IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво понижение очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
    Ние конкурентни условия нямаме нито за земеделие, нито за туризъм !!! В Европа има страни с много по добри условия, това е истината. Измислете нещо друго да се развива, пък и да не се развива. Проблема е не че не се развива нищо, проблема е че каквото се развива се източва и заминава навън - нямаме инвестиционен поток към нас, но излъчваме такъв навън. Е няма как да има ! Не е важно колко се създава толкова, важно е създаденото дали се натрупва или се събира и изнася на някъде. За да има трябва да остава тук и да не се изнася в чужбина.
    Рядко се среща шизофреник като тебе!
    Пак си забравил хаповете да си ги изпиеш.
    На фона на това, което си написал твърдиш, че жилищата ще растат?!?!

Определено имаш раздвоение на личността!

Коментар

Ние конкурентни условия нямаме нито за земеделие, нито за туризъм !!! В Европа има страни с много по добри условия, това е истината. Измислете нещо друго да се развива, пък и да не се развива. Проблема е не че не се развива нищо, проблема е че каквото се развива се източва и заминава навън - нямаме инвестиционен поток към нас, но излъчваме такъв навън. Е няма как да има ! Не е важно колко се създава толкова, важно е създаденото дали се натрупва или се събира и изнася на някъде. За да има трябва да остава тук и да не се изнася в чужбина.
      Тъй де, пазаруваме техните стоки праз техните търговски вериги, потока е ясен на къде отива, от производството и от търговията, нямаме разногласие по това …
      Last edited by razbiratel; 31.01.2014, 10:15.

Коментар

• Бате Пешо

D.Y.F-091066

Коментар

• Първоначално изпратено от razbiratel Разгледай мнение
          Ама разбира се, те така ни искат.... да сме "рая" по кърищата... ама ако може всичките да сме там, на бустаня и то не в позицията на фермера (стопанина) а в ролята на работна ръка. Не отричам потенциала който чисто климатично и географски имаме в селското стопанство, напротив, но добре беше да си оставим участие мъничко в производството, мъничко и в търговийката ама уйде вече коня у ряката.... пазаруваме вносни стоки дори от първа необходимост от техните търговски вериги... Тежко на децата ни, доброволно обречени да са "рая" от самите нас... Но щом Брюксел така ни тика, редно ще е, как иначе!
          Никой не мое ми нарежда къде да одя и какво да гледам.Масква Брюксел и Вашингтон съм си ги забол на самолетоносача.Я бачкам у градо живеем на село имам малко стопанство и ми дреме на самолетоносача ква сакал Брюксел.....Та не мога да разбера след като повечето семейства имат по 15-20 декара що не го направят.По селата мангали безделници колкото щеш.Почти безплатна работна ръка.

Коментар

• Първоначално изпратено от M-yMaker Разгледай мнение
            +1
            от Европа се чудят как да ни връщат по селата с програми за развитие на селските региони, след като самите ние - гражданите още не се сещаме кой вятър ще ни задуха.
            Ама разбира се, те така ни искат.... да сме "рая" по кърищата... ама ако може всичките да сме там, на бустаня и то не в позицията на фермера (стопанина) а в ролята на работна ръка. Не отричам потенциала който чисто климатично и географски имаме в селското стопанство, напротив, но добре беше да си оставим участие мъничко в производството, мъничко и в търговийката ама уйде вече коня у ряката.... пазаруваме вносни стоки дори от първа необходимост от техните търговски вериги... Тежко на децата ни, доброволно обречени да са "рая" от самите нас... Но щом Брюксел така ни тика, редно ще е, как иначе!
            Last edited by razbiratel; 31.01.2014, 01:29.

Коментар

• Първоначално изпратено от d333 Разгледай мнение
              Трейдъре, не е проблема в качеството. Разбирам те, ти си претенциозен и си си изградил някаква представа за качествено жилище. Но народа искаше да живее някъде в собствено жилище. По време на балона имах колеги които си купиха и стари панеляци за ненормални цени с кредити за по 20-30 години. Та жилища има. Колко качествени или не, няма значение. Жилища има - няма мераклии да ги купуват. Просто почти всички имат такова(платено в брой, наследено и т.н. ) или са се заробили вече с ипотека за по 20-30 години. И на фона на тази ситуация имаме и намаляващо население. А вие сте седнали да чакате чудеса.
              +1
              от Европа се чудят как да ни връщат по селата с програми за развитие на селските региони, след като самите ние - гражданите още не се сещаме кой вятър ще ни задуха.
              и тоз коментар е без препоръка

Коментар

• Трейдъре, не е проблема в качеството. Разбирам те, ти си претенциозен и си си изградил някаква представа за качествено жилище. Но народа искаше да живее някъде в собствено жилище. По време на балона имах колеги които си купиха и стари панеляци за ненормални цени с кредити за по 20-30 години. Та жилища има. Колко качествени или не, няма значение. Жилища има - няма мераклии да ги купуват. Просто почти всички имат такова(платено в брой, наследено и т.н. ) или са се заробили вече с ипотека за по 20-30 години. И на фона на тази ситуация имаме и намаляващо население. А вие сте седнали да чакате чудеса.

Коментар

• Домакинствата в Еврозоната дължаха жилищни кредити:
                  1)
                  - в края на 2005г. на стойност 2,918,623 МИЛИОНА евро
                  - в края на 2006г. на стойност 3,218,173 МИЛИОНА евро
                  Тоест за 1 година имаше увеличение от над 299 МИЛИАРДА евро.
                  2)
                  - в края на 2012г. на стойност 3,831,027 МИЛИОНА евро
                  - в края на 2013г. на стойност 3,858,140 МИЛИОНА евро
                  Тоест за 1 година има увеличение с по-малко от 28 МИЛИАРДА евро.

Честито!

http://sdw.ecb.europa.eu/browse.do?node=2018773

Коментар

• toto

Не е вярно, има хубави и здрави материали но цената им не е минималната ..просто са по скъпи и ги има обаче.
                    D.Y.F-091066

Коментар

• razbiratel

И аз съм на мнение че има повече от добър смисъл да се реновира, стига да става конструкцията за реновиране но повечето селски колиби които се броят да имоти не стават за реновиране, панелките дори по стават. Т.е. ще трябва да се строи защото няма жилищен фонд, просто няма как да стане да не се строи и тези имоти като цена ще излязат на собствениците си на себестойност поне и цената им зависи от цената на строителните материали и труда - неизбежно, е няма как да излезе евтино на без пари нали ?
                      Между другото цените на имотите са нагоре от тук нататък, банките ще трябва да кредитират за да заработват лихвата, популярността на бондовете ще залезе.
                      А емигрантите ще се върнат да си купят имоти пак в България, защото доходите им навън са много ниски и те там собствено жилище не могат с такива доходи да си го позволят.
                      D.Y.F-091066

Коментар

• Да напиша и аз едно мнение.

Аз пък, съм на мнение, че има смисъл в реновирането, на блоците (така нареченото саниране) и не само защото, лично, също имам имоти и в такива. Градовете ни са така устроени, че няма как, всичкия този народ да се изнесе в чисто нови жилища, колкото и да им се иска, масово нямат подобни финансови възможности за чисто ново ..…ще правим нови квартали ли, ще се строят предградия ли, как ще стане…има градове които нямат много опции ( чисто географски) за разширяване а са предпочитани за живеене. Не мисля, че сме по умни, както от Германците, така и от Унгарци, Поляци и т.н…. все са го направили - в различна степен разбира се, …..да вероятно ще си останат по евтини от новото но за всеки влак си има пътници, не трябва да се подценява постоянната тенденция за вътрешна миграция към 4-5 основни града в страната. Ефекта ще е не само до увеличаване качеството на живот във въпросните имоти ( квартали), запазването на стойност, ако щеш и увеличаването на стойността за самите имоти….ефекта ще е и социален.Маса работна ръка ангажирана до преди 2-3 години в презастрояването ще получи възможност за заетост, поне за няколко години подред, поне 5-6г. като се има в предвид количеството блоци които плачат за реновиране по градовете.Лошата политика и управление създава гетата, не самите сгради….всеки имот се нуждае от поддръжка и реновиране на определен период от време.
                        Last edited by razbiratel; 30.01.2014, 16:14.

Коментар

Погрешно ме разбираш - стандарт разбирам поне да е завършено със съвременни материали, за България е това..но много малка част от жилищата са пооправени понеже при много от тях собственика не вижда смисъл да инвестира в старата конструкция.Чак ми е смешно някои искат собствениците да се задължали да ги оправят, пък те собствениците нямат пари или не си заслужава поради старата конструкция.
                          Между другото в Германия също имат строителство с презострояване от един период и никой не иска да живее в него и сега, в пъти по евтино е.
                          не знам за какви съвременни материали ми говорите, но в България качственните материали са кът... дори цимента не е цимент вече... иначе основната съставка на т.н. съременни материали е на BASF и се разрежда до умопомрачение и после чакай качество...

Кажете ми кой ще ползва качестенни материали, като може да спести 2-3 пъти от цената...

Коментар

• Gold Zombie

Погрешно ме разбираш - стандарт разбирам поне да е завършено със съвременни материали, за България е това..но много малка част от жилищата са пооправени понеже при много от тях собственика не вижда смисъл да инвестира в старата конструкция.Чак ми е смешно някои искат собствениците да се задължали да ги оправят, пък те собствениците нямат пари или не си заслужава поради старата конструкция.
                            Между другото в Германия също имат строителство с презострояване от един период и никой не иска да живее в него и сега, в пъти по евтино е.
                            D.Y.F-091066

Коментар

Има голям недостиг на хубави жилища, стандартни като за 21 век.Картинката е плачевна и това което се построи е нищо в сравнение с нуждите.Донякъде е резонно защото стандарта на живот е много нисък и хората с такива доходи не могат да си позволят стандартен за тези времена имот.Но има и по зле - например в Египед още по зле.
                              Може ли да обясниш накратко, как според теб изглежда високия стандарт за жилище от 21 век?
                              Само да отбележа, че за хората в Западна Европа затворен комплекс с камери и охрана е екзотика, а не стандарт. Същевременно пък, в България нямаме дори една улица с жилищно строителство, която да е сравнима със стандартите на средностатистически жилищен квартал в Германия например. Та ми е интересно без да се заяждам, кое точно квалифицираш като жилище със стандарт от 21 век? Защото според моите представи, такива тук не само, че няма, ами и не виждам как би могло да има в следващите 20 години.
                              До новите собственици на INVESTOR.BG - не притежавам никакво злато, сребро, депозити и акции.

Коментар

• Има голям недостиг на хубави жилища, стандартни като за 21 век.Картинката е плачевна и това което се построи е нищо в сравнение с нуждите.Донякъде е резонно защото стандарта на живот е много нисък и хората с такива доходи не могат да си позволят стандартен за тези времена имот.Но има и по зле - например в Египед още по зле.
                                D.Y.F-091066

Коментар

Working...
                                X