Първоначално изпратено от Бате Пешо
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво понижение очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
Never underestimate the predictability of stupidity
-
Първоначално изпратено от Pastir2 Разгледай мнениеКонстатациите са точни.
Като човек от Люлин, бих казал, че нема нещо, което да не е верно.
Привидно повечето части са уредени с метро, магазини, детски градини и училища, ама тъмната му тайна не е видима за незапознатите.
Повечето хора са тотално умствено спрели. Колко сутрини съм си намирал рапидки в гумите нема да казвам, това са козметични недостатъци.
Истинската трагедия е, че прекараш ли много време там, рано или късно мозъко ти че капитулира пред заобикалящата те действителност. Безработни "деца" на по 40 години, живеещи с родителите си. "Маса" и "пейки" сътворени от различни по цвет и консистенция плоскости точно пред входа, а на тех пиенйе до 3 часо сабале секи петък и събота.
След точно 6 години усърдна работа, понекога и по 15 часа на ден, най-накрая кацнах на южната дъга на околовръстното. Имам гора на 20 метра от кооперацийката, тераса с барбекю и гледка към Витоша. Че снасям чинно кинти на банката още 19 години, ама сека минута вкъщи ме зарежда с позитивизъм. Немаше да мога да го оценим това, ако не бех преживел и Люлин
Коментар
-
Първоначално изпратено от Crux Разгледай мнениеНе познавам автора, нито следя редовно публикациите му, но констатациите му в тази статия са абсолютно точни.
Панелните комплекси отдавна са се превърнали в гета, от които всеки с малко повече пари гледа да избяга. Качеството на живот спада с всяка изминала година, както и социалният статус на живеещите там. За това иде реч.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Crux Разгледай мнениеЛенди, нито съм се набил преди 4-5 години, нито родители ми някога са живели в панелка. Но да викаш на черното бяло, както правиш ти в дитирамбите си за панеляците, е смешно. Панелите са пълни боклуци, от които всичко свястно отдавна е избягало и са останали само пенсионери и пропадняци. Тъжно, но факт.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Crux Разгледай мнениеКое е лъжа, бе ленди?
Че панеляците са супер некачествени, като се почне от бетона, мине се през сглобката и заварките, продължи се през дограмата и се свърши с ВиК, електроинсталацията и парното?
Че всеки, който се види с малко повече пари, гледа да изчезне от панела и да вземе тухла?
Че в панелките са останали да живеят само хора с ниски доходи и нисък социален статус?
Пастира много хубаво е описал безрадостната картинка на панелните блокове, с кръпките евтина изолация по фасадата, разбитите смрадливи входове, задължителната самоделна алкохолна беседка отпред.
Единствените, дето купуват панелки, са пак хора с ниски доходи, най-вече от провинцията, които са продали някакъв имот и парите от продажбата им стигат единствено за самоучастие при покупка с ипотека на панелка. Ако имат късмет и бачакат здраво, след някоя и друга година и те успяват да посъберат пари и да се измъкнат от гетото, ако не - затъват в блатото.
Та така.
Бетона на панелите е най-здравия бетон който съм виждал! Твърдя, го след като имам нова къща с новоналят бетон в София, можеш да ми гостуваш за да ти демонстрирам разликата между двата типа имоти.
2.Не знам какво им е на сглобката и заварките ама щом никой от 2-та милиона обитатели не са се оплакали......
3. ВИК- сменени изцяло с нови такива тръби в панеляка, ел. инстал. - никакъв проблем от 30 години и 20 години при два мои панели!
4. Парното- страхотно е, че го има !
5.Вальо Михов и много други баровци още си живеят м панелите и хич не се притесняват.
5.Алкохолната беседка е в не повече от 30 % от панелните сгради!Гаранция!
6. За соц. статус мога да го приема като виц, щото в тези панели живеят всякакви хора от милионери до пълни бедняци!
Коментар
-
Първоначално изпратено от LANDLORD 31 Разгледай мнениеДали е тъжно или весело, всеки решава субективно. Мнението ти също. Нямаш нито един довод, който да покаже, че панелите са боклуци, както и твърдението, че там живеят само горепосочените от теб групи. ТОВА Е ПЪлНА лЪЖА И СЕ НАДАм ДА ГО ОСЪЗНАВАШ!!!!!!!!
Че панеляците са супер некачествени, като се почне от бетона, мине се през сглобката и заварките, продължи се през дограмата и се свърши с ВиК, електроинсталацията и парното?
Че всеки, който се види с малко повече пари, гледа да изчезне от панела и да вземе тухла?
Че в панелките са останали да живеят само хора с ниски доходи и нисък социален статус?
Пастира много хубаво е описал безрадостната картинка на панелните блокове, с кръпките евтина изолация по фасадата, разбитите смрадливи входове, задължителната самоделна алкохолна беседка отпред.
Единствените, дето купуват панелки, са пак хора с ниски доходи, най-вече от провинцията, които са продали някакъв имот и парите от продажбата им стигат единствено за самоучастие при покупка с ипотека на панелка. Ако имат късмет и бачакат здраво, след някоя и друга година и те успяват да посъберат пари и да се измъкнат от гетото, ако не - затъват в блатото.
Та така.
P.S. А, пропуснах да отбележа и един друг тип обитатели на панеляка - хора, дето цял живот са киснали в мизерията и сега, дори и да имат пари, пак си остават в гетото, щото друго не знаят и не познават.Last edited by Crux; 21.11.2013, 00:04.Never underestimate the predictability of stupidity
Коментар
-
Първоначално изпратено от Crux Разгледай мнениеЛенди, нито съм се набил преди 4-5 години, нито родители ми някога са живели в панелка. Но да викаш на черното бяло, както правиш ти в дитирамбите си за панеляците, е смешно. Панелите са пълни боклуци, от които всичко свястно отдавна е избягало и са останали само пенсионери и пропадняци. Тъжно, но факт.
Коментар
-
Първоначално изпратено от LANDLORD 31 Разгледай мнениеКрукси , приятелю, аз те разбирам, че всичите ти постинги се основават на тезата, защо си се набил в скъпо ново строителство преди 4-5 години, а си изоставил панелката на мама и тати. Няма лошо , инвестирането в НИ винаги е добра в дългосрочен план, ама много дългосрочен, не плана който те кара да пишеш глупости за 2 милиона хора в тази държава дето живеят в такива сгради, които са твърде различни по начин на поддържане, социален статус на обитателите и в пъти по качествено изпълнение на строителните дейности.Never underestimate the predictability of stupidity
Коментар
-
Констатациите са точни.
Като човек от Люлин, бих казал, че нема нещо, което да не е верно.
Привидно повечето части са уредени с метро, магазини, детски градини и училища, ама тъмната му тайна не е видима за незапознатите.
Повечето хора са тотално умствено спрели. Колко сутрини съм си намирал рапидки в гумите нема да казвам, това са козметични недостатъци.
Истинската трагедия е, че прекараш ли много време там, рано или късно мозъко ти че капитулира пред заобикалящата те действителност. Безработни "деца" на по 40 години, живеещи с родителите си. "Маса" и "пейки" сътворени от различни по цвет и консистенция плоскости точно пред входа, а на тех пиенйе до 3 часо сабале секи петък и събота.
След точно 6 години усърдна работа, понекога и по 15 часа на ден, най-накрая кацнах на южната дъга на околовръстното. Имам гора на 20 метра от кооперацийката, тераса с барбекю и гледка към Витоша. Че снасям чинно кинти на банката още 19 години, ама сека минута вкъщи ме зарежда с позитивизъм. Немаше да мога да го оценим това, ако не бех преживел и Люлин
Коментар
-
Първоначално изпратено от Crux Разгледай мнениеНе познавам автора, нито следя редовно публикациите му, но констатациите му в тази статия са абсолютно точни.
Панелните комплекси отдавна са се превърнали в гета, от които всеки с малко повече пари гледа да избяга. Качеството на живот спада с всяка изминала година, както и социалният статус на живеещите там. За това иде реч.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнениеКрукси тоя лизач на задници и изпълнител на поръчки да вземе да върви на майка си у тъмните части а не да ми раздава квалификации.Прекалено е тъп и за пари прави всякакви свирки.Дори не се замисля утре тези които защитава какво могат да направят с децата му в собствената му страна.Та нито живея в Люлин нито ходя по мачове нито живея в панелка.Доходите са ми в пъти по големи от на тая торба лайна и сланина.Мозъка му е обвит в сланина и не мое да мисли.Та умения имам в пъти от неговите и мога да работя във всяка една страна в която има ток земеделие и животновъдство.Няма как човек на който единственото му умение е да лапа пишки да ми дава акъл.
Панелните комплекси отдавна са се превърнали в гета, от които всеки с малко повече пари гледа да избяга. Качеството на живот спада с всяка изминала година, както и социалният статус на живеещите там. За това иде реч.Never underestimate the predictability of stupidity
Коментар
-
Първоначално изпратено от Crux Разгледай мнениеЕто ви една блестяща статия за панеляците и населяващите ги субекти.
http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=2460442
Ето малко избрани моменти, безпощадно точни:
Коментар
-
Първоначално изпратено от Crux Разгледай мнениеЕто ви една блестяща статия за панеляците и населяващите ги субекти.
Разбирам какво ти харесва в статията, но съдържанието и основната и идея са напълно манипулационни и безсмислени. Авторът е просто поредното отвратително мекотело.
Коментар
-
Като цяло се съгласявам с автора, поне в частта му за белите цигани.
толкова тъпи, че не могат дори да емигрират - нямат никакви умения. Даже не могат да просят както тези, от които трябва да ни пазят.
Те са новите цигани - декласирани, необразовани, лишени от амбиции и недопускани до никакви социални асансьори.
Коментар
-
Ето ви една блестяща статия за панеляците и населяващите ги субекти.
Патрулите, които обикалят около Женския пазар с цел да безчинстват срещу цигани и араби, са съставени от същите такива цигани, само че бели на цвят.
Това са момчетата от панелните комплекси, които са толкова тъпи, че не могат дори да емигрират - нямат никакви умения. Даже не могат да просят както тези, от които трябва да ни пазят.
Те са новите цигани - декласирани, необразовани, лишени от амбиции и недопускани до никакви социални асансьори. Те са родени в “Люлин” или в “Меден рудник” и ще си останат в “Люлин”. Най-много да умрат малко по на изток - на “Константин Величков” - в Централния софийски затвор.
Техният единствен шанс са футболните агитки и резен пица, платен от някой от политическите тарикати.
Тези панелни момчета са нов пластилин за социалните инженери. Искат да ги превърнат в политически фактор, защото изглеждат податливи за употреба, а са по-евтини дори от същинските цигани.
Защото кълват и на идеология, за истинските цигани трябват поне 30 лева на глас.
Сигнали, че се ражда такава нова класа бели боклуци, имаше отдавна. Достатъчно бе да влезеш в едно редово българско училище през годините на т. нар. преход и да разбереш, че след 10 години ще има хора, които ще вярват, че ако сложим мораториум върху продажбата на земя, няма да я купуват чужденци.
Тези хора от панелките, които не знаят нищо и от нищо не се интересуват, станаха достатъчно голяма прослойка. И по-важното е, че вече имат права на гласоподаватели и изведнъж станаха много интересни и важни.
Те за разлика от образованите младежи и трудолюбивите жени на средна възраст не емигрират. Тяхната цел е да влязат в анонимността на агитките, да се издигнат в очите на себеподобните си чрез побоища, да си татуират Левски над гъза и ако имат късмет, да станат дребни дилърчета. Ако не, след десет години ще са алкохолизирани, неосигурени безработни, които ще продават бащините си жилища. За да загубят и последната социална котва, която имат - смрадливата панелка
Трябва да осъзнаем, че сами сме си отгледали още едно гето - население, което ще ражда проблеми и ще трябва да храним в следващите 50-60 години.Never underestimate the predictability of stupidity
Коментар
Коментар