If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Слабо повишение на броя на пенсионерите в София:
1)
- в края на юни 2011г. бяха 340,891
2)
- в края на юни 2012г. бяха 341,952 Тоест за една година са се увеличили с по-малко от една трета от един процент.
Разходите за пенсии на пенсионерите в София обаче са се увеличили с над 2.8% за същия интервал:
1)
- през първото полугодие на 2011г. бяха 645,476,713 лв.
2)
- през първото полугодие на 2012г. бяха 664,089,073 лв. За сравнение отпуснатите през първото полугодие на 2012г. жилищни заеми в България бяха по-малко от 562 милиона лв.
Аз се занимавам с имоти от страна на оценките и банките.
Проблема е по-скоро в продавачите.
Повечето от тях все още не са разбрали, че 2008 г. беше отдавна.
И няма да се върне!
Строителите все още искат да пИчелят 200%, а частните лица гледат от тях.
И пазара тъпче на място - сделки почти няма.
Нооооо - споко - края на света е след само четири месеца!!
100% истина.Не е за вярване колко прости продавачи има.
Кво е тва данъчна оценка и застава ли държавата зад нея?
Ето моите наблюдения:
1. Данъчната оценка е произволно изсмукана от пръстите сума, определена по никому неясни критерии.
2. Данъчната оценка няма нищо общо с пазарната. Или е много ниска, или много висока.
3. Данъчната оценка във връзка с 1 и 2 се използва за навеждане на фирмите.
4. Колкото повече се грижиш за имота си, толкова по-висока е данъчната оценка.
5. Данъчната оценка не се използва за данъчни цели при продажба или покупка.
А колко по-лесно щеше да бъде, ако данъчната оценка е равна на количеството пари, които държавата би заплатила за този имот. Демек, пишат ми данъчна оценка 20000 кинта и да имам право по всяко време да продам на тази цена на държавата
Много добра идея! Ако си ЕТ и отговаряш с имуществото си да ти е гарантирана цената от държавата. Прекрасно. А защо не и за останалите ф.л.?
Кво е тва данъчна оценка и застава ли държавата зад нея?
Ето моите наблюдения:
1. Данъчната оценка е произволно изсмукана от пръстите сума, определена по никому неясни критерии.
2. Данъчната оценка няма нищо общо с пазарната. Или е много ниска, или много висока.
3. Данъчната оценка във връзка с 1 и 2 се използва за навеждане на фирмите.
4. Колкото повече се грижиш за имота си, толкова по-висока е данъчната оценка.
5. Данъчната оценка не се използва за данъчни цели при продажба или покупка.
А колко по-лесно щеше да бъде, ако данъчната оценка е равна на количеството пари, които държавата би заплатила за този имот. Демек, пишат ми данъчна оценка 20000 кинта и да имам право по всяко време да продам на тази цена на държавата
[QUOTE=iivanoff;1059298389]Не те знам за кой се бориш (на челото ти е изписано!), но данъка на 3-стаен в идеален център на СОФИЯ е над 500лв (+такса смет) !! Данъчната оценка е с 20% над пазарната цена !!!!!!!
А данъка на 3-стаен в идеален център на голям областен град е над 150лв !!!!
Данък на тристаен апартамент в идеалния център на София - 130 лева.
Данък на голяма къща с декар двор на 15 километра от центъра на София - 35 лева.
Данък на тристаен апартамент на възможно най - централното място в голям областен град - 40 лева.
Данък на земедлски земи - 0 лева
Викаш високи са данъците а?
Айде сега ме мотивирай да продавам на ниски цени с тия разходи.
Не те знам за кой се бориш (на челото ти е изписано!), но данъка на 3-стаен в идеален център на СОФИЯ е над 500лв (+такса смет) !! Данъчната оценка е с 20% над пазарната цена !!!!!!!
А данъка на 3-стаен в идеален център на голям областен град е над 150лв !!!!!
П.С. И понеже до тук се вижда само манипулацията за която се бориш... да те попитам какво ще стане с цените на имотите и респективно ДАНЪЧНИТЕ ИМ ОЦЕНКИ ако всички собственици се побъркат да ги продават! И какви ще са данъците известно време след това ?? Ами те ще се сринат, няма да паднат ...
Данък на централно място в София - 130лв ???? Такова животно няма 400-500..А би трябвало ако апартамента струва 150 000 , данъка да е 150лв. Аз те питам - ти на циганите ли искаш да си оставим държавата ? Така ще мотивираме българите да си продавали жилищата , ами що не вземем да ги бием да им вземем жилищата.
Данък на голяма къща с декар двор на 15 километра от центъра на София - 35 лева.
Данък на тристаен апартамент на възможно най - централното място в голям областен град - 40 лева.
Това не е вярно! Плащам данък за двустаен апартамент в краен квартал 120лв.
Няма как тристаен в центъра да е 130лв. Имам познат който има апартамент на "Гурко" и данъка му със сигурност беше над 300, но трябва да го попитам като го видя.
380 лв беше миналата година -във Варна и не в центъра.
Извинявай колега, но ти явно живееш на квартира и не плащаш данък сгради, след като цитираш такива неверни цифри. Данъците са поне 2-3 пъти в повече от посочените и то за първо основно жилище. За второ жилище - доста нагоре.
Данъкът за притежание на имот и сега е висок. Оценките бяха напомпани преди да стартира набалончването.
Какво правим когато пазарната стойност е значително под данъчната оценка (това вече е факт за някои локации) ?
Напротив данъците на имотите са много високи , ако не искаме всички да напуснат страната и всичко тук да остане на ромите трябва да се спре това нещо- да се притесняват хората с високите данъци на имотите.Както стандарта на живот е по нисък 10 пъти , така и данъкът не трябва да е 1% , а 0.1%.Това може да накара българите , които напускат страната да се върнат обратно и да донесат спечелените навън пари от живот в мизерия и по квартири.
Данъкът за притежание на имот и сега е висок. Оценките бяха напомпани преди да стартира набалончването.
Какво правим когато пазарната стойност е значително под данъчната оценка (това вече е факт за някои локации) ?
Коментар