IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво понижение очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
    сори, Любче, да ме беше питал - щях да ти спестя парите за адвокатин, което не е много честно от моя страна. Няма как да си заделиш едни 2 квадрата и да си направиш нещо в тях - тази земя е съсобствена и не е твоя!!! Разликата между теб и останалите 15 капута, дето не са си взели земя е почти 0 - само дето ти плащаш и данъдЗи. Неуредица в закона, но какво да се прави. Правото на собственост е сбор от 3 права - те имаш и 3-те, а останалите имат само право на ползване, но реално и те упражняват част от правото на собственост. С други думи, за да не се омотваш - не можеш нищо да направиш, защото и останалите 15 човека без земя, заедно с 4-те със земя, сте реално съсобственици на целия парцел и ти сам би влязъл единствено в самоуправство. Единственото, което можеш да направиш, е да се съберете блока на общо събарние (ама всички) и да вземете решение по съответния ред какво да правите тази земя - ако мнозинството иска да е полубезстопанствен паркинг, значи ще е това. Другото ти решение е да се набуташ една сума, да облагородиш и после да си търсиш праите от останалите по съдебен път, което е малко сложно. Това с бариерите го збарви - напълно незконно е
    Съгласен съм с поти всичко - не мога да си заделя една част и да си правя нещо. Затова търся законна вратичка.

Не съм съгласен само с правото на ползване от хора, които не са собственици.С това болднатото. Ако направя нещо сам, ще е самоуправство, но не към останалите 15, а към останалите 4-ма собственици на земя.

Отивам в кадастъра и си вземам документи - скица на блока, собственици на апартаменти и право на строеж и съвсем отделно скица на земята/парцела и собственици.
    Съгласно кой закон лице, което не е сред собствениците на земята от съответния документ от кадастъра имам каквито и да е права? Единствените им права се свеждат до тожа, че ползвайки земята да не нарушавам обществения ред, да не нарушавам целостта на сградата и тем подобни. Но това са косвени права, а не права за ползване на земята.

Че то по тази логика всички паркирали там самоуправстват.
    А, и още нещо - за това съм сигурен - ако ползват земята, за която плащам данък имам право с нотариална покана да ми плащат наем.

За бариерата - не че имам някакво намерение да слагаме бариера, но защо да е незаконно? Входът/достъпа до блока не минава през задния двор, така че хората си влизат и излизат от предния вход, т.е. достъпът по закон е осигурен.

А бре...ще видим какво ще каже адвокатът - на мен ми се иска просто да го облагородим мястото, ама това, което хората си направят, друг не може го направи...
    Last edited by luboil; 21.11.2013, 12:14.

Коментар

• сори, Любче, да ме беше питал - щях да ти спестя парите за адвокатин, което не е много честно от моя страна. Няма как да си заделиш едни 2 квадрата и да си направиш нещо в тях - тази земя е съсобствена и не е твоя!!! Разликата между теб и останалите 15 капута, дето не са си взели земя е почти 0 - само дето ти плащаш и данъдЗи. Неуредица в закона, но какво да се прави. Правото на собственост е сбор от 3 права - те имаш и 3-те, а останалите имат само право на ползване, но реално и те упражняват част от правото на собственост. С други думи, за да не се омотваш - не можеш нищо да направиш, защото и останалите 15 човека без земя, заедно с 4-те със земя, сте реално съсобственици на целия парцел и ти сам би влязъл единствено в самоуправство. Единственото, което можеш да направиш, е да се съберете блока на общо събарние (ама всички) и да вземете решение по съответния ред какво да правите тази земя - ако мнозинството иска да е полубезстопанствен паркинг, значи ще е това. Другото ти решение е да се набуташ една сума, да облагородиш и после да си търсиш праите от останалите по съдебен път, което е малко сложно. Това с бариерите го збарви - напълно незконно е

Първоначално изпратено от luboil Разгледай мнение
      Съгласен съм, аз точно това искам, да го затворим, тревичка и площадка за игра на децата и един навес.
      Обаче - проблеми и със съсобствениците на земя (когато стане дума за пари да се инвестира), защото аз казвам, ако не искате да инвестирате аз ще инвестирам, ама няма да ползвате инвестицията. А те - ама нали и ние сме собственици! Аз - ами вие какво искате - аз да платя, пък вие безплатно да ползвате? А бе мани, мани...да имаме такъв хубав и голям двор - направо е безценно - те предпочитат да не дадат някой лев да го направим и да остане изоставен само и само да не се "набутат", защото така си мислят.
      От друга страна тези, които почнаха да спират вътре, след време ще става все по-трудно и по-трудно да се изгонят. С времето стават все по-нагли.

Та задействал съм с адвокат да види дали може нещо самостоятелно да направя в двора, пропорционално на дела ми земя, за което да претендирам за лично ползване, тъй като иначе земята остава изоставена.
      Ама ще видим - малко съм песимист. Най-лесно е ако съсобствениците на земята се обеденим и си я направим...ама...някои искат да не се прави нищо, защото си мислят, че ще се минат...

Аааа, сега се сетих, като казах на единия съсобственик - виж какво бе, ти си собстъвеник на земята и за това плащаш данък, а онзи дето е паркирал хем ти ползва мястото, хем не плаща данък. Демек ти му плащаш да ти ползва мястото.
      И на оня като му се изцъклиха очите - като усети как се набутва...

Смях...смях...
      Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

• Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнение
        Би ли написал кварталите в които не живеят лузъри?
        Оф, издребняваш.
        Във ВСИЧКИ квартали живеят простаци, лузъри и нормални хора. Въпросът е в дяловото разпределение В панеляците, както вече писах, делът на простаците и лузърите е ОГРОМЕН. И нормалните хора, стига да имат тази възможност, просто си бият камшика.
        Never underestimate the predictability of stupidity

Коментар

ако имат пари и си поддържат имота - значи са умници, ако не - лузъри. Няма точно понятие на елитен квартал в софия, но със сигурност се знаят част от гетоизиираните - Люлин, Обеля, Надежда и т.н., които ако не беше метрото, щяха наистина да се продават по 2 панелки за леФ
          Груйчи специално държа на твоето мнение за зоните Б18 Б19 Илинден Света Троица и Разсадника?Крукси каза че това са квартали за лузъри и негодници.

Коментар

ами не е точно така - любчето пише, че само 5 от 20 собственика са си купили земя. Собственика на земята, който предполагам е строителя, може да е разделил земята на такава, на която е построил сградата и друг парцел, на който има възможност за паркоместа или зелена площ. Ако е така, то ако успеят да се съберат над 50% от собствениците на части от парцела, могат да вземат решение за каквото си пожелаят, но доколкото разбирам поне 70% от този евентуален парцел не се държи от тях, а от строителя? Ако обаче строителя не е разделил имота, а само е продал земя на част от хората, а останалите имат право на ползване, то тези със земята притежават най-общо казано само едната гола земя или са пили по една студена водица и толкоз.
            И все пакт ова са само приказки на нагро - докато не видя нещата по договор, няма как да взема конкретна позиция.
            Ами парцелът е един - дворът и под сградата. Собственици на земята сме 5-ма, останалите какво право на ползване на земята имат? Те имат апартаменти, право на строеж и общи части от сградата. Нямат право за ползване на земята - това е тежест, която не е записана в удостоверението за тежести. Входът към сградата не минава през дворът - демек достъпът им е осигурен, тъй като входът е отпред към улицата. Дворът е отзад със собствен вход.
            Относно инвеститорът, който е другия голям собственик на земя - с него проблем няма да има - той си е вдигнал чукалата и дим да го няма. Проблем са другите, когато стане въпрос за инвестиция.

Коментар

Груйчи според теб жителите на центъра дали си плащат поддръжката на общите части?Круксити го питах за Зоните Б18 Б19 за Илинден Разсадника и Света Троица но не получих отговор.Питам го пак както и теб.В тези квартали какво население живее лузъри бедняци висшисти умници?
              ако имат пари и си поддържат имота - значи са умници, ако не - лузъри. Няма точно понятие на елитен квартал в софия, но със сигурност се знаят част от гетоизиираните - Люлин, Обеля, Надежда и т.н., които ако не беше метрото, щяха наистина да се продават по 2 панелки за леФ
              Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

• Първоначално изпратено от индианеца Разгледай мнение
                Изисква се допълнителна инвестиция от ваша страна - ограждате и слагате бариера. Който иска да паркира зад нея - плаща и парите се поддържа пространството. Трябва дасе сложат и камери, понеже селяндура си е селяндур, и най-вероятно ще се пробва да ви чупи бариерата.
                ами не е точно така - любчето пише, че само 5 от 20 собственика са си купили земя. Собственика на земята, който предполагам е строителя, може да е разделил земята на такава, на която е построил сградата и друг парцел, на който има възможност за паркоместа или зелена площ. Ако е така, то ако успеят да се съберат над 50% от собствениците на части от парцела, могат да вземат решение за каквото си пожелаят, но доколкото разбирам поне 70% от този евентуален парцел не се държи от тях, а от строителя? Ако обаче строителя не е разделил имота, а само е продал земя на част от хората, а останалите имат право на ползване, то тези със земята притежават най-общо казано само едната гола земя или са пили по една студена водица и толкоз.
                И все пакт ова са само приказки на нагро - докато не видя нещата по договор, няма как да взема конкретна позиция.

Коментар

Любче, дефинирай си въпроса - земята със сигирност е на някого, няма как да е безстопанствена, но може да е разделена на парцели примерно, не знам. Принципно основите се заложени в закона за собствеността.
                  Земята е на 5 съсобственика (вкл. и мен) от 20 апартамента - това го казах - имам и документ за собствениците от кадастъра - останалите са със право на строеж. Собствеността на земята е ясна.

Не съм казал безстопанствена, а изоставена - демек ние сме собственици, но там е с дупки, потрошени плочи, изхвърлени строителни материали - демек кочина.
                  Относно разделянето на парцели - този парцел не може законово да се раздели на по-малки парцели - там по закон всеки парцел трябва да е на улица, да е с мин площ и т.н. Така както надземно паркомясто не може да се обособи като еденица.
                  Иначе разделянето на парцела на части между съсобствениците може да стане със споразумение между тях (както е за паркоместата, тъй като по друг начин не могат да се обособят).
                  Но аз не съм се подписвал под каквото и да е споразумение за делба на земята. Демек според мен ние си имаме просто идеални части от земята % както е според нотариалните актове и земята.
                  Last edited by luboil; 21.11.2013, 11:51.

Коментар

• Първоначално изпратено от Crux Разгледай мнение
                    Отговор: В момента в изброените от теб квартали живеят предимно мизерници и лузъри. И все по-лошо ще става.
                    А хората в центъра все пак плащат нещо, макар и с изключения, докато в панеляка тия, дето плащат, са изключението.
                    Би ли написал кварталите в които не живеят лузъри?

Коментар

• Първоначално изпратено от индианеца Разгледай мнение
                      Изисква се допълнителна инвестиция от ваша страна - ограждате и слагате бариера. Който иска да паркира зад нея - плаща и парите се поддържа пространството. Трябва дасе сложат и камери, понеже селяндура си е селяндур, и най-вероятно ще се пробва да ви чупи бариерата.
                      Съгласен съм, аз точно това искам, да го затворим, тревичка и площадка за игра на децата и един навес.
                      Обаче - проблеми и със съсобствениците на земя (когато стане дума за пари да се инвестира), защото аз казвам, ако не искате да инвестирате аз ще инвестирам, ама няма да ползвате инвестицията. А те - ама нали и ние сме собственици! Аз - ами вие какво искате - аз да платя, пък вие безплатно да ползвате? А бе мани, мани...да имаме такъв хубав и голям двор - направо е безценно - те предпочитат да не дадат някой лев да го направим и да остане изоставен само и само да не се "набутат", защото така си мислят.
                      От друга страна тези, които почнаха да спират вътре, след време ще става все по-трудно и по-трудно да се изгонят. С времето стават все по-нагли.

Та задействал съм с адвокат да види дали може нещо самостоятелно да направя в двора, пропорционално на дела ми земя, за което да претендирам за лично ползване, тъй като иначе земята остава изоставена.
                      Ама ще видим - малко съм песимист. Най-лесно е ако съсобствениците на земята се обеденим и си я направим...ама...някои искат да не се прави нищо, защото си мислят, че ще се минат...

Аааа, сега се сетих, като казах на единия съсобственик - виж какво бе, ти си собстъвеник на земята и за това плащаш данък, а онзи дето е паркирал хем ти ползва мястото, хем не плаща данък. Демек ти му плащаш да ти ползва мястото.
                      И на оня като му се изцъклиха очите - като усети как се набутва...

Смях...смях...

Коментар

Груйчи според теб жителите на центъра дали си плащат поддръжката на общите части?Круксити го питах за Зоните Б18 Б19 за Илинден Разсадника и Света Троица но не получих отговор.Питам го пак както и теб.В тези квартали какво население живее лузъри бедняци висшисти умници?
                        Отговор: В момента в изброените от теб квартали живеят предимно мизерници и лузъри. И все по-лошо ще става.
                        А хората в центъра все пак плащат нещо, макар и с изключения, докато в панеляка тия, дето плащат, са изключението.

Коментар

• Първоначално изпратено от Crux Разгледай мнение
                          Жълти павета гледах наскоро, че продаваха поединично на сергиите с "антикварни" стоки пред Александър Невски.
                          Иначе си прав - в София такова нещо "елитен квартал" няма, но панелните комплекси са си гета откъдето и да го погледнеш. И ситуацията ще става все по-лоша и по-лоша.
                          В момента тече смяна на поколенията и ето какво наблюдавам: В кооперацията, в която живеят нашите, в турбо-елитния, мега-гъзарски квартал Докторски паметник (който иначе си е отврат отвсякъде), наскоро се освободиха два апартамента - собствениците, възрастни хора, починаха. И двата ги продадоха доста бързо. В единия се настани младо семейство с едно дете, доста заможни, ако се съди по двата им автомобила (джип и малка градска кола, ама чисто нови от магазина), обзавеждането на жилището, дрехите и т.н. Другия го купи възрастно семейство реститути, очевидно също без финансови проблеми.
                          В панеляка в Разсадника, където живее брат ми с жена си, също имат новодомци - младо семейство с дете, жената е фризьорка, а мъжът - бакшиш. Някъде от провинцията, досега живели под наем в Обеля, но получили наследство и си купили двустайния панеляк. Мизерия и бездънна простотия. А брат ми се оглежда за нещо ново и на по-хубаво място...
                          Та това е - както казах, при соца разлика почти нямаше, но колкото повече време минава, толкова повече се задълбочава разликата между кварталите.
                          Не ми каза нищо за кварталите за които попитах.Щото в тези квартали не всички сгради са панелни.

Коментар

Какво сте го заяли Круксито? Ами напълно прав е - парите са всеобщ измерител и сами по себе си значат нещо, макар да не са универсална диплома или сертификат. Като казах диплома - ако имаш виШУ те смятат за по-умен (по дифолт) от човек с начално образУвание, нали? Е, същото е с парите - ако ги имаш, значи си една идея над този, който ги няма. И това е по дифолт, а вече дали си по-учен, Убав и т.н. е субективна преценка. За мен простак може да е човек, който не е чел Кант, за бате пешо - който не разбира от квантова физика, за Дучето - всеки, който не е чорбар, а за Боко Тиквата - ако не си чел Винету - въпрос на гледна точка от субективно естество.
                            Та крукси е прав - панелките се гетоизират и е само въпрос на време да се превърнат в полупустинни пейзажи или просто да са населени от недостатъчно материално обезпечени хора (С други думи - лузъри), които не си плащат поддръжата на общите части, което пак води до разруха. Лвартал Столипиново в Пловдив е типичния пример, а предполагам, че и там живеят някой и друг нелузър, но българите се изнесоха (етническите такива, а не тези с български паспорт), а преди 25 години квартатлът беше 50/50 горе-долу между бели и мургави сънародници....

Любче, дефинирай си въпроса - земята със сигирност е на някого, няма как да е безстопанствена, но може да е разделена на парцели примерно, не знам. Принципно основите се заложени в закона за собствеността.

Коментар

• Първоначално изпратено от luboil Разгледай мнение
                              Може ли да дефинирате какво е простащина и кои и какви са простаците?

Примерно аз простак ли съм? Като купувах апартамента изрично купих и земя. От 20 апартамента само 5 сме собствениците на земята. Имаме си заден двор, където почнаха да паркират собственици на апартаменти без да имат земя. Има свободни подземни паркоместа - незакупени.

Коментар

Би ли казал кои квартали в София не са за мизерници и голтаци?Примерно Зоните Б18 и 19 Разсадника Света Троица и Илинден за голтаци и бедняци ли са или за елитни столичани?Бих искал да те помоля да ми кажеш от къде мога да си купя две три оригинални жълти павета щото ми трябват
                                Жълти павета гледах наскоро, че продаваха поединично на сергиите с "антикварни" стоки пред Александър Невски.
                                Иначе си прав - в София такова нещо "елитен квартал" няма, но панелните комплекси са си гета откъдето и да го погледнеш. И ситуацията ще става все по-лоша и по-лоша.
                                В момента тече смяна на поколенията и ето какво наблюдавам: В кооперацията, в която живеят нашите, в турбо-елитния, мега-гъзарски квартал Докторски паметник (който иначе си е отврат отвсякъде), наскоро се освободиха два апартамента - собствениците, възрастни хора, починаха. И двата ги продадоха доста бързо. В единия се настани младо семейство с едно дете, доста заможни, ако се съди по двата им автомобила (джип и малка градска кола, ама чисто нови от магазина), обзавеждането на жилището, дрехите и т.н. Другия го купи възрастно семейство реститути, очевидно също без финансови проблеми.
                                В панеляка в Разсадника, където живее брат ми с жена си, също имат новодомци - младо семейство с дете, жената е фризьорка, а мъжът - бакшиш. Някъде от провинцията, досега живели под наем в Обеля, но получили наследство и си купили двустайния панеляк. Мизерия и бездънна простотия. А брат ми се оглежда за нещо ново и на по-хубаво място...
                                Та това е - както казах, при соца разлика почти нямаше, но колкото повече време минава, толкова повече се задълбочава разликата между кварталите.

Коментар

Working...
                                X