Първоначално изпратено от Moesia
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво понижение очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от НАИВHИК Разгледай мнение. . . Веднъж съм и правил показно, как се чисти кенеф. Ся, я съм видял жълто по кенефа, я се е намерила на улицата да ходи на високите заплати
Коментар
-
Тезата на Крукс с детегледачките за по 1200-1500 лв и автомобил осигурен от работодателя мога да приема единствено ако работата не е сведена само до отглеждане на дете, а и специфично образование/грижи.
Жена, притежаваща апарамент до моя, но живееща в град с под 100К население, плаща на детегледачката си, заета 24 часа с 2 й деца- 200лв. Месечните доходи на въпросната дама доближата 5 цифрена сума, но не ги споделя с "персонала".
Коментар
-
Първоначално изпратено от REDA Разгледай мнениеМАМУН давай на ХОРАТА поне по
ХИЛЕДАРКА, щото рано или късно
ще те изгърбят до ДВУГЪРБА КАМИЛА
от БОЙ
Коментар
-
Първоначално изпратено от НАИВHИК Разгледай мнениеЧестита нова година!! Доста си далеч от реалността със заплатите! Пожелавам ти да продължаваш да си мислиш, че заплата над 1000 лева е нещо нормално, а не изключение! Пожелавам ти, никога да не разбереш, каква е реалността
ХИЛЕДАРКА, щото рано или късно
ще те изгърбят до ДВУГЪРБА КАМИЛА
от БОЙЩе черпя КРАДЛИВАТА МИЖАТУРКА малка биричка някога !!!
Коментар
-
Първоначално изпратено от ludakrava Разгледай мнениеооох, лубойле, тъкмо бях почнал да пращам познатите баби към софиата да се цанят за детегледачки за по 1500 на месец и ти гледай какво направи...
В БГ "Господин за един ден" с лопата да ги ринеш. Гладна кокошка заплата от 1200 лв за без образование и отговорности иска, че и работното време да го ползва като лично
То е същото с имотите - някой бил искал да продаде панелята за 2000 евро кв, друг бил искал да взема 1200 лв като детегледачка...
П.П. Е баси малоумника този дето ще си остави децата на непознат!!! Единствено на познати, а те определено не са по агенциите...Last edited by luboil; 02.01.2012, 11:32.
Коментар
-
Ето ви и една обява за детегледачка за 450 лв в София.
http://www.detegledachki.com/nanny_4743.html
И то с агенция, и то без търсене и то без интервю, защото това какво иска работника не е единственото необходимо, важно е и какво дава работодателя.
До тук с митовете за детегледачките по 1000-1200 лева.
Само ще кажа, че тези които наемат такива са или толкова богати, че въобще не ги интересува дали е 400 или 4000 лв заплатата на детегледачката или са балъци.
Ще кажа и защо такива заплати за детегледачки са невъзможни.
1.Не се иска образование - достъпна за всеки
2.Не е регулирана - не се иска сертификат (дори за шофьор се иска книжка)
3.От горните две означава, че тази работа е лесно достъпна за всеки
4.Горното означава, че има много кандидати за такава работа, където се нарушава баланса търсене - предлагане
5.Много малко се търсят частни детегледачки (имам предвид индивидуално в къщи). Около 70-80% от децата са в общински ОДЗ-та. От останалите 20-30% част са на частни заведения, по-голямата част се гледат от баби, друга част се гледат от майките, защото са безработни или са ги уволнили защото са станали майки (тъжна българска истина). Е та калко остават децата за индивидуални детегледачки?
6.Кои хора имат възможност да отделят по 1200 лв за детегледачка? Щом могат да си позволят толкова, трябва да вземат поне 10К лева на месец, защото щом им е толкова висок стандарта за детегледачка, не мога да си помисля какъв им е стандарта за колата(ите), храната, забавленията....
7.Тези с по 5-10К на месец са с най-големи възможности да си вкарат децата в ОДЗ-та - а познайте защо? Оттам същите ако не успеят да се вредят търсят частните заведения.
8.Децата, които са потенциални клиенти (демек останали без да влязат в градина) са основно деца на родители, които не са имали средства да си вкарат детето в градината, а камо ли пък да плащат по 1200 лв
Та с това приключвам за детегледачките дето искали 1200лв. А бе то и аз искам по 20 бона на месец, ама работодателя ми дали ще иска? Предлагат се много детегледачки, има малко деца за тази услуга - пазарните закони сами определят каква е цената.
Ако се поразрови човек по вестниците или в нета ще си намери детегледачка за по 300-400 лв. Ние когато ни трябва някой да гледа децата вечер викаме едно познато момиче - студентка за 10 лв на вечер. Тя е доволна, защото ние и осигуряваме храна, а и докато е там може да си учи, ние сме доволни, че тя е съвестно момиче. К'ви 1200 лева...ха ха хаLast edited by luboil; 02.01.2012, 10:21.
Коментар
-
Първоначално изпратено от megamind Разгледай мнениеМалка поправка г-н Маранди. Нашата нова година е по юлиянския календар, тоест Васильов ден, обаче на 14.01. Ето едно общо в православието което само българите и гърците не спазват! Още веднъж лека вечер и извинения, ако съм обидил с нещо. Наистина спирам да пиша, щото трябва да помисля за прехраната на семейството си още от ранна утрин.
П.П. Надявам се да подготвите наследниците си в толкова висок стил, който сте постигнали, а защо не и да ви "задминат"? Виждам, че вече се чувствате граждани на света и това е нормално.
Аз избухвам само, когато българи започнат да плюят други българи и наистина имам проблем в това отношение!
Успех и хубави празници на 14-ти!
П.П.П. Т.нар. ни "календар" вече е съобразен със световната мода и ние българите привидно сме с тях. Радвам се, че вие го съхранявате ревностно и не се подлъгвате по "удобството", наречено глобализация.
Жалко, че Фолклора ни е по "стария" стил и затова празниците се разминават с 2 седмици. Мисля по въпроса какво може да се направи, но българките ( жените ни ) са факири в това отношение и стрикно спазват традициите ни, дори и "отместени" поради днешните обстоятелсва, наречени работно време.Last edited by marandi; 02.01.2012, 04:23.
Коментар
-
Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнениеАха,
Прости ми и хубаво изкарване на Васильов ден - вашата Нова година!
Коментар
-
Първоначално изпратено от megamind Разгледай мнениеНе знам поради каква причина засягаш конституцията господин Маранди /всяко друго обръщение към теб би било неуместно в случая/. Озадачен съм ! Аз вече заявих, че съм български гражданин и се считам за ЧИСТ българин и се опитвам да разбера, защо ме пращате някъде в странство по ваша воля /депортиране/? НЕ желая да се отказвам от гражданството си, считам, че съм български гражданин, плащам си всички задължения, никой не искам да ме приема никъде другаде.
Освен това, понеже сме в явно неразбирателство по случая говорехме за доходите на някои хора в БГ, които са се помислили за леко /малко/ по-забогатяли от останалите сънародници. Говорех за една нова прослойка / ново поколение / еснафи, които видяли цвета на парите, вече са готови на национал-социалистически лозунги, единствено заради това, че някой ги разпознава!
вероятно грешката е моя и не съм разбрал, за което съжалявам.
Просто драсках в черничко едни неща, където "вие" българите и "ние" там "германците". Къде сте "вие" - къде сме "ние" ...?
Та, разбрах, че не си станал още германец и грешката е моя!
Прости ми и хубаво изкарване на Васильов ден - вашата Нова година!
П.П. Съжалявам наистина! Хубав празник!Last edited by marandi; 02.01.2012, 03:49.
Коментар
-
Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнениеТи верно нещо се объркА с човека, щот' по моя край летите през прозорците без значение етажа на къщата, дет' си мислите, че обитавата.
Промени си леко отношение кого храцаш ( българското си гражданство ) и тогава може и да ти помогна
П.П. Поздравления за добрия стил на писане, чак не мога да повярвам, че си Мангал - една снимка ще качиш ли да те скивам кой си?
Коментар
-
Ти верно нещо се объркА с човека, щот' по моя край летите през прозорците без значение етажа на къщата, дет' си мислите, че обитавата.
Промени си леко отношение кого храцаш ( българското си гражданство ) и тогава може и да ти помогна
П.П. Поздравления за добрия стил на писане, чак не мога да повярвам, че си Мангал - една снимка ще качиш ли да те скивам кой си?
Коментар
Коментар