Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво понижение очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнениелорда има афинитет към подобни 'имоти' .. на негово място нямаше да се плюнча тук, а щях да ходя да бидвам на тия търгове... има огромен шанс да е сам участник и да взима на обявената минимална цена.
аз лично не бих се занимавал защото не мога да си представя да се занимавам с любимите на лорда араби, прошляци или както там ги наричаше...
ако е достатъчно дебелокож и това е бизнес..сносен при това , а още повече ако може (и има време) сам да си прави освежаването и обзавеждането.. тогава си е цял бизнес.
стяга го докъм 40 000лв, пуска го под нем за 300 кинта (след освежаването не е невъзможно) и ето ти доход към 3К на година (смятам 2 месеца празни)
но си трябва да си много дебелокож и без какпка състрадание, че да може да извърляш, притискаш за наема и тн..хора , които щом са ти клиенти явно не са цъфнали и вързали.
поздрави
ПП тоя бизнес с подобни имот е поне 2 пъти по-рентабилен от примерно същия апартамент в лозенец или иван вазов стегнат с ремонт за 25К евра и чакащ на опашката за чужденци наематели....просто малко са чужденците и доста станаха иммотите.
Коментар
-
Първоначално изпратено от luboil Разгледай мнениеМалий,
панелите на Лорда колко са паднали:
http://sales.bcpea.org/bg/properties/item35629.html
В любимата му свобода 60 кв за 34000, ама не евро, а левчета.
Ама още е скъпо за панеляк, има още да падат...
аз лично не бих се занимавал защото не мога да си представя да се занимавам с любимите на лорда араби, прошляци или както там ги наричаше...
ако е достатъчно дебелокож и това е бизнес..сносен при това , а още повече ако може (и има време) сам да си прави освежаването и обзавеждането.. тогава си е цял бизнес.
стяга го докъм 40 000лв, пуска го под нем за 300 кинта (след освежаването не е невъзможно) и ето ти доход към 3К на година (смятам 2 месеца празни)
но си трябва да си много дебелокож и без какпка състрадание, че да може да извърляш, притискаш за наема и тн..хора , които щом са ти клиенти явно не са цъфнали и вързали.
поздрави
ПП тоя бизнес с подобни имот е поне 2 пъти по-рентабилен от примерно същия апартамент в лозенец или иван вазов стегнат с ремонт за 25К евра и чакащ на опашката за чужденци наематели....просто малко са чужденците и доста станаха иммотите.Last edited by bertram; 14.02.2013, 10:50.това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
Коментар
-
Първоначално изпратено от 4i40 Разгледай мнениеЛичи си...
Според мене стоиш до топлоизолираното си жилище и блъскаш глава в картона....
Коментар
-
Първоначално изпратено от Лорда Разгледай мнениеЕдвам издържам липсата на спад на имотния пазар:
http://dom.dir.bg/news.php?id=12718057
Вече почвам мноу да се дразнА.......................
ЯДЕЦ!
Според мене стоиш до топлоизолираното си жилище и блъскаш глава в картона....
Коментар
-
Първоначално изпратено от Лорда Разгледай мнениеЕдвам издържам липсата на спад на имотния пазар:
Вече почвам мноу да се дразнА
Откъде накъде разни нагли строители ще ми искат по някакви си 2 средни заплати на квадратен метър!, като аз съм съкратено комплексарче от малко 15 хилядно градче, останал безработен и издържан от жена си /приятелката си/. Масово трябва продавачите да свалят цените до 200 евро иначе мамка им поганска!
Имотните цени трябва да са съобразени с МЕН-МАЛКИЯ човечец, завистливото мекотело, което не може да си позволи повече, обаче обичам да гледам в чуждите канчета. Това ми е любимото. А пък някакви брокери да ми вземат комисион от 3%, това е кощунство, язе моа сам да си избикалям и маам гащи из центуро, за да вида свет и света да види дзвер. Сам моа се пазара и да искам 30% надолЕ и после като ме отсвирят да нахалствам спрямо продавачите още хиляди пъти да чукам по врати докато не ми се отвори парашутО. А пък да ми предлагат разни панелки или масови нови хапарти с по една спалня? ! На мен - селския бек дето иска къща като прогимназия, в чието мазе да се свре докато още три етажа стоят отгоре като паметници и 3 декарО дворец за да се сади пиперо , картофЕте и томатетее.! Тия щури ли са, такава къща не може даже да намеря в южен Лозенец за 200 евро на метър, е няма да ги давам на тия алчни продавници, като не им платя , трепери земльо, друг купувач - сериозен като мене ще видят през крив макарон, иде студ, глад, апокалипсис, ще копаем траншеи ДОТ, землянки, ще станем шумкари, терористи, алкайдисти, ама нема им купим имотите, нека да видим тогава освен мен дали има дори един единствен купувач у тази страна. НА! ЯДЕЦ!
Коментар
-
не понасям липсата на спаТ
Едвам издържам липсата на спад на имотния пазар:
Вече почвам мноу да се дразнА
Откъде накъде разни нагли строители ще ми искат по някакви си 2 средни заплати на квадратен метър!, като аз съм съкратено комплексарче от малко 15 хилядно градче, останал безработен и издържан от жена си /приятелката си/. Масово трябва продавачите да свалят цените до 200 евро иначе мамка им поганска!
Имотните цени трябва да са съобразени с МЕН-МАЛКИЯ човечец, завистливото мекотело, което не може да си позволи повече, обаче обичам да гледам в чуждите канчета. Това ми е любимото. А пък някакви брокери да ми вземат комисион от 3%, това е кощунство, язе моа сам да си избикалям и маам гащи из центуро, за да вида свет и света да види дзвер. Сам моа се пазара и да искам 30% надолЕ и после като ме отсвирят да нахалствам спрямо продавачите още хиляди пъти да чукам по врати докато не ми се отвори парашутО. А пък да ми предлагат разни панелки или масови нови хапарти с по една спалня? ! На мен - селския бек дето иска къща като прогимназия, в чието мазе да се свре докато още три етажа стоят отгоре като паметници и 3 декарО дворец за да се сади пиперо , картофЕте и томатетее.! Тия щури ли са, такава къща не може даже да намеря в южен Лозенец за 200 евро на метър, е няма да ги давам на тия алчни продавници, като не им платя , трепери земльо, друг купувач - сериозен като мене ще видят през крив макарон, иде студ, глад, апокалипсис, ще копаем траншеи ДОТ, землянки, ще станем шумкари, терористи, алкайдисти, ама нема им купим имотите, нека да видим тогава освен мен дали има дори един единствен купувач у тази страна. НА! ЯДЕЦ!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Inform Разгледай мнениеПрез четвъртото тримесечие на 2008г.:
1)
- средната месечна заплата в София беше 725 лв.
2)
- средната цена на кв. жилищна площ в София беше 2,373.83 лв.
3)
- продажбите на жилища в София бяха 13,025 докато средната цена на кв. м. жилищна площ се равняваше на 3.27 средни месечни заплати.
През четвъртото тримесечие на 2012г.:
1)
- средната месечна заплата в София беше 1,074 лв.
2)
- средната цена на кв. жилищна площ в София беше 1,440.50 лв.
3)
- продажбите на жилища в София бяха едва 6,047 въпреки, че средната цена на кв. м. жилищна площ се равняваше вече на 1.34 средни месечни заплати.
http://www.nsi.bg/otrasal.php?otr=26
http://www.nsi.bg/otrasal.php?otr=20
http://www.registryagency.bg/?page_id=26
Коментар
-
Малий,
панелите на Лорда колко са паднали:
http://sales.bcpea.org/bg/properties/item35629.html
В любимата му свобода 60 кв за 34000, ама не евро, а левчета.
Ама още е скъпо за панеляк, има още да падат...
Коментар
-
През четвъртото тримесечие на 2008г.:
1)
- средната месечна заплата в София беше 725 лв.
2)
- средната цена на кв. жилищна площ в София беше 2,373.83 лв.
3)
- продажбите на жилища в София бяха 13,025 докато средната цена на кв. м. жилищна площ се равняваше на 3.27 средни месечни заплати.
През четвъртото тримесечие на 2012г.:
1)
- средната месечна заплата в София беше 1,074 лв.
2)
- средната цена на кв. жилищна площ в София беше 1,440.50 лв.
3)
- продажбите на жилища в София бяха едва 6,047 въпреки, че средната цена на кв. м. жилищна площ се равняваше вече на 1.34 средни месечни заплати.
http://www.nsi.bg/otrasal.php?otr=26
http://www.nsi.bg/otrasal.php?otr=20
http://www.registryagency.bg/?page_id=26
Коментар
-
Първоначално изпратено от Bones57 Разгледай мнениеПропускаш следните два, много важни момента, които (специално за БГ) правят подобна прогноза повече от реалистична.
Сегашната криза не е локална (не, че нас тука 20 г. не ни убеждаваха, че сме в пермаментна криза), а световна. Миналият век от нея се излезе чрез световна война, но дори да не сме толкова черногледи пак ще има стагнация и гнас, при който тухлите ще са ни най-малката грижа.
Икономиката е циклична, но като производствена мощност и качествени кадри, БГ все повече се приближава до страни като Конго и пр. подобни високотехнологични нации. За демографския фактор не виждам смисъл дори да обяснявам.
Та с две думи. Цените на имотите и всичко останало са само следствие от погрома и хаоса, който цари в момента у нас. Нещо светлината в тунела не я видя, но щом има оптимисти. Наздраве!. Точно както през 2004 - 2008 всички гледаха как цените на имотите рипат с по 20-30% годишно и бяха убедени, че в следващите 20 години ще е същото, така и сега всички гледат спада от 2008-а насам и предричат спад в следващите 10-20 години
.
Сега, уточнявам, че говоря за София. Имотите във Видин, Бяла слатина, Ямбол или Сливен много трудно могат да поскъпват, макар че по време на балона и там цените бяха хвръкнали до небесата.Never underestimate the predictability of stupidity
Коментар
-
Първоначално изпратено от FrostyИ аз това се чудя. Кой нормален човек, при повишаващи се цени ще иска да си продава имота?!? Лорда, Иванов и още двама-трима брокери, уж твърдят, че цените щели да се вдигат, а искат на всяка цена да се отърват от панелите си...
За пазара на панели настава много кофти време и затова на тях започва да им пари под краката. Понеже те усещат накъде отиват нещата.
Това стана така, защото 2008 година в разгара на имотния балон, когато имаше сделки на цени над 1000 е/м2 и нагоре, притежателите на наследствени панели като Лорда не ги продадоха, защото се полакомиха понеже вярваха във вечния ъп. Те очакваха, че ще продадат на цени 1900 - 2000 е/м2.
Само че, докато се усетят пазара рязко се извъртя, ситуацията се промени и затова сега единстваната надежда на Лорда, Алето и Иванов е да бълват непрекъснато безмислени постове по форуми за повишаване на цени и нечуван ръст на имотитите.
Никога не съм искал "на всяка цена да се отърва от панелите си", ПРОСТО ЗАЩОТО НЕ ПРИТЕЖАВАМ ТАКЪВ !!!
До тук ЯСНО ли е ??
Още по-интересния въпрос /преди най-интересния, но той ще е последен/, е именно:
Какъв е типа имот за който ме търсят? И който още не съм решил дали да продам- абе на вас дразненето ви е по-силната страна от мисленето със сигурност, но като не можете да усилите Второто, поне подтиснете първото
От тук следва че щом приемате "Всичките типове имоти" за апартамент, Лорда ви е напълно необходим, да ви оножда подобаващо комплексите по безДОМните ви проблеми и скрити комплекси!!
И, както казах в началото, най-интересния въпрос за накрая:
КЪДЕ ??? се намира "евентуалния Тип имот" - Локацията
- ами не е в София
От тук пак следва, освен че сте 100% неинформирани какво става извън София и какво ще стане много скоро и ТАМ, то за къде САМО МЕЧТАЕТЕ да имате имот - а именно София
- от тук пак следва че ЛОРДА Ви е страшно необходим, пак по горепосочените причини
П.С. на общоглупави и самозодоволителни коментари няма да отговарям повече! Продължавам да смятам дали да продам ... че после ме чакат и проверки на евентуални покупки
...Та исках да ви кажа, че на вас не ви е дошло времето още. Изчакайте още малко нетърпеливци - вие ще сте купувачите и определящите ръста на цените на апартаментите в София, но сега е рано още! Просто това си е вашия сегмент и вие ще си намерите "правилния момент"!Last edited by iivanoff; 13.02.2013, 00:46.Мнението ми не е препоръка за вземане на инвестиционно решение.
Коментар
Коментар