Първоначално изпратено от Грую Груев
Разгледай мнение
Не съм съгласен само с правото на ползване от хора, които не са собственици.С това болднатото. Ако направя нещо сам, ще е самоуправство, но не към останалите 15, а към останалите 4-ма собственици на земя.
Отивам в кадастъра и си вземам документи - скица на блока, собственици на апартаменти и право на строеж и съвсем отделно скица на земята/парцела и собственици.
Съгласно кой закон лице, което не е сред собствениците на земята от съответния документ от кадастъра имам каквито и да е права? Единствените им права се свеждат до тожа, че ползвайки земята да не нарушавам обществения ред, да не нарушавам целостта на сградата и тем подобни. Но това са косвени права, а не права за ползване на земята.
Че то по тази логика всички паркирали там самоуправстват.
А, и още нещо - за това съм сигурен - ако ползват земята, за която плащам данък имам право с нотариална покана да ми плащат наем.
За бариерата - не че имам някакво намерение да слагаме бариера, но защо да е незаконно? Входът/достъпа до блока не минава през задния двор, така че хората си влизат и излизат от предния вход, т.е. достъпът по закон е осигурен.
А бре...ще видим какво ще каже адвокатът - на мен ми се иска просто да го облагородим мястото, ама това, което хората си направят, друг не може го направи...
Коментар