IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво понижение очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнение
    Честита нова година на всички.Желая живот и здраве другото ще си го купите.Крукси аз и друг път съм писал но ще повторя.Преди няколко месеца отидох до банката в кото имам сметка а там като ме видят идва главната счетоводителка и ме приема в кабинета си и там ме обслужват.И не щото съм хубав или пък много добър е..ч.Та женицата отиде да направи кафенце на машината и да донесе нещо за почерпка а аз понеже съм окат скивах един лист който се оказа фишовете за заплати на персонала.Уверявам те че заплата над 1000 лева имаха само шефката на клона и главната счетоводителка говоря за чисто.Тези на гишетата са с 600-700 кинта шофьорите и охраната с 400-500кинта.Става въпрос за банка от топ 10.Това са парите.Ако им дават нещо под масата това е друга тема.И не ме убеждавай че всички даскали дават частни уроци и заплатите са над 1000 лева.Нещо много преувеличаваш.Огледай се хубаво около теб и виж мизерията.В мола 90% са зяпачи или отишли на кино или да хапнат нещо.
    Бате Пешо, оглеждам се и хора с доход (не заплата - доход) под 1000 лева не виждам. Ясно, че не всичко е от заплата, но така или иначе българинът от време оно не разчита само на заплата. Навремето при комунизма имаше един много популярен лаф - как дошъл един американец в България да прави социологически изследвания и заключението му било: "Българите са народ от магьосници, получават по 200 лева месечно, а харчат по 300". Та и сега работата не е много по-различна.
    А сега, ако някой даскал или нАучен сътрудник в БАН смята, че заплатата му е недостатъчна и само мрънка и се оплаква и нищо не прави - ми проблемът си е изцяло негов, никой никого не държи насила на работа.
    Never underestimate the predictability of stupidity

Коментар

• Първоначално изпратено от Crux Разгледай мнение
      Ми очевидно са малоумници, освен ако не ръководиш фирма за боклукчийски услуги с мургав персонал. В банките под 1000 лева взимат само чистачките и охранките. Даскалите не ги мисли - отдавна-отдавна са се ориентирали и дават частни уроци, от които си докарват в пъти над заплатата.
      Добре бе, през 2001-а, след като се бях дипломирал и току що бях отслужил, започнах работа като продуктов специалист в една търговска фирма с 30-ина човека персонал. Стартовата ми заплата беше 500 лева нето. Говоря за най-обикновена българска фирма, където постъпих по обява, току-що завършил студент без грам опит и стаж. И вие искате да ме уверите, че днес, 11 години по-късно, нещата са си останали същите?
      Честита нова година на всички.Желая живот и здраве другото ще си го купите.Крукси аз и друг път съм писал но ще повторя.Преди няколко месеца отидох до банката в кото имам сметка а там като ме видят идва главната счетоводителка и ме приема в кабинета си и там ме обслужват.И не щото съм хубав или пък много добър е..ч.Та женицата отиде да направи кафенце на машината и да донесе нещо за почерпка а аз понеже съм окат скивах един лист който се оказа фишовете за заплати на персонала.Уверявам те че заплата над 1000 лева имаха само шефката на клона и главната счетоводителка говоря за чисто.Тези на гишетата са с 600-700 кинта шофьорите и охраната с 400-500кинта.Става въпрос за банка от топ 10.Това са парите.Ако им дават нещо под масата това е друга тема.И не ме убеждавай че всички даскали дават частни уроци и заплатите са над 1000 лева.Нещо много преувеличаваш.Огледай се хубаво около теб и виж мизерията.В мола 90% са зяпачи или отишли на кино или да хапнат нещо.

Коментар

• Първоначално изпратено от 4i40 Разгледай мнение
        Не всички....някои и по-малко....
        И една лаборантка взема 300 лв, а един научен работник в БАН - 400 лв средно ( без дъртите академици)....
        Вярно е , че в София има голямо разминаване със средната заплата. Има дечковци с по 2500 лв заплата и всички екстри покрай нея ( кола, тел. и др ), но те не правят статистиката. Лесните пари са в министерствата и агенции ( плюс гр. договори, бонуси и привилегии), всички други сме по течението ......кога с 400 , кога с 4000 лв.....
        Абе хора, вие в кой свят живеете? Я се огледайте по улиците какви коли се движат, идете в моловете да видите що народ има, опитайте си да си намерите място в кръчма или клуб в петък или събота вечер - тия всичките работи с 400 лева заплата ли се правят? Никой не казва, че заплатите в София са по 4000 лева, но 1000 лева си е съвсем в реда на нещата за служител в частна фирма.

Коментар

Ми очевидно са малоумници, освен ако не ръководиш фирма за боклукчийски услуги с мургав персонал. В банките под 1000 лева взимат само чистачките и охранките. Даскалите не ги мисли - отдавна-отдавна са се ориентирали и дават частни уроци, от които си докарват в пъти над заплатата.
          Добре бе, през 2001-а, след като се бях дипломирал и току що бях отслужил, започнах работа като продуктов специалист в една търговска фирма с 30-ина човека персонал. Стартовата ми заплата беше 500 лева нето. Говоря за най-обикновена българска фирма, където постъпих по обява, току-що завършил студент без грам опит и стаж. И вие искате да ме уверите, че днес, 11 години по-късно, нещата са си останали същите?
          Сега вече се оля....Пълни глупости....
          Лесно даваш оценки, лесно ще паднеш от коня........

Коментар

• Първоначално изпратено от НАИВHИК Разгледай мнение
            Щом казваш Явно фирмата, която ръководя не е в реалния свят и 50-те човека в нея са малоумници и не бягат на високите заплати. Явно работя с най-избушените банки, които незнайно защо продължават да имат служители, въпреки че за коледа им раздадоха по 200 кинта. Явно вече мога да разчитам на добро образование за сина си, защото учителите получават заслуженото. Явно всички мои контрагенти са в някаква паралелна реалност Пич, слез на земята!!! Радвам се, че си над тези 1000, радвам се че и жена ти е много над тях, щом дава хилядарка за бавачка вместо да си гледа детето. Но реалността не е това за съжаление
            Не всички....някои и по-малко....
            И една лаборантка взема 300 лв, а един научен работник в БАН - 400 лв средно ( без дъртите академици)....
            Вярно е , че в София има голямо разминаване със средната заплата. Има дечковци с по 2500 лв заплата и всички екстри покрай нея ( кола, тел. и др ), но те не правят статистиката. Лесните пари са в министерствата и агенции ( плюс гр. договори, бонуси и привилегии), всички други сме по течението ......кога с 400 , кога с 4000 лв.....

Коментар

Щом казваш Явно фирмата, която ръководя не е в реалния свят и 50-те човека в нея са малоумници и не бягат на високите заплати. Явно работя с най-избушените банки, които незнайно защо продължават да имат служители, въпреки че за коледа им раздадоха по 200 кинта. Явно вече мога да разчитам на добро образование за сина си, защото учителите получават заслуженото. Явно всички мои контрагенти са в някаква паралелна реалност Пич, слез на земята!!! Радвам се, че си над тези 1000, радвам се че и жена ти е много над тях, щом дава хилядарка за бавачка вместо да си гледа детето. Но реалността не е това за съжаление

Коментар

Ми това е реалността, поне в частния сектор в София.

Коментар

Честита нова година!! Доста си далеч от реалността със заплатите! Пожелавам ти да продължаваш да си мислиш, че заплата над 1000 лева е нещо нормално, а не изключение! Пожелавам ти, никога да не разбереш, каква е реалността
                  Ми това е реалността, поне в частния сектор в София.
                  Last edited by Crux; 01.01.2012, 16:12.

Коментар

Не става въпрос за това, че има алтернативи на гледачките, а за това кой колко получава. Спорът тръгна от твърдението на ббзз24, че в София заплата от 1000 лева е изключение, а не правило.
                    Честита нова година!! Доста си далеч от реалността със заплатите! Пожелавам ти да продължаваш да си мислиш, че заплата над 1000 лева е нещо нормално, а не изключение! Пожелавам ти, никога да не разбереш, каква е реалността

Коментар

• Първоначално изпратено от Зарзаватчийски глас Разгледай мнение
                      Майтапчия
                      +1

Коментар

• Първоначално изпратено от winner Разгледай мнение
                        Много интересно новогодишно поздравление получих от един клиент и бързам да го отправя към всички съфорумци:

"Желаю Вам море удачи и дача у моря!"
                        Винеров,

нямам време да я чета тая бозавата темица, прати ми нЕкви координати, че едни приятели закъсали и ми изсипват едни имоти по твоя край ( не съм ги преглеждал, ама са над 10-20 май ) и ако можем нещо да помогнем, няма лошо.

П.П. Казах им след средата на януари, че тряя се бута и текучеството - знаеш как е

Хубава Нова година на всички да не забрайкам!

Коментар

• Първоначално изпратено от luboil Разгледай мнение
                          За 450 кинта на частна ясла с всички екстри + храната.

Не знам за какви гледачки става въпрос.

http://www.yasla-pinokio.com/YaslaPinokio.Prices.aspx

Има много частни ясли и детски градини на подобни цени. Отделно много по-добре е детето да ходи на ясла и градина отколкото да седи затворено вкъщи.

Весела нова година.
                          Не става въпрос за това, че има алтернативи на гледачките, а за това кой колко получава. Спорът тръгна от твърдението на ббзз24, че в София заплата от 1000 лева е изключение, а не правило.

Коментар

• За 450 кинта на частна ясла с всички екстри + храната.

Не знам за какви гледачки става въпрос.

http://www.yasla-pinokio.com/YaslaPinokio.Prices.aspx

Има много частни ясли и детски градини на подобни цени. Отделно много по-добре е детето да ходи на ясла и градина отколкото да седи затворено вкъщи.

Весела нова година.

Коментар

• Първоначално изпратено от Зарзаватчийски глас Разгледай мнение
                              Майтапчия
                              Мне, няма майтап. Говоря съвсем сериозно, от личен опит. Една от девойките, мадамка на около 30 години, искаше 1200 лева заплата + кола за лично ползване (!!!), защото живеела далеч...
                              Друг пример - веднъж седмично у нас идва чистачка. За 1/2 ден (толкова и отнема да изчисти жилището) взима 40 лева. Чисти на още поне 5 места. 5х40 прави 200 лева нето седмично. Не е лошо като за работа на половин ден, нали? При 22 работни дни средномесечно излизат 880 лева нето на месец. Говорим за чистачка!
                              И аз си мислех, че може да се намери гледачка за 300-400 лева месечно или чистачка за 10-15 лева на посещение, но когато ми се наложи да си търся, бързо открих, че офертите са съвсем други.
                              Собственикът на бакалията в нашия вход ми се оплака, че не можел да си намери продавачка. Дава 25 лева на ден + процент от оборота. Желаещи - нула.
                              Тъй че - стига с тия басни за хората, дето се гърбели в София за по 300-400 лева. Дори да има такива, те са или малоумни, или мързеливи. Нормален човек със заплата под 1000 лева просто няма.

Коментар

Поради стечение на обстоятелствата се наложи жена ми да се върне на работа 8 месеца след раждането на малкия ни син и бяхме принудени да наемем гледачка. Най-евтината оферта, която получихме, беше за 700 лева нето месечно - възрастна жена на почти 70 години. Гледачките в трудоспособна възраст (под 60-65 години) искат минимум 1000 лева нето, а тези под 40 - минимум 1200.
                                Майтапчия

Коментар

Working...
                                X