IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво понижение очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от mirodes Разгледай мнение

Евала. Дай боже всеки държавен служител да може да си позволи да купи жилище в София без кредит.
    Ето пак ми вкарваш думи, които не съм казвал! Къде написах, че дебна покупка без кредит? Не го изключвам, като вариант, но е малко вероятно.
    ​​​​​
    През 2011 купих с кредит с висока лихва, която докато изплащах кредита само вървеше надолу!

Коментар

• Първоначално изпратено от Traicho_80 Разгледай мнение

Напълно съм съгласен, че винаги ще има сделки, но колкото са по-скъпи и не достъпни кредитите, толкова продавачите ще са по-сговорчиви.

Ето, аз съм от тези, които са с намерение да купуват когато банките ограничат кредитирането и вдигнат лихвите...
      Евала. Дай боже всеки държавен служител да може да си позволи да купи жилище в София без кредит.

Коментар

• Първоначално изпратено от Bailor Разгледай мнение

Тази новина от БНБ днес излезе в няколко медии. Ръководството на банката е длъжно да предупреди предстоящите кредитополучатели и такива с текущ кредит, че финансовите им възможности ще се влошат, но доколкото съм наясно от практиката в миналото, дори лихви от порядъка на 8-9 % по ипотеки, никого не е спрял да си купува жилище. Вярно, че за някои може да се окаже шоково да им поскъпне лихвата по кредита от 2,5 на 4,5%, ама на четниците с кеша по банки или под дюшеци /все тая, предвид лихвите по депозити/, все още преглъщат горчивия хап, че само за 3 години, парите им се обезцениха с 50%. Добре си направих аз през април 21-ва и оттогава гледам и слушам само рев и къчове..
        Напълно съм съгласен, че винаги ще има сделки, но колкото са по-скъпи и не достъпни кредитите, толкова продавачите ще са по-сговорчиви.

Ето, аз съм от тези, които са с намерение да купуват когато банките ограничат кредитирането и вдигнат лихвите...

Коментар

• Първоначално изпратено от Traicho_80 Разгледай мнение
          БНБ очаква лихвите в България да растат все по-бързо

https://www.economic.bg/bg/a/view/bn...t-vse-po-byrzo
          Тази новина от БНБ днес излезе в няколко медии. Ръководството на банката е длъжно да предупреди предстоящите кредитополучатели и такива с текущ кредит, че финансовите им възможности ще се влошат, но доколкото съм наясно от практиката в миналото, дори лихви от порядъка на 8-9 % по ипотеки, никого не е спрял да си купува жилище. Вярно, че за някои може да се окаже шоково да им поскъпне лихвата по кредита от 2,5 на 4,5%, ама на четниците с кеша по банки или под дюшеци /все тая, предвид лихвите по депозити/, все още преглъщат горчивия хап, че само за 3 години, парите им се обезцениха с 50%. Добре си направих аз през април 21-ва и оттогава гледам и слушам само рев и къчове..

Коментар

• БНБ очаква лихвите в България да растат все по-бързо

https://www.economic.bg/bg/a/view/bn...t-vse-po-byrzo

Коментар

• Първоначално изпратено от Julius_BG Разгледай мнение

И да почерпите, че ви ограмотих на тема 'фалшиво плато'!
              Навремето имаше трима известни Тошковци - Живков, Колев и Козарев.

Днес има трима известни професора - Юлката, Красимир Петров и Николай Витанов.

Респект.

Коментар

• Минимален отлив от сделки с ипотеки

Изглежда, че ипотечното кредитиране предпазва имотния пазар от по-голям спад. За полугодието например, сделките с ипотеки намаляват едва с 3% като брой и достигат 22 764. Това е около 23% от всички сделки, изповядани през периода. За сравнение през април - юни миналата година, с ипотека са финансирани 20% от сделките.

В София, където средните цени надхвърлят 2000 евро на кв. м през периода април - юни, 94% от всички сделки са с ипотека. В Пловдив и Варна този дял е съответно 55% и 56%, в Русе - 52%, в Бургас - 61%, а в Стара Загора - 66%.

Делът на шестте големи града при ипотечните сделки също нараства. Ако през двете първи тримесечия на миналата година той е бил около 65%, през сегашните се увеличава до 67% - 66%.

Коментар

• Първоначално изпратено от unimog Разгледай мнение
                  [ATTACH=CONFIG]n4090960[/ATTACH]
                  И да почерпите, че ви ограмотих на тема 'фалшиво плато'!

Коментар

• Click image for larger version

Name:	22.JPG
Views:	1
Size:	54.5 КБ
ID:	4090960

Коментар

• Първоначално изпратено от unimog Разгледай мнение
                      Черноморието - със спад над средния

По Черноморието, където през второто тримесечие са изповядани около 17% от всички сделки в страната (9174 за седемте черноморски служби), спадът е по-голям от средния - 18.5%.

Прави впечатление, че по-силно намалява активността по южното Черноморие, където и покупко-продажбите иначе са в в по-голям обем. В Бургас и Несебър отливът през април - юни е около 23%, в Поморие - 19%, в Царево - 36.6%. За сравнение в службите по вписванията на север - Каварна, Балчик и Варна през същия период, процентите варират между 12-14%. В Каварна дори отливът е едва 3% до 278 сделки.
                      Спада почва от периферията и отива в София

Коментар

• Черноморието - със спад над средния

По Черноморието, където през второто тримесечие са изповядани около 17% от всички сделки в страната (9174 за седемте черноморски служби), спадът е по-голям от средния - 18.5%.

Прави впечатление, че по-силно намалява активността по южното Черноморие, където и покупко-продажбите иначе са в в по-голям обем. В Бургас и Несебър отливът през април - юни е около 23%, в Поморие - 19%, в Царево - 36.6%. За сравнение в службите по вписванията на север - Каварна, Балчик и Варна през същия период, процентите варират между 12-14%. В Каварна дори отливът е едва 3% до 278 сделки.

Коментар

Name:	11.JPG
Size:	63.6 КБ
ID:	4090952

Резултат от Вашето търсене на:
                          Вид имот: 2-СТАЕН,

Особености: Тухла
                          Да не се показват обяви, докладвани за проблем,

Средна цена на имотите в извадката: 133001 euro
                          Средна цена на кв.м: 1898 euro.

Коментар

• Айде на ВЕСТИТЕ -
                            Сделките с имоти намаляват четвърто тримесечие: този път с 15% и поголовно

В София спадът се задържа на 12%, но 94% от покупките през периода април - юни са с ипотека
                            • В София, Варна и Стара Загора спадът е по-малък или равен с този в предишното тримесечие, в Пловдив, Бургас и Русе се задълбочава
                            • По южното Черноморието, където броят на сделките е по-голям, сега и спадът е по-голям, отколкото на Северното
                            • В София 94% от сделките са с ипотеки, в големите градове - между 55% и 66%, а средно за страната - 23%
                            Покупките започнаха да вървят надолу след средата на 2022 г. През юли - септемри спадът беше 7.3%, през октомври-декември достигна 10.4%, през януари-март тази година се задържа на 9%, но през април-юни се задълбочава до 15%. Сделките през последното тримесечие са 54 371, което е със 9557 по-малко в сравнение със същия период на миналата година. Спадът за първата половина на годината е 12%.

https://www.capital.bg/biznes/imoti/...mesechie_tozi/
                            Last edited by unimog; 14.07.2023, 20:05.

Коментар

• Вестоносеца им виновен, сайтчето било мижаво (явно щото движението на средната цена ги кара да заекват) , нищо, че е най-големия и известния за имоти, и прочее, прочее понижителски небивалици.
                              Last edited by X_Y; 14.07.2023, 18:33.

Коментар

Name:	11.JPG
Size:	36.5 КБ
ID:	4090757

https://www.bloomberg.com/graphics/2...premium-europe

Коментар

Working...
                                X