IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво понижение очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• А, бря викам да ОБОБЩИМ цялата кондика ( демек лаф-моабета ) по казуса със следната песньовка, че текста й е 'ноу сладък:

Надежда от Надежда - Щурците

http://vbox7.com/play:73d4b08f

----------------------------------------------
    П.П. Иначе аз Пешо Немският 'ноу си го кльопам, колкото и да е странно т'ва - хихи

Коментар

• Peter(Petar

D.Y.F-091066

Коментар

• Първоначално изпратено от luboil Разгледай мнение
        Благодаря,

помня ги героите от онова време само по име. Обаче тогава бяха бурни времена за мен и нямам спомени кой какъв беше.

Да се върнем на темата, ти как ще коментираш цените в сайта на колегата Винеров за Германия?
        Преди години писах за тия имоти на винеров. В общи линии се е специализирал в сегмента на т.нар. "Schrottimmobilien", демек junk real estate. Без да се обиждаме, но си е така. Има и такъв сегмент. Очевидно е в кореспондентски отношения с местни брокери, най-вече от Саксония, Саксония-Анхалт, Тюрингия итн., които така или иначе не могат да пласират junka си и търсят шаранчета из чужбина. А шаранчета в чужбина колкото искаш.
        Просто се разчита, че в чужбина хората или ще са забравили или изобщо няма да знаят за кризата с НИ в т.нар нови провинции на Германия в годините след Обединението, когато се изсипаха милиарди както в строителство, така и в спекулативни покупко-продажби. Имаше много сънища за бърза възвращаеност и капиталова доходност. Наливането на пари в новите провинции вървеше паралелно с изнасянето на източно-германеца на Запад. Оттам обезлюдяване, празни жилища и здраво набълбукали се инвеститори. Като заговорих за празни жилища веднага ще спомена, че в Саксония- Анхалт 14% от жилищата са празни, като не по-различно е положението и в Тюрингия, Саксония, Бранденбург. Мекленбург-Предна Померания.

Да разгледаме една от обявите на винеров:

http://winnerinternational.net/?81&0304&973550

2-стаен апартамент на втори етаж
        Площ 78 кв.м.
        Годишен доход 2400 €
        Цена 12.000 €

В обяват се твърди, че "Жилището е отдадено под наем за 200 € на месец." и съответно е направена смелата сметка за годишна доходност от 2400 евро.

Влизам в immobilienscout (най-големия сайт за НИ в Германия) и пускам сходни параметри в Плауен. След 10 секунди намирам обявата,

http://www.immobilienscout24.de/expo...EURO--15000,00

от която става ясно, че жилището изобщо не е отдадено под наем ( Die hier angebotene Eigentumswohnung Nr. 4 liegt im 2. Obergeschoss des Objektes und ist derzeit nicht vermietet. ) и че месечните режийни (Das monatliche Hausgeld beträgt derzeit 192 €.) са едва ли не колкото искания наем. Hausgeld-а в Германия се плаща всеки месец , независимо дали жилището се обитава или стои празно.
        Така че вместо да се правят сметки за годишна доходност, мисля че е по-подходящо да се напише, че 2400 евро на година заминават за Hausgeld.

Та за такива имоти говорим.

Коментар

• Aбе, верно ли че цените се сринали?

Коментар

• Първоначално изпратено от Peter(Petar) Разгледай мнение
            Караконджула беше много популярно лице във форума.
            Цъкаше линкове из западната преса, които по негово мнение бяха крещяши сигнали за предстояща глобална криза. Беше обект на много бъзици, дори Афтърдарк в един момент му отвори специална тема "Приносът на Караконджул в този форум" (нещо от сорта), която натрупа немалко постове.
            Доколкото имам спомени (а аз имам като цяло добри спомени за много неща) Караконджул се подвизава някъде из Южна Франция.
            Благодаря,

помня ги героите от онова време само по име. Обаче тогава бяха бурни времена за мен и нямам спомени кой какъв беше.

Да се върнем на темата, ти как ще коментираш цените в сайта на колегата Винеров за Германия?

Коментар

• Първоначално изпратено от luboil Разгледай мнение
              Ти беше от епохата на Джоан, Хюман, Редман, Неграмотен...

Ти к'ъв беше, че актуалният електорат не те помни???
              Караконджула беше много популярно лице във форума.
              Цъкаше линкове из западната преса, които по негово мнение бяха крещяши сигнали за предстояща глобална криза. Беше обект на много бъзици, дори Афтърдарк в един момент му отвори специална тема "Приносът на Караконджул в този форум" (нещо от сорта), която натрупа немалко постове.
              Доколкото имам спомени (а аз имам като цяло добри спомени за много неща) Караконджул се подвизава някъде из Южна Франция.

Коментар

• Беше сривльо.

Коментар

• Първоначално изпратено от karakondjul Разгледай мнение
                  Здравейте какво ново.

Еееех... обзе ме една носталгийка викам да ви навестя... Какви хубави времена бяха 2006...2007..айде ... няма да продължавам да не си разваляме настроението

Лоша Криза!

Now 35 .. 35 once, now 40, now 40... now 45 once, 45 twice ... foreclosed!

Those visions never seen
                  Until all is lost
                  Personal holocaust
                  Foreclosure of a dream

Поздравче

http://www.youtube.com/watch?v=RgikGBh6pbI&ob=av2n
                  Ти беше от епохата на Джоан, Хюман, Редман, Неграмотен...

Ти к'ъв беше, че актуалният електорат не те помни???

Коментар

• TCM, съжалявам за нещата, които са ви се случили. Подобни драми могат да бъдат много опустошителни особено ако никоя от двете страни не прояви здрав разум, хладнокръвие и воля за непопулярни житейски решения.
                    Лошото е, че голяма % от хората в активна възраст изпитват подобни затруднения. Не знаем истинските мащаби на пораженията..

Коментар

• Първоначално изпратено от Pastir2 Разгледай мнение
                      Макар, че имаме (аз и брат ми) собствено жилище в София, се изнесохме под наем в Лагера, за да сме само ние.

Под икономически съюз имам предвид - плащане на наем, съвместно закупуване на единични бройки от неща като - автомобил, техника, мебели, (понеже жилището, макар и хубаво, имаше нужда от дообзавеждане), плащане на сметки (отоплението на едно жилище струва еднаква сума, без значение дали живеят един или двама души).

Не ме изкарвай паразит, щото всичко, което бех купил (съвместно) го оставих.

Написах и, че ми струваше 10 000 лева, само, за да имам същия живот, който водех преди това. А който нема пари да ги извади? Според тебе требва да мизерства, ама некои хора заемат по-комформистка позиция. Истина е, че битовия комфорт често надделява над принципите. Нема какво да се лъжеме.
                      Доколкото разбирам с брат ти имате наследствено жилище в Лагера а ти си излязъл на квартира с жена с която сте живели заедно.След като си излязъл си оставил всичко на нея.И после си похарчил 10 бона за да си набавиш отново същите вещи?И пак под наем.Не те изкарвам паразит незнам точно какво е станало.Като теб има доста хора.Някои дори съдът ги изгони от собствените им жилища щото имат деца и докато ненавършат 18г в жилището остава жената с децата.

Коментар

• привет от караконджула

Здравейте какво ново.

Еееех... обзе ме една носталгийка викам да ви навестя... Какви хубави времена бяха 2006...2007..айде ... няма да продължавам да не си разваляме настроението

Лоша Криза!

Now 35 .. 35 once, now 40, now 40... now 45 once, 45 twice ... foreclosed!

Those visions never seen
                        Until all is lost
                        Personal holocaust
                        Foreclosure of a dream

Поздравче

http://www.youtube.com/watch?v=RgikGBh6pbI&ob=av2n

Коментар

• Благодаря на всички за топлите думи, особено на Маранди, през годините четях написаното от него с интерес, имаше полезни съвети - жалко, че не можах да се възползвам от тях, надявам се все някой да е успял. Да, имаше доста критични моменти за брака ни в последните 5 години и за това най-много съжалявам, не за изгубените пари и апартамента. Не ми се разправят лични подробности, само ще ви кажа, че латино сериалите бледнеят пред нещата, които преживях. Но в крайна сметка сме заедно - за мен, колкото и да постигнеш в материален план, няма ли с кого вечер да споделиш успехите и тревогите, другото е безсмислено.

Коментар

• Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнение
                            Пастирче би ли разказал как се живее под формата на икономически съюз за да не гадая.Ако си бил в жилището на жената с цел икономическа изгода и после си излязъл на това му викат друго нещо.И в твоя случай пак опираме до момента в който човек трябва да осъзнае какво трябва да прави и да има волята да си наложи сам ограничения и правила.Ако не ти се говори ще те разбера.
                            Макар, че имаме (аз и брат ми) собствено жилище в София, се изнесохме под наем в Лагера, за да сме само ние.

Под икономически съюз имам предвид - плащане на наем, съвместно закупуване на единични бройки от неща като - автомобил, техника, мебели, (понеже жилището, макар и хубаво, имаше нужда от дообзавеждане), плащане на сметки (отоплението на едно жилище струва еднаква сума, без значение дали живеят един или двама души).

Не ме изкарвай паразит, щото всичко, което бех купил (съвместно) го оставих.

Написах и, че ми струваше 10 000 лева, само, за да имам същия живот, който водех преди това. А който нема пари да ги извади? Според тебе требва да мизерства, ама некои хора заемат по-комформистка позиция. Истина е, че битовия комфорт често надделява над принципите. Нема какво да се лъжеме.
                            Last edited by Pastir2; 20.12.2011, 11:07.

Коментар

• Прегледах на колегата Винеров сайта му.

Май май има още доста да падат цените докато стигнем тези в Германия, а да не говорим за качеството и средата

Коментар

• Първоначално изпратено от Pastir2 Разгледай мнение
                                Бат ви Маранди ги разправя верни работи.

Много хора са заедно, само защото са формирали некакъв вид икономически съюз, а първоначалните причини, поради които са решили да живеят заедно, ги няма отдавна (демек, посегали са си).

И аз минах през такъв етап - след 5 годишно съжителство, ми се наложи да си дигам багажа. При мен се усложни ситуацията от факта, че не изявих желание да взема нито една от съвместните ни покупки. 10 000 лева ми струваше изнасянето, за да закрепим положението на битово ниво - кола, бяла техника, мебели и купища други дебни ралти, без които не може.

Ако немаше икономически елемент, може би щех по-рано да се премахнем от съвместното съжителство, ама...
                                Пастирче би ли разказал как се живее под формата на икономически съюз за да не гадая.Ако си бил в жилището на жената с цел икономическа изгода и после си излязъл на това му викат друго нещо.И в твоя случай пак опираме до момента в който човек трябва да осъзнае какво трябва да прави и да има волята да си наложи сам ограничения и правила.Ако не ти се говори ще те разбера.

Коментар

Working...
                                X