IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво понижение очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от mirodes Разгледай мнение

Е как-добре,че е той да ни отвори очите, че в България няма райони с къщи и добри училища.И да ни осведоми колко лош е живота в България и какви мизерници сме.
    Моля, пак заповядайте.

П.С. Живота в България може да не е лош ... в някои райони.

Коментар

• Първоначално изпратено от Kris_ Разгледай мнение
      Сега парвенюто ще дава акъл от САЩ кога и кой да живее в къща в България.
      Е как-добре,че е той да ни отвори очите, че в България няма райони с къщи и добри училища.И да ни осведоми колко лош е живота в България и какви мизерници сме.

Коментар

• Сега парвенюто ще дава акъл от САЩ кога и кой да живее в къща в България.

Коментар

Действай-живота в къща няма нищо общо с този в апартамент.Колкото човека съм питал,които са заживели в къща,вместо в блок, всички казват,че съжаляват единствено, че не са го направили по-рано.
          В къща се живее човек като има малки деца. Дори и тогава е с условия, защото в България районите с къщи и добри училища са кът. Като е млад или като му порастнат децата апартамент на по-централно място е фън.

Коментар

Действай-живота в къща няма нищо общо с този в апартамент.Колкото човека съм питал,които са заживели в къща,вместо в блок, всички казват,че съжаляват единствено, че не са го направили по-рано.
            Живял съм и в къща, и в апартамент, на различни места. Всеки път бих предпочел къща.
            Единственото изключение би било, ако съм в центъра на голям град или столица. Тогава от съображения за сигурност и уединение вероятно бих предпочел апартамент, който не е на ниво улица.

Коментар

• Първоначално изпратено от corner Разгледай мнение

Секторът на НИ си е истински трап . Но както при златото се крепи на вяра . Проблемът е че вече сме виждали колко е лабилен тоя сектор , когато вярата се разклати .
              Повечето области ще се сгромолясат брутално.

Статистиката е смърт:
              https://www.nsi.bg/bg/content/3145/%...B8%D1%89%D0%B0

София може и да успее да поддържа ниво, но си е тъжно да се живее там.

Коментар

Ами, аз мисля, че си ми градски като съм ти чел някакви стари коментари.
                Харесал съм си метод на изграждане с елементи и стабилен кофраж. Банката финансира подобни ипотеки без допълнително обезпечение.
                Ще приложа философията си напрактика като се осланям на данните и взема максимално голям кредит, т.е. ще трябва да е еднофамилна къща с голяма площ на два етажа.
                Проблемът е, че трябва да намеря парцел, а това хич не е лесно.

Коментар

И аз много им чудих на изнесените данни как аджеба тези нахъсаните кандидат-наемодатели и рентаджии в другата тема си намират клиентела след като разбивката на статистиката е умопомрачителна.
                  Някой лъже. Със сигурност не е математиката.
                  Секторът на НИ си е истински трап . Но както при златото се крепи на вяра . Проблемът е че вече сме виждали колко е лабилен тоя сектор , когато вярата се разклати .

Коментар

Аз живея в село в близост до един от областните градове.В последните 5 години се построиха над 20 нови къщи само в нашата махала. Най-различни-тухлени,дървени, с плоскости.Така че варианти има много.И то доста бързо ги строят.
                    Ами, аз мисля, че си ми градски като съм ти чел някакви стари коментари.
                    Харесал съм си метод на изграждане с елементи и стабилен кофраж. Банката финансира подобни ипотеки без допълнително обезпечение.
                    Ще приложа философията си на практика като се осланям на данните и взема максимално голям кредит, т.е. ще трябва да е еднофамилна къща с голяма площ на два етажа.
                    Проблемът е, че трябва да намеря парцел, а това хич не е лесно.
                    Last edited by Kris_; 08.05.2023, 17:41.

Коментар

• Първоначално изпратено от corner Разгледай мнение

2,5 на сто на свободен наем - 1,2 на сто на общински наем - 5 на сто ползват жилище, без да плащат наем - 30 на сто от жилищата празни , нито към един от предните случаи

Значи от 38 жилища в които не живее "собственик" - 30 са празни , 5 се ползват без наем , 1 е общинско , 2 са успели да ги бутнат под наем , като скоро 1 то ще е през агенция за управление на имоти , и то при пикови нива на икономиката - дето се вика заблудени ги хванали .
                      И аз много им чудих на изнесените данни как аджеба тези нахъсаните кандидат-наемодатели и рентаджии в другата тема си намират клиентела след като разбивката на статистиката е умопомрачителна.
                      Някой лъже. Със сигурност не е математиката.
                      Last edited by Kris_; 08.05.2023, 17:21.

Коментар

Тъпото е, че дори няма читави имоти около града. Търся вече около 5 години и нищо не мога дори да харесам. Една позната ми похвали Русаля, защото били изградили нова улица с къщи, някакви подобни ми ги разправя.
                        Стигнал съм до извода, че е по-добре да се вземе парцел и да се дигне от кота 0. Има доста добри решения и ще излезе в пъти по-евтино от готово жилище в града, което ще иска ремонт, ще имаш джекита за комшии, или пък селски къщи където трябва да преправяш нещо, което друг го е строил с краката си.
                        Абе пълен минус. Късо на имотите.
                        Аз живея в село в близост до един от областните градове.В последните 5 години се построиха над 20 нови къщи само в нашата махала. Най-различни-тухлени,дървени, с плоскости.Така че варианти има много.И то доста бързо ги строят.

Коментар

Навсякъде е така. Населението намалява, строят се много нови жилища, а тъмните прозорци вечер се увеличават.
                          Тъпото е, че дори няма читави имоти около града. Търся вече около 5 години и нищо не мога дори да харесам. Една позната ми похвали Русаля, защото били изградили нова улица с къщи, някакви подобни ми ги разправя.
                          Стигнал съм до извода, че е по-добре да се вземе парцел и да се дигне от кота 0. Има доста добри решения и ще излезе в пъти по-евтино от готово жилище в града, което ще иска ремонт, ще имаш джекита за комшии, или пък селски къщи където трябва да преправяш нещо, което друг го е строил с краката си.
                          Абе пълен минус. Късо на имотите.

Коментар

2,5 на сто на свободен наем - 1,2 на сто на общински наем - 5 на сто ползват жилище, без да плащат наем - 30 на сто от жилищата празни , нито към един от предните случаи

Значи от 38 жилища в които не живее "собственик" - 30 са празни , 5 се ползват без наем , 1 е общинско , 2 са успели да ги бутнат под наем , като скоро 1 то ще е през агенция за управление на имоти , и то при пикови нива на икономиката - дето се вика заблудени ги хванали .

Коментар

Според мен данните са занижени и за нашия регион, защото е напостроено тройно повече отколкото е нужно, а градът е загубил 1/5 от населението си за последните 10 години и започва да се пачангизира.
                              Навсякъде е така. Населението намалява, строят се много нови жилища, а тъмните прозорци вечер се увеличават.

Коментар

Даже са занижени тия данни, щото според преброяването към септември 2021г е имало 4 милиона и 182 хиляди жилища. Сега вече минават 4,2 милиона, а населението е намаляло още оттогава, така че необитаемите жилища са се увеличили.
                                Според мен данните са занижени и за нашия регион, защото е напостроено тройно повече отколкото е нужно, а градът е загубил 1/5 от населението си за последните 10 години и започва да се пачангизира.

Коментар

Working...
                                X