IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво понижение очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Веско Разгледай мнение
    Явно не съм от по-умните щото не мога да ви рабера
    На когото не му харесват цените ми идват на малкото акъл следните варианти:
    - купува си тухли, дъски и киреч и почва да зида
    - гледа да си увеличи доходите
    - купува си там където не му изглежда толкова набалонизирано. (примерно Гърция, гледам че са ти харесали данъците там
    Ако имаш някакви други идеи, сподели с глупавите. Никога не отказвам акъл!

пс. Макар че като гледам цитата ти за Гърция ме обземат съмнения доколко можеш да съветваш. Наште журналисти са доказано неграмотни и обикновено недоразбрали. Числата които са плеснали са за еднократно облагане на имотите, нешто като нашия "данък богатство" дето го мъдриха.
    Веско,
    тухлата и киреча отдавна не са материалите за модерно строителство, от около 30 години, ако трябва да съм точен. с качествена топлоизолация в стената (вата 20см), може да свалиш сметката за отопление и охлаждане поне на половина, което си е около 1м2 на година
    но в Булгаристан 'ново строителство' се нарича това от 50-те години

Коментар

• Първоначално изпратено от Crux Разгледай мнение
      И? Две заплати по 1000 лева нето стигат на едно семейство в София да живее що-годе сносно и... дотам. Това ако не изплащат заеми и ипотеки. Теглят ли ипотека, отиват на ръба на мизерията с остатъчния си доход.
      мисля, че не си ме разбрал: исках да покажа какво се крие зад тези 927лв, ако човек си направи сметката, ще види, че чисто се получават 600-640лв, което е далеч от нормален доход за отцеляване, камо ли за семейство търсещо и хапартамент.

Коментар

• Първоначално изпратено от Crux Разгледай мнение
        Вариант две - за разумния проблемът не е в доходите, а именно в цените. Разумният човек, дори когато разполага с достатъчно средства, не обича да плаща за нещо многократно повече, отколкото то реално струва.
        Не бъди скръндза! Купи на Веско гарсониерата, тя е във Варна, ефтино я дава предполагам няма да ти иска по-малко от 90 хиляди евро (за да не те обиди че са ти ниски доходите).

Коментар

• luboil - Благодоря и на теб и твоите близки - Весело посрещане на 2012 година !
          Спрямо еврото , не осигурено финансиране за изкупуването на падежиращите ДЦК през пролетта и няма изгледи да се справят с проблема.Дори да изкупят една част вече по схемата със заемите , които ЕЦБ отпуска на банките няма да е възможно да се отложи проблема с повече от месеци. Скоро залогът срещу еврото , ще е най печелившата спекулативна сделка и данъка върху финансовите транзакции няма как да е пълноценна защита понеже Лондон им го отказа.Щяха да получат по голямо отлагане , но сега точно от Лондон ще се залага срещу еврото , това автоматично ще превърне лихвата по ДЦК - тата в ниска към момента и ще трябва да я повишат за да им ги купят банките..но пък 9% са критичната точка за тези лихви и види ли се такава лихва , ще е ясно на всички че положението е извънконтрол.Големите загуби от еврата не може да не предизвикат ръст на цените на имоите.
          D.Y.F-091066

Коментар

• П.П.

Супере Весело изкарване на новата година... и на всички около теб

Коментар

• Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
              luboil - 2012 цените вече ще са "леко " нагоре , в началото на лятото може и да побеснеят леко.
              Супере,

2009,2010,1011,2012.........

тази песен я знаем отдавна....

Да побеснеят спрямо какво, разясни - евро, долар, петрол, чипове, хляб....

Коментар

• luboil - 2012 цените вече ще са "леко " нагоре , в началото на лятото може и да побеснеят леко.
                D.Y.F-091066

Коментар

- купува си там където не му изглежда толкова набалонизирано. (примерно Гърция, гледам че са ти харесали данъците там

пс. Макар че като гледам цитата ти за Гърция ме обземат съмнения доколко можеш да съветваш. Наште журналисти са доказано неграмотни и обикновено недоразбрали. Числата които са плеснали са за еднократно облагане на имотите, нешто като нашия "данък богатство" дето го мъдриха.
                  И трите ти варианта са неприложими в общия случай.
                  Вариант едно - зидането не е лоша идея сама по себе си, но проблемът е, че в града са останали много малко места за зидане. Иначе ако ти се живее на село, нямаш никакъв проблем
                  Вариант две - за разумния проблемът не е в доходите, а именно в цените. Разумният човек, дори когато разполага с достатъчно средства, не обича да плаща за нещо многократно повече, отколкото то реално струва.
                  Вариант три - каква ми е файдата от жилище в Гърция, ако работя в България? Човек си купува жилище там, където смята да се установи за постоянно. Иначе аз ако търся евтино жилище, няма защо да се влача чак до Гърция, във Видин, Ямбол, Габрово или Силистра има предостатъчно такива.
                  Never underestimate the predictability of stupidity

Коментар

• А бе батко,

къде са Джоан и Лорда31 да им пожелая весели празници?

Коментар

Веско,

така не става. Като не ти харесва и да почваш...

Ами на тези дето се набълбукаха с кредити и сега не им харесва?
                      Ами ако не ти харесва правосъдието в БГ?
                      Ами ако не ти изнася корупцията и рушветите в държавата?
                      Ами ако не ти харесва, че провинцията храни София?
                      ....

За увеличаване на доходите си прав - това е цел на всеки, но зависи от способностите и желанието за работа.

Коментар

• Първоначално изпратено от toto Разгледай мнение

Първоначално изпратено от luboil
                        Уникалното на нашата криза (в БГ) е, че не цените са много по ниски от реалните, а че цените бяха много набалонизирани при бума и сега си идват на място.

+1 !!

И аз това разправям от три години, ама нали има по-умни от мен

Коментар

• Първоначално изпратено от bbzz24 Разгледай мнение
                          запознай се с методологията:
                          http://www.nsi.bg/otrasal-metodologia.php?otr=26

в тези 927 са и данъците и осигуровките, които фирмата плаща за служителя (около 13%), разходите за униформа, транспорт, храна, които покриват, дори някои административни разходи.

сивата икономика не е доход над заплатата, ако не си наясно. сива икономика в секторите с най-високи заплати: финанси, застраховане, енергетика, ИТ, добивна промишленост де факто не съществува. нискоквалифицираният (и следователно нискозаплатен) труд е в основата на сивата икономика. добави авто монтьори и тенекиджии, бензинджии и пласьори на контрабандни цигари, магазинерки в групата с шивачките и строителите и що годе си покрил 90% от заетите в сивия сектор.

в София е съсредоточена държавната администрация, тя е със 780лв среден месечен доход, което вдига мноооого средния доход, това са над 20% от работещите в София, де факто 'средната класа'
                          И? Две заплати по 1000 лева нето стигат на едно семейство в София да живее що-годе сносно и... дотам. Това ако не изплащат заеми и ипотеки. Теглят ли ипотека, отиват на ръба на мизерията с остатъчния си доход.
                          Never underestimate the predictability of stupidity

Коментар

• "Гърците ще посрещнат Нова година с по-високи данъци

.........

С 40 евро на квадратен метър ще се облагат жилищата до 80 кв. м. Стойността се увеличава в зависимост от квадратурата. Жилище над 300 кв. м. ще се облага с 400 евро на квадратен метър.

..............

При леките автомобили до 1200 кубика облагането е до 4000 евро, като нараства според кубатурата. "

Източник: Инфосток
                            Last edited by toto; 29.12.2011, 15:57.

Коментар

• Първоначално изпратено от luboil Разгледай мнение
                              Уникалното на нашата криза (в БГ) е, че не цените са много по ниски от реалните, а че цените бяха много набалонизирани при бума и сега си идват на място.

И точно падането на цените е добро за икономиката, а не надуването.
                              +1 !!

И аз това разправям от три години, ама нали има по-умни от мен

Коментар

• http://censusresults.nsi.bg/Reports/...7.aspx?OBL=SOF

Разпределение на градовете според броя на населението по пол и възраст
                                в Швеция ДДС-то е 20% + и учебниците са безплатни диференциална геометрия комплексен анализ

Коментар

Working...
                                X