IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво понижение очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от НАИВHИК Разгледай мнение
    Честита нова година!! Доста си далеч от реалността със заплатите! Пожелавам ти да продължаваш да си мислиш, че заплата над 1000 лева е нещо нормално, а не изключение! Пожелавам ти, никога да не разбереш, каква е реалността
    Ми това е реалността, поне в частния сектор в София.
    Last edited by Crux; 01.01.2012, 16:12.
    Never underestimate the predictability of stupidity

Коментар

• Първоначално изпратено от Crux Разгледай мнение
      Не става въпрос за това, че има алтернативи на гледачките, а за това кой колко получава. Спорът тръгна от твърдението на ббзз24, че в София заплата от 1000 лева е изключение, а не правило.
      Честита нова година!! Доста си далеч от реалността със заплатите! Пожелавам ти да продължаваш да си мислиш, че заплата над 1000 лева е нещо нормално, а не изключение! Пожелавам ти, никога да не разбереш, каква е реалността

Коментар

• Първоначално изпратено от Зарзаватчийски глас Разгледай мнение
        Майтапчия
        +1

Коментар

• Първоначално изпратено от winner Разгледай мнение
          Много интересно новогодишно поздравление получих от един клиент и бързам да го отправя към всички съфорумци:

"Желаю Вам море удачи и дача у моря!"
          Винеров,

нямам време да я чета тая бозавата темица, прати ми нЕкви координати, че едни приятели закъсали и ми изсипват едни имоти по твоя край ( не съм ги преглеждал, ама са над 10-20 май ) и ако можем нещо да помогнем, няма лошо.

П.П. Казах им след средата на януари, че тряя се бута и текучеството - знаеш как е

Хубава Нова година на всички да не забрайкам!

Коментар

• Първоначално изпратено от luboil Разгледай мнение
            За 450 кинта на частна ясла с всички екстри + храната.

Не знам за какви гледачки става въпрос.

http://www.yasla-pinokio.com/YaslaPinokio.Prices.aspx

Има много частни ясли и детски градини на подобни цени. Отделно много по-добре е детето да ходи на ясла и градина отколкото да седи затворено вкъщи.

Весела нова година.
            Не става въпрос за това, че има алтернативи на гледачките, а за това кой колко получава. Спорът тръгна от твърдението на ббзз24, че в София заплата от 1000 лева е изключение, а не правило.

Коментар

• За 450 кинта на частна ясла с всички екстри + храната.

Не знам за какви гледачки става въпрос.

http://www.yasla-pinokio.com/YaslaPinokio.Prices.aspx

Има много частни ясли и детски градини на подобни цени. Отделно много по-добре е детето да ходи на ясла и градина отколкото да седи затворено вкъщи.

Весела нова година.

Коментар

• Първоначално изпратено от Зарзаватчийски глас Разгледай мнение
                Майтапчия
                Мне, няма майтап. Говоря съвсем сериозно, от личен опит. Една от девойките, мадамка на около 30 години, искаше 1200 лева заплата + кола за лично ползване (!!!), защото живеела далеч...
                Друг пример - веднъж седмично у нас идва чистачка. За 1/2 ден (толкова и отнема да изчисти жилището) взима 40 лева. Чисти на още поне 5 места. 5х40 прави 200 лева нето седмично. Не е лошо като за работа на половин ден, нали? При 22 работни дни средномесечно излизат 880 лева нето на месец. Говорим за чистачка!
                И аз си мислех, че може да се намери гледачка за 300-400 лева месечно или чистачка за 10-15 лева на посещение, но когато ми се наложи да си търся, бързо открих, че офертите са съвсем други.
                Собственикът на бакалията в нашия вход ми се оплака, че не можел да си намери продавачка. Дава 25 лева на ден + процент от оборота. Желаещи - нула.
                Тъй че - стига с тия басни за хората, дето се гърбели в София за по 300-400 лева. Дори да има такива, те са или малоумни, или мързеливи. Нормален човек със заплата под 1000 лева просто няма.

Коментар

Поради стечение на обстоятелствата се наложи жена ми да се върне на работа 8 месеца след раждането на малкия ни син и бяхме принудени да наемем гледачка. Най-евтината оферта, която получихме, беше за 700 лева нето месечно - възрастна жена на почти 70 години. Гледачките в трудоспособна възраст (под 60-65 години) искат минимум 1000 лева нето, а тези под 40 - минимум 1200.
                  Майтапчия

Коментар

• Първоначално изпратено от bbzz24 Разгледай мнение
                    макар и анекдотната информация да е поезна, не забравяй, че ти общуваш в определена среда и това не е представителна извадка, отделно към 20% от младежите са безработни и родителите ги издържат... освен в ИТ, рядко се срещат такива заплати... а според НСИ само 7500 работят в този сектор
                    Ми... Кво да ти кажа... В ИТ заплата от 1000 лева няма, като изключим разни безумци, които работят държавна работа. Стартовите заплати в частния ИТ сектор започват от 1500 лева за студентчета. И изобщо - опитай да назначиш човек с образование и/или опит за по-малко от 1000 лева - независимо на каква позиция. Ще ти е доста, доста трудно, да не кажа невъзможно.
                    Поради стечение на обстоятелствата се наложи жена ми да се върне на работа 8 месеца след раждането на малкия ни син и бяхме принудени да наемем гледачка. Най-евтината оферта, която получихме, беше за 700 лева нето месечно - възрастна жена на почти 70 години. Гледачките в трудоспособна възраст (под 60-65 години) искат минимум 1000 лева нето, а тези под 40 - минимум 1200.
                    Тъй че, освен ако не търсиш касиерка или склададжия - успех в намирането на персонал за под 1000 лева!

Коментар

• Първоначално изпратено от bbzz24 Разгледай мнение
                      Веско,
                      тухлата и киреча отдавна не са материалите за модерно строителство, от около 30 години, ако трябва да съм точен. с качествена топлоизолация в стената (вата 20см), може да свалиш сметката за отопление и охлаждане поне на половина, което си е около 1м2 на година
                      но в Булгаристан 'ново строителство' се нарича това от 50-те години

Нищо общо с въпроса, но поне ме разсмя
                      Явно работиш склададжия във фирма за изолации, така че си спести съветите относно материали за "модерно" строителство

Коментар

• Първоначално изпратено от val/she Разгледай мнение
                        Nedev е абсолютно прав, но къде в схемата е държавата, която по време на Ъп-а пълнеше бюджета предимно от строителство и съпътстващите го бизнеси? Дори акцизите от горива индиректно бяха свързани пак с този бум. Та в момента чрез поправки в няколко закона (ЗУТ, Гори и др. ) се опитват хем да "раздвижат" сектора, хем да създадат предпоставки за прибиране на комисионни и др. разни "стимули"..
                        държавата ни фалира 1989, 1996, 2013-14 сигурно пак, ако беше в схемата с имотите, щеше да е още по-рано
                        до '14 ще са опраскали всички парични резерви и ще трябва или да скочат данъците или да режат разходи, а по-високи данъци значи укриване на доходи и свиване на потреблението...

Коментар

Точно - според мен средният нетен доход на работещ човек в София е около 1000 лева нето, но дори и с тези пари, които са с около 50% повече от официалните данни, не може да се живее сносно и да се изплаща ипотека. А семейство с 1200 - 1300 лева нетен месечен доход, особено ако имат и деца, са си на ръба на мизерията дори и без да имат един лев дългове.
                          макар и анекдотната информация да е поезна, не забравяй, че ти общуваш в определена среда и това не е представителна извадка, отделно към 20% от младежите са безработни и родителите ги издържат... освен в ИТ, рядко се срещат такива заплати... а според НСИ само 7500 работят в този сектор

Коментар

• Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
                            Те дори не предполагат какъв срив го чака еврото .Нормално е и това доказва че ще се случи , разбира се всеки ще иска да вложи в нещо дори скромните си спестявания..ако ще те да са само 10 000 евро или 100 000 като при германците.Между другото там предстои най резкия скок на цените , ще излетят в пъти, когато спестовната нация тръгне да си спасява спестяванията.
                            Добре че заложих на добрия стар долар.

Ако еврака падне, да кажем с 30%, имотята се вдигнат в евро с 10%, то в долари имотята ще паднат с 25%?!?!
                            Някой който по му се смята да каже...ама посоката е тая - надоле...

Коментар

• val/she

Те дори не предполагат какъв срив го чака еврото .Нормално е и това доказва че ще се случи , разбира се всеки ще иска да вложи в нещо дори скромните си спестявания..ако ще те да са само 10 000 евро или 100 000 като при германците.Между другото там предстои най резкия скок на цените , ще излетят в пъти, когато спестовната нация тръгне да си спасява спестяванията.
                              D.Y.F-091066

Коментар

• http://www.capital.bg/biznes/kompani...i_prez_2012_g/

Коментар

Working...
                                X