IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво понижение очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнение
    Към коя "прослойка" аз да принадлежа бе, г-н Мангал?!!

Чел ли си Конституцията и да видиш твоето гражданство чия собственост е?

Откажи се от него, там мога да ти съдействам наистина като документи ( понеже спомена помощ ) и върви, където искаш! Стига да има кой да те вземе, мургавелий ..

Майтапа е, че никой няма да те вземе, а ти ми се правиш на двИздъ?

Коя държава ще те приеме като равноправен поданик - слушам те? Кажи колко държави в "света" се избиват за г-н Мангал, за да ви имат?

П.П. Добър слушател съм - давай .... ?
    Не знам поради каква причина засягаш конституцията господин Маранди /всяко друго обръщение към теб би било неуместно в случая/. Озадачен съм ! Аз вече заявих, че съм български гражданин и се считам за ЧИСТ българин и се опитвам да разбера, защо ме пращате някъде в странство по ваша воля /депортиране/? НЕ желая да се отказвам от гражданството си, считам, че съм български гражданин, плащам си всички задължения, никой не искам да ме приема никъде другаде.
    Освен това, понеже сме в явно неразбирателство по случая говорехме за доходите на някои хора в БГ, които са се помислили за леко /малко/ по-забогатяли от останалите сънародници. Говорех за една нова прослойка / ново поколение / еснафи, които видяли цвета на парите, вече са готови на национал-социалистически лозунги, единствено заради това, че някой ги разпознава!

Коментар

• Първоначално изпратено от megamind Разгледай мнение
      Господин бледолик /предполагам/ българин. Обръщам се така към теб защото и аз съм бълграски гражданин, макар и мангал. Представяш се за добър слушател, но нищо не отрече от написаното от мен, нито тема за полемика, така, че моите уважения към Вас, но нямам поле за разговор. Помогни! Единственото за което мога да се хвана, е че написах мнението си за определена прослойка към която ако си се засегнал, че принадлежиш, значи, че съм прав. Ако ли не, сори за припознаването!
      Не искам да обиждам никой, камо ли да го причислявам към непопулярни общности.
      Желая ти здраве и късмет през новата година, въпреки нагласите ти към малцинствата!
      Към коя "прослойка" аз да принадлежа бе, г-н Мангал?!!

Чел ли си Конституцията и да видиш твоето гражданство чия собственост е?

Откажи се от него, там мога да ти съдействам наистина като документи ( понеже спомена помощ ) и върви, където искаш! Стига да има кой да те вземе, мургавелий ..

Майтапа е, че никой няма да те вземе, а ти ми се правиш на двИздъ?

Коя държава ще те приеме като равноправен поданик - слушам те? Кажи колко държави в "света" се избиват за г-н Мангал, за да ви имат?

Не стига, че ви даваме гражданството да може да обикаляте по света, ами и ти си тръгнал да ни храцаш. Кой беше ти, бре г-н Мангал?

П.П. Добър слушател съм - давай .... ?
      Last edited by marandi; 02.01.2012, 03:36.

Коментар

• Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнение
        Ся,

не знам дали си мангал, понеже пишеш доста грамотно и дали не ни "пробваш" - но ще се обръщам на г-н Мангал ( вярвам, че няма да се обидиш ), понеже на г-н Българин, ако се обърнеш към мИня аз няма да се обидя.

Та, г-н Мангал не ми говори къде как е и не обобщавай ние дали сме в просперитет или сме в спад. Еле па да ни сравняваш с губеща позиция като Германия, която потъва в момента и като удавник за сламка се чуди кого да завлече.

Та, г-н Мангал като имаш забележки, откажи се от БГ-гражданството си и бъди марсиянец или джедай ( к'вот те влече там ).

План Б, що не си поограмотиш родата и те да пишат като теб, понеже моите наблюдения са върху вашия етнос, че различавате само цифрите ( числата ), но не й текста по всеки един документ, т.е. не можете да четете, а па камо ли да пишете като тИбя!

В Германия не им ли правиш забележки на германците защо им е толкоз сложен езика и да ги "обобщиш" като комплексирана нация?! ( риторично ). Може да се пробваш на "умник" и в Англия, Испания, УСА, Русия и прочие, че са "комплексирани" нации, щот' си великата селска двИздъ, дет' дошла да ни светва ние кои сме. Тенкю сме!

П.П. Слушам те внимателно какво ще предложиш и без емоционалните полюции какви "жертви" сте и "сапуните" как било в точка Х - в случая Германия.

Аз съм добър слушател - повярвай ми ....
        Господин бледолик /предполагам/ българин. Обръщам се така към теб защото и аз съм бълграски гражданин, макар и мангал. Представяш се за добър слушател, но нищо не отрече от написаното от мен, нито тема за полемика, така, че моите уважения към Вас, но нямам поле за разговор. Помогни! Единственото за което мога да се хвана, е че написах мнението си за определена прослойка към която ако си се засегнал, че принадлежиш, значи, че съм прав. Ако ли не, сори за припознаването!
        Не искам да обиждам никой, камо ли да го причислявам към непопулярни общности.
        Желая ти здраве и късмет през новата година, въпреки нагласите ти към малцинствата!

Коментар

• Първоначално изпратено от megamind Разгледай мнение
          Не са сити, мислят се за сити. За разлика от примерно Германия, тук някой малко дръпне ли в стандарта, почва да се изявява на висша каста. От друга страна се сцепва от представителни разходи, но за заплатите на подчинените си реве, че искали високи суми. Аз понеже съм циганин, често съм слушал легенди, как ние мангалите сме отказвали по 500лв. заплати, щото сме щели да си ги набавиме като "береме джелезо" само за седмица. Ами нека тези предприемачи влязат в софийските "Факултета", "Татарли" или "Абисиния", пловдивският "Столипиново или "Кючук Париж", сливенският "Надежда" и да предложат 500лв. заплата за какъвто и да е непривлекателен труд, за да видят колко откази ще получат.
          За разлика от пошлата еснафска култура на невиждалият в деството си лек просперитет комплексиран българин, германецът ако ще и милиони на година да получава, гледа да живее икономично и естествено, без излишни разходи. Примерно един средностатистически немски учител със заплата около 2500 евро, едва ли ще си търси детегледачка дори от Косово.
          Гледам спора се беше развихрил за заплатите. Според сумите, които се цитират, аз получавам що годе доста прилична заплата, но не спирам да мисля за начини за увеличаване на приходите, както и за такива за съкращаване на разходите. От разстоянието на опита ми в годините съм забелязвал, че човек който мисли еднопосочно за бюджета дори на микро ниво каквото е семейството, чак до макрониво каквато е политиката на министъра на финансите на една страна, след това бере горчиви плодове.
          Ся,

не знам дали си мангал, понеже пишеш доста грамотно и дали не ни "пробваш" - но ще се обръщам на г-н Мангал ( вярвам, че няма да се обидиш ), понеже на г-н Българин, ако се обърнеш към мИня аз няма да се обидя. И горе съм ти болднал в черничко, че ти така си се самоопределил.

Та, г-н Мангал не ми говори къде как е и не обобщавай ние дали сме в просперитет или сме в спад. Еле па да ни сравняваш с губеща позиция като Германия, която потъва в момента и като удавник за сламка се чуди кого да завлече.

Та, г-н Мангал като имаш забележки, откажи се от БГ-гражданството си и бъди марсиянец или джедай ( к'вот те влече там ).

План Б, що не си поограмотиш родата и те да пишат като теб, понеже моите наблюдения са върху вашия етнос, че различавате само цифрите ( числата ), но не й текста по всеки един документ, т.е. не можете да четете, а па камо ли да пишете като тИбя!

В Германия не им ли правиш забележки на германците защо им е толкоз сложен езика и да ги "обобщиш" като комплексирана нация?! ( риторично ). Може да се пробваш на "умник" и в Англия, Испания, УСА, Русия и прочие, че са "комплексирани" нации, щот' си великата селска двИздъ, дет' дошла да ни светва ние кои сме. Тенкю сме!

П.П. Слушам те внимателно какво ще предложиш и без емоционалните полюции какви "жертви" сте и "сапуните" как било в точка Х - в случая Германия. И да знаеш, че когато ви ритам по кръчмите не е нищо лично, а защото почвате да дразните персонала на мои приятели и колко сте "интересни" от типа да им плащате в злато и т.н.

Ходи и се прави на "интересен" в Германия и нас не ни мисли - Окей? Иначе има шутове, кат' последния г-н Мангал, който наритах преди време, който се "хвалеше" как завлякъл с телефонна измама някакъв старец от Русе и човека се самоубил като разбал. Пенсионер. И вашия етнос ми го афишираше през няколко маси к'ви са "майстори" и дали нямаше шутове според тИбя и то наред?!

Аз съм добър слушател - повярвай ми и те слушам....
          Last edited by marandi; 02.01.2012, 03:25.

Коментар

• Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнение
            Сит на гладен не вярва.
            Не са сити, мислят се за сити. За разлика от примерно Германия, тук някой малко дръпне ли в стандарта, почва да се изявява на висша каста. От друга страна се сцепва от представителни разходи, но за заплатите на подчинените си реве, че искали високи суми. Аз понеже съм циганин, често съм слушал легенди, как ние мангалите сме отказвали по 500лв. заплати, щото сме щели да си ги набавиме като "береме джелезо" само за седмица. Ами нека тези предприемачи влязат в софийските "Факултета", "Татарли" или "Абисиния", пловдивският "Столипиново или "Кючук Париж", сливенският "Надежда" и да предложат 500лв. заплата за какъвто и да е непривлекателен труд, за да видят колко откази ще получат.
            За разлика от пошлата еснафска култура на невиждалият в деството си лек просперитет комплексиран българин, германецът ако ще и милиони на година да получава, гледа да живее икономично и естествено, без излишни разходи. Примерно един средностатистически немски учител със заплата около 2500 евро, едва ли ще си търси детегледачка дори от Косово.
            Гледам спора се беше развихрил за заплатите. Според сумите, които се цитират, аз получавам що годе доста прилична заплата, но не спирам да мисля за начини за увеличаване на приходите, както и за такива за съкращаване на разходите. От разстоянието на опита ми в годините съм забелязвал, че човек който мисли еднопосочно за бюджета дори на микро ниво каквото е семейството, чак до макрониво каквато е политиката на министъра на финансите на една страна, след това бере горчиви плодове.

Коментар

• Първоначално изпратено от НАИВHИК Разгледай мнение
              Щом казваш Явно фирмата, която ръководя не е в реалния свят и 50-те човека в нея са малоумници и не бягат на високите заплати. Явно работя с най-избушените банки, които незнайно защо продължават да имат служители, въпреки че за коледа им раздадоха по 200 кинта. Явно вече мога да разчитам на добро образование за сина си, защото учителите получават заслуженото. Явно всички мои контрагенти са в някаква паралелна реалност Пич, слез на земята!!! Радвам се, че си над тези 1000, радвам се че и жена ти е много над тях, щом дава хилядарка за бавачка вместо да си гледа детето. Но реалността не е това за съжаление
              Не се хаби за глупости, че няма смисъл!

В момента съм оставил само 2 търговски дружества в БГ-стан, едното вече е замразено, другото го пускам на лека печалба ( моралната част - да вземе нещо и държавата ).

Колко хорица управлявам и т.н. си е мой проблем и къде, но от 2008 всичко е изнесено извън БГ-стан?

Та, тия философи дет' викат само "Дай и ме учат как било .... ?" - са ми ясни. Т.е. човек, който никога не е давал, започва да те учи как да "Даваш!" ... - хихихи

П.П. Ами изкрарай си ги, аз като система на заплащане никога не бия "тавани". Света е голям - изкрарай си ги ... аз си искам само данъците дет' тряя разнеса по дружество Х - демек разходите ми. Не искам да те "спирам" за нищо ...

Та, ключовата дума за 2012 ще е съкращения на всички фронтове ( бюджет и реален сектор на всички фронтове ), че ме гледат едни приятели с омазани до шия лайна и ме гледат ехидно и ми викат какво ще стане 2012 г. - викам не съм смятал нещата за конкретика и нищо не мога да кажа.

Но им спестих думата съкращения = фалити ....

В БГ-стан ме кефи отношението, колкото си по-насран - толкова по-нагъл. И как да стане, че не мога да се сетя ...? Аз поне използвам думата "Благодаря!", когато някой ми помогне за каквото и да е ... - Май не останаха много, които да "Благодарят!", когато някой им чисти "акото", дет' са се посрали сами ....

Та, не е хаби
              Last edited by marandi; 02.01.2012, 01:44.

Коментар

• Сит на гладен не вярва.

Коментар

• Във фитнеса някви недоучили ВИФ-студентчета от провинцията ми предлагат "тренировки" на по 20 лв/час

Преди 6 години и половина треньорът ми по тенис взимаше 25 лв на час и беше зает от сутрин до вечер.
                  Така, ясно е вече, че сте заможни или демонстрирате, че сте такива!
                  Хората с който контактувате - също!
                  Разбира се , че по тия места, а така също по ски пистите, голф игрищата, луксозните кръчми, на борда на яхтите, сте само такива - парадиращи благосъстояние!

Там редови БГта няма да намерите и няма от къде да знаете какво получават! А има и такива...
                  Оня ден взех една стопаджиика, живее в столицата... Работила по фабрики, хотели и продавачка по супермаркетите. Никъде не е стигала 500лв, а и няма собствен дом в Сф. От няколко месеца безработна... Има и такива, и са доста повече от тия по яхтите...

Коментар

• Първоначално изпратено от Optic Разгледай мнение
                    Във фитнеса някви недоучили ВИФ-студентчета от провинцията ми предлагат "тренировки" на по 20 лв/час

Преди 6 години и половина треньорът ми по тенис взимаше 25 лв на час и беше зает от сутрин до вечер.

Миналата година плащахме на чистачка в офиса по 300 лв месечно да идва вечер да изчисти 60 квадрата и накрая тя си тръгна щото реши, че не си струвало за толкова малко пари да идва до офиса (на бул. Витоша). А уж било криза
                    А, точно за това иде реч!
                    Never underestimate the predictability of stupidity

Коментар

• Първоначално изпратено от ludakrava Разгледай мнение
                      в автобуса кой ти проверява билетчето? в магазина кой те обслужва? офиса вечер кой ви чисти? супермаркета вечер кой му зарежда склада? в бензиностанцията кой те посреща? пощата кой ти разнася? водата, тока и парното кой ти ги проверява? детето ти на музика/рисуване/философия/... кой го учи (или само математика, литература история и английски учи), във фитнеса кой ти приема картата и кой те пази да се не удариш? в библиотеката кой ти заема книги?

млад си още и не те е завъртял живота та да се увериш колко е многобройна армията на българските факири дето с 400-500 лева на месец живеят (някои даже добре). дано и да не ти се случва да се увериш...

ЧНГ и много здраве на всички през новата година и нека оня отгоре да редуцира малко сбъдващите се желания, че като знам какви болни фантазии има...
                      Във фитнеса някви недоучили ВИФ-студентчета от провинцията ми предлагат "тренировки" на по 20 лв/час

Миналата година плащахме на чистачка в офиса по 300 лв месечно да идва вечер да изчисти 60 квадрата и накрая тя си тръгна щото реши, че не си струвало за толкова малко пари да идва до офиса (на бул. Витоша). А уж било криза
                      "Only when the dusk starts to fall does the owl of Minerva spread its wings and fly."

Коментар

• Първоначално изпратено от jikev Разгледай мнение
                        То ми ясно, че вие левскарите живеете в една друга реалност, но я направи една фирма, назначи хора и раздавай тия заплати - стига си бил наемник!
                        Ми ако не раздаваш заплати по поне 1000 лева в частната си фирма в София, други освен мургавели едва ли ще назначиш.
                        Много сте ми интересни това фирмаджиите - като даваш на на някого заплата 600 лева, каква работа очакваш да ти свърши?

Коментар

• 1000 лева си е съвсем в реда на нещата за служител в частна фирма.
                          То ми ясно, че вие левскарите живеете в една друга реалност, но я направи една фирма, назначи хора и раздавай тия заплати - стига си бил наемник!

Коментар

• Първоначално изпратено от Crux Разгледай мнение
                            Абе хора, вие в кой свят живеете? Я се огледайте по улиците какви коли се движат, идете в моловете да видите що народ има, опитайте си да си намерите място в кръчма или клуб в петък или събота вечер - тия всичките работи с 400 лева заплата ли се правят? Никой не казва, че заплатите в София са по 4000 лева, но 1000 лева си е съвсем в реда на нещата за служител в частна фирма.
                            в автобуса кой ти проверява билетчето? в магазина кой те обслужва? офиса вечер кой ви чисти? супермаркета вечер кой му зарежда склада? в бензиностанцията кой те посреща? пощата кой ти разнася? водата, тока и парното кой ти ги проверява? детето ти на музика/рисуване/философия/... кой го учи (или само математика, литература история и английски учи), във фитнеса кой ти приема картата и кой те пази да се не удариш? в библиотеката кой ти заема книги?

млад си още и не те е завъртял живота та да се увериш колко е многобройна армията на българските факири дето с 400-500 лева на месец живеят (някои даже добре). дано и да не ти се случва да се увериш...

ЧНГ и много здраве на всички през новата година и нека оня отгоре да редуцира малко сбъдващите се желания, че като знам какви болни фантазии има...

Коментар

• Първоначално изпратено от Crux Разгледай мнение
                              Бате Пешо, оглеждам се и хора с доход (не заплата - доход) под 1000 лева не виждам. Ясно, че не всичко е от заплата, но така или иначе българинът от време оно не разчита само на заплата. Навремето при комунизма имаше един много популярен лаф - как дошъл един американец в България да прави социологически изследвания и заключението му било: "Българите са народ от магьосници, получават по 200 лева месечно, а харчат по 300". Та и сега работата не е много по-различна.
                              А сега, ако някой даскал или нАучен сътрудник в БАН смята, че заплатата му е недостатъчна и само мрънка и се оплаква и нищо не прави - ми проблемът си е изцяло негов, никой никого не държи насила на работа.
                              Много бих се радвал заплатите да са големи но за съжаление аз виждам и то много хора със заплати по 400-700кинта.Иначе за мрънкането си прав.Или приемаш нещата без да мрънкаш или правиш нещо да си повишиш доходите.

Коментар

• Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнение
                                Честита нова година на всички.Желая живот и здраве другото ще си го купите.Крукси аз и друг път съм писал но ще повторя.Преди няколко месеца отидох до банката в кото имам сметка а там като ме видят идва главната счетоводителка и ме приема в кабинета си и там ме обслужват.И не щото съм хубав или пък много добър е..ч.Та женицата отиде да направи кафенце на машината и да донесе нещо за почерпка а аз понеже съм окат скивах един лист който се оказа фишовете за заплати на персонала.Уверявам те че заплата над 1000 лева имаха само шефката на клона и главната счетоводителка говоря за чисто.Тези на гишетата са с 600-700 кинта шофьорите и охраната с 400-500кинта.Става въпрос за банка от топ 10.Това са парите.Ако им дават нещо под масата това е друга тема.И не ме убеждавай че всички даскали дават частни уроци и заплатите са над 1000 лева.Нещо много преувеличаваш.Огледай се хубаво около теб и виж мизерията.В мола 90% са зяпачи или отишли на кино или да хапнат нещо.
                                Бате Пешо, оглеждам се и хора с доход (не заплата - доход) под 1000 лева не виждам. Ясно, че не всичко е от заплата, но така или иначе българинът от време оно не разчита само на заплата. Навремето при комунизма имаше един много популярен лаф - как дошъл един американец в България да прави социологически изследвания и заключението му било: "Българите са народ от магьосници, получават по 200 лева месечно, а харчат по 300". Та и сега работата не е много по-различна.
                                А сега, ако някой даскал или нАучен сътрудник в БАН смята, че заплатата му е недостатъчна и само мрънка и се оплаква и нищо не прави - ми проблемът си е изцяло негов, никой никого не държи насила на работа.

Коментар

Working...
                                X