If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Защо реши, че сегашните заплати са константа... Да не говорим, че маса народ ще СПРЕ да взима заплати... Спорихме с Песимиста миналата година дали може да се случи в БГ. Към днешна дата как мислиш? Може ли да спре заплатата за известно време или не?
А,нека да ти отговоря аз Може да спре заплатата за известно време.Може да намалят заплатите и наполовина. Само едно не може, такива хора да купуват недвижими имоти
И какво предлагаш да направим ? Да не купуваме ? Да не отдаваме под наем ? Да не притежаваме ? Какви да ги вършим ?
Има ли причина да не правим нещо от тези неща цените ще паднат. Истината обаче е неблагоприятна защото има толкова много желаещи да купуват имоти в София,че дори и аз съм учудена от това неистово желание и само високите цени спират хилядите купувачи на които не им достигат необходимите средства. Хайде ,да сме честни ако цените спаднат наполовина всички ще тръгнем да увеличаваме активите си в недвижими имоти ,нооо тогава пък няма да има кой да ги строи или да ни ги продава. Така се случи след 2010 г. и то само защото имахме изкривени лихви по депозитите в противен случай това нямаше да се случи.Веднага след фалита на КТБ ,всичко си дойде на мястото,лихвите спаднаха ,а цените се качиха и не се лъжи,че празните жилища имат нещо общо с това.
Не съм съгласен, че лихвите са били изкривени. Те бяха изкривени след количествените улеснения, когато бяха вкарани куп пари във финансовата система. Стигна се дотам, че лихвите станаха най- ниските в световната история, че и отрицателни. Консуматорството достигна върхове, спестовността се превърна в глупост. Не ми се мисли, какво ни чака, като само в САЩ раздадат 2,5 трлн. Това са истинските деформации. Живот назаем, страх и стрес. Но всеки има личен избор, дали да стане роб на банката доживот, или живее умерено и спокойно.
Бота да влезем в реалността.Фантазиите и мечтите са хубаво нещо,Но ако си мислиш че някой ще ти продаде на такива цени при заплати на сегашното ниво няма да стане.Не заблуждавай хората..
Защо реши, че сегашните заплати са константа... Да не говорим, че маса народ ще СПРЕ да взима заплати... Спорихме с Песимиста миналата година дали може да се случи в БГ. Към днешна дата как мислиш? Може ли да спре заплатата за известно време или не?
Бота да влезем в реалността.Фантазиите и мечтите са хубаво нещо,Но ако си мислиш че някой ще ти продаде на такива цени при заплати на сегашното ниво няма да стане.Не заблуждавай хората..
виж цените в Анкара преди кризата под 500Е за много сносно строителство..ако че с дървено желязо
това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
Иде реч,че пазарът е изкривен заради многото необитаеми жилища,а и не само заради тях.По-рано споменах,че сестра ми живее в Кълъмбъс,САЩ,град,който е с население горе-долу колкото София.И е столица на щата Охайо с население 12 милиона жители.Влизам в сайта Нумбео/който сравнява отделни градове по различни показатели/ и там пише-цена на квадратен метър в центъра на Кълъмбъс 1834 долара,при 1747 долара в центъра на София,цена извън централните части 1153 долара в Кълъмбъс и 1137 долара в София.Нетна работна заплата 4010 долара в Кълъмбъс при 790 долара в София.Как така цените на имотите в тези два града са еднакви,а разликата в заплащането е 5 пъти?И то извън центъра на американският град си вземаш хубава къща,а в София за тия пари може да купиш некачествен апартамент.Нещо не ми се вижда реално цените в София да са такива.Каква логика има да са такива-нито заплатите са високи,нито има голям наплив.от хора към София,нито пък има недостиг на жилища-напротив има много необитаеми жилища и издадени разрешителни за строеж на още 20 хиляди в последните две години.А пък за качеството на строителството в София и в този форум се пишат негативни неща.
И какво предлагаш да направим ? Да не купуваме ? Да не отдаваме под наем ? Да не притежаваме ? Какви да ги вършим ?
Има ли причина да не правим нещо от тези неща цените ще паднат. Истината обаче е неблагоприятна защото има толкова много желаещи да купуват имоти в София,че дори и аз съм учудена от това неистово желание и само високите цени спират хилядите купувачи на които не им достигат необходимите средства. Хайде ,да сме честни ако цените спаднат наполовина всички ще тръгнем да увеличаваме активите си в недвижими имоти ,нооо тогава пък няма да има кой да ги строи или да ни ги продава. Така се случи след 2010 г. и то само защото имахме изкривени лихви по депозитите в противен случай това нямаше да се случи.Веднага след фалита на КТБ ,всичко си дойде на мястото,лихвите спаднаха ,а цените се качиха и не се лъжи,че празните жилища имат нещо общо с това.
Наши сънародници прииждат на орди от чужбина. Хиляди (основно) нископлатени гастарбайтери откликват на брокерските полюции и оглеждат (виртуално) жилища в София на промоция, където да набият кеша и да разпорят наемателите с наем, съответстващ на високата инвестиция. Ако няма наематели - празен ще стои, имота не яде и не пие.
Лошото е че мрат в нашите болници и разнасят заразата
Спокойно. Всичко ще си дойде на мястото. Още догодина, че тази ще си мислят че имотя ще го подмине.
Да повторя - 40-70% СПАД.
За тея дето не могат да смятат - 2000€ за топ локация - 1200€ за обзаведени, до 600€ за замазка со мухъл
За квартал делете на 2 за по лесно
Спокойно. Всичко ще си дойде на мястото. Още догодина, че тази ще си мислят че имотя ще го подмине.
За тея дето не могат да смятат - 2000€ за топ локация - 1200€ за обзаведени, до 600€ за замазка со мухъл
Ама защо мислиш че на Калъмбъс ще му се размине???Да не стане там заплатите като в София или още по лошо?
Български пенсионери, театри, опери, кина, класическа музика..
Чудя се тия простотии дето ги драскате дали ви ги спускат от агенциите, за които работите, или просто 24-часовата служба в Инвестора влияе негативно на елементарното чувство за светоусещане..
Иде реч,че пазарът е изкривен заради многото необитаеми жилища.По-рано споменах,че сестра ми живее в Кълъмбъс,САЩ,град,който е с население горе-долу колкото София.Влизам в сайта Нумбео/който сравнява отделни градове по различни показатели/ и там пише-цена на квадратен метър в центъра на Кълъмбъс 1834 долара,при 1747 долара в центъра на София,цена извън централните части 1153 долара в Кълъмбъс и 1137 долара в София.Нетна работна заплата 4010 долара в Кълъмбъс при 790 долара в София.Как така цените на имотите в тези два града са еднакви,а разликата в заплащането е 5 пъти?И то извън центъра на американският град си вземаш хубава къща,а в София за тия пари може да купиш некачествен апартамент.Нещо не ми се вижда реално цените в София да са такива.Каква логика има да са такива-нито заплатите са високи,нито има голям наплив.от хора към София,нито пък има недостиг на жилища-напротив има много необитаеми жилища и издадени разрешителни за строеж на още 20 хиляди в последните две години.
Нищо не пречи ,но и цените там са почти като тези в София. Колкото до Перник,Сливница и Петърч ,виж там нещата вече доста се променят и интереса спада драстично. Не е първоаприлска шега естествено
Не разбирам за какво спорим след като цените сами ни казват за какво иде реч Има ли интерес и покупки цените се повишават ,а когато няма спадат
Иде реч,че пазарът е изкривен заради многото необитаеми жилища,а и не само заради тях.По-рано споменах,че сестра ми живее в Кълъмбъс,САЩ,град,който е с население горе-долу колкото София.И е столица на щата Охайо с население 12 милиона жители.Влизам в сайта Нумбео/който сравнява отделни градове по различни показатели/ и там пише-цена на квадратен метър в центъра на Кълъмбъс 1834 долара,при 1747 долара в центъра на София,цена извън централните части 1153 долара в Кълъмбъс и 1137 долара в София.Нетна работна заплата 4010 долара в Кълъмбъс при 790 долара в София.Как така цените на имотите в тези два града са еднакви,а разликата в заплащането е 5 пъти?И то извън центъра на американският град си вземаш хубава къща,а в София за тия пари може да купиш некачествен апартамент.Нещо не ми се вижда реално цените в София да са такива.Каква логика има да са такива-нито заплатите са високи,нито има голям наплив.от хора към София,нито пък има недостиг на жилища-напротив има много необитаеми жилища и издадени разрешителни за строеж на още 20 хиляди в последните две години.А пък за качеството на строителството в София и в този форум се пишат негативни неща.
Наши сънародници прииждат на орди от чужбина. Хиляди (основно) нископлатени гастарбайтери откликват на брокерските полюции и оглеждат (виртуално) жилища в София на промоция, където да набият кеша и да разпорят наемателите с наем, съответстващ на високата инвестиция. Ако няма наематели - празен ще стои, имота не яде и не пие.
тези които се връщат в момента повече от 10К евро накуп са виждали само на снимка и съответно не са фактор на пазара на градски имоти. Повечето имат къде да отседнат при роднини или в някое наследствено жилище, което седи заключено по малките населени места. Имат и по някой лев, който би им стигнал да изкарат някой и друг месец... после ще стане сложно.
времето днес и дългия престой хоум-офис не могат да ме направят оптимист даже и след 5 кафета и 1 ракия..
това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
И какво пречи на някой пенсионер,живущ на 8-10 километра от града да се лекува в този град?Правите ли разлика между село в околностите на града и някое затънтено село вдън горите тилилейски?По вашата логика и пенсионерите от Драгалевци не се лекуват.А колко е разстоянието от Драгалевци до някоя голяма болница в другият край на София?Къде се лекуват 6-е хиляди жители на село Лозен?Дали пък не е в София?А Лозен е на 17 км от София.
А за операта ще го приема като първоаприлска шега.
Нищо не пречи ,но и цените там са почти като тези в София. Колкото до Перник,Сливница и Петърч ,виж там нещата вече доста се променят и интереса спада драстично. Не е първоаприлска шега естествено
Не разбирам за какво спорим след като цените сами ни казват за какво иде реч Има ли интерес и покупки цените се повишават ,а когато няма спадат
Коментар