IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Как да създам фирма, какви са ми разходите?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от ivancholak
    Фирма се създава за 96 лв., 1 литър бензин, 2 часа писане и сканиране и 5 работни дена чакане.
    Горе-долу е така.... В случай, че си запознат с детайлите можеш да напишеш няколко реда с посочени линкове - вместо няколко поста .... и ще бъдеш много по-полезен
    За спекуланта е вредно да чете новини и още повече анализи .

Коментар

• Първоначално изпратено от firma3000
      Може да си рег фирма за 210 лева пък и ти правят отстъпка за счетоводството ако останеш при тях. Горе - долу плащаш само държавната такса. Конкуренцията явно ги кара и правят отстъпки.
      Два коментара, рекламиращи услуга, от хора, на които това им е първото мнение.

Поне си дайте труда да се рекламирате правилно... Пределно ясно е, че коментарите са правени от свързани с фирмата лица

Коментар

• Първоначално изпратено от FlaviOn Разгледай мнение
        Здравейте, необходима ми е информация как да създам фирма и какви ще са ми разходите по тази новосъздадена фирма след това. Става въпрос за малък бизнес, който обаче вече изисква да имам регистрирана фирма. Общо печалбата на месец ми възлиза на около средно 500 лева. Та въпроса ми е какви ще са разходите по фирмата, след като я направя. В смисъл нали трябва да има осигурено лице или може и без това? Трябва да се плаща на счетоводител, как става месечно или може веднъж годишно, за да ми оправи документите, тъй като няма да е голяма дейността, както казах.

Ще съм ви благодарен, ако някой се заеме да ме светне в тези неща, защото съм изклчително назад с фирмите.
        Здравейте,
        Имах доста главоблъскания с регистрация на фирмата ми, дори някои такси платих по два пъти. Накрая един приятел ми каза за една фирма която можела да ми помогне www.firma-bg.com . Хората излезнаха много читави и коректни. Регистрираха фирмата ми без да си мръдна праста, а сега и счетоводството ми водят.Много съм доволен. http://firma-bg.com/

Коментар

• Първоначално изпратено от dosadnik_3 Разгледай мнение
          Отваряй го без фирма, щото червените кхмери ще ти съдерат г*за от данъци и проверки. Като нямаш фирма, нищо не могат да ти направят реално
          Реално,ще му съдерат задника с и без фирма. Без фирма ще го атакува икономическа полиция /гестапо/ ,ще му конфискуват стоката и ще го подведат под съдебна отговорност. С фирма ще го доят до трето коляно и ако реше да се самоубие, ще погнат децата му. Варианта е някво ООД с капитал от 2 лв и като разбере каква брадва му точат НАП,БОБ,ДС,ДАНС,ЦК .... фалит и на аерогарата с еднопосочен билет.
          Не спори с ГЛУПАК! Ще те свали на нивото си и ще те бие с опит.
          私は最高のトレーダーだ

Коментар

• Първоначално изпратено от zuto Разгледай мнение
            Здравейте, искам да направя свой бизнес и да си отворя магазин за дрехи и "всичко по 1 лв", нямам фирма, моля кажете ми стъпките които трябва да направя? Благодаря предварително
            Отваряй го без фирма, щото червените кхмери ще ти съдерат г*за от данъци и проверки. Като нямаш фирма, нищо не могат да ти направят реално

Коментар

• Здравейте, искам да направя свой бизнес и да си отворя магазин за дрехи и "всичко по 1 лв", нямам фирма, моля кажете ми стъпките които трябва да направя? Благодаря предварително

Коментар

• Първоначално изпратено от toto 2 Разгледай мнение
                Ми то тогава и касов апарат не му трябва
                Касовият апарат е задължителен, ако продаваш на крайни клиенти и прибираш пари в брой. За да нямаш касов апарат, трябва всичките ти разплащания да минават през банка.

Коментар

• Първоначално изпратено от Tedi_17 Разгледай мнение
                  Благодаря за съветите! Но искам да попитам възможно ли е при регистрацията на фирмата да не я пиша веднага по ДДС, а да започна бизнеса без да съм по ДДС и по-нататък, ако размисля, да се регистрирам и по ДДС?
                  Това е нормалното поведение.
                  Ако си по ДДС задължително трябва да имаш счети....Аз имах по едно време две фирми, само и само да не влизам в ДДС регистрацията.Плащах си данъците с кеф и 18 г не са ме проверявали......Винаги декларирай печалба и плащай по малко....Ще работиш спокойно...
                  ДДС регистрация само ако се занимаваш с търговия.....Но търговски обект сега е равно на бърз фалит.......
                  Успех !

Коментар

• Първоначално изпратено от Tedi_17 Разгледай мнение
                    Благодаря за съветите! Но искам да попитам възможно ли е при регистрацията на фирмата да не я пиша веднага по ДДС, а да започна бизнеса без да съм по ДДС и по-нататък, ако размисля, да се регистрирам и по ДДС?
                    Да

Коментар

• Благодаря за съветите! Но искам да попитам възможно ли е при регистрацията на фирмата да не я пиша веднага по ДДС, а да започна бизнеса без да съм по ДДС и по-нататък, ако размисля, да се регистрирам и по ДДС?

Коментар

• Теди, ако продаваш цялата си продукция на крайни клиенти (т.е. на дребно, а не на дистрибутори) и твърдо си на светло ( т.е. отчиташ всяка продажба с касовия апарат и не ползваш измислени разходни фактури) може би наистина регистрация по ДДС става по-неизгоден вариант. Има значение, ако купуваш оборудването, можеш ли да го купиш без ДДС, или ако ползваш под наем - той със ДДС ли ще бъде или не !!
                        Внимавай да наемеш помещение, което по документи е предназначено за производство на храни(най-добре направо баничарница), защото иначе с агенцията по храните възниква почти неразрешим проблем.

Коментар

• Ми то тогава и касов апарат не му трябва
                          Първоначално изпратено от falafel Разгледай мнение
                          Искам да разясня малко нещата с ДДС-то, често то е напълно неразбрано като концепция от стартиращите бизнеса.

Нека разгледаме пример с правене на баници.

Ако една фирма не е регистрирана по ДДС (стандартно положение за нова фирма), тя не слага 20% данък върху продукта или услугата си. Това означава, че ако се сравни с една фирма, която е регистрирана по ДДС (ще я нарека Фирма 2), тя има предимство, защото ако цената на баничката е 1.20 и в двете фирми, при първата фирма цялото е приход, а при втората - 1 лв. е приход, а 20 ст. се дължат на държавата.

Недостатъкът е в това, че когато фирмата закупува суровини - например брашно, тя го купува по-скъпо. Защо - ако брашното струва 1.20 за килограм, при Фирма 1 това е разход. При Фирма 2 разходът е 1 лв., а тези 20 ст. ДДС тя трябва да си ги вземе от държавата.

Накрая на месеца Фирма ще направи сметка и ще види, че има да дава 1000 лв. ДДС на държавата (това, което се е натрупало от продажбата на банички - примерно 5000 банички по 20 ст. данък на баничка = 1000 лв.), НО, има да взима 500 лв. ДДС от брашното (например 2500 кг. брашно по 20 ст. на килограм). Тоест, крайния резултат е, че Фирма 2 ще даде на държавата 500 лв.

При същия пример, Фирма 1 няма да даде нищо на държавата и ще е спечелила с 500 лв. повече.

Коментар

• Първоначално изпратено от falafel Разгледай мнение
                            при първата фирма цялото е приход, а при втората - 1 лв. е приход, а 20 ст. се дължат на държавата.

Първоначално изпратено от falafel Разгледай мнение
                            При същия пример, Фирма 1 няма да даде нищо на държавата и ще е спечелила с 500 лв. повече.

Я пак
                            Парите не ме вълнуват. Те ме успокояват!

Коментар

• Първоначално изпратено от Stella_Petkova Разгледай мнение
                              Не уточняваш нищо, то си пише в документите за ООД, с какво може да се занимава фирмата. Много неща може да се практикуват, за това ООД дава големи възможности,ама пак ще си видиш ти.
                              А за ДДС, задължително да. Все пак и с фактури ще работиш, и с касов апарат. И си наеми добър счетоводител, някой,който има добър авторитет, че колко хора изгоряха с хиляди... По-добре повече му плащай, но от това не спестявай!
                              Искам да разясня малко нещата с ДДС-то, често то е напълно неразбрано като концепция от стартиращите бизнеса.

Нека разгледаме пример с правене на баници.

Ако една фирма не е регистрирана по ДДС (стандартно положение за нова фирма), тя не слага 20% данък върху продукта или услугата си. Това означава, че ако се сравни с една фирма, която е регистрирана по ДДС (ще я нарека Фирма 2), тя има предимство, защото ако цената на баничката е 1.20 и в двете фирми, при първата фирма цялото е приход, а при втората - 1 лв. е приход, а 20 ст. се дължат на държавата.

Недостатъкът е в това, че когато фирмата закупува суровини - например брашно, тя го купува по-скъпо. Защо - ако брашното струва 1.20 за килограм, при Фирма 1 това е разход. При Фирма 2 разходът е 1 лв., а тези 20 ст. ДДС тя трябва да си ги вземе от държавата.

Накрая на месеца Фирма ще направи сметка и ще види, че има да дава 1000 лв. ДДС на държавата (това, което се е натрупало от продажбата на банички - примерно 5000 банички по 20 ст. данък на баничка = 1000 лв.), НО, има да взима 500 лв. ДДС от брашното (например 2500 кг. брашно по 20 ст. на килограм). Тоест, крайния резултат е, че Фирма 2 ще даде на държавата 500 лв.

Коментар

• Благодаря за изчерпателните отговори! Съветите Ви са ми от голяма полза!

Коментар

Working...
                                X