Първоначално изпратено от val/she
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво понижение очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Crux Разгледай мнениеЕ... Един плочкаджия в нормалните страни също си има срокове. Само в България го има това - да се уговориш с някого да ти свърши една работа за 1 седмица, а той да се мотка 20 дена и накрая не само да му платиш уговореното без никакви удръжки, ами и да иска още.
Коментар
-
Първоначално изпратено от val/she Разгледай мнениеБез да обиждам програмистите, но в 90% от случаите това са хора, които работят с определена програма, което е свързано с рутинна дейност и никаква креативност. Същата тази работа може да бъде вършена и от хора, които нямат аналитично мислене, не са завършили информатика, не са инженери и т.н.
Работодателите не са се сетили да си обучават хората, което ще им спести доста от заплатки за "програмисти".
Съвсем незначителна част от програмистите се занимават с истинско програмиране и получават много над 2К.Ще черпя КРАДЛИВАТА МИЖАТУРКА малка биричка някога !!!
Коментар
-
Първоначално изпратено от индианеца Разгледай мнениеПознавам доста хорица на заплата около заветните явно 3000лв.
Повечето са с дългове от около едни 250000лв по ипотеки. Стандартните причини - живота е кратък, веднъж се живее, аз сега ако не купя - няма никога да мога да купя.. това до 2008. Последно се видях с един, който директно си привеждаше горната заплата по банка и живуркат, по скоро кретат, в новия "дом" с тая на жена му. Има и две деца. А кретидът, след 4 години погасяване расте и не пада, понеже е от ония със сладката лихва във ффффранкове ! И тоя не е сам, много са. Ама няма да чуете за тях по БиТиВи-то понеже 1000та лева с които живеят са пак голяма сума в БГ.
Та така - почнете на големите заплати, изтеглете си един хубав кредит, че живота е кратък. Няма ги вече спраканите ъпери да ви обяснят
Коментар
-
Първоначално изпратено от LANDLORD 31 Разгледай мнениеОсвен, че е занаят, си си дал г..за под наем и не можеш да мръднеш да се изходиш, без да се стресираш от работодателя.
А имам приятел- рокер, който работи като шпакловчик и бояджия. Работи много, но почва и свършва когато си иска. Живее в нов мезонет, и 2-3К на месец не са му проблем дори в кризата. Само 2010г. зимата нещо изрева, че няма работа, но това беше за период от 1месец. Същия чиляк има 15 мотора в гаража, някои от които ретро на астрономически стойности.Never underestimate the predictability of stupidity
Коментар
-
Познавам доста хорица на заплата около заветните явно 3000лв.
Повечето са с дългове от около едни 250000лв по ипотеки. Стандартните причини - живота е кратък, веднъж се живее, аз сега ако не купя - няма никога да мога да купя.. това до 2008. Последно се видях с един, който директно си привеждаше горната заплата по банка и живуркат, по скоро кретат, в новия "дом" с тая на жена му. Има и две деца. А кретидът, след 4 години погасяване расте и не пада, понеже е от ония със сладката лихва във ффффранкове ! И тоя не е сам, много са. Ама няма да чуете за тях по БиТиВи-то понеже 1000та лева с които живеят са пак голяма сума в БГ.
Та така - почнете на големите заплати, изтеглете си един хубав кредит, че живота е кратък. Няма ги вече спраканите ъпери да ви обяснят
Коментар
-
Без да обиждам програмистите, но в 90% от случаите това са хора, които работят с определена програма, което е свързано с рутинна дейност и никаква креативност. Същата тази работа може да бъде вършена и от хора, които нямат аналитично мислене, не са завършили информатика, не са инженери и т.н.
Работодателите не са се сетили да си обучават хората, което ще им спести доста от заплатки за "програмисти".
Съвсем незначителна част от програмистите се занимават с истинско програмиране и получават много над 2К.
Коментар
-
Първоначално изпратено от LANDLORD 31 Разгледай мнениеОсвен, че е занаят, си си дал г..за под наем и не можеш да мръднеш да се изходиш, без да се стресираш от работодателя.
А имам приятел- рокер, който работи като шпакловчик и бояджия. Работи много, но почва и свършва когато си иска. Живее в нов мезонет, и 2-3К на месец не са му проблем дори в кризата. Само 2010г. зимата нещо изрева, че няма работа, но това беше за период от 1месец. Същия чиляк има 15 мотора в гаража, някои от които ретро на астрономически стойности.Ще черпя КРАДЛИВАТА МИЖАТУРКА малка биричка някога !!!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Crux Разгледай мнениеВсички се ловят за програмистите, защото те са едни от малкото професии, където всичко е черно на бяло - официална заплата 2К лева (примерно), осигуряване на пълната сума, бонуси, социални придобивки... Иначе си абсолютно прав, един добър майстор (електротехник, плочкаджия, водопроводчик, автомонтьор) с лекота си докарва същите кинти, само че никъде нищо не декларира. Пък и някак си "програмист" звучи сложно и възвишено, а плочкаджия - долнопробно и плебейско. Нищо, че програмирането в 99% от случаите си е чиста проба занаят.
А имам приятел- рокер, който работи като шпакловчик и бояджия. Работи много, но почва и свършва когато си иска. Живее в нов мезонет, и 2-3К на месец не са му проблем дори в кризата. Само 2010г. зимата нещо изрева, че няма работа, но това беше за период от 1месец. Същия чиляк има 15 мотора в гаража, някои от които ретро на астрономически стойности.
Коментар
-
Първоначално изпратено от LANDLORD 31 Разгледай мнениеЩо ме "гъбаркаш", като ти си Маранди!? Кой ще се кръсти "господарят на седемте морета, ако не безработен корабостроител?
Ти моите тухли и бетонища не ги мисли, може да се окажат доста по-дълготрайни и от еврото и от Алианц и цялата финансова система. Плюс това застраховките не са ми чужди. Имам такава спестовна на щерката.
Работя си със другото университетско образование. И стига търси под вола теле, давам мнение, пък ти ако искаш питай познати, ако искаш си купувай тухли.
Парите, живота и дълговете са си твои.
Коментар
-
Първоначално изпратено от toto Разгледай мнениеVabo стига с тези програмисти бе маййто момче. Виждал съм програмисти и програмисти, има на 500 лв. и са супер умни и на 3000 супер загубени и нищо не разбират.
Ти да не мислиш че един шпакловчик в момента не докарва повече от 3 000 лв и то без да плаща данъци?
А електротехниците какви пари смъкват?
Оляхте се с тези програмисти (бичат кодове и те не знаят защо ... ) това си е като да циментираш пода ама малко по-изтънчено звучи, иначе работата си е къртовски труд. Хващат някакви студентчета и давай - програмисти били - друг път.
Айде да не вадим повече кирливи ризи че тука половината се пишат програмистиNever underestimate the predictability of stupidity
Коментар
-
Tо хубу ХОРтуваш за бачкаторите по строежите,
на строителството падна поне с 2-3 пъти и
няма работа, а надниците също паднаха доста !!!
Трудно некои плаща повече от 50 лефа надник веке !!!
Има изключения , но са малко като процент
и ония с 50-те лефа не всеки ден имат работа !!!!
Айде пак им смятай по 2000-3000 лефа месечно!!!!
Гладна кокошка ПРОСО сънува !!!Ще черпя КРАДЛИВАТА МИЖАТУРКА малка биричка някога !!!
Коментар
-
Първоначално изпратено от master of the seven seas Разгледай мнениеЗа подробности, към Импето и Маранди. Пак ще ти излезе по-евтино а и няма ремонти
А ако си ново строителство, не е ясно до кога ще стоят тухлите и бетона.
Ти моите тухли и бетонища не ги мисли, може да се окажат доста по-дълготрайни и от еврото и от Алианц и цялата финансова система. Плюс това застраховките не са ми чужди. Имам такава спестовна на щерката.
Коментар
-
Първоначално изпратено от vabo_2008 Разгледай мнениена глупави ли се правите......в софия ще има панелки и за 100 евро......ще има и балъци ,които са тъпи и необразовани и не чрез професия,за която много се учи са искарали пари ,а чрез наследсврен имот от дядо и кат нищо някой ще ги излъгондри да дадат и 1000 евро /м2 за панелка
ще има ново строителство за 200 евро/м2 това без озеленяване пред блока и асфалтови улици
ще има ново строителство и за 1000 евро/м2 с хубаво инфраструктура има кой да ги дава -програмистите и още няколко професии
криза има само за ниско образованите...справка имам познати програмисти и т.н. с по 3000 лева на месец доход.......ко се карата не може в един град всичко да е една цена на м2 и какво е това цена на м2....еми то има стаи по 2,60 м високи има и стаи по 5 метра-----един и същ ли е да м2 цената на като се гледа пода
ебахти глупаците сте ко ги коментирате имотите 5 години..........балъци винаги ще има
КАКТО КАЗВА ДОНАЛТ ТРЪМ.......НАЙ-ГОЛЕМИЯ КЪСМЕТ В ЖИВОТА НА ЧОВЕК Е ДА СЕ РОДИ УМЕН,ЗАЩОТО УМЕН НЕ СЕ СТАВА ,А ОТ МЕН ДА ПОПЪЛНЯ ДА СЕ РОДИ ЧОВЕК ЖИВ И ЗДРАВ И БЕЗ ВРОДЕНИ ЗАБОЛЯВАНИЕ БОГ ДА ПАРИ
Ти да не мислиш че един шпакловчик в момента не докарва повече от 3 000 лв и то без да плаща данъци?
А електротехниците какви пари смъкват?
Оляхте се с тези програмисти (бичат кодове и те не знаят защо ... ) това си е като да циментираш пода ама малко по-изтънчено звучи, иначе работата си е къртовски труд. Хващат някакви студентчета и давай - програмисти били - друг път.
Айде да не вадим повече кирливи ризи че тука половината се пишат програмисти
Коментар
-
Първоначално изпратено от LANDLORD 31 Разгледай мнениеПочти си прав, като изключим факта, че общо взето имотите съм ги придобил на 1/3 от посочената от теб актуална цена в момента и сега само ги ремонтирам и подговям за бъдещи наемчета. А пенсионна застраховка няма да си направя никога защото след 25 години бетона, тухлите и панелите ще си стоят, а откраднатото и изяденото от частната пенсионна компанийка няма кой да ми върне. Справка темата за пенсионните фондове
А ако си ново строителство, не е ясно до кога ще стоят тухлите и бетона.
Коментар
Коментар