IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво понижение очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от razbiratel Разгледай мнение
    Е те точно в това е разковничето! Поздравления!
    Не е препоръка!

Коментар

• Първоначално изпратено от maximilian Разгледай мнение
      Колега d333, не знам как наистина мисли народът, пък и това не ми влияе. Аз мисля така и така действам, толкова ми е капацитетът и зоната на комфорт. За нищо на света не твърдя, че това е правилното или добро решение. Купих, освежих, отдадох под наем...даже не пресмятам колко "трябва" да се повиши, за да го продам. За мен имотите са дългосрочна инвестиция и спокойствие...
      Е те точно в това е разковничето! Поздравления!

Коментар

• Първоначално изпратено от viktornfs Разгледай мнение
        Аз съм на друго мнение. Къде си виждал последните години хора да живеят пренаселено в жилище или къща. Няма такова нещо. Дори има свръх предлагане и то е с около 30% повече от търсенето..
        Ще рече човек, че само да поискат и ще спрат да живеят пренаселено
        Моите наблюдения са, че заради кризата доста семейства се върнаха от квартирата при родители, баби и пр. Други прибраха възрастните си родители при себе си - хем да гледат децата, които не са се доредили до градина, хем да не плащат две сметки за ток, парно и пр.

Коментар

• Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
          Да жилищата в момента са недостатъчни и за една трета от хора, аз не мисля че някога ще има достатъчно жилища за всички и всеки да разполага със собствено самостоятелно жилище.
          Аз съм на друго мнение. Къде си виждал последните години хора да живеят пренаселено в жилище или къща. Няма такова нещо. Дори има свръх предлагане и то е с около 30% повече от търсенето..
          домоуправител

Коментар

• Надявам се, Лорде!
            Не е препоръка!

Коментар

• Първоначално изпратено от maximilian Разгледай мнение
              Колега d333, не знам как наистина мисли народът, пък и това не ми влияе. Аз мисля така и така действам, толкова ми е капацитетът и зоната на комфорт. За нищо на света не твърдя, че това е правилното или добро решение. Купих, освежих, отдадох под наем...даже не пресмятам колко "трябва" да се повиши, за да го продам. За мен имотите са дългосрочна инвестиция и спокойствие...
              Това е най-важното! МЪДРЕЦ СИ ТИ КОЛЕГА!

Коментар

• Колега d333, не знам как наистина мисли народът, пък и това не ми влияе. Аз мисля така и така действам, толкова ми е капацитетът и зоната на комфорт. За нищо на света не твърдя, че това е правилното или добро решение. Купих, освежих, отдадох под наем...даже не пресмятам колко "трябва" да се повиши, за да го продам. За мен имотите са дългосрочна инвестиция и спокойствие...
                Last edited by maximilian; 30.01.2014, 00:40.
                Не е препоръка!

Коментар

• [QUOTE=d333;1059569508]Лорде, аз заеми нямам и мога да си купя още имоти. Но не искам, разбираш ли. Не искам, не ми трябва и не искам.
                  Максимилиане, знам че народа масово така мисли: "Я да взема да инвестирам в един имот, че да не ми изгорят парите в банката."
                  Да, ама също така имат скорошен пример, как имотен балон се пука. И го е страх засега. Това може да стане след време, като му се поизтрие малко паметта. Но не сега, сега е рано. Само ако стане някакъв банков сакатлък, примерно, може да се мине на вариант повишаване на цените. Иначе повишение няма да има скоро. И това за празните апартаменти в моя картал е самата истина. Много внимателно ги наблюдавам всеки ден кво во се случва из тези блокове наоколо. Масово празни. И не са с някаква лоша локация. Разберете, няма хора които да имам
                  Д333, да ти кажа честно и аз съм се чудил какъв е този интерес към строителство, при положение, че на много от новите стоят празни!!!
                  Все си мисля, обаче, че има хора познали верния отговор преди нас, тези дето имат за още един апартамент

Коментар

• Лорде, аз заеми нямам и мога да си купя още имоти. Но не искам, разбираш ли. Не искам, не ми трябва и не искам.
                    Максимилиане, знам че народа масово така мисли: "Я да взема да инвестирам в един имот, че да не ми изгорят парите в банката."
                    Да, ама също така имат скорошен пример, как имотен балон се пука. И го е страх засега. Това може да стане след време, като му се поизтрие малко паметта. Но не сега, сега е рано. Само ако стане някакъв банков сакатлък, примерно, може да се мине на вариант повишаване на цените. Иначе повишение няма да има скоро. И това за празните апартаменти в моя картал е самата истина. Много внимателно ги наблюдавам всеки ден какво се случва из тези блокове наоколо. Масово празни. И не са с някаква лоша локация. Разберете, няма хора които да има нужда да купуват повече.

Коментар

• Всъщност, едно от възможните убежища за парите са имотите. Не вярваш на хартиените пари и на банките, не си кой знае какъв инвеститор и не желаеш да набиваш всичкия кеш на борсата...какво остава? Недвижими имоти и земя.
                      Не е препоръка!

Коментар

• LANDLORD 31

Да жилищата в момента са недостатъчни и за една трета от хора, аз не мисля че някога ще има достатъчно жилища за всички и всеки да разполага със собствено самостоятелно жилище.
                        D.Y.F-091066

Коментар

• Първоначално изпратено от d333 Разгледай мнение
                          Супертрейдъре,
                          разбирам те, че мечтаеш за високи цени на имотите. Като има оборот на имоти, има раздвижване на цялата икономиката покрай тях. Дотук добре. Обаче тук в България имаме едни от най-ниските нива на раждаемост. Младите бягат на запад. Напълни се с имоти отвсякъде. Много народ си има собствено жилище или вече се е набутал с ипотека на цените от 2008, т.е. заробен за цял живот. Също така има и доста тарикати, инвестирали в няколко жилища, празни ей така, щото щели да поскъпват още. Да ги продадели по-скъпо после. Е сега си ги държат празни и се чудят какво да ги правят. Около нас има 4-5 блока нови, с не повече от 30-40% процента продадени в тях апартаменти другите стоят празни. А са построени от преди 1-2-3 годнини. Още имаме 1-2 блока също се довършват бавно и мъчително от строителите, само и само да го достроят някак си да могат да почнат да ги продават. И това е положението в цяла София общо взето.
                          Статистиката колко празни апартаменти има в София сигурно я знаеш.
                          Да кажем имам пари да си купя сега един нов апартамент директно, без да вземам дори кредит. А убеди ме да си купя... Аз не искам. Дори и да се раздуе наново балон, не искам изобщо да се занимавам с това. Защото после като спадне, какво да го правя този празен апартамент. На кой после да се мъча да го продавам. А и имота не е бързоликвидна инвестиция.
                          Имотите бяха поредния балонизиращ опит да се за засили някак си икономиката. Но след спадане на всеки балон се появяват нови проблеми. Разбери, вечен разтеж няма. Системата е сбъркана тотално. В момента всички са в дълове до козирката - и държави и граждани.
                          Да кажем, но ги нямаш, личи от последните изречения по темата.
                          А и това е голяма глупост да чакаш тепърва да се надува нянкъв балон пък после да чакаш да спада!
                          А, болднатото е ПЪЛНА ЛЪЖА! В моят квартал почнаха 5 класически строежа жилищна сграда с магазини и ателиета през 2013 със срок на строителните дейности до 2015г. ЯДЕЦ!

Коментар

• Няма икономически ръст, има инфлация и ръста е илюзия но има промени - технологии нови.
                            D.Y.F-091066

Коментар

• d333

Знам ли може да се окажеш прав, но не поради изброените причини. Страха от спирането на покупките на токсични бондове е голям, в момента ФЕД се страхуват да не предизвикат хиперинфлация, те не виждат истинската заплаха - виртуалните валути ще заменят така или иначе основните.
                              Да видим че те продължават с намаляването на парите които изливат в банките за покупка на ментарските бондове първо. Това с празните жилища няма значение, жилищния фонд е в отвратително състояние и като се пресеят се оказва че жилищата са малко.
                              Last edited by supertrader; 29.01.2014, 22:17.
                              D.Y.F-091066

Коментар

• Супертрейдъре,
                                разбирам те, че мечтаеш за високи цени на имотите. Като има оборот на имоти, има раздвижване на цялата икономиката покрай тях. Дотук добре. Обаче тук в България имаме едни от най-ниските нива на раждаемост. Младите бягат на запад. Напълни се с имоти отвсякъде. Много народ си има собствено жилище или вече се е набутал с ипотека на цените от 2008, т.е. заробен за цял живот. Също така има и доста тарикати, инвестирали в няколко жилища, празни ей така, щото щели да поскъпват още. Да ги продадели по-скъпо после. Е сега си ги държат празни и се чудят какво да ги правят. Около нас има 4-5 блока нови, с не повече от 30-40% процента продадени в тях апартаменти другите стоят празни. А са построени от преди 1-2-3 годнини. Още имаме 1-2 блока също се довършват бавно и мъчително от строителите, само и само да го достроят някак си да могат да почнат да ги продават. И това е положението в цяла София общо взето.
                                Статистиката колко празни апартаменти има в София сигурно я знаеш.
                                Да кажем имам пари да си купя сега един нов апартамент директно, без да вземам дори кредит. А убеди ме да си купя... Аз не искам. Дори и да се раздуе наново балон, не искам изобщо да се занимавам с това. Защото после като спадне, какво да го правя този празен апартамент. На кой после да се мъча да го продавам. А и имота не е бързоликвидна инвестиция.
                                Имотите бяха поредния балонизиращ опит да се за засили някак си икономиката. Но след спадане на всеки балон се появяват нови проблеми. Разбери, вечен разтеж няма. Системата е сбъркана тотално. В момента всички са в дългове до козирката - и държави и граждани.
                                Last edited by d333; 29.01.2014, 20:11.

Коментар

Working...
                                X