Не е в София.Годината е 2011.А банката няма да ти кажа щото не е коректно.Но е от топ 10 според класацията на вестник Банкер.От роднини и приятели които работят в банки знам че една кака дето е на гише взема 600-700 кинта.И няма разлика между София и Пловдив да речем или Варна.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво понижение очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнениеЧестита нова година на всички.Желая живот и здраве другото ще си го купите.Крукси аз и друг път съм писал но ще повторя.Преди няколко месеца отидох до банката в кото имам сметка а там като ме видят идва главната счетоводителка и ме приема в кабинета си и там ме обслужват.И не щото съм хубав или пък много добър е..ч.Та женицата отиде да направи кафенце на машината и да донесе нещо за почерпка а аз понеже съм окат скивах един лист който се оказа фишовете за заплати на персонала.Уверявам те че заплата над 1000 лева имаха само шефката на клона и главната счетоводителка ....
това в София ли се случва или другаде ?
(и коя банка - ако е в София? и коя година?)
Първоначално изпратено от Crux Разгледай мнениеЕто, значи и ти даваш заплати доста над 1000 лева - какво тогава се разпеняви, като казах, че средната заплата на служител в частна фирма е 1000 лева? Ясно, че чистачката взима 400, а търговците по 1500. Средна заплата 1000 лева не значи, че всики взимат по 1000 лева :-)
"средната" = свинско със зеле;
трябва ни медиана(дано доживеем да я видим от НСИ) - и тогава нема да подскачат толкова тия дето не са съгласни..Last edited by Longin; 10.01.2012, 04:21."the trend is your friend until the end..."
Коментар
-
Първоначално изпратено от bbzz24 Разгледай мнениезапознай се с методологията:
http://www.nsi.bg/otrasal-metodologia.php?otr=26
в тези 927 са и данъците и осигуровките, които фирмата плаща за служителя (около 13%), разходите за униформа, транспорт, храна, които покриват, дори някои административни разходи.
Първоначално изпратено от bbzz24 Разгледай мнениесивата икономика не е доход над заплатата, ако не си наясно.
Първоначално изпратено от bbzz24 Разгледай мнениесива икономика в секторите с най-високи заплати: финанси, застраховане, енергетика, ИТ, добивна промишленост де факто не съществува. нискоквалифицираният (и следователно нискозаплатен) труд е в основата на сивата икономика. добави авто монтьори и тенекиджии, бензинджии и пласьори на контрабандни цигари, магазинерки в групата с шивачките и строителите и що годе си покрил 90% от заетите в сивия сектор.
Първоначално изпратено от bbzz24 Разгледай мнениев София е съсредоточена държавната администрация, тя е със 780лв среден месечен доход, което вдига мноооого средния доход, това са над 20% от работещите в София, де факто 'средната класа'
*друг интересен подход за оценка на "реалната средна заплата" в София е съпоставка м/у средния БВП за страната и за София(град) може и област или дори Югозападен регион - и там има огромна разлика, ще се поиграя по натам да направя и това сравнение (връзка м/у БВП и доходи определено има)
[не споря заради самия спор - тезата която аз защитавам е че реалната средна заплата в София е над 1000 лв - малко , но отгоре, примерно 1100-1200; там наякъде е нормалното възнаграждение ( а и разходите )за типичен средно(не високо) квалифициран служител с 8-10-12 г стаж, някакъв що годе език + "умението" да пуска Word/Excel & IE- или еквивалентен специалист, бачкатор или "майстор"... и не говоря за ИТ,финанси, мениджърче или подобно
+ на средния държавния служител доходите са по ниски]Last edited by Longin; 10.01.2012, 03:46."the trend is your friend until the end..."
Коментар
-
Първоначално изпратено от bbzz24 Разгледай мнениенещо си се пообъркал, явно счетоводството не ти е от силните страни. колкото и да си декларира като заплата 1 собственик на ЕООД, това има значение само върху статистическата заплата отчитана от НСИ, защото печалбата на фирмата е облагаема с 10% данък печалба, а дохода, който си даде като дивидент или на комисионно е облагаем като личен доход. няма начин да скриеш парите, ако искаш да ги харчиш, освен с двойно счетоводство де.
може да откриеш разликата в 100-те лева (ако не се лъжа) по-висок доход от месечната заплата на глава от населението, там са и наемите и лихвите от влоговете обаче.
предимствата на фирмите е, че може да изписват горивото, джиповете и така да си намаляват данъчната основа, а ти си мислиш, че това си го позволяват заради високия, доход, то всъщност е заради приходите, не дохода
а истинският въпрос е колко реално струва труда на управителя на подобна фирма ? 800-900 лв ? или за каква заплата би се хванал за управлява друга фирма ако трябва е 100% легално? защото аз мисля че разлика има, и то не малка - и тая разлика именно е част от сивата икономика
и такива фирми (управители) има доволно в именно София не в Полски Тръмбеш или при "шивачките" където и да са те"the trend is your friend until the end..."
Коментар
-
Абе къде ги гледате тея обяви за ЧСИ???Дайте линк нещо, особено по морето ако има за 20 бона верно
А иначе за зимните курорти знам случаи от първа ръка -купуваш си имот в апартхотел, твой си е, всичко е ОК по документи, обаче нищо не работи -няма рецепция, няма ресторант, няма ток, няма вода, зверски студ, тръбите наистина са замръзнали -не знам какви са били., абе трябва да отидеш на свещи примерно да си запалиш газова печка и да караш ски.Както казваше един приятел -БЕЗ ХИГИЕНА -От г.за в устата!
И най якото в случая е, че всичко е напълно законно и никой не може да каже копче на инвеститора.А хотелът се отвори с фанфари, коктейли и т.н.
Коментар
-
Първоначално изпратено от 4i40 Разгледай мнениеТака е...но нали преди също има някаква партида и им свети с по четири нули.....
Всъщност не споря..!
Ако някой пита и купи да казва...цените са супер...
Аз това имам като инфо, това споделих. Даже и за съсед ставам
Не тропам , не пия, не се караме,плащаме си разходите, чистиме си....Животът е дар от бога за изживяване, а не план за изпълнение!
Коментар
-
Първоначално изпратено от luboil Разгледай мнениеПод болна нямам впредвид, че не е по темата за имотите (случая дето го казваш) ...
За имотките...ами иска ми се един кратък анализ от някой безпристрастен, който не е нито купувач, нито продавач(брокер).
...............
Поздрави и се надявам вече да си се излекувал
Искаше анализ за имотките в БГ-стан? Пускам ти го и тук:
http://marandi.blog.bg/biznes/2012/01/09/.879778
П.П. Излизам да си купя некви цигари и малко бира, че се изтормозих докато я приключа тази статия.
Демек к'ви имотки като те напъват отвсякъде отвсякъде да сменяш табелата на цялата Държава и останахме без деца, за да ни вземат храната и водата.
Битката за БГ-то продължава - спокич и докато "хвърчим" - ще се млатим, няма как. Шутове и ритници - любимата ми тема
Чиърс!Last edited by marandi; 09.01.2012, 20:26.
Коментар
-
Първоначално изпратено от 4i40 Разгледай мнениеСпоко.... от 10 г не се ползват металните тръби...Много е скъпа работата....
Аз като водопроводчик, ти го казвам....
Към тази дата предполагам, че поради намаляване на населението на БГ, вече ще се продават по цели входове наведнъж. Една фамилие - един вход 6-7 етажа. Тогава ще трябват такива професии...
Коментар
-
Първоначално изпратено от 4i40 Разгледай мнениеСпоко.... от 10 г не се ползват металните тръби...Много е скъпа работата....
но разни газари си слагат медни,,,,,,,,,,,,,
Пък и парни инсталации,,,,,,,,,,,,Ще черпя КРАДЛИВАТА МИЖАТУРКА малка биричка някога !!!
Коментар
-
Първоначално изпратено от REDA Разгледай мнениеНе е ама инсталацията е изгнила
до няколко години, ако е метална,
а със сигурност ще има спокани тръби
в следствие на студъ през зимата !!!!
Коментар
-
Първоначално изпратено от 4i40 Разгледай мнениеПримерно - не е ставало наводнение.....
Коментар
-
Първоначално изпратено от 4i40 Разгледай мнениеПримерно - не е ставало наводнение.....
до няколко години, ако е метална,
а със сигурност ще има спокани тръби
в следствие на студъ през зимата !!!!Ще черпя КРАДЛИВАТА МИЖАТУРКА малка биричка някога !!!
Коментар
-
Първоначално изпратено от 4i40 Разгледай мнениеТака е...но нали преди също има някаква партида и им свети с по четири нули.....
Всъщност не споря..!
Не тропам , не пия, не се караме,плащаме си разходите, чистиме си....
И затова е така както каза в началото - купуваш без задължения, но дали ще имаш вода зависи от други неща.
Ех, ако всички комшии са като тебе...
Коментар
-
Първоначално изпратено от luboil Разгледай мнениеДа, точно така, малко избързах.
Но дори и ток да има, ако няма вода - лошо. Малко ми е трудно да си представя поддръжката на една сграда без вода - след 1 месец, след 6 месеца, след 1-2 години. Какво ли се случва с една сграда в която не е имало вода да кажем 2 години?
Коментар
-
Първоначално изпратено от luboil Разгледай мнениеНали откриваш собствена партида...Комуналните монополисти не са ли на кяр ако някой им плаща? Или и те са като БДЖ - колкото по-малко влакове/клиенти - толкова по малко загуби
Всъщност не споря..!
Не тропам , не пия, не се караме,плащаме си разходите, чистиме си....
Коментар
Коментар