If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Със сериозен интерес следя темата.Днес приятелка, работеща в банка, ми каза,че са пуснали ипотечен кредит на малко над 6% фиксирана лихва и без никакви други такси, прИмоция е, ама все пак е сериозна индикация,че лихвите по кредитите ще падат още и вярвате или не в близкото бъдеще ще стигнем европейските в обозримо бъдеще. Това значи,че и депозитите,които в момента се намират на по 4-4,5% в лева ще се сринат до към 3-3,5%, което вече е пълен смях в залата и не си струва занимавката.И аз се заоглеждах за алтернативи и към момента съм се спрял на разни акции на немската борса, но още съм доста далеч от покупка и ще трябва доста четене преди да се хвърля.БГ акции няма смисъл, т.к. 5-10 компании правят оборота на цялото БФБ,а са собственост на 3-4 групи.
Домакинствата в България дължаха жилищни кредити на банковата й система:
1)
- в края на 2003г. на стойност 408,313 хил. лв.
- в края на 2008г. на стойност 8,257,348 хил. лв. Тоест за 5 години имаше увеличение от над 7,849 МИЛИОНА лв.
2)
- в края на 2008г. на стойност 8,257,348 хил. лв.
- в края на май 2014г. на стойност 9,453,616 хил. лв. Тоест за 5 години и 5 месеца имаше увеличение с по-малко от 1,197 МИЛИОНА лв.
В края на март 2014г. домакинствата дължаха жилищни кредити:
1)
- на Корпоративна Търговска Банка на стойност 6,412 хил. лв. или значително под 7 МИЛИОНА лв.
2)
- на Първа инвестиционна банка на стойност 690,071 хил. лв. или над 690 МИЛИОНА лв.
В края на март 2014г. домакинствата дължаха жилищни кредити:
1)
- на банковата система в България на стойност 9,448,344 хил. лв.
2)
- на дружествата в България (извън банковата система) специализирани в кредитиране на стойност 286,760 хил. лв. Тоест общо сумата е 9,735,104 хил. лв. или над 9.7 МИЛИАРДА лв.
За сравнение в края на март 2014г. домакинствата дължаха жилищни кредити:
- на Корпоративна Търговска Банка на стойност 6,412 хил. лв. или значително под 7 МИЛИОНА лв.
Брой на пенсионерите в София:
1)
- в края на 2012г. бяха 340,809 души
2)
- в края на 2013г. бяха 339,019 души
Брой на жилищата в София:
1)
- в края на 2012г. бяха 608,992
2)
- в края на 2013г. бяха 609,208 Тоест за една година има незначително увеличение на съотношението между жилища и пенсионери ("най-платежоспособните" инвеститори в жилища) в София, а именно от 1.787 на 1.797.
Знаеш ли какво представляват тези субсидии и европейски програми за България - едни криминали си разпределят - плячкосват едни пари, това е което на практика се случва.
Брат, цитирай мненията на барбарон като си говориш с него. Че той обича да си трие постовете и сега изглеждаш като някакъв глупак дето си приказва сам.
Домакинствата в България дължаха жилищни кредити на банковата й система:
1)
- в края на 2003г. на стойност 408,313 хил. лв.
- в края на 2008г. на стойност 8,257,348 хил. лв. Тоест за 5 години имаше увеличение от над 7,849 МИЛИОНА лв.
2)
- в края на 2008г. на стойност 8,257,348 хил. лв.
- в края на април 2014г. на стойност 9,444,614 хил. лв. Тоест за 5 години и 4 месеца имаше увеличение с по-малко от 1,188 МИЛИОНА лв.
Не ме разбрахте.
Не ми трябва настояща стойност или крайна оценка по метода, а определяне на теглата при осредняване на резултатите от различните методи за оценка на активи .
Пример за оценка на НИ / най-елементарно /.Ако имаме 3 метода / сравнителни аналози, разходен и приходен / - как да се определят теглата на различните методи в осреднената крайна оценка на резултатите от тях ?
НЯМА правило за определяне на теглото на различните методи!
Определя се "експертно"...
"Инвестирането" в НИ с кредит е "чиста пИчалба" или "отрицателна доходност"!!
Знаеш ли какво представляват тези субсидии и европейски програми за България - едни криминали си разпределят - плячкосват едни пари, това е което на практика се случва.
Как да е нормално при спестявания по 0.5 милиарда на месец имаме кредити на населението растящи с толкова на година. Това е яко изливане на пари навън извън страната. При положение че парите отичат няма как населението да ни ги следва и хората да не напускат страната. Точната причина за демографския и икономически срив е в доносрството на пари - България е финансов донор на страните от ядрото на ЕЗ.
За да се обърне тази тенденция -
1. Трябва цените на местните активи да нарастват с подобаващ темп - имотите. Какъвто и бизнес да се стартира или създаде първата стъпка е да се закупи имот и никой няма да си позволи да губи още на старта.
2. Трябва да се направят промени в законодателството..
3. Да се забрани филството и връзки на български политици и обществени организации с чужди държави и правителства . Сделки и договори предаващи националния инерес да се наказват строго..може и по китайски.
4. Да се ограничи членството на страната в ЕС до момента в който не бъде приета в ЕЗ. Тези европейски програми и вноски в бюджета на ЕС с които български пари отиват там пък после се връщат като инвестиции в безумни проекти и много често дискриминационни трябва да се преустановят.
5. Субсидиите за земеделие да се преустановят и да се субсидира откриването на работни места в земеделитето - само дребни проекти и дребни земеделци, другото е престъпление и крадене на пари пак.
Население в България на възраст до 19 години включително (бъдещата работна сила):
1)
- в края на 1989г. бяха 2,511,833 души
2)
- в края на 2013г. бяха вече едва 1,325,800 души Тоест за 24 години има спад от над 47%...
За сравнение пенсионерите в България:
1)
- в края на 1989г. бяха 2,209,019 души
2)
- през май 2014г. бяха 2,181,805 души Тоест за 24 години и 5 месеца има спад от 1.2%...
Не ме разбрахте.
Не ми трябва настояща стойност или крайна оценка по метода, а определяне на теглата при осредняване на резултатите от различните методи за оценка на активи .
Пример за оценка на НИ / най-елементарно /.Ако имаме 3 метода / сравнителни аналози, разходен и приходен / - как да се определят теглата на различните методи в осреднената крайна оценка на резултатите от тях ?
Ех , пропадна ми надеждата да ме просветли някой инвеститор или пропърти мениджър.
На кафе ли гледате , боб ли хвърляте като оценявате някой имот или преценявате инвестицията в него ?
Население в България на възраст до 19 години включително (бъдещата работна сила):
1)
- в края на 1989г. бяха 2,511,833 души
2)
- в края на 2013г. бяха вече едва 1,325,800 души Тоест за 24 години има спад от над 47%...
За сравнение пенсионерите в България:
1)
- в края на 1989г. бяха 2,209,019 души
2)
- през май 2014г. бяха 2,181,805 души Тоест за 24 години и 5 месеца има спад от 1.2%...
Коментар