Първоначално изпратено от master of the seven seas
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво понижение очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
-
Първоначално изпратено от LANDLORD 31 Разгледай мнениеБате Пешо, не съм брокер и не съм продавач. Бъркаш нещо. Мечтата ми е да стана фермер като теб, но все пак искам да си осигуря чист доход, без да си мръдна пръста в размера на две средни заплати на страната. След това с удоволствие ще се зарина в лайна. Имам базата имам и настройката. Не ме разбираш, тука разни сульовци дошли от долно-нанагорнище плюят квартирите в София за да идеализират тези в Будапеща. Ами да си търсят квартирка в Буда или Пеща и тогава да ги питам.
В същото време, една пенсионна застраховка, за 5к евро на година,за 25години, ти гарантира доход от 500евро за 15години. Даваш 125к за 25години и получаваш същият резултат, без да смятам ремонтите на апартаментите след наемателите.
Нещо не мога да разбера,защо да купувам НИ и да плащам данъци, ремонти, кредити да се занимавам с недобросъвестни наематели и т.н. В блока на тъста, в апартамент даден от Жилфонд, махнаха наемателите. Те оставили ВСИЧКИ чешми да текат. Сметка 10к лева. Май едни такива наематели, ти вземат дохода от 4 апартамента за 1 година.
Коментар
-
Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнениеКато се запалите по някоя глупост и се самонавивате ! Тези снимки са яко фотошопнати , жилището на живо никак няма да изглежда приятно..това е първото и второто е че както им дават средната цена за Будапеща в момента тази цена е ниска и то доста и не се настройвай че новото им строителство ще е много по хубаво от нашето. Е вече как си представяш живеели охолно унгарците , добре да не мислиш че са зарязали ситните си къщички от по една стая и антре , в момента половината им население пак живее в такива къщички.Колко му е да си купят от тези евтини и просторни апартаменти с ментарските снимки-нищо работа.Знаеш ли автобус като се движи по пътя стърчи над въпросните къщурки и си живеят в тях , и за разлика от нас ги поддържат перфектно обаче.Чехите са с много по добро строителство , може да го сравняваш с това което можем ние. На нас проблема ни е че не строим и работата е на приливи и отливи , дори от посредственото градоустройство при социализма минахме на някакво ужасно вместо към едно по добро.Така е защото разни държави с имперски интереси не ни дават да работим добре , те постоянно ни съботират според ситуацията..За строителството факторите са два - време и пари.Те зависят един от друг , може да се строи като се влага повече време и по малко пари и то да се строи добре.Нас все ни бутат в неизгодната за нас плоскост - да строим за малко време и с много пари..или строим или сме в тотален отказ от строителство , естественно че губим така много време и сме в неизгодната ни позиция.Няма как да се появят не луксозни а свестни за живеене жилища на добра цена , за да ги има сектора трябва да работи ритмично , а не стихийно.
Коментар
-
Първоначално изпратено от cool_alyn Разгледай мнениеВескоу,
ако всички недоволни тръгнем към Будапеща, не няма да има кой да пилее бУклука - няма да има кой да напсуваш.
То и алтернативноцветните ще умрат от глад, че няма да има кой да обират.
P.S.
буклук се пише "боклук".
много обичам такива с правописни грешки да ми се отварят, и после да ми обясняват, че не било важно.
Не се подигравам; питам, че и аз да помогна по подобен начин?
Коментар
-
Първоначално изпратено от troika Разгледай мнениеВ унгарския сайт с имоти има и нормални апартаменти, които са поне 2 пъти по-скъпи от посочените евтини. Аз не съм от Будапеща, ама кой знае къде се намират тези примери и не виждате ли, че плачат за ремонт. Това са стари апртаменти. Аз в такова нещо не бих живял.
Коментар
-
Първоначално изпратено от LANDLORD 31 Разгледай мнениеКато типичен ганьовец идеализираш чуждото и плюеш нашето. Само малко искам да те приземя- Първо унгария е бивша соц.страна пълна с панелки както у нас. Второ нямат никаква природа . Все едно гледаш дунавската равнина. Нямат море , нямат планини.
Унгарската икономика е квалифицирана като "боклук" от големи рейтингови агенции.
Не добра за инвестиции от никой съсед защото езика им не прилича на ничий друг освен на финския малко.
Да не забравя, не на последно място пишеш за кредит за 30 огдини, но забравяш или не знаеш, че унгарците се набълбукаха най-много защото техните банки им предлагаха кредити в швейцарски франкове и след като франка поскъпна спрямо другите валути , много хора пиха една студена вода. Говоря за масова набутвация. Ако искаш инфо ще ти извадя.
Много ме кефи, когато се даде някой удачен пример от чужбина, като в случая с Будапеща, и как кокошките наскачат и кукуригат : "Това не е истина, това е лъжа". Да, не е истина за вас, защото никога не сте напускали България и не знаете, че там НАИСТИНА е така.
П.П. Бре Цветанов досега те държа зает, какво стана, че те пусна да пишеш...
Коментар
-
Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнениеretro_69 - шегуваш се , не са ..като плащаме данъци част от тях те ни ги прибират
Коментар
-
Първоначално изпратено от bate Goiko Разгледай мнениеНа Лорда от банката щяли да му разсрочат 30 годишната ипотека на панелката на 60 годишна да може и внуците му да го споменават с добро
Ще се бори и Мариан да го награди с орден "Инвестор - 1 степен"
Абе прайслес отвсякъде.
Коментар
-
Не знам как ти се изговаря ника, та ще те пропусна
по данни на един ник Джей Гоулд - в БГетовицата имало 40 000 чиляка със заплата над 2000 лв (щото това е облагаемия максимум, предполагам знаеш), от тях 38 000 били в "държавната сфера" - сиреч демек 2000 човека преко сили в цяла България взима над 2000 лв (облагаеми)
Тигре(тигрице),
аз не казвам за нищо ебаси кенефа, ебаси балъците
аз съм израстнал в почти най-циганския квартал на Бургас - Меден Рудник (след Комлука - т.нар квартал Победа)
та съм се нагледал на мизерия од'ма.
Да пръкнал съм се от тоя кенеф
ама
искам
утре
децата ми
да не газят в конски лайна от цигански коне (от конски каруци)
да не се миришат с мангалите в рейса
и още куп "благинки"
и след като мога да си го позволя - ЩЕ ГО НАПРАВЯ
отиди живей във Виена 1 седмица (аз съм стоял и по повече) и ела тука и ми напиши същото съобщение.
Моля те.
Сполай ти.
Първоначално изпратено от Moesia Разгледай мнениеБраво, 1000 програмисти в България вземат по 3000лв. С това се изчерпва цялата ни демография и пазара на имоти. Балъците да го дух@т.
Точно такова мислене ще ни затрие. В тази държава все пак живеят 7млн. души и прогресивно намаляват. България не се изчерпва със София и смущаващо за мен се оказа не че държавата ни е малка, а на много хора им утесня. Не говоря за бедняците, които са тръгнали по чуждите държави за да изкарват пари за семействата си тук, а за онези уж много учени и много образовани които видели се малко в пари и положение изведнъж прогледнаха и си казаха - ебаси кенефа, ебаси и балъците. Все едно и те не се пръкнаха от този кенеф.
Коментар
-
Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение......Така е защото разни държави с имперски интереси не ни дават да работим добре , те постоянно ни съботират според ситуацията.....
Коментар
-
luboil
Като се запалите по някоя глупост и се самонавивате ! Тези снимки са яко фотошопнати , жилището на живо никак няма да изглежда приятно..това е първото и второто е че както им дават средната цена за Будапеща в момента тази цена е ниска и то доста и не се настройвай че новото им строителство ще е много по хубаво от нашето. Е вече как си представяш живеели охолно унгарците , добре да не мислиш че са зарязали ситните си къщички от по една стая и антре , в момента половината им население пак живее в такива къщички.Колко му е да си купят от тези евтини и просторни апартаменти с ментарските снимки-нищо работа.Знаеш ли автобус като се движи по пътя стърчи над въпросните къщурки и си живеят в тях , и за разлика от нас ги поддържат перфектно обаче.Чехите са с много по добро строителство , може да го сравняваш с това което можем ние. На нас проблема ни е че не строим и работата е на приливи и отливи , дори от посредственото градоустройство при социализма минахме на някакво ужасно вместо към едно по добро.Така е защото разни държави с имперски интереси не ни дават да работим добре , те постоянно ни съботират според ситуацията..За строителството факторите са два - време и пари.Те зависят един от друг , може да се строи като се влага повече време и по малко пари и то да се строи добре.Нас все ни бутат в неизгодната за нас плоскост - да строим за малко време и с много пари..или строим или сме в тотален отказ от строителство , естественно че губим така много време и сме в неизгодната ни позиция.Няма как да се появят не луксозни а свестни за живеене жилища на добра цена , за да ги има сектора трябва да работи ритмично , а не стихийно.D.Y.F-091066
Коментар
-
Браво, 1000 програмисти в България вземат по 3000лв. С това се изчерпва цялата ни демография и пазара на имоти. Балъците да го дух@т.
Точно такова мислене ще ни затрие. В тази държава все пак живеят 7млн. души и прогресивно намаляват. България не се изчерпва със София и смущаващо за мен се оказа не че държавата ни е малка, а на много хора им утесня. Не говоря за бедняците, които са тръгнали по чуждите държави за да изкарват пари за семействата си тук, а за онези уж много учени и много образовани които видели се малко в пари и положение изведнъж прогледнаха и си казаха - ебаси кенефа, ебаси и балъците. Все едно и те не се пръкнаха от този кенеф.
Коментар
Коментар