IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво понижение очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от индианеца Разгледай мнение
    Само не разбрах вие какво точно ще спечелите от 10 пъти по-високите данъци, освен кефа, че някой яко са го изтръскали. С тия пари няма да ви оправят улиците, нито тротоарите, нито детските площадки, нито пък ще се засилият да мият улиците всяка седмица. Досегашната практика го потвърждава.
    То затова идеята не беше единствено в 50% спад на цените на НИ. Става така, че това ще се получи, но покупките няма да скочат... Проблема е, че всичко е алогично в държавата ни и се случва "след дъжд качулка".

Сегашните перспективи от БСП/ДПС вещаят много имиграции, а не задомяване

Имам чувството, че политиците неочакваха народа да скочи...

Коментар

• Зависи дали е вързано към ЧЕЗ и Топлофикация. Ако е така очаквам тройно намаление

Коментар

• Първоначално изпратено от индианеца Разгледай мнение
        Само не разбрах вие какво точно ще спечелите от 10 пъти по-високите данъци, освен кефа, че някой яко са го изтръскали. С тия пари няма да ви оправят улиците, нито тротоарите, нито детските площадки, нито пък ще се засилият да мият улиците всяка седмица. Досегашната практика го потвърждава.
        E там е заровено кучето и затова трябва да се протестира с камъни! Пари има бол, но изтичат безконтролно. И всички смешно "неизгодни' сделки са законни, ама човека не разбрал какво подписва, подвели го, сбъркал и т.н., а трябва бърза процедура!

Коментар

• Домакинствата в България дължаха на дружествата (извън банковата система) специализирани в кредитиране следните жилищни кредити:
          1)
          - в края на 2008г. сумата беше 998,274 хил. лв.
          2)
          - в края на 2012г. сумата беше 387,343 хил. лв.

http://www.bnb.bg/PressOffice/POStat...m?forYear=2012

Коментар

• Първоначално изпратено от Mr_crash Разгледай мнение
            Мда!
            Лорда току-виж е получил сърцетуп като види четири-цифрена сума данък плюс три-цифрена сума такса смет за панеляка.
            Въпрос на време е само данъка да скочи от не знам си колко промила до 0.5 -1 %
            от данъчната оценка.
            Това няма как да стане. Хората за тока наизкачаха на улицата и правителството може да свали. Такива данъци няма как да плаща.

Но...за всяко неизползване (второ и повече) жилище - 1% данък.

Коментар

• Само не разбрах вие какво точно ще спечелите от 10 пъти по-високите данъци, освен кефа, че някой яко са го изтръскали. С тия пари няма да ви оправят улиците, нито тротоарите, нито детските площадки, нито пък ще се засилият да мият улиците всяка седмица. Досегашната практика го потвърждава.

Коментар

• Първоначално изпратено от Coininvest Разгледай мнение
                Друго е също важно - че у нас около 90% от хората имат собствено жилище, т. е. сега младите просто не купуват, а живеят с мама и тате, и един ден тях като ги няма - те имат собствено жилище. Повечето ми познати имат родители с по 2-3 жилища (на които са им живи), плюс отделно по някоя къща в селата около София.
                Т. е. търсенето наистина няма откъде да се засили, след като и "прекупвачите" се оттеглиха, и чужденците, и младите с лесни кредити.
                Затова повече от 2 жилища няма нужда едно семейство, останалото е набутвация.
                Лордовете вече, са друга порода, те ще събират инсулти и инфаркти след няколко години.
                Мда!
                Лорда току-виж е получил сърцетуп като види четири-цифрена сума данък плюс три-цифрена сума такса смет за панеляка.
                Въпрос на време е само данъка да скочи от не знам си колко промила до 0.5 -1 %
                от данъчната оценка.

Коментар

• Първоначално изпратено от Inform Разгледай мнение
                  Приходи от данък сгради в Гърция:
                  1)
                  - през 2010г. бяха 487 милиона евро
                  2)
                  - през 2012г. бяха 2,857 милиона евро
                  http://www.minfin.gr/portal/en
                  Приходите от данък сгради в България за 2012 са около 95.6 милиона евро.
                  http://www.minfin.bg/bg/statistics/12

Като мам, предвид че населението е ~1,6 пъти по-малко и като сложа един коефициент 3 по-малки данъци за да коригирам по-ниската покупателна способност.
                  Мисля, че могат да поемат едно увеличение 5-6 пъти?
                  Е, тогава ще настъпи веселбата на пазара на имотитИ в България .

Коментар

• Къде си Ключарееееееееееееееее?

Твойте ратаи платиха ли си тока?
                    Иска ме си БоЙко - аз съм си платил!!!

Коментар

• Къде изчезнаха имотните тролове с рева за неминуем ъп?

Май се уплашиха като видяха вчера народът как се вдига за високи сметки за ток. Хората няма как да си платят тока, камо ли за жилища да мислят.

Коментар

• не по-малко от 50%

Коментар

• Първоначално изпратено от mtelman Разгледай мнение
                          Моите наблюдения не са такива...

Бягат, но помнят високите цени. Не им се иска още да продадат на нормална за момента цена. Но пък едва ли ще остискат още дълго...

Въпросът е ще има ли тогава кой да купи?
                          Мен по-скоро ме навяват следните мисли - купуването в София сега ми прилича на все едно да купиш имот в областен град 1990 - 1995 година например. При значителна миграция примерно в рамките на следващите 5-10 години ако се изнесе 50% от населението на София въобще не би трябвало да те интересуват цените. Просто пазара ми се вижда безпреспективен. Там е момента, че почнаха все повече познати да емигрират. Преди идваха от областни градове в София, но сега и тук нямат работа и си заминават и от тук. От догодина вече цялата Европа ще е отворена за нас...В БГ остана само едно ИТ и държавни служители. Държавните служители изядоха резерва и ги чака глад. ИТ сектора не е кой знае колко голям..Бъдещето на София може да се види в миналото на провинцията според мен

Коментар

• Първоначално изпратено от Coininvest Разгледай мнение
                            Друго е също важно - че у нас около 90% от хората имат собствено жилище, т. е. сега младите просто не купуват, а живеят с мама и тате, и един ден тях като ги няма - те имат собствено жилище. Повечето ми познати имат родители с по 2-3 жилища (на които са им живи), плюс отделно по някоя къща в селата около София.
                            Т. е. търсенето наистина няма откъде да се засили, след като и "прекупвачите" се оттеглиха, и чужденците, и младите с лесни кредити.
                            Затова повече от 2 жилища няма нужда едно семейство, останалото е набутвация.
                            Лордовете вече, са друга порода, те ще събират инсулти и инфаркти след няколко години.
                            Да де, ама 50% от тия собствени жилища са гнусни панеляци. И то малки - двустайни и тристайни. Как точно в един тристаен съжителстват баба, дядо, мама, татко и едно-две чаавета, е достойно за 2 страници материал във в-к "Лична драма" .
                            Който може, гледа при първа възможност да се изнесе от панеляка и тия сгради бавно, но сигурно се превръщат в гадни гета.
                            Never underestimate the predictability of stupidity

Коментар

• Възможностите на един озеленител са все още недостатъчни за изискванията на пазара.

Коментар

• Първоначално изпратено от Dimitar. Разгледай мнение
                                Просто повечето от хората, напускащи страната, търсят бърза продажба и цената им е по-адекватна, вероятно и затова си отишъл на оглед точно на тези имоти.
                                Моите наблюдения не са такива...

Бягат, но помнят високите цени. Не им се иска още да продадат на нормална за момента цена. Но пък едва ли ще остискат още дълго...

Въпросът е ще има ли тогава кой да купи?

Коментар

Working...
                                X