да се осиновява пак за некой Голчо и кат навърши 18 ....- виж по -горе . ....Интересен казус ....
                            Спартов,

сорка, че късно отговарям, ама не бях спал и вече фъфлех по телефоните даже. Успях да се просна за 1 час може би и понеже спя на включено ТВ и се събудих да гледам Полет на Г*за по БНТ.

И там бяха поканили един п*дал, дет' да го изкарат герой и той колко е готин, ама "българите" сме били нетолератни към пе*алите. И после нЕква кифла цъфна и това вече ми преля чашата, щот' аз им пиша по скайпа на Полет над Нощта, толкова ли падна достойнството на "академика" Хачо Бояджиев, че го грабнаха да прекарва полотически поръчки и т.н.

Тия не ми отговориха, през цялото време нито веднъж не изписаха номера за зрители, т.е. явно пускаха нЕкви записи от "уж" ТВ-обаждания от чужбината и от БГ-то, демек предварително записани.

Драго Чая дет' сме се виждали с него гледаше кат' насран човека, т'ва са му казали да прави и т.н.

И аз издивях хептен и дет' не съм и спал от месеци пак и заблъсках клавира и пуснах една статия в тоя блог, дет' го бях отсвирил и се бях зарекал повече да не пиша там и така.
                            --------------------------------------------------------------------------------------
                            Та, навремето кат' руска республика БГ-то като идва рускинята при мъжО си да правят любов, са можели да избират. Тогава е било така и едното киндерче ( момчето ) го пишат БГ гражданство, а после малкото ( щерката ) руско. И ся е пълен смях, щот' то лапето в УСА излиза по-лесно, отколкото в ЕС. Щот' тряя плаща луди пари за виза за ЕС.

Ама, не мога да ти навляза в казуса, щот' кат' застраховател никога не давам лична информация за 'орицата, а само като казуси как са нещата. И няма как да ти обясня в детайли случката, налЕ се сещаш

Та, мама демек тряя маха имотката в Москва, престижен квартал, защото не е оставал без наематели и явно наистина е добро жилището. Пращат им наема редовно и брата на мама ( рускинята ) е от добрите адвокати в Москва и той им движи нещата. Но, ако не го продадат и мама се гътне, понеже е женена за Българин, жилището ще им го вземе държавата и така. И затова тия бързат да го махнат, ама там нема пазар от 2 години, щот' е криза луда и там.

Поздрави!
                            Last edited by Beti; 17.12.2011, 10:28.

Коментар

• Първоначално изпратено от winner Разгледай мнение
                              Няма как да има отделен пазар за ипотекирани имоти. Те не се различават по нищо от неипотекираните, че да се обявяват отделно. Мотивацията на продавачите не може да се определи еднозначно. "Печалба" и "загуба" са относителни понятия. Познавам предприемач, когото кризата завари с обект на груб строеж с пикова себестойност. Успя да го довърши, но разпродаде апартаментите с 30% загуба. Което се оказа правилен ход, защото си освободи капитал и веднага започна нови обекти, но вече с доста по-ниска себестойност. Сега бизнесът му расте, работи без кредити и прави много продажби, докато другите на практика не работят.
                              Това е много интересен случай, не всеки може да се пречупи да продаде бързо на загуба! Изконният страх на българина да не се мине и да не настине е много силен!

Коментар

• Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнение
                                ..."моята" московчанка....

Щот' в момента, ако пукне майката дет' е женена за българин, а па раждала в България и ся лапето й се води "никаква" - то държавата им взима апартамента там. .... А, па какви проблеми й правят тук и не може да пътува из ЕС, не е истина. Та, аз й помагам, когато мога, ама смешна работа. Тя, родена тук и всички "врати" са й хлопнати. ...
                                Абе аз пък съм от ' орицата дет се заинтригувах ....Тая като е родена тук , що няма БГ-гражданство ? Или има и руско - демек и тука, и там (двойно гражданство) ..Руснаците признават двойно ...Но ако се е отказало от тяхното(ако и когато е вадила БГ-тското) вече не знам ....

В крайна сметка ако няма нашенско , да се се омъжва фиктивно , но по документи за некой Голчо от Голтупан и готово ...Пък ако е под 16 год . да се осиновява пак за некой Голчо и кат навърши 18 ....- виж по -горе . ....Интересен казус ....
                                Доказателство за доверие дава първо оня, който го търси!

Коментар

Working...
                                X