Първоначално изпратено от art-lubitel
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво понижение очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Crux Разгледай мнениеЛицето Х, полуграмотен цървул от село Y, който е имал късмета да наследи от дядо си 5 декара ниви, които днес са на магистрала Тракия и Шел са му ги купили за 500 000 Евро, за да си направят бензиностанция, а той веднага е дошъл у Софето и си е купил апартамент в Докторски паметник за 200 000 Евро, щото там е елитът - та този човек, питам аз, автоматично ли става елитен софиянец?
Всъщност знаеш ли - аз много се кефя на подобен тип мислене. Един ден, дай Боже да не е скоро, когато с брат ми наследим апартамента на нашите в Докторски паметник, с кеф ще го продадем за баснословна сума на някой подобен пейзан.
Аз уважавам правото на всеки човек да харесва каквото си иска и да смята за елитно каквото реши.Моето мислене е друго и е подчинено на това какво е удобно за мен.Нямам желание да живея в колективна сграда и в града.Но с уточнението че съм си отгледал децата и никого не водя на градина или училище или пък прибирам.
Живота ми тече по различен начин.Но се учудвам как може да се робува на измислени неща примерно вместо да живея в тристаен в Надежда ще се свра в гарсониера ама при елита.Вместо да ми е лесно и удобно да пазарувам трябва да го правя с кола или на по високи цени.А това с отличните условия в комплекса на Рошко Офшоркин направо ме потриса.Нейде на къра между Симеоново и Бистрица и в грохота на околовръстното.
Коментар
-
Първоначално изпратено от viktornfs Разгледай мнениеОнзи ден имаше едно предаване по една нашенска телевизия точно за проблемните кредити и участваше политик от управляващата партия. Та той каза, че са в ход нови законодателни регулации за събирането на кредити. Изказваха се най-вече в полза на кредитополучателите.
Няма земна сила, която да накара банките да работят на загуба. Може би кредитите ще станат по-прозрачни, но и по-скъпи (съответно по-недостъпни). Което аз лично напълно одобрявам.
Коментар
-
........84% от участниците в изследването заявяват, че не могат вече да спестяват.
http://banks.dir.bg/2013/11/25/news15600877.html
Рррррррррррррръст
Коментар
-
Първоначално изпратено от Crux Разгледай мнениеЛицето Х, полуграмотен цървул от село Y, който е имал късмета да наследи от дядо си 5 декара ниви, които днес са на магистрала Тракия и Шел са му ги купили за 500 000 Евро, за да си направят бензиностанция, а той веднага е дошъл у Софето и си е купил апартамент в Докторски паметник за 200 000 Евро, щото там е елитът - та този човек, питам аз, автоматично ли става елитен софиянец?
Всъщност знаеш ли - аз много се кефя на подобен тип мислене. Един ден, дай Боже да не е скоро, когато с брат ми наследим апартамента на нашите в Докторски паметник, с кеф ще го продадем за баснословна сума на някой подобен пейзан.
Коментар
-
Първоначално изпратено от BobyB Разгледай мнениеМи аз общо взето съм с съгласен, затова съм извън София, и то не по престижния северен склон на Витоша, ами в полето, в калта.
Въпроса е ти какво правиш - хем си се нагласил, хем гледаш кооперации разни, райони разни, кой бил по-малко зле. Нещо не ти схващам идеята. Хем ги плюеш, хем си търсиш апартаментче?
Коментар
-
Първоначално изпратено от Snipe Разгледай мнениеОказа се, че последиците от "кредитното проникване" понякога са по-тежки от физическото такова. А и дали остана някой, който да не е чувал как се събират проблемните кредити?
Коментар
-
Първоначално изпратено от BobyB Разгледай мнениеНяма никакво значение дали са с комплекси или не, дали е правилно или не. Факт е че мнозинството смята едни квартали за престижни, а други за плебейски и в крайна сметка ситуацията се нагажда спрямо общественото мнение. Така че, едва ли е добре да се купува/живее в непрестижен квартал, в крайна сметка, ако си с някакви амбиции/претенции.
Всъщност знаеш ли - аз много се кефя на подобен тип мислене. Един ден, дай Боже да не е скоро, когато с брат ми наследим апартамента на нашите в Докторски паметник, с кеф ще го продадем за баснословна сума на някой подобен пейзан.Never underestimate the predictability of stupidity
Коментар
-
Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнениебатка, аз не веднъж съм казвал, че си гледам от моята камбанария и мненията ми са субективни, но все пак базирани на реалността. Имам познати и роднини в почти всички квартали на София и мога да стъпя на нещо, правейки заключенията си. Неведнъж съм давал за пример и собствения си блок - сложихме охранителни камери и събрахме по 100 кинта от апартамент - от 20 апартамента не дадоха 3 (един на бившите собственици на земята и 2, в които никой не живее и се правят на луди, но ще им намеря цаката и на тях, щото най-мразя селски тарикати). Не е кой знае каква сума, но се пробвай да я събереш в кой да е вход на панелка да видим какво ще стане. И то не за нещо екзистенциално като пробит покрив или счупен асансьор, а за "изгъзица" като охранителна камерата затова ти казвам, че човешкия мат'риал е решаващ и затова е важно къде си, с кой си, какъв му е статуса и т.н.. В моята кооперация единственият "цървул" е един автотенекеджия (екс собственик на земя по наследство) та той се откроява твърде натрапчиво на фона на останалите. Повечето апаратменти са купени с кеш парасъ и то на бомбастични цени между 1200 и 1500 евро с общите части (безумни, но всеки знае себе си). проблем с паркирането няма - всички имат паркоместа, че даже се продадоха и на комшиите от съседните кооперации. Всъшност, ако не са съседните кооперации да ми спират пред входа, щеше да е почти китка, но вече съм ги понаучил и тях след 10-на счупени чистачки и огледла за лайняно паркиране
Ами какво да ти кажа, по комунизма викаха, че кадрите решават всичко и май са били много прави.
П.С. Пропуснах да спомена, че след 22 часа е изключителна рядкост да се чуе какъвто и да е шум, дори и при отворени прозорци лятото (ако не съм си пуснал климатика).
П.П.С. И за да не се объркаш пак нещо - не сичтам, че в София има елитен квартал, има по-малко лайняни на фона на заливащата ни дивна селяния
В нашата кооперация (ново строителство с АКТ 16 от миналата година) има 15 апартамента и всички с изключение на един тарикат - адвокат, който държи апартамента празен и поради това не желае да плаща повече от 1/2 членски внос, си плащат чинно не само членския внос, но и пари за допълнителни ремонти и довършителни работи. Членският внос е 25 лв. на апартамент на месец, допълнително събрахме още по 200 лева и никой не прорева. А парите са за "глезотийки" - гранитогрес пред входа, декоративни первази и прочие. В панеляка не можеш да събереш и 5 лв на семейство членски внос, камо ли някакви допълнителни средства. Та идеята ми е, че когато човек се е ръснал сума си пари, в общия случай и с ипотечен кредит, гледа на имота си по един начин, а когато го е получил на ведомствен начала от Кремиковци/БДЖ/Войската/МВР преди 30 години - по съвсем друг. И когато в блока мнозинството хора са от първия тип, нещата се случват, а когато са от втория - всичко се проваля. Между другото, това за панелите важи с почти същата сила и за старите тухлени сгради. Затова за мен лично новото строителство е без алтернатива.Never underestimate the predictability of stupidity
Коментар
-
Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнениеКакво лошо има да си ватман машинист овенен?А селските ентелегенти у Младост.Как ли са определили кой е селски интелигент?А в Лозенец Срелбище Иван Вазов Докторската градина Гео Милев и Редута какви хора са заселени?Сигур художници артисти певци музиканти брокери банкери професори съдии университетски преподаватели меринджеи?С нетърпение чакам да узная?В центъра сигурно са цигани и те таката затова ти казвам, че човешкия мат'риал е решаващ и затова е важно къде си, с кой си, какъв му е статуса и т.н.. В моята кооперация единственият "цървул" е един автотенекеджия (екс собственик на земя по наследство) та той се откроява твърде натрапчиво на фона на останалите. Повечето апаратменти са купени с кеш парасъ и то на бомбастични цени между 1200 и 1500 евро с общите части (безумни, но всеки знае себе си). проблем с паркирането няма - всички имат паркоместа, че даже се продадоха и на комшиите от съседните кооперации. Всъшност, ако не са съседните кооперации да ми спират пред входа, щеше да е почти китка, но вече съм ги понаучил и тях след 10-на счупени чистачки и огледла за лайняно паркиране
Ами какво да ти кажа, по комунизма викаха, че кадрите решават всичко и май са били много прави.
П.С. Пропуснах да спомена, че след 22 часа е изключителна рядкост да се чуе какъвто и да е шум, дори и при отворени прозорци лятото (ако не съм си пуснал климатика).
П.П.С. И за да не се объркаш пак нещо - не сичтам, че в София има елитен квартал, има по-малко лайняни на фона на заливащата ни дивна селянияNever argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
Коментар
-
Първоначално изпратено от alwayastrue Разгледай мнениеБАН: Българите стават кредитофоби
http://www.dnes.bg/index/2013/11/25/...itofobi.207299
Ррррррррррррръст на фобиите
предполагам всички сте виждали масираните кампании за 'бързи пари' , стоки на лизинг и тн с които облъчват нашенеца. Таксите и лихвите по тези кредити (от небанкови институции) са точно като циганска лихварска банда...
имаме си КФН имамеси Банков надзор... но те обслужват знаете кой.. в резултат Нане и Вуте като чуят 'пари назаем' и бягат.... това е положението.това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
Коментар
-
Първоначално изпратено от toto Разгледай мнениеза разполжението съм съгласен ( хиподрума не можеш да паркираш нормално), за човешкия материал - и в двата квартала 80% пенсионери...
Иначе си прав - много пенсионери, но пък какви - лекари, адвокати, мед сестри, инженери (на бат пешо любимците) и т.н. Да, блоковете са стари, но поне миризмата на кисело зеле есен не е чак толкова натрпачиваNever argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
Коментар
-
А пък аз почвам да се оглеждам и за къща във Варна - североизточни райони - Виница, Траката, Бриз и Южни - Галата и района. Много ни се разпиляха с жената имотите, та се замислям по-голяма част да ги съберем тука.
Отдавна не бях гледал обяви, помня че преди 2-4 години свестни къщи под 200000евра нямаше. Сега се намират за 120-150К. Което за нова къща, рзп към 200кв, с двор поне 500кв, е прилична цена.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнениеДа тук си прав.Е точно по тоя начин обират парите на баламурниците.Като им създават измислено чувство за елит.Голям елит е да няма къде да паркираш съседа да е на два метра от теб и други такива елитни неща.Някои цял живот се бутат в измислен елит плод на болни мозъци и така им минава живота в мизерия.Човек трябва да се интересува единствено от неговите потребности и удобство а не кой какво набедил за елит и престиж.Няма лошо слугувайте си комплексите.
Въпроса е ти какво правиш - хем си се нагласил, хем гледаш кооперации разни, райони разни, кой бил по-малко зле. Нещо не ти схващам идеята. Хем ги плюеш, хем си търсиш апартаментче?
Коментар
Коментар