Първоначално изпратено от winner
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво понижение очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
Last edited by luboil; 22.12.2011, 18:28.
-
Първоначално изпратено от luboil Разгледай мнениеОтносно примера с предприемача, който познаваш - тън мън няма - постъпил е най-правилно.
Ноооо, птичка пролет не прави. Още повече, че говорим за предприемач. Като контра ще те попитам защо тогава има толкова много обяви за продажби от ЧСИ? Щом има работещ пазар на имоти с ипотеки? Ами защото балъка, който е взел имот на 2000 евра квадрата след като е попаднал в капана на ипотеката, вероятността да попадне в капана на ЧСИ (да стигне до ЧСИ) е много голяма.
Относно това, че смяташ, че не има отделен пазар на ипотекирани имоти, не те разбирам. Щом има пазар за купуване на имоти с кредит, щом има пазар на различни локации, щом има пазар на ново и старо, защо да няма пазар на имоти с ипотека и на имоти без ипотека? Може би искаш да кажеш, че няма никаква разлика? Според мен има голяма разлика между продаване на имот с ипотека и имот без ипотека.
От друга страна ако влезеш в произволен сайт за имоти в колко от тях има отделен раздел за имоти с ипотека? Аз не съм срещал. А ако вземеш вестник и прочетеш обявите колко в тях ще пише, че се продава имот с ипотека? Аз лично съм виждал само 2 обяви. А ако се продава имот с ипотека, това означава, че вече собственика и банката са се разбрали. Защо обаче банките не обявяват открито, че се продава имот с тяхна ипотека? Нали колкото повече се разгласи, толкова по-вероятно е да има по-добра цена?
Та казвам, че според мен продажбите на ипотекирани имоти (дребни рибоци) са минимални. И всичките са с вътрешна инфо - или е човек на банката, или продавача и купувача се познават.
Тъй като си навътре в нещата, може ли да споделиш да кажем какъв процент от сделките са сделки с ипотекирани имоти, колко от предлаганите имоти са такива и въобще какъв е делът на тези имоти на бг пазара?
Ей, ама много въпроси зададох. Може и да не отговаряш
Не знам защо настояваш, че трябва да има отделен пазар за имоти с ипотека. Може да се каже че ЧСИ са отделен пазар на закъсали имоти. Имот с ипотека не означава непременно затруднен продавач. Ако имам търсене за имот по определени параметри, ми е все едно дали има ипотека или не. Банката не може да обявява имота за продажба, защото не е собственик. Тя има право единствено да си прибере вземането при продажбата.
Коментар
-
Първоначално изпратено от karakondjul Разгледай мнениеха-хаааа здравей рекс стари приятелю. как си? Спомням си че на времето беше привърженик на идеата за стерилната инвестицая в злато дано нещата са по план при теб.
Повечето ми ходове бяха планирани още преди да дадат официален старт на т.нар. "криза"
Първоначално изпратено от karakondjul Разгледай мнениеВече никой не ми се присмива за златото или за НИ, кофти е че сега вече наистина ме мразят. Благородността не е на почит. Времена размирни
Кофти е да си лошия пророк.
Радвам се, че пак се появи, та да има с кой да си разменям по някоя приказка, че тук стана доста скучно последните две години и позагубих навика да влизам.
"Понижението" е за профани.
Искаш ли да възобновим темата за балона ?
http://www.investor.bg/forum/showthread.php?t=7026
Коментар
-
Първоначално изпратено от Веско Разгледай мнениеAбе, верно ли че цените се сринали?
Коментар
-
Първоначално изпратено от panther Разгледай мнение80% от имотите в България са Junk Real Estate.
Та човек може да направи много аналогии с Източна Германия и "имотите на винеров"
Техните Junk са Luxury според бг ани-та
Коментар
-
Бизнес номерологична прогноза, за една календарна година - 2600 лев. Алена http://www.karm-krag.com/files/uslugi.pdfhttp://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир
Коментар
-
Първоначално изпратено от luboil Разгледай мнениеБлагодаря Пешо за труда!
Обаче мисля, че правиш леко залитане. Какво имам впредвид:
Тези месечни, за които говориш се плащат за всички жилища. И в този смисъл края на коментара ти трябва да завършва с :
"Та за такива обяви говорим", а не с "Та за такива имоти говорим".
Тебе може би те дразни начина на поднасяне на информацията, тъй като си запознат и знаеш уловките. Тук в БГ начина на поднасяне на инфо е ужасен, може да се сравни с подливане на вода
Весело изкарване на празниците в Немско
Коментар
-
Спада на цените в София има ново измерение:
В центъра по 750 евра.
http://www.topimot.com/index.php?go=showad&id=301071Last edited by luboil; 21.12.2011, 17:19.
Коментар
-
Първоначално изпратено от rex Разгледай мнениеkarakondjul !!!
Аз пак!!! се занимавам с кредитни милионери. Нали съм си благороден.. преди ме молеха да им купя земата, апък сега ми се молят да ми я работят срещу шепа стотинки. Аз помагам какво да се прави, нали имат милионерите инвестиции да бранят Вече никой не ми се присмива за златото или за НИ, кофти е че сега вече наистина ме мразят. Благородността не е на почит. Времена размирни
Last edited by karakondjul; 21.12.2011, 16:31.
Коментар
-
Първоначално изпратено от toto Разгледай мнениеСпоред тебе спад от 40-50% какво е, ако не срив?
По борсите щото спад от 5-7% го наричат ЧЕРЕН
Коментар
-
Първоначално изпратено от Веско Разгледай мнениеAбе, верно ли че цените се сринали?
По борсите щото спад от 5-7% го наричат ЧЕРЕН
Коментар
-
karakondjul !!!
Първоначално изпратено от karakondjul Разгледай мнениеЗдравейте какво ново.
Еееех... обзе ме една носталгийка викам да ви навестя... Какви хубави времена бяха 2006...2007..айде ... няма да продължавам да не си разваляме настроението
Лоша Криза!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Peter(Petar) Разгледай мнениеПреди години писах за тия имоти на винеров. В общи линии се е специализирал в сегмента на т.нар. "Schrottimmobilien", демек junk real estate. Без да се обиждаме, но си е така. Има и такъв сегмент. Очевидно е в кореспондентски отношения с местни брокери, най-вече от Саксония, Саксония-Анхалт, Тюрингия итн., които така или иначе не могат да пласират junka си и търсят шаранчета из чужбина. А шаранчета в чужбина колкото искаш.
Просто се разчита, че в чужбина хората или ще са забравили или изобщо няма да знаят за кризата с НИ в т.нар нови провинции на Германия в годините след Обединението, когато се изсипаха милиарди както в строителство, така и в спекулативни покупко-продажби. Имаше много сънища за бърза възвращаеност и капиталова доходност. Наливането на пари в новите провинции вървеше паралелно с изнасянето на източно-германеца на Запад. Оттам обезлюдяване, празни жилища и здраво набълбукали се инвеститори. Като заговорих за празни жилища веднага ще спомена, че в Саксония- Анхалт 14% от жилищата са празни, като не по-различно е положението и в Тюрингия, Саксония, Бранденбург. Мекленбург-Предна Померания.
Да разгледаме една от обявите на винеров:
http://winnerinternational.net/?81&0304&973550
2-стаен апартамент на втори етаж
Площ 78 кв.м.
Годишен доход 2400 €
Цена 12.000 €
В обяват се твърди, че "Жилището е отдадено под наем за 200 € на месец." и съответно е направена смелата сметка за годишна доходност от 2400 евро.
Влизам в immobilienscout (най-големия сайт за НИ в Германия) и пускам сходни параметри в Плауен. След 10 секунди намирам обявата,
http://www.immobilienscout24.de/expo...EURO--15000,00
от която става ясно, че жилището изобщо не е отдадено под наем ( Die hier angebotene Eigentumswohnung Nr. 4 liegt im 2. Obergeschoss des Objektes und ist derzeit nicht vermietet. ) и че месечните режийни (Das monatliche Hausgeld beträgt derzeit 192 €.) са едва ли не колкото искания наем. Hausgeld-а в Германия се плаща всеки месец , независимо дали жилището се обитава или стои празно.
Така че вместо да се правят сметки за годишна доходност, мисля че е по-подходящо да се напише, че 2400 евро на година заминават за Hausgeld.
Та за такива имоти говорим.
Благодаря Пешо за труда!
Обаче мисля, че правиш леко залитане. Какво имам впредвид:
Тези месечни, за които говориш се плащат за всички жилища. И в този смисъл края на коментара ти трябва да завършва с :
"Та за такива обяви говорим", а не с "Та за такива имоти говорим".
Тебе може би те дразни начина на поднасяне на информацията, тъй като си запознат и знаеш уловките. Тук в БГ начина на поднасяне на инфо е ужасен, може да се сравни с подливане на вода
Весело изкарване на празниците в Немско
Коментар
-
Виждам, че пак се започва с лични нападки. Защо просто не си направим съответните изводи и продължим напред.Погледнете, интересно време се задава за цяла Европа.Кризи,помощи,нови съюзи и стари имперски амбиции.Къде сме ние и малката ни разграбена държава? Какво да предприемем, за да сме адекватни на актуалната пазарна ситуация?
Хайде със здраве и доскоро!
Коментар
Коментар