IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво понижение очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Понижители, вместо деструктивни писания и обсъждане на някой, който ви навира фактите в очите, примерно, че ипотеките във Варна и Бургас са едва 10%, ето това е начина да свалите цените:

https://www.reuters.com/world/europe...is-2023-04-01/

хаахахахахахахахахахаааааааааа

Коментар

• Първоначално изпратено от Julius_BG Разгледай мнение
      Ползвай функцията "игнор" - остави го да върви след мненията и да си говори сам.

Полезно мнение от него няма да видиш.
      Той ми е charity case. Момчето е бедно и не особено умно и се нуждае от помощ и разбиране. Сърце не ми дава да го сложа в игнор-а.

Коментар

• Първоначално изпратено от segato Разгледай мнение
        Гражданино, ятовия преглас се учи в 4-ти или 5-ти клас. Не е "голЯми морски ..." а "голЕми морски ...".
        Ползвай функцията "игнор" - остави го да върви след мненията и да си говори сам.

Полезно мнение от него няма да видиш.

Коментар

• Първоначално изпратено от Bailor Разгледай мнение

Точно така е, примерно в дватаэни голями морски градове, делът на ипотеките е едва 10% от покупките на жилища, а не както им се иска на селяндурите-гастарбайтери от америка
          Гражданино, ятовия преглас се учи в 4-ти или 5-ти клас. Не е "голЯми морски ..." а "голЕми морски ...".

Коментар

Вероятно има значение къде е получателя на дивидента. - Не, това е т. нар. "данък при източника" и се удържа от платеца. Мултинационални компании, представи си един Майкрософт, дето сигурно акционерите му са от цял свят - няма как да знае държавата /че и да поддържа актуална база данни с данъците към момента/ на всеки един държател, че да ги удържи според нея. Не, те си удържат по тяхното законодателство, а вече ако има сиддо - се приспада според правилата.

Федералния е еднакъв разбира се - предполагам, че е това, което ме интересуваше. Онова дето ми се е сторило 1/8 го проверих, явно не съм го догледал, удържали са точно 10%. В Бг въпросния данък е 5%.
            Както казах аз не съм добър сорс, ма съм останал с някакви впечатления , че ако обявиш дивидента по някакъв си специален начин можеш да имаш фиксиран % данък , но май беше 15% и 20% а не 10%. Ако не го обявиш си влизаш в такс групата и може да стигне почти 40%. Говоря наизуст и може да не е верно , но провери дали не те облагат по скалата за доход, че тогава ако минеш на следващото ниво трябва да доплащаш като подадеш декларацията. За чужденци незнам как е , но тук удръжките не са задължителни. Както казах данъците са много различни и 2-ма човека с еднакъв доход може да плащат различни данъци в зависимост от това как файлват, какви моргиджи имат, къде живеят , колко деца, че сигурно даже има и кредити ако са майнорити ... в резултат на това данъците се изчисляват чак като си попълваш годишната декларация а удръжките, които се правят при изплащане са базирани на декларацията на получателя. България има договорка със САЩ за ибягване на двойното облагане, та не вярвам да имаш проблем с данъците в България, но аз би платил на счетоводител в САЩ за 0.5 - 1 час консултация да съм сигурен , че всичко е ок и са платени правилните суми
            Last edited by segato; 02.04.2023, 08:20.

Коментар

• Първоначално изпратено от Invmert Разгледай мнение

Това не са данни за България, а за София. Освен това, числата са за сключени ипотеки общо, не само за покупка на имот, както е с румънския пример. По някой път се налага, предимно с бизнес цели, да се използва ипотечно финансиране. Агенцията по вписванията обработва и отчита всички ипотеки.
              Точно така е, примерно в дватаэни голями морски градове, делът на ипотеките е едва 10% от покупките на жилища, а не както им се иска на селяндурите-гастарбайтери от америка

Коментар

Всички данъци са различни. Федералния е еднакъв разбира се. Но всеки шат си има различни щатски данъци и такси. Законите и регистрациите също са различни та е важно и къде регистрирана компанията. Вероятно има значение къде е получателя на дивидента. У нас жена ми се разправя с акциите, та аз не съм най-добрия сорс за информация.
                Вероятно има значение къде е получателя на дивидента. - Не, това е т. нар. "данък при източника" и се удържа от платеца. Мултинационални компании, представи си един Майкрософт, дето сигурно акционерите му са от цял свят - няма как да знае държавата /че и да поддържа актуална база данни с данъците към момента/ на всеки един държател, че да ги удържи според нея. Не, те си удържат по тяхното законодателство, а вече ако има сиддо - се приспада според правилата.

Федералния е еднакъв разбира се - предполагам, че е това, което ме интересуваше. Онова дето ми се е сторило 1/8 го проверих, явно не съм го догледал, удържали са точно 10%. В Бг въпросния данък е 5%.

Коментар

Да не искаш да кажеш , че те са станали гарант на други хора, ония са спрели да плашат и банката е подгонила гаранта ? Че какво по-нормално от това ?
                  Юли говореше за сценарии при който теглиш кредит за имот, банката ти дава 80% от оценката на имота, но после цената на имота пада и какво става тогава. Дали банката ще смени условията по кредита ако е с фиксирана лихва за 30 години.
                  Банката си иска цялата сума на веднъж. Като те хване на кукичката и те дои как си иска. Не иска договор с гаранта или па плащане на съществуващите вноски. Специално се заех с моя адвокат да му помогна ама вече беше подписал на банката лъжите и бягането беше единственото правилно решение. В българския правен мир няма 30г ипотеки, всеки 10г се преподписват - ака може да ти сменят условията, обезпечението без да те питат
                  Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ

Коментар

• Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнение

гарант знаеш ли кво е?
                    https://www.vivus.bg/blog/kakvo-e-garant-po-kredit
                    Да не искаш да кажеш , че те са станали гарант на други хора, ония са спрели да плашат и банката е подгонила гаранта ? Че какво по-нормално от това ?
                    Юли говореше за сценарии при който теглиш кредит за имот, банката ти дава 80% от оценката на имота, но после цената на имота пада и какво става тогава. Дали банката ще смени условията по кредита ако е с фиксирана лихва за 30 години.

Коментар

Аа, като стана дума за разл. щати - я кажи данък дивидент различен ли е? Щото ми прави впечатление, че някои щатски компании като превеждат дивидента си удържат 10% данък, обаче една друга сякаш ми удържа 1/8 - демек 12.5%! Зема да я сменям - хихи! Ама не съм я гледал в кой щат е регистрирана?
                      п.п.
                      В швейцарските кантони си спомням, че имаше някакви разлики и по-специално с осигуряването. Ако наемеш човек от друг кантон напр. се гледаше там на какви % са осигуровките и можеше да има разлика в удръжките.
                      Всички данъци са различни. Федералния е еднакъв разбира се. Но всеки шат си има различни щатски данъци и такси. Законите и регистрациите също са различни та е важно и къде регистрирана компанията. Вероятно има значение къде е получателя на дивидента. У нас жена ми се разправя с акциите, та аз не съм най-добрия сорс за информация.

Тук данъците са персонални и зависят от много фактори. Например такова чудо като ХХХ лева "чиста заплата" е абсолютно невъзможно да бъде обяснено. Освен това няма ДДС , но има сейлс такс, който е различен буквално за всяка махала. Цените са без тази такса , като плащаш се начислява в зависимост от типа на стоката и трябва да се съобразяваш. Та някои данъци са изненадващи за външни хора. Това което искам да кажа , че начина по който работят данъците тук е различен.Ма и в Европа го има това, като отидеш да купиш апартамент а после се окаже , че отгоре на цената почваш с различните такси за нотариус, община и т.н.
                      Last edited by segato; 01.04.2023, 23:28.

Коментар

Такси да искаш тука - па за разглеждане на данни, па за у-ние на кредита, па за оценка на имота, па за вписване.... и всички такси са от сърДце! Ако пък играят с някой застраховател - може и Живота да си платиш...... комбинации и варианти - бол!
                        Българските банки са странни. Честно казано очаквах , че след като България е член на ЕС, дори да не сме част от еврозоната, ше има някакво законодтелство да зашитава клиентите. Дотук само неприятни изненади. Трябваше да си превеждам пари насам , сложиха ми такса за превода, която платих отделно зашото ми трябваше тук да се получи тона сума, после гледам получените пари тук по-малко. Питам банката откъде е разликата , "ми чакайте да видя ... таксата за превода е платена отделно ..... хм, ми не мога да Ви дам такава информация по телефона, трябва да отидете в офис". Баси банката. Отделно , че една камара други простотии. Счетоводителя иска да му пращам стейтмънтите , че няма достъп. тия генерират 10-15 стейтмънта на месец, едва ли не при всяка промяна на баланса, трябва да ги свалям един по един. Обаждам се , казвам може ли да генерирате един стейтмънт в началото на месеца, отговора е :да може , елате в офиса".Айде стига бе, за какво да идвам , искам просто да генерирате шибан стейтмънт един път месечно вместо 15 стейтмънта и счетоводителя да трябва да ги обработва един по един. После викам, къде да създам права на счетоводителя да има достъп до стейтмънтите, но да няма достъп до парите. Емиииии , не можело. Е ка не може бе, аз както съм на другия край на света , как да дам фул права на човек, на който дори не съм му виждал очите. Тая банка ,все едно работи само с еднолични търговци и един човек прави всичко. Ми ако имам една фирма за пейрол, друга за счетоводство на всички да им дам состъп ли ? Накрая се оказа , че имали решение, отварям си оше една сметка и я давам на пейрола, ма за стейтмънтите нямало начин. Дано не съм разбрал. Това с втората сметка естественои за повече такси.
                        Last edited by segato; 01.04.2023, 22:33.

Коментар

... и останах с впечатлението , че банките в България си измислят някакви лихви а останалата част от лихвата я ръгат като такса и хем си на висока лихва хем предплащаш част от нея. Не помня какво беше , но помня , че си помислих , че това няма как да е законно тук.

колега пий си гинкото, като юлката
                          препоръка е

Коментар

... и останах с впечатлението , че банките в България си измислят някакви лихви а останалата част от лихвата я ръгат като такса и хем си на висока лихва хем предплащаш част от нея. Не помня какво беше , но помня , че си помислих , че това няма как да е законно тук.
                            Такси да искаш тука - па за разглеждане на данни, па за у-ние на кредита, па за оценка на имота, па за вписване.... и всички такси са от сърДце! Ако пък играят с някой застраховател - може и Живота да си платиш...... комбинации и варианти - бол!

Коментар

гарант знаеш ли кво е?
                              https://www.vivus.bg/blog/kakvo-e-garant-po-kredit
                              Имам идея какво е гарант, не разбирам зашо го намесваш. Примера ти е неясен,.

Коментар

А що ли в Гърция не предлагат таквиз екстри - нали са в еврозоната, а?
                                Ти да не си правителство да можеш да вземаш заеми от чужбина
                                Какво не предлагат в Гърция?

Заеми с фиксирани лихви - айде бе? Не ти вярвам!

Коментар

Working...
                                X