Първоначално изпратено от НАИВHИК
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво понижение очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Crux Разгледай мнениеНе става въпрос за това, че има алтернативи на гледачките, а за това кой колко получава. Спорът тръгна от твърдението на ббзз24, че в София заплата от 1000 лева е изключение, а не правило.
Коментар
-
Първоначално изпратено от winner Разгледай мнениеМного интересно новогодишно поздравление получих от един клиент и бързам да го отправя към всички съфорумци:
"Желаю Вам море удачи и дача у моря!"
нямам време да я чета тая бозавата темица, прати ми нЕкви координати, че едни приятели закъсали и ми изсипват едни имоти по твоя край ( не съм ги преглеждал, ама са над 10-20 май ) и ако можем нещо да помогнем, няма лошо.
П.П. Казах им след средата на януари, че тряя се бута и текучеството - знаеш как е
Хубава Нова година на всички да не забрайкам!
Коментар
-
Първоначално изпратено от luboil Разгледай мнениеЗа 450 кинта на частна ясла с всички екстри + храната.
Не знам за какви гледачки става въпрос.
http://www.yasla-pinokio.com/YaslaPinokio.Prices.aspx
Има много частни ясли и детски градини на подобни цени. Отделно много по-добре е детето да ходи на ясла и градина отколкото да седи затворено вкъщи.
Весела нова година.Never underestimate the predictability of stupidity
Коментар
-
За 450 кинта на частна ясла с всички екстри + храната.
Не знам за какви гледачки става въпрос.
http://www.yasla-pinokio.com/YaslaPinokio.Prices.aspx
Има много частни ясли и детски градини на подобни цени. Отделно много по-добре е детето да ходи на ясла и градина отколкото да седи затворено вкъщи.
Весела нова година.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Зарзаватчийски глас Разгледай мнениеМайтапчия
Друг пример - веднъж седмично у нас идва чистачка. За 1/2 ден (толкова и отнема да изчисти жилището) взима 40 лева. Чисти на още поне 5 места. 5х40 прави 200 лева нето седмично. Не е лошо като за работа на половин ден, нали? При 22 работни дни средномесечно излизат 880 лева нето на месец. Говорим за чистачка!
И аз си мислех, че може да се намери гледачка за 300-400 лева месечно или чистачка за 10-15 лева на посещение, но когато ми се наложи да си търся, бързо открих, че офертите са съвсем други.
Собственикът на бакалията в нашия вход ми се оплака, че не можел да си намери продавачка. Дава 25 лева на ден + процент от оборота. Желаещи - нула.
Тъй че - стига с тия басни за хората, дето се гърбели в София за по 300-400 лева. Дори да има такива, те са или малоумни, или мързеливи. Нормален човек със заплата под 1000 лева просто няма.Never underestimate the predictability of stupidity
Коментар
-
Първоначално изпратено от Crux Разгледай мнениеПоради стечение на обстоятелствата се наложи жена ми да се върне на работа 8 месеца след раждането на малкия ни син и бяхме принудени да наемем гледачка. Най-евтината оферта, която получихме, беше за 700 лева нето месечно - възрастна жена на почти 70 години. Гледачките в трудоспособна възраст (под 60-65 години) искат минимум 1000 лева нето, а тези под 40 - минимум 1200.
Коментар
-
Първоначално изпратено от bbzz24 Разгледай мнениемакар и анекдотната информация да е поезна, не забравяй, че ти общуваш в определена среда и това не е представителна извадка, отделно към 20% от младежите са безработни и родителите ги издържат... освен в ИТ, рядко се срещат такива заплати... а според НСИ само 7500 работят в този сектор
Поради стечение на обстоятелствата се наложи жена ми да се върне на работа 8 месеца след раждането на малкия ни син и бяхме принудени да наемем гледачка. Най-евтината оферта, която получихме, беше за 700 лева нето месечно - възрастна жена на почти 70 години. Гледачките в трудоспособна възраст (под 60-65 години) искат минимум 1000 лева нето, а тези под 40 - минимум 1200.
Тъй че, освен ако не търсиш касиерка или склададжия - успех в намирането на персонал за под 1000 лева!Never underestimate the predictability of stupidity
Коментар
-
Първоначално изпратено от bbzz24 Разгледай мнениеВеско,
тухлата и киреча отдавна не са материалите за модерно строителство, от около 30 години, ако трябва да съм точен. с качествена топлоизолация в стената (вата 20см), може да свалиш сметката за отопление и охлаждане поне на половина, което си е около 1м2 на година
но в Булгаристан 'ново строителство' се нарича това от 50-те години
Нищо общо с въпроса, но поне ме разсмя
Явно работиш склададжия във фирма за изолации, така че си спести съветите относно материали за "модерно" строителство
Коментар
-
Първоначално изпратено от val/she Разгледай мнениеNedev е абсолютно прав, но къде в схемата е държавата, която по време на Ъп-а пълнеше бюджета предимно от строителство и съпътстващите го бизнеси? Дори акцизите от горива индиректно бяха свързани пак с този бум. Та в момента чрез поправки в няколко закона (ЗУТ, Гори и др. ) се опитват хем да "раздвижат" сектора, хем да създадат предпоставки за прибиране на комисионни и др. разни "стимули"..
до '14 ще са опраскали всички парични резерви и ще трябва или да скочат данъците или да режат разходи, а по-високи данъци значи укриване на доходи и свиване на потреблението...
Коментар
-
Първоначално изпратено от Crux Разгледай мнениеТочно - според мен средният нетен доход на работещ човек в София е около 1000 лева нето, но дори и с тези пари, които са с около 50% повече от официалните данни, не може да се живее сносно и да се изплаща ипотека. А семейство с 1200 - 1300 лева нетен месечен доход, особено ако имат и деца, са си на ръба на мизерията дори и без да имат един лев дългове.
Коментар
-
Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнениеТе дори не предполагат какъв срив го чака еврото .Нормално е и това доказва че ще се случи , разбира се всеки ще иска да вложи в нещо дори скромните си спестявания..ако ще те да са само 10 000 евро или 100 000 като при германците.Между другото там предстои най резкия скок на цените , ще излетят в пъти, когато спестовната нация тръгне да си спасява спестяванията.
Ако еврака падне, да кажем с 30%, имотята се вдигнат в евро с 10%, то в долари имотята ще паднат с 25%?!?!
Някой който по му се смята да каже...ама посоката е тая - надоле...
Коментар
-
val/she
Те дори не предполагат какъв срив го чака еврото .Нормално е и това доказва че ще се случи , разбира се всеки ще иска да вложи в нещо дори скромните си спестявания..ако ще те да са само 10 000 евро или 100 000 като при германците.Между другото там предстои най резкия скок на цените , ще излетят в пъти, когато спестовната нация тръгне да си спасява спестяванията.D.Y.F-091066
Коментар
Коментар