IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво понижение очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Какво сте го заяли Круксито? Ами напълно прав е - парите са всеобщ измерител и сами по себе си значат нещо, макар да не са универсална диплома или сертификат. Като казах диплома - ако имаш виШУ те смятат за по-умен (по дифолт) от човек с начално образУвание, нали? Е, същото е с парите - ако ги имаш, значи си една идея над този, който ги няма. И това е по дифолт, а вече дали си по-учен, Убав и т.н. е субективна преценка. За мен простак може да е човек, който не е чел Кант, за бате пешо - който не разбира от квантова физика, за Дучето - всеки, който не е чорбар, а за Боко Тиквата - ако не си чел Винету - въпрос на гледна точка от субективно естество.
    Та крукси е прав - панелките се гетоизират и е само въпрос на време да се превърнат в полупустинни пейзажи или просто да са населени от недостатъчно материално обезпечени хора (С други думи - лузъри), които не си плащат поддръжата на общите части, което пак води до разруха. Лвартал Столипиново в Пловдив е типичния пример, а предполагам, че и там живеят някой и друг нелузър, но българите се изнесоха (етническите такива, а не тези с български паспорт), а преди 25 години квартатлът беше 50/50 горе-долу между бели и мургави сънародници....

Любче, дефинирай си въпроса - земята със сигирност е на някого, няма как да е безстопанствена, но може да е разделена на парцели примерно, не знам. Принципно основите се заложени в закона за собствеността.
    Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

• Първоначално изпратено от Crux Разгледай мнение
      Бате Пешо, гета има в големите градове навсякъде по света. Включително и в Германия, Франция, Англия, Америка, където законът общо взето се спазва и институциите наистина си вършат работата.
      Нормално е даден квартал да загуби привлекателността си и да западне. Някога Бруклин е бил съвсем нормален нюйоркски квартал с хора от средната класа. Днес е гето. Хората от средната класа в голямата си част са го напуснали и са заменени от бедняци, нелегални емигранти и престъпници. Някога Люлин беше обикновен софийски квартал с всякакви хора. Днес е гето. Всички с малко повече пари бягат оттам и на тяхно място идват бедняци и мизерници.
      Би ли казал кои квартали в София не са за мизерници и голтаци?Примерно Зоните Б18 и 19 Разсадника Света Троица и Илинден за голтаци и бедняци ли са или за елитни столичани?Бих искал да те помоля да ми кажеш от къде мога да си купя две три оригинални жълти павета щото ми трябват

Коментар

• Заобикалящата среда влияе на човека. Навсякъде има проблеми, разликата е в начина, по който се решават.

Коментар

• Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнение
          Kрукси да питам всички дето ги е налегнала немотията простаци ли са?Второ ако един човек който живее в панелка я продаде и си купи жилище в един затворен комплекс вече не е ли простак?Трето ами ако има много пари и си му харесва панелата простак ли е ?Четвърто ако е беден и живее в панел простак ли е?Пето ако е беден и живее в центъра простак ли е?И шесто мутрафоните от Бояна Драгалевци Симеоново и южните квартали набедени за богати простаци ли са?Аз като живея в село пълно с цигани което е на повече от 100км от София простак ли съм?Според мен за гетоизацията са виновни законите и институциите които са отговорни за прилагането им.
          Бате Пешо, гета има в големите градове навсякъде по света. Включително и в Германия, Франция, Англия, Америка, където законът общо взето се спазва и институциите наистина си вършат работата.
          Нормално е даден квартал да загуби привлекателността си и да западне. Някога Бруклин е бил съвсем нормален нюйоркски квартал с хора от средната класа. Днес е гето. Хората от средната класа в голямата си част са го напуснали и са заменени от бедняци, нелегални емигранти и престъпници. Някога Люлин беше обикновен софийски квартал с всякакви хора. Днес е гето. Всички с малко повече пари бягат оттам и на тяхно място идват бедняци и мизерници.
          Never underestimate the predictability of stupidity

Коментар

Простотията е единият основен фактор за гетоизацията на панелите. Другият е немотията. Двама пенсионери с общ месечен доход 4-500 лева просто нямат финансова възможност да поддържат жилището, да плащат членски внос, за чистачка и асансьор, еле па да отделят пари за някакви сериозни ремонти от типа на смяна на щрангове, дограми, покрив и т.н. Хората може да са си съвсем нормални и свестни, просто си броят стотинките и дори да искат, не могат да поддържат жилището си и сградата.
            Kрукси да питам всички дето ги е налегнала немотията простаци ли са?Второ ако един човек който живее в панелка я продаде и си купи жилище в един затворен комплекс вече не е ли простак?Трето ами ако има много пари и си му харесва панелата простак ли е ?Четвърто ако е беден и живее в панел простак ли е?Пето ако е беден и живее в центъра простак ли е?И шесто мутрафоните от Бояна Драгалевци Симеоново и южните квартали набедени за богати простаци ли са?Аз като живея в село пълно с цигани което е на повече от 100км от София простак ли съм?Според мен за гетоизацията са виновни законите и институциите които са отговорни за прилагането им.

Коментар

Простотията е единият основен фактор за гетоизацията на панелите. Другият е немотията. Двама пенсионери с общ месечен доход 4-500 лева просто нямат финансова възможност да поддържат жилището, да плащат членски внос, за чистачка и асансьор, еле па да отделят пари за някакви сериозни ремонти от типа на смяна на щрангове, дограми, покрив и т.н. Хората може да са си съвсем нормални и свестни, просто си броят стотинките и дори да искат, не могат да поддържат жилището си и сградата.
              Може ли да дефинирате какво е простащина и кои и какви са простаците?

Примерно аз простак ли съм? Като купувах апартамента изрично купих и земя. От 20 апартамента само 5 сме собствениците на земята. Имаме си заден двор, където почнаха да паркират собственици на апартаменти без да имат земя. Има свободни подземни паркоместа - незакупени.

Кой сега е простакът? Аз, който като собственик на имота(земята) не искам коли в моя имот на хора, които не са собственици и най-вероятно ще трябва да ги съдя, или тези, които нямат собственост и права, но считат че ги имат по рождение?

P.P.Всъщност ми е ясно, че съм прав, защото съм собственик/съсобственик, а другите не са. Може ли някой да ме насочи в кой закон и къде е описана разликата между собственост на жилище и собственост на земя и че собственика на жилище, ако не е собственик на земя няма права върху нея.
              Last edited by luboil; 21.11.2013, 10:06.

Коментар

• Първоначално изпратено от emos Разгледай мнение
                Kато ви четем и си мисля.
                Абе от къде се появяват тия простаци в панелките и как така като се махнат от там стават едни такива хубавци,интилигентни,умни с една дума европейци?Не живея в панелка а покрай мене простак до простак,тъпанар до тъпанар.

Коментар

• Kато ви четем и си мисля.
                  Абе от къде се появяват тия простаци в панелките и как така като се махнат от там стават едни такива хубавци,интилигентни,умни с една дума европейци?Не живея в панелка а покрай мене простак до простак,тъпанар до тъпанар.
                  За българина идеалното място за живот е държава с железни закони спазвани от всички но не и от него

Коментар

Крукси колективната сграда си е колективна сграда.Няма значение дали е тухла панел гредоред и няма значение дали е в центъра на София или в Люлин или в Надежда или в Младост.Не ми е известно да има закон който да казва че простаци могат да живеят само в панелки.Аз твърдя че няма колективна сграда в която да няма идиоти и простаци.На един вход един двам а са му предостатъчни.
                    В случая не става въпрос за закон, а за естествен подбор

Коментар

Бате Пешо, имам чувството, че представите ти за панелните блокове са от времето на соца отпреди 25 години. Погледнато от онова време, си прав - панелките бяха жилища като всички други, населяваха ги всякакви - от цигани до професори. Само че това беше преди 25 години, а оттогава изтече много вода. Много. Днес панелките са гета със съответните гето-обитатели. И не виждам защо това трябва да се възприема като голям проблем. Всички големи градове навсякъде по света имат гета, няма как София, Пловдив, Бургас, Варна да са изключения.
                      Крукси колективната сграда си е колективна сграда.Няма значение дали е тухла панел гредоред и няма значение дали е в центъра на София или в Люлин или в Надежда или в Младост.Не ми е известно да има закон който да казва че простаци могат да живеят само в панелки.Аз твърдя че няма колективна сграда в която да няма идиоти и простаци.На един вход един двам а са му предостатъчни.

Коментар

Ти имаш много сериозен проблем

...който ще се задълбочава следващите 19 г.....

Коментар

Бате Пешо, имам чувството, че представите ти за панелните блокове са от времето на соца отпреди 25 години. Погледнато от онова време, си прав - панелките бяха жилища като всички други, населяваха ги всякакви - от цигани до професори. Само че това беше преди 25 години, а оттогава изтече много вода. Много. Днес панелките са гета със съответните гето-обитатели. И не виждам защо това трябва да се възприема като голям проблем. Всички големи градове навсякъде по света имат гета, няма как София, Пловдив, Бургас, Варна да са изключения.
                          Не всички панелки са гета, тия дето са в по престижни квартали не са толкова, иначе си прав че всеки по амбициозен гледа да издрапа и да се махне от гетото. Тренда е ясен, накрая повечето панелки ще се скапят съвсем, не щото бетона бил не знам какъв си, а щото ги обитават идиоти. Ама това се отнася според мен и за много тухлени апартаменти. Аз лично не съм фен на набедените за престижни квартали, но е факт че тези които не са смятани за престижни постепенно губят все повече облика си и все повече се населяват от бедни хора.

Коментар

Простаци и боклуци има навсякъде. Просто в панелите техният дял превишава пределно допустимите норми
                            с 300%

Коментар

Е тук няма как да се съглася с теб.Ти искаш да ми кажеш че щом една колективна сграда не е панелна значи обитателите и са професори и интелектуалци.За щастие живея в къща.Имам и два тухлени апартамента в които преспивам по няколко пъти в годината.Не намирам кой знае каква разлика.Типа строителство и квартала нямат отношение към обитателите.Да не би да искаш да ми кажеш че в Драгалевци Бояна и Иван Вазов няма мутри и простаци???
                              Простаци и боклуци има навсякъде. Просто в панелите техният дял превишава пределно допустимите норми

Коментар

• Първоначално изпратено от Pastir2 Разгледай мнение
                                Констатациите са точни.

Като човек от Люлин, бих казал, че нема нещо, което да не е верно.

Привидно повечето части са уредени с метро, магазини, детски градини и училища, ама тъмната му тайна не е видима за незапознатите.

Повечето хора са тотално умствено спрели. Колко сутрини съм си намирал рапидки в гумите нема да казвам, това са козметични недостатъци.

Истинската трагедия е, че прекараш ли много време там, рано или късно мозъко ти че капитулира пред заобикалящата те действителност. Безработни "деца" на по 40 години, живеещи с родителите си. "Маса" и "пейки" сътворени от различни по цвет и консистенция плоскости точно пред входа, а на тех пиенйе до 3 часо сабале секи петък и събота.

След точно 6 години усърдна работа, понекога и по 15 часа на ден, най-накрая кацнах на южната дъга на околовръстното. Имам гора на 20 метра от кооперацийката, тераса с барбекю и гледка към Витоша. Че снасям чинно кинти на банката още 19 години, ама сека минута вкъщи ме зарежда с позитивизъм. Немаше да мога да го оценим това, ако не бех преживел и Люлин
                                Важното е да избягаш от "матеряла", по-добре късно отколкото никога

Коментар

Working...
                                X