IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво понижение очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение

п.С. Живея в нова кооперация и събирам вноската (8 кинта на човек месечно - горе долу колкото годишната в панелка) и мога да потвърдя, че като изключа 2-ма лешари, които явно са решили, че яе препродават и не ги е еня заимота им, щото ни вода иска, ни храна (нали лорде), пък и като не го ползваш, що да плащаш режийни? Всички останали си плащат чинно и в срока, а нивото на хората вътре е доста над обикновен бачкер в Била, Кауфланд или държавната администрация (всъяност точно патката от държавната администрация не си плаща, но и тя ще си плати, въпрос на време е).
    Аз живея в стар блок от 1980г. и от всички 23 апартамента , не си плащат също двама. И не е верно , че плащаме по-малко. По седем лева събираме, защото само асансьора ни е по 60лв. на месец заради една голяма 250 ватова лампа, която осветява паркинга като ден.Наскоро си оправихме козирката, като я измазаха , сложиха нови пластмасови улуци и я покриха с ондулин. Сменени са ни всички щрангове и хоризонтални и вертикални. Сега предстои смяна на мръсния канал и нова дограма на входа с нови домофони. А на всичко отгоре и плащаме за адвокат за да не построят поредното ново недоразумение на метри от нашият блок. В момента клекнаха и редуцираха с един етаж най-високата част на проекта им. А още не сме започнали делото.

Коментар

• мадам шъ, както би казал другарят чиърс, ше ме прощавате, ама сравнението ви е несъсътоятелно - все пак говорим за панелка на висши военни и енергетици. И двете професии са сравнително добре платени и най-важното получават напълно редовно и навреме заплатите си. да не говорим, че и двете имат ведомствени столове, та за ядене и пиене кинта не им трябва и дет се вика, ако не ги хвърли по представителки на твоя пол с по-леко поведение, то си има и за депозитче, ане само за входа на блока.

В панеляците, в които съм ходил, са на поне 90% абсолютно занемарени, като единственото ново нещо в общите части за последните 20-25 години са т. нар. по модерно му графити от сорта на :П.... духа яко, С.... е много яка п.тка, Е...... е курва и тук-таме П+С=ВНЛ. Смърди на пикня, в много входове живеят клошари, мазетата са разбивани по н на брой пъти, а по провицията (а и в крайните софийски) се отопляват основно на дърва и разликата с кочина е доста минимална.

И не ме разбирайте погрешно - не съдя хората, те са смазани от системата и това е просто тяхната реакция към нея, а именно осокотяване. Само отчитам фактите, а те са жестоки - в панеляка живеят в огромната си част прошляци, получили софийско жителство през 70-те и 80-те, дето хич не са извадили селото от себе си все още, а в новото - ами да извадиш 60-80-100-120К, пък били те и с банков кредит, значи все нещо има в теб, дето да е поне една идеянад нивото на обикновен бачкер у заводо за винкело със заплата от 600-800 кинта.......

п.С. Живея в нова кооперация и събирам вноската (8 кинта на човек месечно - горе долу колкото годишната в панелка) и мога да потвърдя, че като изключа 2-ма лешари, които явно са решили, че яе препродават и не ги е еня заимота им, щото ни вода иска, ни храна (нали лорде), пък и като не го ползваш, що да плащаш режийни? Всички останали си плащат чинно и в срока, а нивото на хората вътре е доста над обикновен бачкер в Била, Кауфланд или държавната администрация (всъяност точно патката от държавната администрация не си плаща, но и тя ще си плати, въпрос на време е).
      Първоначално изпратено от val/she Разгледай мнение
      Taкива обобщения са несъстоятелни.
      Живяла съм известно време в панелен блок като целият вход беше с ведомствени жилища на висши офицери. Трябва да кажа, че не е имало никакви проблеми със събиране на суми и поддържане на общите части. Подобна бе и ситуацията в един от последно построените панелни блокове във Варна ("93г)- също ведомствен на енергетици.
      Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

• Taкива обобщения са несъстоятелни.
        Живяла съм известно време в панелен блок като целият вход беше с ведомствени жилища на висши офицери. Трябва да кажа, че не е имало никакви проблеми със събиране на суми и поддържане на общите части. Подобна бе и ситуацията в един от последно построените панелни блокове във Варна ("93г)- също ведомствен на енергетици.

Коментар

• Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
          не, но в панеляка съотношението идиоти/нормални е нещо от сорта на 80/20, а ж новото е обратното, като 20-те процента обикновено са селяците с обезщетенията....

По-голяма глупост скоро не бях чел. В новопостроените блокове живеят най-дивите антисоциални пейзани които съм виждал някога.

Коментар

• не, но в панеляка съотношението идиоти/нормални е нещо от сорта на 80/20, а ж новото е обратното, като 20-те процента обикновено са селяците с обезщетенията....
            Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнение
            Да не би да искаш да кажеш че само в панелите живеят идиоти??????!!!!!!!!!!!!!Във всяка една колективна сграда се намират идиоти без всякакво значение от тип строителство и местоположение.
            Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

• 1.Панелни сгради се строят от 60 години,което ти постави под съмнение- ОБОРЕН СИ

-ако трябва да сме точни в БГ този метод се практикува от началото на 60-те години до края на 89-90 година ,когато е построен повече от половината сграден фонд в България.Това са факти.

.2.Панелни сгради се строят още / не съм уточнявал къде/ . Ти отричаше - ОБОРЕН СИ

-дребни обектчета в Чукотка,Сибир,Севрна Корея може и все още да се строят.

3. Не можа да ми отговориш на единствения въпрос: Къде има паднала панелна сграда в България"-ОБОРЕН СИ

Надявам се никога да няма подобно нещо в България,но за да не се разчита на късмета са необходими превантивни мерки.И мястото на държавата е да запознае хората посредством рекламна или образователна програма с методите за удължаване на живота на панелните сгради.

Коментар

• Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнение
                Да не би да искаш да кажеш че само в панелите живеят идиоти??????!!!!!!!!!!!!!Във всяка една колективна сграда се намират идиоти без всякакво значение от тип строителство и местоположение.
                +1
                Мнението не е препоръка за покупка или продажба на ценни книжа.

Коментар

• Първоначално изпратено от LANDLORD 31 Разгледай мнение
                  Така, нека обобщим. От кореспонденцията ми с теб стана ясно следното:
                  1.Панелни сгради се строят от 60 години,което ти постави под съмнение- ОБОРЕН СИ
                  2.Панелни сгради се строят още / не съм уточнявал къде/ . Ти отричаше - ОБОРЕН СИ

3. Не можа да ми отговориш на единствения въпрос: Къде има паднала панелна сграда в България"-ОБОРЕН СИ

Говориш за празни приказки, но ти не изложи нито 1
                  факт. Това е. И из на твое място бих се чувствал тъпо...
                  Мой човек последната сграда построена по този метод е най много до НАЧАЛОТО НА 90-те години в България,не бъркай панелни с пакетоповдигащи,нискоетажни конструкции може и да са строени до 1-2 години след това,това което си пуснал като линк за Торонто ,го покажи на твой познат специалист и ако това на снимката е панелна конструкция му кажи да се метне с дипломата си барабар от най високата панелна сграда.Относно "паднала панелна сграда" -говоря за нужни мерки по обследване на тези сгради за да се удължи живота им,понеже не отговарят на никакви стандарти за строителство към днешна дата.Именно поради тази причина и огромната им енергоемкост има програми в цивилизованите страни за цялостно обследване и след това саниране на тези сгради.Но запомни първо ТЕХНИЧЕСКО ОБСЛЕДВАНЕ и чак след това Саниране.Без първото санирането на всяка сграда дори и частично,което е най разпространено е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ.
                  Last edited by ивайло русев; 18.03.2012, 18:52.

Коментар

• Първоначално изпратено от dosadnik Разгледай мнение
                    И 90% от съседите ти са лош човешки материал, дето правят вътре всякакви мизерии, извращения и вакхалии

Коментар

• Първоначално изпратено от ивайло русев Разгледай мнение
                      Производител на панели за високо строителство базиран в Българие ми покажи,недей изстъргва от ноктите си празни приказки,запознай се с минималните изисквания въведени за устойчивост на сгради от кога е и тогава ми тръгвай да спориш.Ако си държавно служителче си оправдан за неграмотността ти по темата.
                      Селяка не тръгва да спори неподготвен за разлика от мърлячи като теб.
                      Нагледах се в тези форуми на хора жадуващи да чуват колко са велики.
                      А елементарните им познания са под нулата.
                      Така, нека обобщим. От кореспонденцията ми с теб стана ясно следното:
                      1.Панелни сгради се строят от 60 години,което ти постави под съмнение- ОБОРЕН СИ
                      2.Панелни сгради се строят още / не съм уточнявал къде/ . Ти отричаше - ОБОРЕН СИ

Говориш за празни приказки, но ти не изложи нито 1
                      факт. Това е. И из на твое място бих се чувствал тъпо...

Коментар

http://thetorontoblog.com/2011/07/21...o-condo-tower/
                        ЕТО ТИ НОВ ПАНЕЛЯК В ТОРОНТО. НЕЩО ДА СЪОБЩИШ?
                        Вторият линк който съм ти дал много подробно и технически описва панелите, ама кой да чете....
                        Какво да ти чета простотиите,тръгвай да спориш поне по теми за които си подготвен

Коментар

• Ти си много тъп наистина,това на снимките няма нищо общо с панелните конструкции бе драги.
                          Наличието на колони ако не си сляп трябва да ти покаже поне малко да не се излагаш.

Коментар

• Производител на панели за високо строителство базиран в Българие ми покажи,недей изстъргва от ноктите си празни приказки,запознай се с минималните изисквания въведени за устойчивост на сгради от кога е и тогава ми тръгвай да спориш.Ако си държавно служителче си оправдан за неграмотността ти по темата.
                            Селяка не тръгва да спори неподготвен за разлика от мърлячи като теб.
                            Нагледах се в тези форуми на хора жадуващи да чуват колко са велики.
                            А елементарните им познания са под нулата.

Коментар

• до залупения от селтик глазгоу

http://thetorontoblog.com/2011/07/21...o-condo-tower/
                              ЕТО ТИ НОВ ПАНЕЛЯК В ТОРОНТО. НЕЩО ДА СЪОБЩИШ?
                              Вторият линк който съм ти дал много подробно и технически описва панелите, ама кой да чете....

Коментар

Кво е това страшница бе пейзан? Не ми се шашкай така, ами провери една информация преди да пишеш празни приказки.
                                http://www.imotibg.com/static/index/7228
                                Ето ти подробности за панелните блокове у нас където пише че още през 1958г. са строени тука.
                                Понеже си задръстен селянин, сети се сега колко години още преди това са били строени в другите страни.http://www.dnevnik.bg/bigpicture/201...lnite_blokove/
                                Ето ти и инфо за Торонто, където продължават да строят панелни блокове:
                                http://jackdaniel.blog.bg/lichni-dne...nabyrje.557391
                                ХАЙДЕ МАРШ ОБРАТНО НА СЕЛО И КАТО МИСЛИШ ДА ИДВАШ В СТОЛИЦАТА ДА МИ ИСКАШ РАЗРЕШЕНИЕ!
                                Ти си много зле.Незнам защо си губя времето да те ограмотявам.
                                Тези извадки от некомпетентни журналчета ли успя да извадиш.
                                Технически доводи искам, за да ме обориш ,не цитати от вестници на фалирали прошляци дължащи пари на целият свят.
                                ЗА СЪЖАЛЕНИЕ СИ!
                                МНОГО НИСКА ТОПКА СИ ..................

Коментар

Working...
                                X